|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
8.2.2006 19:06:21   
Wahoo RR




Pridne ste...ni kej :)

Dolina...sploh ni bilo težko. Sem se dost ubadala s tem....sem mislila da se mi bo kr zmešal.Bala sem se konca. No...bila je mala malica...
Želela sem si dojit nekje do 1 leta...ampak kot sem že napisala, sva bile primorane zaključit.

Najprej sva zamenjali dopoldansko dojenje...sem ji dala malico in sva jo nosila...Malo kasneje še popoldansko malico - enako. Tako sem dojila samo okrog kosila, zvečer in zgodaj zjutraj. No, potem sem kmalu še to zamenjala in sva imele 1 teden samo večerno dojenje zjutraj.
Moram povedat, da ji to ni bilo več hranjenje ( nekej od 9 meseca dalje ) ...ker je tok goste hrane pojedla, da se je v bistvu samo še crkljala pred spanjem.
Zato je bilo lažje.
Pol sem pa itak že zvedla da sem noseča, pa ranila mi je obe bradavici...ampka sem še kar vztrajala....Dokler me ni en večer dobesedno nategovala...haha...no, moje joške. Se afnala in ne vem kaj še vse....Mogoče sem pa prav to rabila. Piko na i. Sem rekla, zdej pa dosti...in to je bilo to...V roku 1 tedna, sem jo samo 2x podojila...tok da je pritisk mal popustil...potem je pa preostanek kar splahnel....

Vglavnem...vidim, da sem delala jaz večjo paniko. Še vedno spi celo noč...s tem da zdej bolj zgodaj vstaja...nekej ob 7-8. Prej (ker je zjutraj tak čas še mal pojoškala ) je spala do 10. Kar je pa tudi boljše. Tudi zaspi brez joške brez problema....

Če te še kej zanima , kar vprašaj...:)




_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Marčevke 05
8.2.2006 21:28:47   
Dolina
user posted image user posted image user posted image  wahoo. Super ste to izvedli. Me pa še nekaj zanima: a ji daš zdej namest "joške" flaško z mlekom (pred spanjem, zjutraj)?
Namreč, jaz jo zadnje tri dni dojim samo 1x čez dan, pa zvečer pred spanjem, pa 1x okorg štirih/petih in zjutraj (ko niti ne poje veliko, ker čez pol ure že je zajtrk). Torej nekak 3x-4x v 24urah. In skoraj nimam več mleka.user posted image   Ta mala se krega na joško, ker traja celoooooo večnost, da kej priteče in še pol vidim, da niti ne vleče več dolgo. Očitno bom hitro ostala brez mleka. Si pa nekak ne predstavljam, kako potem zvečer dam Zojo spat? user posted image  Flaške itak ne uporabljamo, ker se z njo igra. Večerjo ima približno eno uro pred spanjem (včasih zelo malo poje). Kaj naj ji dam po magičnem ločku alpsko mleko za pit? tud sanja se mi ne...

No, danes sm si privoščla dan brez študiranja in prevajanja. Bila skor cel dan pri mami, ker je šel mož službeno v Zagreb. Skratka, mal sm se pustila "razvajat" - čeprav jutri bo kriza, ker bo Zoja hotla skoz po naročju. user posted image  Bom znorela od njenga jokanja in metanja v tla.

danes je dobila eno buško sredi čela, ker se je igrala in se vrgla proti tlom in manesto, da bi nastavila roke, je glavo. user posted image  Uf, kok je zadonelo. Ampak se je hitro pomirila. user posted image
Vsak dan bolj napreduje s hojo. Tok jo je fino opazovat. In včasih se tako lepo sama igra, da bi jo kr pojedla. user posted image user posted image user posted image  Pa user posted image  ji je včeraj žogo počila user posted image  Lumpa. Zdej se pa s tako, prazno igra. Moram nabavit novo.

Punce, kje pa ste? A proslavljate Prešerna?

Nočko

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Marčevke 05
8.2.2006 22:08:56   
spacey
Tukaj sem... user posted image Visim na RR in čekiram, pisat se mi pa ne da...priznam. user posted image

Samo na hitro...

Dan smo preživeli doma... No, ko smo se odločili, da gremo ven pohajat, je mali ratal zaspan. Pa smo ga dali spat in je spal cele 2,5 ure skupaj. user posted image Zjutraj je pa vrata od omare zlomu (visoka 2 metra), pa nam niti pod razno ni jasno kako mu je to uspelo? user posted image user posted image Bom jutro pofotkala in vam pokazala. Aya se je pa danes v drek povaljala, baraba smotana! Grrr! user posted image Tako, da je sledilo kopanje... Skratka vedno je bilo nekaj, tako da nam ni bilo dolg čas.

Zdej grem pa počasi v mižule, me hrbet boli ko hudič danes in grem raje v horizontalo počivat. user posted image

Se tipkamo in beremo jutri.

Nočka vsem user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Marčevke 05
8.2.2006 23:38:14   
Suzi*
Samo na hitro....

Da javim glede našega spanja: Anžej je dva večera sam zaspal, torej se je pojoškal, še bil buden, sem ga dala v posteljico, je protestiral 5-10 minut, se mal usedal in sem ga nazaj polegala in je zaspal brez moje roke, s pomočjo ene glupe igračkeuser posted image  , ki ima taka ušesa, da se zdi kokr da za prst drži. user posted image  No, mogoče bo pa le zalaufalo tole naše spanje. 

Pa še glede vrtca: smo dobili ponujeno privat varstvo, preverjeno dobro! Smo že prej spraševali, pa je imela ta gospa polno (ima le 2 otroka naenkrat). No, zdaj se nas je spomnila in poklicala. Zdaj smo pa v dilemi, ki verjetno ni več dilema....skor sigurno gre torej naš Anžej namesto v jasli v privat varstvo. Jutri gremo k tej gospe na ogled in pogovor. Hja, res pa da moram vrtec zdaj odpovedat al kaj? user posted image   Torej kaj menite, ali je privat varstvo boljše kot jasli??  Jaz sem še malo zmedena, ker je tole zdaj res čist nepričakovano podrlo moje plane.
 
No, drugače se je pa danes Anžej začel malo spuščat, naredi kakšen korakec sam, npr. od mize do sedežne. Pa je ful hecen, ker mu je tako všeč, da kar vriska, pol je pa še bolj vesel, ker sva midva vesela in mu ploskava. user posted image  Je pa začel govorit tika-taka (kako dela urica?), pa pokaže kje imam jaz laske in kje on, reče goga (opp. žoga user posted image ), da pa ful kriči, ko kaj hoče sem pa že omenila. Danes je tudi sam zložil stolp lončkov v obe smeri (jaz mu stolp držim, da se ne podre), torej v višino in potem še kontra, da je vse "pokril", torej zložil enega v drugega....je bil tako vesel, da je kar piskal. user posted image user posted image  
 
Ajdi, marčevke, držite jutri pest, da bo tale naša potencialna varuška res super.
 
 
 
Aja, Dolina, tole seveda ni moje oko. user posted image  Avatarje si lahko naložiš s tega naslova:
 
http://www.avatarji.com/index.php?desc=1&type=&order=&page=5&sort=&cat=5



nočko!

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Marčevke 05
9.2.2006 10:58:09   
spacey
Suzi samo odgovor na tvoje vprašanje.
Jaz bi ga na tvojem mestu dala rajši v jasli. Naš bo tudi šel, danes če utegnem, grem do vrtca se zmeniti kako in kaj. Se mi zdi, da je varstvo le dveh otrok za razvoj in vzgojo malčka premalo. Vseeno pa boljše kot, če je v varstvu samih odraslih. Ne vem no, tole je samo moje razmišljanje, tako da tiste, ki vam jih bodo čuvale babice, brez zamere. :)


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Marčevke 05
9.2.2006 12:06:17   
Wahoo RR




Dolina...sam tebi na hitro odogovorim.
Mi nismo na flaši že nekje od 4 meseca. Pije iz kozarčka.
Sem se tudi glede tega sekirala...brez potrebe. Od 9 meseca dalje naj bi otrok spil samo še nekje 3 dcl na dan. Mleka mislim . Naša ga skor tok dobi pri večerji v čokolinu. Enkrat dopoldan ji dam pa namesto čaja kakšne deci za popit.

Kot sem omenila...nič ni namesto joške. Okrog 20:30 dobi čokolino in čez kakšno uro zaspi z nošenjem. Sama še ne zaspi. Veliko pa pije čaja, kar je super.

In posledično ker zjutraj ni več joške...se prej zbudi...ampka še vedno spi 8, 9 ur...kar je super. Prej je zjutraj okorg 7 oz. 8, še v postelji mal povlekla in vedno zadremala nazaj. Zdej pač ne...In dobi potem takoj zajtrk, ker je lačna.

Upam, da sem ti pomagala. Kar pogumno:)




_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Marčevke 05
9.2.2006 13:53:03   
Dolina
Hvala wahoo. user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Anžej, za korake. In za vse nove besede. user posted image user posted image user posted image

Zoja govori samo zojščino. Tud ata, mama ne, nič ne reče, kar bi bilo podobno besedi. Samo lajat zna. user posted image user posted image user posted image  Pokaže pa vse: svoje laske, svoja usta, moje laske, moj popek, pa še...

Suzi*, jaz bi ga pa dala v privat. Ne zamert, Spacey, ampak otroci v drugem letu življenja še niso tako družabni. Če ima pa ta gospa dva hkrati v varstvu, je pa to itak družba-ok par. user posted image  In je po moje čist v redu. Boljš je pa zaradi bolezni. Manj bo bolanček (in se mu ne bo treba "utrjevat" z prehladi, naj povem, da je virusov, ki povzročajo prehlad malo morje (cca 200) torej ni variante, da se utri da vse. user posted image ). Pa še zima je in je še tolk več obelenj v tem času. No, tko jaz vidim te stvari. Jaz bom dala Zojo tašči (bo čuvala še ta drugo vnučko, tko da bosta tud dve) - če pa ne bi bilo tašče, bi pa šla v privat varstvo.

Iiiiii, Spacey, a tvoja user posted image  se tud rada tam vala? Joj, groza. Jaz popenim, ko Alti kej tazga ušpiči. user posted image

No, kje ste vse marčevke????

Grem se cartat z mojo pupico.

uživajte, papa

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Marčevke 05
9.2.2006 15:52:46   
rainbow
ola, čist na hitrco!

Suzi, jaz se tudi strinjam, da je zaenkrat privat varstvo boljše, posebej, če ti bo gospa všeč. Se mi zdi lep počasen prehod na vrtec, pa  še podaljšaš ji čas, ko bo zdrava. V jaslih je tudi po 13 otrok in 2 vzgojiteljici. Res pa je, da postanejo prej samostojni.

moram it, sos

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Marčevke 05
9.2.2006 20:39:44   
eva1
Evo samo na hitro odgovorim na vprašanje od Suzi, jutri ko bo mali v vrtcu pa napišem kaj več...po mojem mnjenju je bolje da gre sedaj v privat varstvo, ker so pravi revčki ti naši mali škratki  v vrtcu...tam je polno otrok, vsi jim vse jemljejo, jih odrivajo...poleg tega je ful bolanih otrok trenutno(od 12 otrok jih je 5 v vrtcu, pa smo vsi začeli uvajati 1.2), moj je že tudi začel spet smrkat...po moje je tam do drugega,  tretjega leta bolje da so privat, potem pa v vrtec, kjer se naučijo discipline, se z veseljem igrajo z vrstniki, že sami jedo...se socializirajo...zaekrat pa če imaš možnost kar privat!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Marčevke 05
9.2.2006 23:24:55   
Skaana
Gužva, gužva, gužva....

Pa smrk in user posted image  in kamen v srcu. Jutri je dan D, ko začnem z delom...

Suzi, jaz sem tudi za privat prvi dve leti, potem pa obvezno v vrtec. Sploh pri tebi, ko praviš, da boš tako pozno prihajala domov. Anžej bo nujno potreboval drugo mamo, ki bo imela čas se ukvarjati z njim. In da bo tam še en malček - idealno.

Pa pa... Pa spomnite se name jutri zjutraj.user posted image

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Marčevke 05
10.2.2006 0:08:25   
Suzi*
Punce, res hvala za odgovore.user posted image user posted image user posted image Jaz sem tudi tako razmišljala. Danes smo bili pri tisti varuški, pa je res zelo ok. Je prijazna, ima red, se prilagaja otroku ampak v mejah reda, ful se z njima ukvarja (nečakinjo, ki se je pri njej čuvala, je naučila tudi nekaj joge user posted image , faca skratka), vedno nekaj ustvarjajo, in imajo urejeno stanovanje, kar meni veliko pove o njih. Stara je pa nekako tako kot moja mami, ampak zelo mladostna. Je sicer v bloku, imajo pa precej velik balkon, pa vsak dan, ko je lepo so zunaj, če ne prav na sprehodu pa vsaj na balkonu. Je zelo časovno prilagodljiva, zjutraj ga lahko prineseva celo spečega še v pižamici in spalki user posted image  in potem tam naprej spi. Cena: 45.000 sit. Se mi zdi uredu, glede na to, da pač dam le svoje plenice, nekaj za preoblečt, ostalo pa ona. Pa hrana bo po moje tudi dobra in malo bolj prilagojena (vsaj na začetku) malčku, kot pa v vrtcu. Zraven se bo čuvala še ena punčka, pol leta starejša od Anžeja, kar se mi zdi idealno. Ja pa po moje se lahko ona tudi bolj ukvarja z njima dvema kot pa vzgojiteljici v vrtcu s 14. otroki. Tako da sva se z možem odločila za tole privat varstvo. Tam za kakšno leto in pol bi bilo idealno. user posted image  Ga bom pa že konec naslednjega tedna peljala malo tja, za kakšno urico, če bo zdržal. Pričakujem pa na začetku jok, ker jih ne pozna. No, danes se je tam čist lepo zaigral (beri: skor vse zbil iz steklene klubske miziceuser posted image , ker je gor vrgel teniško žogico user posted image ), pa ful je bil firbec in vse bi prijel. Nas je bilo pa kar nekaj poznanih zraven, kar je seveda bil plus. Bom še javljala, kako bo šlo.

Zdaj imam pa vprašanje:
Kaj naj naredim zdaj z vrtcem? A kakšne rezervacije obstajajo? A res obstaja neka zadeva, kjer ti tudi pri privat varstvu občina povrne del plačanega zneska (kakor neko znižano plačilo)?
 
 
Dolina, tole pri nas je bil bolj korak kot koraki. user posted image  Saj bo, počasi. Se nam nikamor ne mudi, ker si še ne želimo bušk. user posted image
 
Skaana, sočustvujem s tabo, pa držim pesti za prvi delovni dan!! user posted image user posted image user posted image user posted image   Te pa zvrcnem prihodnje dni, ok?
 
No, tako. Jaz se za 4 dni poslavljam. Gremo v Olimje user posted image user posted image user posted image  malo izkoristit zadnje dni moje porodniške (oz. zdaj sem že na dopustu), se malo skopat, kaj dobrega pojest (beri: čokoladeeeeee)njam, njam, si malo baterije napolnit. Obljubim, da bom uživala še za vas! user posted image  


Pa še to, punce, naj se pohvalim, da sem s pomočjo RR in Odločnih punc na forumu hujšanje od novega leta do danes shujšala 7 kg. user posted image   Jupiii. Tako da zdaj na dopustu se bom malo pregrešila, saj imam do ciljne teže še samo 1 kg za izgubit. user posted image user posted image user posted image  


Pozdravčki in poljubčki od naju dveh.

S&A

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Marčevke 05
10.2.2006 8:30:09   
Špacka
 
Super Suzi, da si dobila privat varstvo, sem tudi za to varianto, vsaj za kakšno leto...samo na žalost v tem našem koncu, kvalitetnega privat varstva ni veliko na razpolago in še srečo moraš imeti, da vletiš pravi čas.
Tako da, naša gre v jasli, kaj bo pa bo, me ni strah, da se vzgojiteljica ne bi dovolj ukvarjala z Lino( v skupini jih je 15), ampak me je strah, da bo kar naprej bolana. Uf bojo veseli v službiuser posted image user posted image

Za plačilo pa ne vem, pri nas imamo privat varstvo, ki ima koncesijo z vrtcem in pri njih je enako s plačilom kot v vrtcu...za ostala privat varstva pa še nisem slišala, da bi občina kaj pomagala, vsaj pri nas ne.Sicer pa 45.000 SIT za privat varstvo ni veliko, sploh če pogledaš ceno jasli in če iomata oba solidni plači, tudi cena vrtca ne bi bila nižja.

Danes je zadnji dan uživancije z moje strani, v ponedeljek 13. na polno luno ( se mi zdi) pa veselo na delouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa, pa



(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Marčevke 05
10.2.2006 10:07:04   
b.nika
Oj. Nisem marčevka, ampak sem mesec za vami, pa vseeno rada prebiram vaše poste.
Špacka, mislim, da sva iz istega kraja. Jaz sem dobila privat varstvo, pa je baje full kvalitetno. Gospa mirka 6 otrok, pomaga ji še ena gospa, pa občasno še hčirka. Varstvo ima pa že 11 let. Cena je pa 38.000,00 sit. user posted image
Če si mogoče zainteresirana, ti lahko dam tel.številko. Je pa res, da sem jaz mesto rezervirala že leni.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Marčevke 05
10.2.2006 21:28:56   
borovnicka
Ojla!

Preživela sem prvi delovni danuser posted image !
Saj sploh ni bilo tako naporno, čeprav sem kr mal driskala saj nisem vedela če bo user posted image  v redu preživel. Prav vesela sem, da ga imam v domačem varstvu (do treh let poj pa v vrtec). user posted image  je bil priden, a ko sem prišla ponj se tudi odlimal ni od mene potem pa bil še hud name in ga tudi previti nisem smela.user posted image  da je kar lilo.
Tudi zvečer ni bil čisto pravi, sam da me je zgubil  z vidika user posted image  in dretje, ni hotel jesti... skratka noro. Upam, da bo bolje. no vem, ampak kljub temu mi je hudo.

Čestitke vsem uspehom vašim user posted image , čimveč zdravja, čimmanj bušk in čimveč nasmeškov.

Drugače je vsak dan nekaj novega. TRenutno je najljubša stvar slikanica in ko ga vprašaš kje je pikapoka jo poišče in se potem stisne k tebi. Kolk je fajn. Govorimo tjanščino (se mu vidi da ima kitajsko ime). Edina stvar ki jo razumem je baba. Drugače je pravi plesalec, ki loči hitri ritem in počasno zibanje. Za umret smešno. Nor je na komad  Junaki Planice (valda če se je rodil med planiško prireditvijo).

Izkorostite še zadnje dni in naberite se energije. Jaz grem sam še spat! 

Lahko noč, pa bolho za pomoč...

(odgovor članu b.nika)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Marčevke 05
10.2.2006 21:45:36   
Dolina
Še midve se mal javiva. no, jaz, ker Zoja že spančka.

Skaana, kako je bilo v službi? In kako je Atena prenesla tvojo odsotnost?

Borovnicka, čestitam za prvi delovni dan. user posted image user posted image user posted image  Mislim, da se bo mali navadil, da te ni več cel dan. Ne skrbi. Zoja se čuva pri tašči že en mesec (sicer po 3-4 ure), ampak zdej zjutraj, ko greva v dnevno, najprej pokaže na vhodna vrata (češ, a grem lahko k babici user posted image , pol je pa mal huda, ker rečem, da bo šla mal kasneje). Uživa, ko gresta k ta mali od svakinje, ki je en mesec mlajša. Skratka, uživa. Mami pa študira.

Suzi*, men prines eno škatlo čokolad, plizzzzzzzzzzz. user posted image  In čestitke za izgubljene kilokrame. Kar privošči si, ker si zaslužiš. P.s. Kdaj boš pa mene kej poklicala? user posted image

Danes sva si z lubijem izbrala novo posteljo za v spalnico. Nabavila jo bova pa enkrat drug mesec. user posted image  Oz. ko nama tišler naredi še ostalo pohištvo za splanico. Če hočeva Zoji sobico uredit, morava najine reči ven preselit. Ampak ni sile, se še ne mudi.

Tko, zdej pa grem v mižale, ker sm končno spet zaspana. user posted image user posted image user posted image

Nočko

(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Marčevke 05
11.2.2006 19:00:42   
Skaana
evo me user posted image user posted image user posted image user posted image ,

Sem šla pogumno, že dan prej sem jih malce pokukala, tolk da smo se spoznali. Pa je bilo kar fino. user posted image

Potem je pa prišel petek - in bilo je skoraj da porazno. user posted image  Ta miceni so bili pravi user posted image . Utrujeni, vsega naveličani in energija je šla vsa v preizkušanje - mene. Pa sem bila stroga in neomajna, striktna in trdna. Brez tega v šolstvu ne preživiš... Pa sem že pozabila na to... Jaz bi bila prijazna, smejala bi se, se z njimi igrala, kričala, rajala, norela... Pa ne smem... In to me je tako zelo potrlo, da sem bila čist paf... Moreš si vzpostaviti red in disciplino in to že čito prvi dan. Pa mi je bilo tako zelo odveč...

In ko sem prišla, scuzana kot cota domov, me Atenka ni niti pogledala user posted image . Res da je bila ravno moja sestrična na obisku in da so prinesli ravno dojenčka, pa vendarle... Ni me niti pogledala. Joj, kako mi je bilo hudo user posted image user posted image user posted image . Pa vem, da je to fino in edino pravilno, samo... Pazila jo je moja mami, z njo živimo v isti hiši in Atena z njo preživi vsaj eno urco dnevno. Pa še na sprehod so šle - vajena je hoditi naokoli, pa spala je dve uri vmes. In ji je verjetno minilo kot keks. Meni pa ne...

A bo že. Samo da je user posted image  zadovoljna. Verjetno bo čez kak teden že čisto drugače, ko bom padla v delovni ritem. Se vam oglasim potem, prav? user posted image

Berem vas vsak dan, se veselim novih podvigov naših marčevcev. Kmalu bomo dobili prve zanamce user posted image user posted image user posted image . In preselit se bomo morale na forum otrok - postali bodo malčki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

A že kaj razmišljate o pravnovanju prve svečke user posted image ? Jaz že, rada bi naredila popolno za našo popolno user posted image .

Pri nas imamo pa veliko čveko. Kar naprej brblja user posted image , kr neki. No ja, razumem ga ga, tiktak, dedi, mama, ata, papa, sta (beri Starck - naš user posted image ), h h (beri hov hov), brrrrrrrrr za avto, amam za jest... Je zelooooo mobilna, gre po eni nogi in eni roki - vsi pravijo da kot šimpanz user posted image user posted image . Zelo rada kaj kam vtika, pokriva posode in posodice, se igra z žogicami, se skriva, poje, pleše... Zdaj ji morm še v roke dat voščenke. Po moje bi že kaj nakracala, kaj pravite? Je tudi ful hecna, ko nam hoče kaj dopovedati. Ji je npr. danes dedi prinesel tri nove žoge. Pa sem ji na hitro dala eno v roke, ker sem jo mogla previt. In ona mi potem na veliko in glasno razlaga, da sta tam na tleh še dve in da ju more nujno dobit. Tok je bla hecna user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ovkidovki,

lepo nedeljo vam želim, objemajte seuser posted image  ,  vaši Atena in Skaana

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Marčevke 05
12.2.2006 12:54:05   
Dolina
Joj, Skaana, pol je pa skor tko kot pri nas: Zoja se tud pri tašči čuva in mene sploh ne pogreša. Sploh kadar je pri sestirčni. Men je blo tud hudo, ampak sem še tolk bolj vesela, da se ima lepo, kot če bi bile travme, ker me ni in tko naprej.

Čestitke za prvi delovni dan. user posted image user posted image  Pa kar drži se še naprej. Ti držim pesti, da bo pirhodnji teden lažje. user posted image user posted image

A ostale ste vse zunaj, na sončku? Moja dva tud, sam jaz kle za knjigami ždim. user posted image  No, sej sreda bo kmalu tukej, pol si pa lahko mal oddahnem.

Mi bomo praznovali. Kako točno, še ne vem, bomo verjetno povabili najbližje in tortico spekli - tako, da jo bo lahko tud Zoja jedla. Čeprav ne mara glih preveč sladkih zadev. Piškotke komaj zdej je. (tiste Mannerjeve).

rainbow, a ste premagali prehlade in podobne napade na zdravje? Upam, da uživate na sončku.

Imejte se lepo,

pa pa

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Marčevke 05
12.2.2006 15:58:49   
barby*
Halooooouser posted image

Lep pozdrav od izgubljeneuser posted image
Tako kot je morskadeklica povedalauser posted image , malo preden sem šla na porodniško sva se z lubijem preselila v svoje stanovanje,ki žal še vedno ne premore računalnikauser posted image  vse živo sva vzela na obroke, pa kredit je kar velik...ampak imamo pa v načrtu kmalu kaj narediti v zvezi s tem, samo da vidimo kaj bo z mojo službouser posted image
Sedaj na hitro izkoristim družinska kosilo domauser posted image

Drugače pa akcija, akcija in še enkrat akcija! Moj sončekuser posted image ni niti sekundo pri miru. Spleza v vsako luknjo,ob opori (poganjalček ali Prima Papa na kolesih) lepo hodi in teče, za največ 10 sekund se tudi spusti. 

Papa zelo pridno, zvečer in ponoči se še dojiva (beri:crkljava), rad se mojčka in daje lupčke v naslednji sekundi pa lahko ujameš vse prej kot nežno klofuto user posted image

Je zelo radoveden,zato so tu tudi buške in modrice. Pomaha pa pa, veselo ploska, krega ti ti,
pogleda že večino stvari če ga vprašamo kje je kaj, pokaže le izjemoma, če je pri volji pokaže kje ima zobke ( 4, spodnji enkici in zgoraj desno enkica in levo dvojkica user posted image ,upam da bo enkica med njima kmalu zunajuser posted image  ),reče mama(dvakrat mu je ratalo mami), ada (to je ati,ampak bolj poredko), baba (babi),ama (amal bi), ostalo je bolj kitajščinauser posted image

Pa trikrat je že lulal v kahlicouser posted image user posted image user posted image

Velik je okoli 80 cm in težak okoli 11,5 kg in še vedno ga je treba nosit da zaspiuser posted image user posted image user posted image  
ja ja sama sem si kriva da je takouser posted image  kar se mi preveč smili ko jokauser posted image  vem vem...kam to peljeuser posted image  ...se pripravljam na ukrepe v zvezi s tem, sam vedno mam kak izgovor v stilu : verjetno so zobki, iz noska mu teče, kaj ga napenja ali pa najbolj "prepričljiv" oh, bo mislil da ga ne maramuser posted image  GROZZZZZA!!!!Pa še ponoči večinoma ni miruuser posted image Roke imam že do gležnjevuser posted image
Saj bo že ane?!Enkrat pačuser posted image

Tako je to pri nas... upam da se kmalu vrnemo v internetni svetuser posted image

Lep pozdravček vsem, še posebej morskideklici, Spacey, Tanaji, Evi1, Dolini...
Skratka vsem!!!!!

Pa pa!!

barby & patrik

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Marčevke 05
12.2.2006 17:04:23   
Soncnica
Hojla punce!

Čisto na hitro najprej vsem en lep pozdravček, še posebej tebi Barby, pogrešali smo te!!! user posted image user posted image user posted image

Imam še dva tedna porodniške, nato pa v službo in me je že zdej kar malo strah kako bo šlo. Zmeri, ko preberem kakšen vaš post glede tega, sem potem ful boljše volje, ker očitno to ni tako zelo grozno user posted image Saj vem, da kompliciram, ampak zdi se mi, da sva se glih zdej z Jaškotom še bolj zbližala; mali je kot moja senčka, ali jaz njegovauser posted image user posted image user posted image (odvisno kdo opazuje).

Še vedno se dojiva in čeprav imam ful plane, kako bova nehala, mi to nekak ne rata. Sploh ne zdej, ko že dve noči NE SPIMOuser posted image user posted image user posted image user posted image . Tega sploh nismo bili navajeni in sva zdej z user posted image oba čist user posted image . Ne moreva priti k sebi, pa sta minili samo dve noči. Mali bi se ponoči samo crkljal, ne more spančkat, če pa se to že zgodi, zaspi tako, da ima glavo na mojem trebuhu, ali da leži kar cel na meni. Seveda moram jaz ležati čisto pri miru, da se Jaša slučajno ne bi zbudil. Samo danes ponoči sva se dojila več kot 5x!!!

Ampak, da ne bom samo jamrala; Jaško je podnevi pravi user posted image , zanima ga čisto vse, poje vse kar dobi in se nasplošno zelo zelo rad crklja. Imamo pravi obred pri previjanju, ko ga nežno božam po rokicah, nogicah in hrbtu, pa mali kar otrpneuser posted image user posted image user posted image , tako zelo mu je to všeč.

Zdej pa moram nehat, ker mi bo mali drugače "preuredil" dnevno sobo

čuvajte se

pa pa

(odgovor članu barby*)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Marčevke 05
12.2.2006 20:52:45   
rainbow
Hallooooooo!

Da se še jaz hitro javim, ker ta teden ne bo kaj časa, začnem tudi jaz namreč z delomuser posted image

Dolina, kak lepo odtebe, se spomniš na nas in naše zdravje; počasi se izboljšuje, Lio pošljem jutri v vrtec, je bila zdaj 2 tedna doma.
Ti pa čim boljše naštudiraj zadeve!!! držim pesti!

Sončnica, upam, da sta ti dve noči bolj izjema kot pravilo, pri nas na žalost user posted image user posted image user posted image user posted image  skoraj vsaka noč izgleda tak, zbujanje na uro, mislim, živa groza; danes ponoči še z zizo ni bila zadovoljna, še pri meni se je drla; pa ji nič ni. Kdo ve, zakajuser posted image

barby, nisi edina, mi tudi jemo, kar smo skuhali user posted image  in čpakamo na boljše čase ali na mamin pogum in železno voljo.

Joj, Skaana, a ti tudi v razred?? Si na oš, a ne? kot razberem iz tvojega pisanja; jaz pa s srednješolci, me je kar groza, se pumpam s samozavestjo, motivacijskimi triki, slonjo kožo in še s čim.

Suzi, čestitke k izgubljenim kguser posted image user posted image , sem te zasledila med pogumnimi, jaz pa definitivno, ko neham dojit, pa saj tudi zdaj že malo pazim na hrano. 

Naša Enja je tudi že prava pobalinka, tako kot vaši, polna radovednosti, jo je prav luštno gledat. napredek pri naših dve žabah: se že lahko igrata malo skupaj, seveda pod nadzorom, ampak gre. Enja pa že tudi klepeta, da me že ušesa bolijouser posted image user posted image , kaj bo šele kasneje, ko bo začela prav govoriti; ker že Lia je neustavljiva.

Ok, treba dat še pobalinko spat, če mi uspe.

lepo bodite, pozdrav vsem marčevkam in vašim malim raziskovalcem

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Marčevke 05
12.2.2006 21:43:20   
Soncnica
Rainbow, glede žurerskih noči user posted image , kako pa potem lahko podnevi funkcioniraš? Jaz sem kot, da bi padla z Marsauser posted image . A dobiš kondicijo?? Ne hecam se, to je čisto resno vprašanje. Sploh je to lahko problem, ko začneš hodit v službo

Punce, kdaj ve hodite spat in kdaj vstajate? Če grem jaz pred enajsto, je to zame čisti praznik user posted image user posted image user posted image Zdej, ko sem še na porodniški, vstaneva med 7 in 8, ko bom hodila v službo pa ziher ob 6, če ne še prej. Koliko časa rabite zjutraj, da zrihtate otroke in sebe za v službo?

Pa še nekaj me zanima. To je vprašanje predvsem za Rainbow in za Skaano; ker imata obe očitno pedagoške izkušnje Ali in kako to lahko kaj uporabljata v praksi pri svojih user posted image

Lahko nočko

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Marčevke 05
12.2.2006 22:30:31   
eva1
Čer!

Jaz vas sploh ne dohajam večuser posted image tok ste pridne!

Rainbow-se vam pridružujemo v clubu smrkavcev, smo že bolani po 10 dnevih vrtcauser posted image ..no ampak zaenkart še ni prehudo, upam, da tudi ne bo šlo dlje, da bo le prehlad!

barby-lepo da si nas malo obiskalauser posted image , javi se še kajuser posted image , te je lepo brat po dolgem času!

Vidim da vas že kar nekaj pridno dela, nas še čaka, da prebijemo prvi led in spet začnemo z delom!
Bodite srečne, da vas user posted image ne pogrešajo, ko vas ni, ker pri nas se sicer stanje izboljšuje v vrtcu, doma pa se pozna-je razdražljiv, ponoči se mu ful sanja, in potem joka dokler ga ne zbudim(evo včeraj ko ni bil v vrtcu, je spet lepo spal ponoči in podnevi),drugače pa samo mama, mama, mama celi danuser posted image !

Suzi-čestitke za izgubljenje kg...jaz tudi skoz neki hujšam, pa gredo 3 kile dol, pa ena gor...no v globali sem shujšala malo, samo ko je še veliko prevečuser posted image , mah pa bo že bolje enkratuser posted image user posted image user posted image Sej itak na drugem delamo, tako da sej vsejn..user posted image user posted image

Sončnica-jaz hodim spat od 22-polnoči enkrat, odvisno...spimo pa do 7 če gre v vrtec, če je pa doma pa do 8-9h! No ko bom šla v službo se bova ustajala ob 5h, takrat pa valda da bom hodila prej spat...da sebe zrihtam rabim 15 minut, pa slabih 10 minut za malega...

Ko vas pa takole berem, kolikokrat se še dojite, pa sem res srečna da se je mali pri 9 mesecih odločil, da ne bo več zizal-čeprav še sedaj dobro ve kje ma mamica zizike...to ga je moj naučil user posted image ...moškiuser posted image user posted image !
Ima pa novo pogrutavščino, vsakič ko tel. zazvoni on da rokico na ušesa in se dere lo, lo(vrjetno halouser posted image )...mulčki mali kaj vse ne poštudirajouser posted image user posted image user posted image ...pa zobeki mu zopet gredo vn-no ubistvu vse ma belo in odtečeno-na spodnji dlesni bojo pomoje trojkice vn pokukaleuser posted image ...je pa tašna mazica, da ni kaj-ful je cartljivčekuser posted image , je tko lepo, ko se vedno potiška k men...pa mi lupčke daje(tako da odpre usta k rečem, če mi da lupčkauser posted image )...res cukrček moj!!!

Zdej se grem pa še k mojm mal stisntuser posted image , pol pa spat, jutri je treba spet malega v vrtec odpelat, upam, da ne bo prehudouser posted image !

Lepo se imejte! Nočko...

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Marčevke 05
13.2.2006 9:21:17   
rainbow
Dobro jutro!

Saj ne morem verjet, da sem spet tu goruser posted image user posted image user posted image ; ampak res, danes več pol ne bo cajta, pa ker me ravno nekaj sprašuješ, Soncnica:

se človek navadi, veš; saj nismo dejansko budni ponoči, (razen če ima vročino ali kašlja) le zbuja se pogosto, pol pa ziza in spimo skupaj, oziroma jo jaz še vmes dajem nazaj v njeno posteljo, da se malo pretegnem, rada namreč spim na hrbtu, to pa če si živa duda, ne gre, a neuser posted image ; škoda, da imava bolj ozko posteljo, drugače bi se menda bolje naspala. Se pa to dogaja že od petega meseca njenega, tak da sem skoraj res že navajena.
Zaradi vse situacije sem se pa ravno odločila za polovičen delovni čas, ker drugače pa res ne bi sfolgala (kak grdo štajersko govorim, se opravičujem)

Glede pedagoških izkušenj, soncnica, ja, kar prav pridejo, čeprav tudi v šoli ne funkcioniram tako kot bi rada, mi manjka veliko spretnosti, predvsem kar se tiče strogosti, doslednosti, oz ravno pravšnje mere le teh, in tudi pri starševstvu se mi to zdi pomembno; enih par dobrih knjig obstaja, predvsem za komunikacijo z otroci, ki je brez vpitja, starih vzorcev vzgoje (moje mame npr, ki je sicer super krasna babica); tak da še prebiram, iščem ideje...

Eva1, upam, da bo kmalu bolje, saj zdaj bo pomlad, pa morda malo manj teh viroz. Držim pesti, da se ne razbolite pogostouser posted image  in da se lepo privadite na vrtec.

lep dan vsem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Marčevke 05
14.2.2006 16:39:52   
Suzi*
Pridne marčevke! Kolk ste napisale, kar me ni bilo tule gor. user posted image  Sem prebrala na ekspres, da se mali prej ne zbudi.

Naše poročilo: od petka do ponedeljka smo bili v Termah Olimia v aparthotelu Rosa. Imeli smo polpenzion, pa še apartma s kuhinjo, dnevnim prostorom, balkonom, potem pa eno nadstropje višje še galerijo, kopalnico in ogromno spalnico. Skratka nam je bilo zelo zelo zelooo všeč in ziher gremo nazaj. Anžej je ful užival. Prvi dan je sicer malo jokal preden sva ga dala v bazen, potem je pa kar norel, vriskal, čofotal, ma čist se mu je spulilo, ko je videl vodo. Ful je bilo fajn. Pa spal nama je na bazenu po uro in pol. user posted image user posted image  Voda ga je čist zdelala. Med zajtrkom in večerjo je bil pa ...glasen, no. user posted image  Doma ni nikol tako, ampak tam je pa med vsako žlico ful stokal, njamal, kričal.....kokr da že en teden ne bi dobil nič za jest. user posted image  Baraba mala. user posted image  Zgleda da mu je bilo tako dobro.  user posted image  Je bila pa hrana res odlična. Ful okusna.
Dobili smo tudi nov zobek...spodnjo trojko. user posted image  Pa še drugi so na pohodu, ker ima vse dlesni otečene.

Spanje je bilo uredu. Prvo noč se sicer ni mogel umirit in je spal kar pri nama, naslednje noči pa brez problema v svoji posteljici brez zbujanja do 8 zjutraj. user posted image  
Naučil se je it po stopnicah (po vseh štirih in če ga držim za roke), pa zdaj se ne boji več tuširanja in sušenja las s fenom. user posted image  Kakšni dosežki, kaj? user posted image user posted image  Ja, prej je pač vedno jokal zraven...user posted image


Danes smo pa imeli pregled pri 1 letu in ceplenje. Velik je 74 cm in težak 9,6 kg. Obseg glavice 47,5 cm, obseg prsnega koša 48 cm. Smo verjetno bolj pri malih, kaj?  Ostalo pa standard, nekaj vprašanj, pokazala sva kako se iz trebuha dvigne v sedenje, pa da zna stat, pa kolk zobkov ima. Nič posebnega. Ja, ploska pa še vedno ne. user posted image  Pa kaj naj mu, če mu ni do tega. user posted image   Ima pa še naprej kapljice D3, ponovno 5 kapljic na dan (vmes smo že zmanjšali, kot je rekla ena druga pediatrinja, ki je takrat delala user posted image ). Ceplenje je pa v levo ramo. Je jokal, ampak samo zato, ker smo ga 3 držale, da se ni mogel premikat. user posted image  Potem je bilo takoj bolje. Aja, pa kožico na lulčku mu je dol potegnila, pa je lepo šla, se ni nič raztrgala. user posted image  


Vsem, ki ste in še boste kmalu začele s službo.....naj bo nov začetek čim lažji in brez travm za vas in vaše user posted image . Mene tudi kmalu čaka. Konec tedna pa prvič peljem Anžeja za kakšno urico v varstvo. Poročam.

No, zdaj se je pa zbudil. Se še beremo.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Marčevke 05
14.2.2006 23:37:28   
darjavid
Pozdravček! Že dolgo vas berem, ste prave profesionalke! Čestitam!

Imam vprašanje : Zadnje dni imam fuuuullll napete bredavice pa bolijo me tudi zelo, se zelo redno dojiva mali je star 11 mesecev pa še nimam menstruacije. Je to kak pokazatelj ali se obeta kaj bolj veselega (če se prav spomnim sem se ravno zaradi tega začela zavedat, da takrat res nekaj rase pod mojim srcem)??Včasih Imam tudi bolečine v trbuhu kot pred mens. samo da te trajajo že nekaj časa . Malo pa sem zaskrbljena kako se bo tole izteklo! Prosim za hiter odgovor
HVALA
 
Lepo se imejte s svojimi sončki!
 

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?