|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 18:21:29   
Naja30
Saj zato pa pravim, kakor kateri paše. Če se user posted image  počuti slabo, ji bo vsak G dal bolniško. Če tega noče, pa naj dela. Vsaj jaz tako pravim, čeprav vem kako je, če moraš doma ležat. Veliko raje bi šla v službo, kjer bi bila v toku dogajanja in bi čas hitreje mineval, če ne druga.

Ja kaj čmo, smo pač različni. Jaz sem glede tega res čisto flegma in mi je vseeno. To sem napisala samo zaradi tega, ker so se vnemale že hude debate glede bolniške, pa ne razumem, zakaj se nekatere tako jezite zaradi tega. Vsaka ima možnost ostat doma, če se slabo počuti.

Pa lepo nosečnost punce in pobožajte svoje trebuščke...  user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 20:12:05   
zaliga
Pozdravljene!
Naj povem, da sem tud sama na bolniški že od 3t., torej že 17 tednov in mi ni prijetno. Sem cele dneve sama, saj ima moj takšno službo, pa še vreme je takšno, da mi ni niti za na sprehod. In kaj hočem povedat. Da upam, da bom doma še naslednjih 20 tednov. To pa zato, ker imam v službi nevzdržne sodelavke, ki gledajo samo na svojo r.., nobena ti ne pomaga, če je kaj težkega za dvignit, še to porine k tebi...skratka katastrofa. Po vrh vsega so pa še hinavske. Jaz pa nisem tak človek in se ful sekiram za vsako stvar. In si predstavljate, kakšen bi - bo prišel na svet ta otročiček??? Naj pa povem, da nisem doma zarad službenih odnosov ampak zaradi krvavitev!! Pa verjamite, da bi raje bila v službi in dobivala 80.000 sit večjo plačo, kot sedaj bolniško.
To samo zatiste, ki nasprotujejo oz. imajo toliko za povedat glede bolniške.
Upam, da se komu nisem zamerila, a izjave da nosečnost ni bolezen in podobne, mi kar dlake naježijo. Za tiste, ki moramo-jo ležati celo nosečnost, očitno je bolezen!
Pazite nase in na svoje sončke (doma ali pa v službi)!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 20:18:28   
Naja30
Bravo Zaliga, se čisto strinjam s tabo! user posted image
pobožaj svoj trebušček in počivaj, saj kaj pa je teh nekaj mesecev v primerjavi z naslednjimi leti, ko se boš podila okoli s svojim user posted image .


(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 20:36:06   
shooo
evo, jaz sem na bolniski bila od 18t ko sem bila hospitalzirana zaradi placente previe marginalis (na stran dajmo to da je 18 teden se prekmalu za taksno diagnozo).
no v sluzbi je bilo tako:
delala sem na delovnem mestu kjer sem vsak dan bila v stikih z snovmi ki so zdravlju skodljive,nevarne, drazljive in celo "skodijo se nerojenmu otroku i podobno. ob tem je moje delo se zajemalo prenasanje tezkih bremen (20-25-30 kg ali porivanje se tezjih 100-120kg- si predstavljate v kaksnem stanju so nase hrbtenice!!!), delo v hrupnem okolju (ni nikjer zabelezeno ker takrat ko pridejo meriti hrup stroji ne delajo!!!!).
takoj ko sem ugotovila da sem naoseca sem seveda povedala nadrejenim (5-6 teden) in prosila naj mi dajo pomoč da se izognem tehtanju nevarnih surovin in dvigovanju bremen...kaj taksnega!!!!!predrznost!!!!!v taki zgodnji nosecnosti!!!!saj se sploh ni sigurna.... in taksni stosi! o.k. sem prosila se dva tri krat na kar so mi rekli naj prinesem potrdilo od zdravnika da ne smem dvigovati težkih bremen in tudi sem - čeprav se je zdravnica smejala kajti delodajalec je obvezen omogociti varno delovno mesto tudi brez tega!!!! visek je pa bil ko so iz sluzbe klicali da jo vprasajo koliko so to teska bremena.
o.k. me prestavijo na nizje delovno mesto kjer sem delala za tekocim trakom ali kaksna druga dela 8 ur stoje (in tudi občasno vdihovanje strupenih hlapov) se pozalim da me glava boli, da se mi vrti in da se nasploh zelo slabo pocutim...in je  seveda vsem vseeeno.
na to zaradi pp ostanem v bolnici in dobim mesec strogega mirovanja.poklicem v sluzbo in mi rece vodja da NAJ SI PRIDOBIM BOLNIŠKI STALEZ KER NIHČE NE BO DELAL NAMESTO MENE. ce pridem nazaj. Poklicem v kadrovsko vprasam ce bi me prestavili kam drugam, kjer bi imela sedece delo (recimo v laboratorij za kar sem tudi izobrazena) pa so rekli da za mene ni primernega delovnega mesta...prav!
kaj mi je drugega preostalo kot da sem ginekologu razlozila v kaksni sem situaciji ceprav vem da delovno mesto ni razlog za bolniško in da je delodalajec obvezen omogociti nosecki primerno delo...se je strinjal da je v zakonu napisano eno in da so  v praksi stvari drugacne. no in od takart do konca sem bila na bolniški.
moram povedati da sumim da bi nosecnost potekala tako kot je ce bi se bila vrnila v sluzbo.
jaz sem bila pripravljena dati tudi odpoved.. nic ni bolj pomembno od mojega otroka.
Ce bi pa imela kasno bolj varno delovno mesto bi z veseljem delala do konca!!
o.k. sem malo zagnjavila.
lp
p.s. sodelavka na enakem delovnem mestu je zaradi placente previe in  mocnega krvavenja odlezala nocecnost od 20t naprej. sveda ni dolgo nobenu povedala da je noseca-je pozrtvovalno dvigovala 20kilske posode in tehtala cisti vitamin A!!!

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 20:37:44   
shooo
mama mia kaksen dolgi post!!!!
user posted image

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 21:04:20   
Naja30
Shooo, kako imaš dobro slikco! Sem kar nekaj časa buljila vanjo, kar začarala me je. user posted image user posted image user posted image

Tudi pri meni v službi je tako, da imam obremenjujoče fizično in psihično delo, pa se nihče ne ponudi za pomoč. Pri nas celo velja pravilo, da če nekaj ne moreš, pojdi v bolniško in ženske so tako navajene. Jaz sem šele kratek čas tukaj, pa se mi je na začetku zdelo brezveze za vsako malenkost vzemat bolniško in sem dostikrat delala z vročino, pa virozami... Ko sem bila pa user posted image  sem pa rekla, da to je pa moj user posted image , ki sem si ga tako želela in zanj bom naredila vse najboljše. Pa še dobro, da sem bila doma in počivala, da se zdaj vsaj ne obtožujem, kaj sem delala narobe, ker je plodek odmru in sem morala na čiščenje.

V glavnem, teorija in praksa se zelo razlikujeta in če te delodajalec ne prestavi in ne pomaga, pač ubereš drugo pot. čeprav še enkrat ponavaljam, da obožujem svoje delo, ker delam z otroci in če bi lahko, bi ves čas delala.

Lep večer vsem skupaj.  user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bolniška /delo
13.1.2006 21:29:26   
shooo
hi hiuser posted image ! to moj dragi dela take  fotke!
lp

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bolniška /delo
14.1.2006 8:26:12   
marty5
To z bolniškimi je res zelo relativno......me je pred časom skoraj kap, ko sem po Tv slišala, da je od 17 tisoč user posted image  tisti trenutek kar 11 tisoč na rizični nosečnosti.....to je zelo težko verjeti....Dejstvo je, da jih veliko zlorablja sistem in na ta račun nastradajo tiste, ki bi res mogle biti na bolniški.

Sama sem delala do 29. tedna in bi še malo dlje, ampak sem zaradi odpiranja mogla ostati doma. Je pa veliko odvisno od odnosov v službi. Jaz lahko svojega delodajalca le pohvalim, ker nimajo do user posted image  nobenih predsodkov. Je pa marsikaj odvisno tudi od odnosa daš - dam.

Kar se pa G in bolniških tiče - mislim, da nekje do 25. tedna radi komplicirajo glede bolniške (zaradi zlorab ipd.), potem pa nič več. Res je tudi, da se nekje v 7. mesecu začenja bolj poznat utrujenost in vse ostale user posted image  "radosti". Tako da kasneje ni problem it na bolniško. Prvih 6 mescev pa ne gre več tako zlahka kot nekoč......jim zavarovalnica kar diha za vrat.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bolniška /delo
14.1.2006 8:51:01   
Primoza
 
No kaka debata se je razvila. Opozoril bi samo na še eno od iztočnic: pogoji na delovnem mestu, ki jih sicer na papirju mora zagotavljati delodajalec še zdaleč niso optimalni oz. v skladu z zakonodajo. To je že kar vsesplošno pravilo in ne le izjema. Razlog je velik zaostanek Slovenije na zakonodajnem področju, ki se je sicer "na horuk" na papirju popravil, v praksi pa še zdaleč ne. Inšpekcija na vseh področji šepa, če pa ne šepa inšpekcija pa šepa sodstvo, ki s svojimi veliki sodnimi zaostanki tolerira nespoštovanje delovno-pravne zakonodaje, tudi tiste iz področja varstva pri delu.
Tako so zelo razširjene najrazličnejše poklicne bolezni oz. bolezni z neznanim vzrokom.

Vseeno sem mnenja, da je najboljša investicija v rodnost ravno na področju nekakšnega subvencioniranja bolniške v času nosečnosti oz. na ta način statistično omogočiti kar najmanjši nastanek genskih sprememb v času najintenzivnejšega razvoja človeka, to je v fazi plodu.

In ker je za nastalo situacijo kriva država s svojim zaostalim birokratskim organizmom, je najpravičnejše, da breme bolniške iz naslova nosečnosti odpade na celotno populacijo.

< Sporočilo je popravil primoza -- 14.1.2006 8:54:53 >

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bolniška /delo
14.1.2006 9:43:10   
Naja30
Ravno to pravim. Teorija in praksa.  user posted image
Ko izvejo ljudje, da je ženska user posted image , je vse lepo in vse jih zanima, prav pocukrano sem se počutila. Ko pa sem dejansko potrebovala pomoč, sem pa ostala sama. Tudi zaradi narave dela.
Tako da ostajam pri svojem mnenju, da kakor kateri paše. Sem zadnjič slišala, da je bilo leta 2005 porast rojstev v Slo, ampak je bilo tudi največ nedonošenih otrok. Tako da, pazite na svoje user posted image  in uživajte!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bolniška /delo
14.1.2006 10:52:58   
kaja29
halo
jaz sem na bolniški od 4. meseca dalje, me je celo moja g. vprašala koliko časa še mislim delat
zaradi narave dela sem se tudi sama odločila da grem prej na B. pa še to je blo prepozno, saj moram zdaj na testiranje za kapljično infekcijo, da (upam) ovržemo možnosti okužbe
pa naj kdo reče, da nosečke simuliramo doma
tudi jaz bi najprej poskrbela za user posted image  in potem je na vrsti služba!!!!!!!!!!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bolniška /delo
16.1.2006 14:37:14   
zaliga
Pozdravček!
Vem, da to vprašanje ne sodi ravno pod to temo,a za en ali dva odgovora se mi zdi nepotrebno načenjat novo temo!
Namreč zanima me ali ste, ko ste bile v bolniški več kot mesec dni, dobile "plačo" na drug dan, kot prej ko ste delale!? Namreč jaz bi jo morala dobit danes, pa do zdaj še nič ( ponavadi je bilo že na računu zjutraj ob sedmih)!!!
Raje prej malo preverim pri vam, kot da klicarim v službo in se razburjam!
Hvala vam in uživajte!

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Bolniška /delo
16.1.2006 14:52:14   
zaliga
Se opravičujem, nekaj sem sprobala. ( a vidim, da ne deluje)


< Sporočilo je popravil zaliga -- 16.1.2006 14:53:47 >


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Ime
Beckie

Katero od spodnjih imen vam je najbolj všeč, če vam sploh je? Hvala za glas. Komentarji zaželjeni.

Rebeca (28%)

Erik (33%)

Tom (21%)

Miša (18%)


Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!