|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 11:54:19   
puri
Kje ste vse bivše januarčiceuser posted image ??????

Zdaj, ko smo večina že rodile, bi pa lahko na tem forumu mal čvekale!? Kaj pravite?
Meni kar nekaj manjka,.....je blo prav luštno vsak dan čvekat z vami. No sedaj imamo še o večih stvareh za debatiratuser posted image

Kako ste kaj? Ste že prišle k sebi? Kako pa kaj vaši sončki?

Pri nas je sedaj prav pestrouser posted image ,.....vsi trije me še rabijo in ko se to zgodi naenkrat, je zelo naporno,...kar ne vem, katerega naj najprej porihtamuser posted image
Drugače se imamo pa prav luštno. Maj je tak cukrček, da ga kar preveč crkljam,....sem ga že razvadila user posted image
Dojiva se dobro, teža naraščauser posted image in kmalu se bo lahko kopal (dokler ne doseče 3 kilogramov, se namreč sploh ne sme kopat, pa tudi ven ne sme)
Ponoči sedaj kar spi, danes je spal kar 7 ur skupajuser posted image ,.....podnevi pa tudi veliko spi, največ je še buden popoldne in takrat hoče biti po naročjih.


Kako je pa pri vas?
No, oglasite se kaj,.....................................
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 13:56:32   
Anonimen
Evo mene!! user posted image
Puri, če ne bi na bivšem našem forumu pustila sporočilo, jz verjetno sploh ne bi vedela, kje se dobivamo po novem user posted image .

No, pa smo. Mamice smo. Končno ane? user posted image Čeprav sem se jz ene dvakrat razjokala in sem si želela mojo Klaro kar na pošto odnest in poslati tja od koder je prišla. Brez priloženih navodil za uporabo, z nočnimi "alarmi" in ostalimi sitnostmi...štorklje pa ne sprejemajo reklamacij....

Zdej sva se pa že nekako spoznali in vsak dan z njo je lepši....

Kje ste ostale januarke?

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 16:35:28   
kami10
Pozdravček!

Je res kar pestro z novorojenčki.
Naš Miha je miren, skorja nič ne joka, pa sem kljub temu nekak zgublena včasih.
Pa prime me taka utrujenost, da lahk v trenutku zaspim -  al pa se kr zjokamuser posted image .

Drugač pa smo se že trikrat kopaliuser posted image - Mihec zelo uživauser posted image . Prvič ga je patronažna, drugič pa že samiuser posted image .
Pa smo poskusli manever patronažne sestre in sem ga obnila še malo na trebušček... in sem ga za trenutek  po pomoti potunkala z obrazekom user posted image   Se je jokal... glasno, pa ne za dolgo. Jaz se pa celo noč nisem umirila. Ja, se je že začelo s prigodami.
Včeraj sma ga spet kopala, pa se ni bal vode. Je spet lepo plaval in zadovoljno čofotaluser posted image .

Dojenje teče. Nekaj je nevšečnosti z bolečimi bradavicami, ampak se da zdržat. Mleko pa: včasih ga je preveč, drugič ga pa ni kaj velik, tako da mali vleče, vleče, ko pa konča je še vedno lačen - noče dude, joka, pa ful odpira usta. Pol mu dam pa še mal drugo zizo je pa po nekaj minutah sit. Nič ne poliva pa tudi bruha ne, tako da mislim, da se ne naje preveč.

Kako pa se imate kaj v vaših družinicah?





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 17:10:38   
lonja
Hojla,

upam, da se lahko mal oglasim še tule, po PDP sem bila januarčica in vse tudi zvesto spremljala. Pa nas je naša tamala user posted image  prehitela in sem rodila že 31.12. in v hipu postala decembrka.
No, kakorkoli, dnevi bežijo in danes je naša Ajda stara že 26 dni. Nas je danes zadnjič obiskala patronažna, ki jo je skopala, tamala je full uživala ob njenih grobih prijemih, jest sem pri previjanju dosti bolj nežna, pa Ajda ob meni kar pogosto protestira.
Tudi mi pridno rastemo in se redimo, smo se tehtali danes in imamo 3490 g, kar je glede na odpustno težo 880 g več.
Z dojenjem večjih težav ni bilo, razen bolečih bradavic, pa nekako blažimo težave s kremo od Aventa, ki je full OK, boljšas kot lanolin, ki sem ga najprej uporabljala. Kupčka pa naša princeska kar noče podirat, kadar nama rata, le močno ''rigne''.
Ko sem že mislila, da se bomo ponoči dojili le enkrat, me je začela zbujati kot švicarska ura na tri ure in tako moram sedaj dvakrat po pol ure izpod toplega kovtra.
V ponedeljek imamo prvič zdravnika, upamo, da bo do takrat že tudi ta peklenski mraz popustil.

No, januarčice, lepo crkljajte svoje sončke, pa se še slišimo.

Pa še enkrat čestitam vsem mamicam!!!!

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu kami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 17:39:03   
puri
No, počasi se bomo že najdle, ane!?


Caffee, kako je pa sedaj pri vas ponoči? Ima še zamenjano noč in dan? Pri nas se je sedaj kar uredilouser posted image

Kami, tudi jaz imam včasih mleka za izvažatuser posted image ,...včasih se mi pa zdi, da ga je skoraj premalo,............... saj počasi se bo to uredilo.
Moj pa kar veliko bruha, ampak samo zato, ker skoraj nikoli ne podre kupčkauser posted image . Sem opazila, da tisto noč, ko mu rata kakšen kupček podret, potem veliko bolje in več ur skupaj spi, drugače pa kar nekaj stoka in se zbuja, ker ga verjetno tišči v trebuščku. Pa še skos je vse pobruhano (postelja, body,...)

Lonja, ti pa kar pokukaj še kdaj k nam januarčicamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 17:40:48   
rija
Še ena januarčica.
Mi smo pa danes stari polne tri tedne!user posted image
Romantični prvi teden je za nami, začeli smo se ubadati z povsem vsakdanjim problemčki: krčki. Tile nas redno matrajo že nekaj dni.
Ponoči se zbujamo na dve do tri ure. Tri, če imamo srečo. Prav navoščljiva sem vsem, ki pišete,da spijo po štiri in več uruser posted image
Drugače pa se lepo redimo, kopali smo se že pri dopolnjenih dveh tednih, prvi sprehod pa smo imeli pri desetih dneh.

lp

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 18:02:45   
lumpy
No, tudi jaz sem vas našla po nasvetu Puri. user posted image   Mislim pa da bomo slej ko prej že vse tu. Samo da še malo pridemo k sebi in si uredimo urnike z našimi malčki, pa obiski... user posted image

Mi se pridno dojimo, mleka je dovolj, celo preveč sva jedla , da sva kar bruhala, sedaj pa mu dam manj in je ok. Čez dan se itak samo cartamo, kar preveč - sedaj še gre ko je ati doma, kaj pa bo ko bova sama?!? user posted image  

Prvo noč sploh nismo spali do pol petih zjutraj, naslednje noči, pa najprej spi pet ur, potem pa se zbuja na dve do tri ure.
Seveda pa brez krčkov ne gre, danes ga je prvič začelo malo zvijat, pa ne vem mogoče je kriv jabolčni sok, ki sem ga včeraj pila namesto bebe čaja.

Kaj pa naredite ob krčkih ? user posted image

Vsem želim lep večer in še lepšo ( prespano)  noč.  user posted image

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 18:37:54   
Anonimen
Puri, nam kar uspeva, da ponoči malo zaspi. Sicer protestira, ko je čas za spanje, tako, da se matramo od 23. pa do 01. ali pa do 02...noče in noče zaspati (razen z mojimi bradavicami v ustih in pri meni v postelji! Čim jo spečo dam v njeno posteljo se takoj zbudi). Ponavadi nama uspe, da okoli 02.00 ure zaspi sama v svoji posteljici in nato spi skoraj vedno do 6.00. Vam je tudi uspelo ane?

Bradavice...aauuu! Joj, kolk so me bolele. Ena mi je tako počila, da je bila po sredini preklana. Pa vsakič ko sem dojila je tekla kri...Bolelo pa tako....kot bi mi možgane skozi bradavice vleklo...Debela plast Bepanthena in stiskanje mleka s črpalko, pa se je v parih dneh vse pozdravilo.

Z mlekom je pa tako, da ga je en dan za izvažat, drugi dan pa ga zmanjkuje. Se to res uredi? Danes sem celo kupila Hipp mleko, da bom dodala, če mi slučajno zmanjka...user posted image Ali naj še raje malo počakam, da se tole z mlekom samo uredi?

Krčki. Joj, tega me je strah. Kar ne upam začet normalno jesti, da mi ne bi bilo treba prenašat bolečin in joka...Baje se v lekarni da kupit neke kapljice proti krčem? user posted image



(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: JANUARSKE MAMICE
25.1.2006 21:07:07   
Nannn
Hojlaaaaa januarcice user posted image user posted image

Evo pa sem vas nasla user posted image  in vam povem da sem vesela da bomo se naprej cvekale...pocasi se nas bo spet nabralo in si bomo izmenjale kaksne nasvete in izkusnje...

Moja pupa ponoci skoraj nic ne spi in hodim po stanovanju kot zombi...ne vem kako naj vzpostavimo en red in da bi tamala ponci spala saj tri ure skupaj...zadnjic jo previjem ob 22 in nahranim potem pa spi do 24 potem pa se zbuja na priblizno uro in pol user posted image  nato mi spi na joski in imam obcutek da se ne naje kot bi se morala in zato se skoz zbuja...jest pa cist v komi user posted image user posted image  zjutraj jo previjeva ob 7 in nato spimo do 10 30...cez dan pa bi spala lahko tudi cel dan skupaj ampak mi je patronazna svetovala da naj jo zbujam na cca.3 ure....in se sama ne vem kaj je dobro in kaj ne...drugace pa se navajamo na zivljenje v troje in nam kar uspeva...si pa vzamem kaksno urco se za sebe in grem na hitro malo ven...

A pazite kaj jeste?Zadnjic sem jedla breskov kompot pa je pupa dobila pikice po obrazu nakar sem zvedela da ne bi smela jesti tega user posted image  

Lepo se imejte in uzivajte z vasimi soncki...

LP Nannn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 10:19:59   
puri
Caffee,...ja, pri nas se je tole z nočjo kar uredilouser posted image
Problem je edino zvečer, ker noče zaspati v svoji posteljici. Tudi, če mi že pol ure spi v naročju in ga hočem potem odložiti v posteljo, se takoj zbudi in začne jokat in to se vleče cel večer, več ur, ko ga dam nazaj v naročje, pa spet takoj spiuser posted image . Ampak mislim, da ga moti to, da je preveč tema, ker čez dan ni takega problema za zaspat. No, potem, ko končno zaspi, potem spi po več ur skupaj 5,6,7,.....proti jutru se pa začne zbujat na 3 ali 2 ure. Zvečer pa drugače zaspi okrog 9-ih. Danes mu bom probala kar prižgano luč pustit, dokler ne bo zaspal, pa bom videla, če bo kaj bolje.

Glede krčkov, pa jaz ne vem kaj dosti, ker nismo imeli nikoli problemov z njimi in sedaj jih tudi zaenkrat še ni. Sem pa vedno jedla vse, ampak v nobeni stvari pa nisem pretiravala.

Nannn, a po breskovem kompotu je dobila pikce? Meni je patronažna rekla, da edino jagodnega kompota ne bi bilo dobro jesti, ker jih ima veliko alergijo na jagode, ampak sem ji potem enkrat rekla, kako veliko željo imam po jagodah oz. sadni kupi v kateri ne smejo manjkati jagode, pa je rekla naj kar probam, da hujšega kot pikice itak ne more dobit in da če bodo pikice, bom vedela, da je alergičen na jagode. Rekla je še, da je ona, ko je rodila vsak dan pojedla celo skledico svežih jagod s smetano, pa ni bilo nobene alergije. Da je treba probat. In res sem probala, jedla sem jo sedaj že 4x, pa ni bilo nobenih pikicuser posted image

A vam tudi kakšna določena hrana zelo paše? Meni zelo pašejo navadni jogurti, sadna kupa in vroče mleko v katere pomakam tiste čisto navadne Piknik piškoteuser posted image Skos bi jedla samo te tri stvari, kosila mi sploh ne pašejo, se moram prav posilit, da ga pojem.

Pa še en problemček imamouser posted image
Maj vedno poleži uho in potem mu kar malo stran štrliuser posted image ,......dajem ga vsakič spat na drugo stran, ampak on vedno poleži uho. Patzronažna je rekla, naj mu jih kar zalepim, ampak potem se tisto tako težko dol odlepi, da mu sploh ne upam več zalepit,.....sploh ne vem, kaj naj naredim, da mu ne bi potem to ostalo za celo življenje.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 11:30:56   
Lumpi
Lep pozdrav vsem na novem forumu.

Pri nas imamo krče. Mali ne podira kupčka, tako, da je še huje. Kadar ga uspe podreti, imamo malo boljšo noč. Danes ponoči je presenetil - spal je nekaj več kot 7 ur skupaj.

Včeraj je prišla patronažna, pride ponovno v petek, potem pa verjetno nič več.

LUMPY................. glede krčev uporabljamo kapljice sab simplex, dones pa dobim še ene, ki vsebujejo kumno, kako se imenujejo, pa približno ne vem. Dobi se jih edino v Tržiču - v lekarni.

Mleko::::::::::::::.... spet ga imam premalo, tako da ga dodajam. Baje se bo v roku 1 tedna točno videlo, kako bo z njim.




_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 12:24:11   
Anonimen
Puri, pa sej to je smešno; moja Klara ima tudi vedno poležan desni uhelj. Ji je začel že kar malo štrleti. S čim pa si ga prilimala? S tistim belim obližem?

(odgovor članu Lumpi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 12:26:32   
lumpy
Lep pozdrav mamice in sončki user posted image ,

upam da ste noč prespali, kar se le da dobro.
Vidim da imate iste probleme zvečer kot mi, tudi naš malči zvečer noče in noče zaspati v svoji posteljici, čez dan ni problema lahko daš budnega noter pa zaspi, zvečer pa nama zaspi na rokah, trdno zaspi , a ko ga dava noter je buden v trenutku in gleda bistro kot sokol, kakor ga vzameš ven spi.

Kaj narediti? Kako ga navaditi da bo sam zaspal v svoji postelji?
 
Poskusila sem že veliko stvari, pa nič ne vžge. Zavila sem ga v koco pa potem v posteljo - NIČ, pustila sem prižgano luč, ne do konca, toliko da je bilo  malo svetlo - NIČ, navila sem mu pomirjujočo glasbo - NIČ, pela sva mu, ga božala, mu govorila, šepetala - NIČ,...
Pa tako rada bi da bi sam zaspal v svoji postelji in me je kar strah da se bo navadil na rokah zaspati.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 12:30:22   
Lumpi
LUMPY.............. mi je včeri patronažna rekla, da naj dam zraven njega en konc svoje cunje - da me bo vohal. Pravi, da se nekateri komej navadijo, da so "odcepljeni" od svoje mamice in zato to tako težko sprejmejo - so najraje v naročju.



_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 12:40:44   
puri
Caffee, moj ima poležana obauser posted image Prilimala sem jih pa s tistim belim, ja.....Microporom. Ampak vedno, ko mu dajem dol, se zelo joka, pa tudi težko gre dol. Sem mu pa parkrat zalimala samo za ponoči, ker mi drugače prav smešno zgleda, da bi bil tak tudi čez dan. Sploh ne vem, kaj bi naredila.

Hubabuba, tole bom pa jaz danes probala,...zraven mu bom dala mojo pižamouser posted image , pa bomo videli, če bo uspelo. Bom sporočilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 13:24:14   
šmarnica
Da se vam še jaz malo oglasim. Moja user posted image user posted image je sicer hodo prehitela in je namesto januarčiče kar novemberčica. Sedaj nekako ne spadam nikamor. Pri novemberskih user posted image so vsi tako veliki, vse sorte že znajo, moja pa je kot novorojenček, kar bi v bistvu tudi mora biti (uradni rok 21.01.06).
Danes sva bili prvič v posvetovalnici - je točno danes stara dva meseca. Tehta 3.600 g in velika je 50,5 cm user posted image (ob rojstvu je tehtala 1790 g in bila velika 43 cm).
Zunaj še nismo bili, saj sva imeli do danes to prepovedano (s strani patronažne). No danes pa je pediatrinja dala" zelo luč" tudi za sprehode. Kako sem vesela, da bom končno lahko šla z njo malo na sonček (seveda, ko ne bo tako hudo mraz kot je zadnja dva dneva). Ja - kopali smo se prvič pred dvemi tedni. Je kar luštno. Očitno ji prav paše.
Dojiva se polno user posted image -kar je pravi podvig glede na to, da je nedonošenka, in da je bil podvig že hranjenje po cucu (je bila prve tri tedne hranjena po sondi). Sedaj je prava mala požeruhinja - izredno rada je prisesana name. In meni je to silno lepo. Saj ne vem, katera bolj uživa. Po moje jaz.
Kot vidite, res paševa prav pod januarke, zato se bom oglašala na vaših debatah. Tam pri novemberskih sploh nimam kaj iskat - eni njihovi dojenčki tehtajo tudi že 6 kg in več, pa celo noč spijo, pa hodijo na sprehode, pa po trgovinah - midve  pa se hraniva vsake tri ure (tudi ponoči) ..... Ja ni kaj - to, da je bila januarčica se ji bo še kar nekaj časa poznalo - zdravniki pravijo da nekje do drugega leta dohitijo sovrstnike. Zato bom pač spremljala razvoj januarskih otrok in se vključevala v vaše debate.
Aja - da ne pozabim pohvaliti moje user posted image - v teh dveh mesecih (točno danes jih je dopolnila) ni niti enkrat samkrat še jokala user posted image user posted image user posted image user posted image .Niti ponoči. Zbudi me z stokanjem, ko se trudi, da bi sesala kar kovterček user posted image user posted image . Ja če si lačen je vse dobro - le ven nič ne priteče. Pa je mala princeska tako pridna, da čaka in čaka, da se mami zbudi in ji ponudi zadevo, ki pa ob sesanju spusti mlekouser posted image . Čez dan pa tako ali tako ves čas spi - zbujena je le takrat, ko se previjava in hraniva. Zadnji teden ji  sicer enkrat na dan za kakšno uro ali dve celo uspe, da je  vsa živahna in zbujena. Ker je tako zelo pridna, sva tudi midva z atijem čisto spočita in naspana. Pa hiša je pospravljena, pa vse perilo še isti dan zlikano, pa kosila skuhana.... Ne morem si želet boljšega dojenčka (trkam na les, da se stanje ne pokvari).

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 13:38:41   
puri
Šmarnica, ti se kar vključi v naše debateuser posted image
PA ČESTITKE ZA 2 MESECA!!! Imaš pa res pridno punčko.
Jaz sem imela tudi rok 21.1.....samo moj je pohitel samo 14 dni prej. Ampak ker je bil zelo lahek, tudi še nisva bila zunaj in še kakšen teden ne bova, ker čakava, da preseže 3 kg. Včeraj jih je imel 2900 g.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 13:48:37   
Kami
Še ena Kami, tokrat brez 10, kakšno naključje, a ne!? user posted image  Jaz sem uradno februarčica, ampak moje jih imajo večinoma še v trebuhih, tako da se vam malo priključim.
Sem rodila točno pred 14 dnevi, Evan je imel 2880g, zdaj pa nikakor ne moreva doseči porodne teže. Jutri imamo spet tehtanje in prvo kopanje. Me je že zdaj groza (pred tehtanjem, da ne bo pomote user posted image ).
Čez dan bi mali samo spal, ker je totalno utrujen od noči, ker ga zvijajo krči. Ponoči se zbuja večkrat na uro in v glavnem preživi noč na pol pri meni v naročju, na pol pri prsih, čeravno ne poje veliko, bolj za crkljanje. Tisti lekarniški Sirup proti krčem se mi zdi bolj blaževžegenj, al kako pravijo, vsaj pomaga mu ne kar prida. Me zanima, če boste ve kaj boljšega odkrile. Kje se pa tele Sub Simplex kupijo? Pa slišala sem za ene v Avstriji, da bojda tudi pomagajo... Zdele bi mu vse dala, samo da se nam stanje mal popravi, pa da začnem jaz kaj spat ponoči.
Čez dan pa samo mal jamra (ko ga po malem zvija) pa takoj zaspi nazaj. Ga budim na 3-4 ure, da bi ja kaj pojedel, ampak je napol koma, tako da tudi če si iztisnem in mu dam po flaški ne pomaga kaj prida... Jaz ful pazim kaj jem, se mi zdi, da živim od kruha, mleka in rdeče pese (ki je sploh ne maram drugače user posted image ).
Fajn se rihtajte, pa se beremo!

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 13:53:27   
puri
Kami, a vi se boste pa že kopali, čeprav še nima 3 kg? Pri nas, pa to ne dovolijouser posted image ,....zgleda, da tudi glede teh stvari niso enotni.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 13:59:29   
šmarnica
Puri - najprej ti moram čestitati za tvojega novega fantka. Imaš tri čudovite sinove. Kako so vsi luštni. Sploh se mi je tvoj prvi zdel pravi angelček. Glede kopanja - jaz mislim, da teža ni merilo. Vsaj ne do gramov točno. Mojo je recimo prvič kopala, ko je tehtala natanko 2900 g. Odvisno pač od otroka. Mislim, da patronažna (oz. babica) sama presodi, ali bo otrok fizično to zmogel ali ne. Verjemi, da so ti lahki otroci povsem uničeni po prvem kopanju. Meni je cel dan spala kot ubita. Naslednjič pa je bilo že boljše. Sedaj pa celo že uživa - no čofota ravno ne, ima pa zato prav blažen izraz na obrazku in kar vidno ižžareva zadovoljstvo.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 14:30:13   
Nannn
Hojla pupe,

Na hitro da se malo javim ker se moja ze pocasi zbuja in bo spet lacna....ja glede hrane jest ne jem od sadja nic samo jabolcni kompot...ne vem pa kdaj bom zacela jesti normlano user posted image  moja itak nic ne spi ponoci cez dan pa bi cel dan...zadnjo noc sem imela sreco in je spala od 22 do 2 kar se je zgodilo prvic...potem pa se je zbujala na eno uro in hotela jesti...se mi pa zdi da so jo zaceli matrati vetrovi ker se ful skoz neki napenja in kot da bi rencala in postane vsa rdeca v obraz...boga se mi kar smili user posted image  kupcke lepo podirava ampak ocitno premalo...krckov zaenkrat se ni v hudi obliki tako da ne uporabljamo nic...kopali pa se se nismo ker je popek se rahlo krvav...upam da v ponedeljek...

Grem ker me klice moja pupa...

LP Nannn

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 14:41:18   
puri
Šmarnica HVALAuser posted image
Res so čudoviti sinčki, ki jih ne bi zamenjala za nič na svetu.

Glede kopanja, je pa meni patronažna prav rekla, da imajo tukaj prav pravilo, da nobenega ne kopajo dokler ne doseže treh kilogramov. No, pa saj ni važno, bomo pač še malo počakaliuser posted image

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 15:16:49   
AlenkaIST
Pozdravljene na novem forumu!user posted image user posted image

Sem šele zdaj uspela mal prebral problemčke. Do zdaj sploh nisem hodila na računalnik ker itak nisem mogla sedet. Zda pa je stanje že kar lepo in se ne počutim več tako boga, čeprav doma še vedno ne smem nič delati user posted image . V glavnem počivam, da me že rit boli od samega ležanja.

Naša Sara je stara 10 dni in danes ponoči je bil prvič malo bolj mir. Vidim da imamo mnoge iste probleme in sicer, da naši otročički ponoči nočejo spati. ZAKAJ? Čez dan bi spala tudi po 4-5 ur skupaj, ponoči pa nikakor noče zaspat. S tem mislim, da noče zaspat sama v posteljici. Pri nama v postelji pa ni problema. Samo kar ne upam mirno zaspati, da se ne bi nanjo zvalila. Je danes ponoči že trdno spala, ampak tisti moment, ko sem jo pa v posteljico dala, pa ko čuk. Pol pa je treba spet eno joško ven povlečt, da lahko pol na njej zaspi.

Jutri pride spet patronažna in me prav zanima koliko bo pokazala vaga. Je imela že skoraj po tednu dni porodno težo. Je blazno velik jedec z blazno močnim sesalnim reflekosm. To pa se tudi pozna na mojih user posted image  bradavicah.

Jo grem zbudit, da jo zmatramo. LP

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 15:48:00   
lonja
Hojla,

ja, tudi naša patronažna je bila glede kopanja striktna, prvič smo se kopali prejšnji teden, ko je imela Ajda 3170 g in je bila stara 18 dni.
Tudi jaz sem danes opazila nekaj rdečih pikic po njenem obrazu, ne bi si nikoli mislila, da so lahko od breskovega kompota, kot je omenila Nann.
Tudi z našo pupo imamo zvečer kar nekaj težav, da zaspi v svoji posteljici. Ena od fint, ki je zadnjih nekaj noči zalegla je, da sem njen kovtrček dala na radiator, preden sem jo po dojenju zvečer dala v posteljico. Sem imela tak občutek, kot da jko zebe, ko jo položiš v hladno posteljico. Pa še trdo temo imava z možekom v spalnici, kar se mi zdi j tudi ni ustrezalo. Pa sem jo kar pred vrata splanice zapeljala, tako rekoč v dnevno, ki je le dva koraka stran in kjer je bolj svetlo. In se mi zdi, da pomaga.
Je pa tamala princeska do pre enim tednom spala skoraj pet ur ponoči, zdej me je pa je začela na 3 ure zbujat, ko hoče jest. Tako se podojimo zvečer ob destih, potem če je sreča (ponavadi je ni) spi do dveh, ko spet jemo in potem še enkrat ob petih. Pol je pa do jutra mir.
Podnevi veliko manj spi, kot je spala kakšna dva tedna nazaj, ko sem jo morala zbujati za dojenje. Zdej se kar sama zbudi, da mi ni treba več misliti, kdaj bomo jedli. Sama nazorno pokaže.
No, dekletca, en lep večer želim vsem, pa eno mirno nočko. Bom probala danes še finto z mojo pižamo, mogoče se pa obnese, hvala Puri za nasvet. Ja, nasveti malo bolj izkušenih mamic nam bodo v naslednjih mesecih še kako prav prišli.

Pa, pa

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.1.2006 18:23:55   
*hana*
Hojla, tudi jaz sem vas našla, ko ste bile še večina v pričakovanju sem bila malo med decemberkami, samo so mi mal "ušle", sploh tiste, ki so rodile bolj v začetku decembra.
Čeprav sem rodila 30.12. (blizu lonje), bom še kar januarka, saj drugače bo moj PDP šele jutri.
No, naša Hana bo jutri stara točno 4 tedne. Spi podnevi in ponoči enako, in sicer se zbudi točno na 3 ure, s tem da ponoči takoj po hranjenju zaspi (trkam na mizo), podnevi pa včasih takoj, včasih pa je kakšno urico pokonci, jo dam kar v ležalnik in ona gleda, ko pa ji učke skup lezejo, jo nesem v posteljico. A mislite, da je prekmalu, da jo imam v ležalniku?user posted image
Tako da po naročju je samo ko se hrani in včasih ko vidim, da jo napenja (to traja največ 15 min, dokler se ne pokaka), jo mal crkljam in masiram trebušček. Spi pa vedno v svoji posteljici, pri nama še ni nikoli spala.
Je pa res, da skoraj nič ne dojim, oziroma sem ji samo včasih bolj za dudo, ker ŽAL nimam mleka, tudi če si iztisnem (to še kar vztrajam na cca 2-3 ure), je največ 20ml, potem pa ji dam po flaški. Ne vem, zakaj ga ni, pa sem probala že vse sorte čaje, .....pa ni in ni, verjetno je tudi to vzrok, ker sem jo imela prvi teden v bolnišnici na aparaturah, kjer nisem mogla dojit????user posted image user posted image user posted image
Glede krčkov tudi mi nimamo težav, ampak baje res zelo pomagajo tiste kapljice, ki se dobijo tukaj pri nas v Tržiču. Če bo katera imela težave, ji lahko pošljem ali kakorkoli pomagam, ker ta lekarna je od naše hiše samo čez cesto. Sem jih pa jaz kar preventivno kupila, če bi bilo kdaj ponoči kriza-daš vedno pred obrokom na žličko 5 kaplic, trikrat na dan, stanejo pa 1100 sit.
Puri to pa je sanjsko, da ti spančka 7 ur skupaj-očitno imaš zelo hranilno mlekouser posted image user posted image user posted image .
Jaz sem zs Hano prišla domov, ko je imela 2515g, pa jo je patronažna sestra že naslednji dan kopala???user posted image , tako da je res povsod drugače, pa že takrat mi je rekla, da grem lahko z njo za 15 min ven, samo jaz sem kar raje počakala, da je bila stara 3 tedne, ko sva šle prvič ven, je le imela premalo razvite pljučka in do odhoda domov je bila v topli posteljici, jaz naj jo pa takoj peljem na minus???

Kmalu se bomo vse tukaj zbrale, saj mislim (zdaj sem malo čekirala prejšnji forum), da so vse že mamice, pogrešam samo javljanje pikice*, ampak verjetno je notri, upam da že rešena.

čau
mami *hana* in user posted image  Hana

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?