|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
11.3.2006 18:58:28   
Lu
mana_t to res dolgo traja, ker se res še ne znajo izkašljat. Ampak saj bo bolje. Ti samo delaj inhalacije z kamilicami, mokre cunje na radiator, če ima še nosek zamašen mu dajaj še fiziološko , veliko naj pije in nič drugega ne moreš več narediti. So pa res bogi, ja. Bi človek takoj zamenjal, če bi lahko. No pa saj te bolezni morajo dati čimpreje skozi, da bo potem mir. Upam, da bo. Drugače sva pa tudi midve še kar dobro spali razen od 22-23 je hotla non stop neki pit, pa malo je bila sitna, ampak potem je spala do 7 zjutraj, pa sem jo še malo nahecala da smo podaljšale do 8.30 user posted image user posted image  Me zanima kako bo danes. Namreč je šla spat že ob 18.20. Predvidevam da bo čez ene 30 min že pokonci, ampak ne bo hudega. Je pa tudi čez dan zelo švoh spala. Smo bile na enem roj. dnevu in je ene 3-krat udarila v rob mize pa enkrat v ventil radiatorja. Je bilo malo joka. Samo kaj ko je tako hitro. No na lički se ji malo pozna od ventila.

Je bila pa še druga scena, ki sem jo mirno požrla, zdaj sem pa kar huda sama nase. Namreč. Same smo od včeraj doma. Je šel moj na morje neke zadeve urejat in se vrne jutri. No v glavnem. Njegovi so skoz v tamali. Saj imata že 2 vnuka, samo je Maja le najmlajša. In gresta z babi mimo vtičnice in je Maja hotla dat prstke not jo je babi kar fajn po rokci usekala kao da ne sme. Pol jo je šla pa še uspavat pa sem vidla, da ima nekega majhnega glinastega pujska v roki in seveda, da mora dat vse v usta. In ne. Spet vidim babi kako ji govori, da se tega ne daje v usta in jo je ene 3-krat spet usekala po roki, da ji je ta pujsek zletel z nje. Pa p****, kaj ji je pustila sploh, da ga je vzela. In jaz, ne vem kaj mi je bilo, sem bila tiho. Sem tako besna kot ris. Ampak njej se praktično ne upam, nič rečt, ker potem je zamera in oh in sploh. Jih bo že moj jutri slišal. Pismu rosnu še jaz je ne tepem pa mi jo bodo drugi. Sem se pa zaklela, da sem bila prvič in zadnjič tiho. Kaj bi ve naredile v mojem primeru oz. se je vam že kaj podobnega zgodilo? Sem mogoče le preobčutljiva?



_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
11.3.2006 22:22:11   
Ani 2
Lu !
Res ne vem ali bi jaz to gledala z zaprtimi očmi in nebi nič reagirala,v glavnem če bi videla da ni bilo premočno bi bila tiho,saj mora otrok vedet da se nekaj ne sme(jaz ga v glavnem skušam opozarjat tako; AS puti,NE smeš,MAJJ... ),če pa videla da babica to počne pogosto in da bi ga močno udarila pa bi ji zagotovo kaj rekla,pol pa zamera gor ali pa dol user posted image .

Mislim pa da naše babice zagotovo imajo rade naše otroke in jim ne bi želele česa hudega user posted image

Lp.user posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
12.3.2006 10:15:32   
Lu
Zdravo!

Sej sama sem prvič videla to. Ampak, če pride naslednjič zopet do tega pa sigurno ne bom tiho. Tudi če je želela dobronamerno. Me sploh ne briga. Saj jo tudi učimo, kaj se sme in kaj ne. Samo je treba večkrat ponovit tako majhnim, a ne, da zakapirajo. Sem mojmu povedala je reku, da ji bo rekel. Pa kaj ji boreku, ji bom že sama. Toliko za zdaj. Se še oglasim.



_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
12.3.2006 10:56:46   
*goldfish*
Živijo!

Zamera gor, zamera dol! Otrok je samo VAJIN in če ne upošteva VAJINIH navodil pri vzgoji, pa pač ne bo pazila.  Enkrat, dvakrat rečeš, da pa MI ne bomo mlatili po rokici, če se kaj ne sme, in če tega babi ne bo upoštevala,....user posted image

Jaz sem vedno tašči in moji mami povedala, da so oni svoje otroke vzgajali, kakor so želeli, NAŠE otroke pa bodo vzgajale po NAŠE in če želijo pomagati, bo tako, kot bova MIDVA rekla.

LU mislim, da je fanj, da se za svojega otroka postaviš in babici rečeš, da pa tega in tega ne želiš in da naj v prihodnje ukrepa tako in tako.  


Glede kašljanja: stanje se izboljšuje. Vročine več ni, kašlja samo ene par krat na dan. Še dva tri dni in bomo (MOČNO UPAM) zdravi. user posted image user posted image user posted image

LU
Praviš da je tvoja pupa non stop bolana. Zakaj pa? Mislim, prehladi, pa to?
Mogoče (če je samo smrkanje in kihanje) bi pa zdravnici ali pa v lekarni omenila da bi ti predlagala kakšen sirup za zvišanje imunosti.
Jaz sem Lukcu davala Bio-aktiv (nekaj takega kot Actimel) in je bil oh in sploh, potem pa sem mu nehala dajati, zdaj pa je fasal drisko in to noro kašljanje. Pa smo mu zopet kupili in ga zdaj vsak dan enega spije. user posted image
Pa zdravnica mi je rekla, da vitamine mu lahko začnem dajat po 1 letu, tak da...no, ne vem malo povprašaj, kako bi ji imunost malo bolj zvišala.

NO, mi je malo bolj pri srčku user posted image , ko vidim da je kkkkooooonnnnčččččnooooooo tudi naš forum zaživel. Pa da si lahko izmenjujemo izpovedi, kako naši malčki raziskujejo svet, pa še kakšen takšen ali drugačen nasvet dobimo,...

Punce uživajte s svojimi malčki!

lp
mana

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
13.3.2006 16:38:22   
*goldfish*
Spet ni noben februarčice tu?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Samo toliko, da nas prestavim više, da se ne izgubimo na forumu.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
13.3.2006 16:51:19   
Lu
Ojla!

Res ni nikogar user posted image  Jaz ravno zaključujem z delom pa sem rekla, da grem še malo sem pogledat. mana_t ji bom pa res rekla, ja. samo čudno, da mi sama zdr. nič ne predlaga. No za nameček je fasala še gljivice.user posted image Grem potem v lekarno po canasten. Upam, da se čimpreje pozdravi. Drugače pa še vedno smrka. SPet ji gre tisti zeleni gnoj ven. Delam samo inhalacije pa SineMar ji stiskam v nosek. Samo je pa tak user posted image , da je za znort. Drugače je pa na stanje kakršno je, zelo zadovoljna,razigrana deklica.

Zdaj moram pa nehat, ker je dragi že na poti.

Lepo se imejte pa se beremo še jutri.

pa-pa

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
13.3.2006 19:59:48   
*goldfish*
Hm, saj to je splošno znano, da moraš za vse prositi pri zdravniku. Da ti gospodje/gospe napišejo kak recept!user posted image Sicer pa ne smem vseh dohtarjev metati v isti koš!

Lu, kako ti pa uspeva ta nosečnost ob delu in vaši mali pupiki? A imaš kako pomoč? In kako je nosečnost, verjetno bp, če si v službi?
Meni bi se utrgalo, če bi bila nosečnost taka kot sem jo imela. Do 16 tedna sem bruhala in samo prespala (tak zaspana, da so veke same lezle skup), potem v 22 tednu mi je slepič počil in mirovanje, v 32 tednu pa sem dobila popadke, nato pa do konca strogo mirovanje, rodila pa sem 3 tedne pred rokom.user posted image

Uboga vaša pupa Maja. Mislim, da če ji zdaj gre ta zeleni gnoj iz noska, da je to v redu. Luku je tudi se to cedilo ven, potem pa drug dan bil samo "prozoren izcedek". Mogoče da bo pri vas enako.

Pri nas je zdaj bolj ali manj vse ok, kar se tiče zdravja (3x trkam), je pa bolj slabo spanje. Tja do 3. ure je mir, pol pa se samo premetava, pa stoka.

Koliko krat po koliko ur/min pa še spijo čez dan vaši malčki? Naš še vedno 2x na dan. Prvo rundo 1,5 ure, drugo rundo pa od 2 ure dalje. Spi pa do 8 ure zjutraj, gre pa najkasneje do 9 spat.

Se beremo!user posted image
čao!




(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
14.3.2006 16:15:49   
Lu
Ojla!

Vidim, da samo z mano klepetave. Ej jej kje ste vse punčare. Vse zasedene.

Mana ja počutim se še kar OK razen tega, da je Maja že zelo težka za nosit in me občasno prav fajn trebuh boli. Je 100% drugače kot v prvi, ker ni toliko počitka. Pa saj bo bolje. Pomoči pa nimam. No vsaj rabim je še ne.

Majin nosek je že bolje. Ima pa še vedno zelo vneto ritko. Glede spanja je pa tako. Dopoldne gre spat za samo cca 1 urco, pop. pa za 1,5. Ampak to če spi drugje - se pravi ali v varstvu, pri babicah. Doma spi zelo malo, razen ponoči ko praktično prespimo celo noč. Že trkam.

Ja še ostala dekleta, javite se kaj.user posted image

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
15.3.2006 21:35:43   
Ani 2
Ojla!

Da se še jaz malo javim in poročam kaj sprašuje mana_t,
naš Maj gre tudi 2x čez dan spat in to približno tam ok.11h in spi kakšno uro,včasih več,pol pa še tam ok.16h in spi samo kakšne 1/2 ali pa 3/4 h.Zvečer pa gre spat ok.19-20h in spi celo noč,zjutraj pa vstane tam nekje ob 7.30 user posted image .

Lp.user posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
16.3.2006 9:15:54   
dana
Hojla,

ali nas je res tako malo? No pa saj ni važno.

Mana_t tudi naš pikec je kar naprej prehlajen (v glavnem smrka pa mal pokašljuje) pa sem tudi pediatra vprašala ali mu dajem vitamine pa je rekel, da če je raznoliko hrano ni potrebno user posted image . Pa mu vseeno dajem Čebelico Majo, pa še v lekarni sem naročila od Sanofarma Fitobimibi Echinax (sirup ali kapljice - še ne vem). To je nekaj podobnega kot Immunal, s tem da je primeren za otroke od 6. meseca naprej.

Sem pa tudi razmišljala da bi mu dajala Actimel. Bom videla kako bo ko mu bom začela dajati te kapljice. Kje pa dobiš Bio-aktiv?

Drugače je pa naš Tilen kar priden, tudi ponoči več ali manj spi. Je pa tako, da zaspi pri nama potem ga dava v njegovo posteljo, včasih se kdaj zbudi vmes pa mu samo dudko dam v usta in spi naprej, okrog 6-7 pa se vstane v posteljici in ga vzameva k sebi (med vikendom), med tednom mora pa tako ali tako vstati, da ga peljemo v varstvo. Se mu pa pozna zdaj ko je shodil da je bolj zmatran in zvečer takoj zaspi pa tudi potem spi.

Seveda je tudi veliko pregovarjanja glede odpiranja omaric in zlaganja posode ven, ampak na koncu obvelja moja.

Smo pa imeli na začetku tedna problem z lulčkom in sicer je bil rdeč čisto na vrhu (kožico mu moram dol vleči in sem bila očitno malce pregroba). Potem sem pa s kamilcami umivala pa mazala s hladilnim no pa je bilo včeraj že v redu.

Je pa tudi čedalje bolj izbirčen kar se hrane tiče. Bi jedel samo meso, močnatih stvari kot so svaljki, cmoki, štruklji mu ne grejo preveč v slast. Bi jedel golaž, polenot, rižoto, samo da je meso vmes.

Na pisanje, dana user posted image








(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
16.3.2006 20:00:50   
*goldfish*
O živijo vsem!

Bio Aktiv kupujem, kjer pač kupujem, danes sem v Šparu, se pa dobi v Mercatorju, Tušu. Je pa vedno tam zraven Actimela.
Ker je Dana omenila, da pa njihov user posted image  je samo meso user posted image , naš je pa pravi izbirčneš. user posted image  Če smo kje na obisk potem poje vse kar mu dajo, doma pa je vojna glede tegauser posted image . Meso samo par grižljajčkov (pa vendar, nekaj je le), testenine (razen jušnih)user posted image  grejo tako težko po grlu navzdol, da joj. Zdaj tudi mlečne kašice več tako spolzko ne grejo doluser posted image . Zakon pa je opečeni toast namazan z margarinouser posted image .

LU vsaka čast, da sta se s tvojim user posted image  poleg 1 letnice in da nimata ob sebi babice odločila za še eno user posted image . Sam če te trebuh boli, pa mislim da to ni glih se za igrat. Mah saj bo bolje, kot praviš!user posted image
Upam da je z rito tudi bolje. 

Dana tudi jaz sem premišljevala, da bi mu dodajala tudi umetne vitamineuser posted image  ali pa kaj za odpornost. Ampak zdaj smo se tega pokašljevanja in driskanja rešili, pa sem mal v dvomih.user posted image Pol pa bo spet kaj fasal, pol pa se bom po glavi mlatila, zakaj mu nisem dajala kakih sirupov za boljšo imunost. Bog ne daj da biuser posted image


Ani2 in vse ostale februarčice 05 pa se še lahko kaj več oglasite, da podebatiramo o naših velikih bebah.user posted image
 
Zdaj pa se moram posloviti, ker mali me že čaka v kopalnici in govori top-top (beri: čop-čop), pa da gre potem ajat.

čao
lp mana

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
16.3.2006 21:15:21   
*goldfish*
Evo sem nazaj!

Sva z malim sama doma, no pa še pes je z namauser posted image  in kaj sta mi tadva paglavca ušpičila!

Ko sem malega čisto do nazga slekla, mi je kot vedno ušel in nagi paradiral po stanovanju, jaz pa sem ta čas vodo rihtala za kopanje. Pa me pride gledat in med vrati stoji pa se uščije pred kopalnico in se ta čas smeje kot user posted image .
No in ko se mali kopa in sva zaprta v kopalnici je verjetno našo user posted image stisnilo na WC. Naj povem, da je danes bila na friziranju in so jo omamili in je komaj k sebi prišla pred uro ali dve in ko sem jo ven spustila se je pokakala takoj ko je ven prišla. Ubožica cel dan ni lulala, kakala in jedla. Zato pa zdaj je kotuser posted image . No da se vrnem nazaj k moji zgodbi. Ko sem prišla iz kopalnice sem našla v dnevni sobo še lužo od psa.

In ta dva smrkavca meni poščijeta stanovanje!user posted image user posted image user posted image  

No sem vse že počistila in sem nazajuser posted image .

No toliko,... sem se izkašljala...

lep večer
mana

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
18.3.2006 14:16:22   
Janeja
Lep pozdravček vsem februarčicam 05 še iz moje strani.
Berem vas že nekaj časa, zdaj me je pa "šefica" mana-t prepričala, da se vam tudi oglasim. user posted image

Je pa pri nas takole: naša radovednica Lea se je odločila, da na ta svet prikuka kar 4 mesece prehitro in tako sva namesto med "junijkami 05" pristali pri vas. Rodila se je v 24 tednu, imela komaj 520 gr in 30 cm. Po vseh zapletih in hudih psihičnih preizkušnjah sem jo po dolgih 99 dneh končno lahko odnesla domov. Seveda smo bili in smo še vedno najsrečnejša družina in vsak dan se zahvalim za naš mali čudež, mojo borko Leo. 

Tudi mi smo tako 24. prejšnji mesec ponosno pihali prvo svečko. Glede razvoja pa se naša Lea obravnava po korigirani starosti, torej tako, kot bi bila danes stara dobrih 9 mesecev. Zato je tudi ne morem primerjati z vašimi velikani in se nekako nisem odločila prej oglasiti. No zdaj sem tu in se me ne rešite. user posted image  

Lea je res mali čudež, ki kljub vsem slabim napovedim na začetku, nima nobenih posledic prezgodnjega rojstva. Malenkost sicer zaostaja v motoričnem razvoju (primerjano z 9 mesečniki seveda) - še malo pa bo sama sedela, za par trenutkov ji to že rata a se potem še prekucne na stran, tako da to še ni to. Največji poblem z malo princesko pa je njena neješčost oziroma bolje rečeno zavračanje mleka in to že par mesecev. S težo zato zelo počasi napreduje in je  pri svojem enem letu "lahka" komaj 5400 gr in velika 65,5 cm. So pa vsi njeni pediatri (spremljajo jo kar 3je) z njenim napredovanjem zeloooo zadovoljni. Še teža menda ni problem, saj je v enem letu podeseterila svojo porodno težo, kar pa tudi ni kar tako. Ja pa napovedujejo ji, da bo bolj manekenske sorte. user posted image   Je prava mala čveka, ki ima najraje svojega starejšega bratca Jana.

Trenutno še vedno uživava skupaj doma (do konca maja), potem pa upam še na dodatne 3 mesece porodniške. Če bo vse po sreči, bom tako doma do jeseni. Držim pesti.

No toliko v prvem javljanju. En lep dan vsem. user posted image

Jerneja


(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
18.3.2006 15:25:02   
*goldfish*
user posted image   user posted image   user posted image  šefica user posted image   user posted image   user posted image    (ni takega smeškota, da bi se zraven še na tla metala od smeha)

Res fino, da si se Janeja oglasila, sem tako mimogrede videla, da si februarčica in sem te takoj za rokav pocukalauser posted image .

Še eni par osebkov, ki so februarčice, moram pocukat za rokav, ker se na NAŠ forum nič ne javljajo, na vseh drugih forumih pa ja in sem user posted image , ker vem da nismo samo za vzorec februarčic 05. Tako pa sem se spihalauser posted image .

Janeja, čim več nas beri, čim več piši o pupi in vedi da tvoja pupa čist nič ne "zaostaja" za našimi lumpi. Poglej, od rojstva pa do sedaj je zrasla 35 cm. user posted image  To se vidi, kakšna fejst pupa je. Če pogledaš kakšna mičkena je bila, ko se je narodila in kakšna je danes....user posted image user posted image user posted image user posted image   

A te smem vpašati, zakaj pa se je Lei mudilo tako hitro na svet? Sicer meni so se tudi začeli popadki v 32 tednu, samo so se mi nato "poslabili" (niso tako intenzivni bili, da bi se še odpirala). Dajali pa so mi na trebuh neke nalepke, ki so v bistvu bile za srce. Ne vem za kaj so bile za srce, toda meni so zaustavili popadke. Itak pa mi je kasneje odtekla voda, pa spet ni bilo popadkovuser posted image , tako da ko si naši lumpi zaželijo iti na svet, jim nihče ne prepreči, kaj?

lp
mana

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
18.3.2006 19:44:48   
lex
Ojla!
Men pa tak ne znese več na RR, mi cajt kar zleti nekam, zvečer sem pa tak utrujena, da kar padem na kavč.
No naš mulo je shodi točno na 9 mesečni rojstni dan, govori še ne razen mama, je vse in najrajši esihflajš, hodi v vrtec (je samo 1. dan jokal cel dan), je moj mali user posted image  in user posted image  obenem.
Uživajte!

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
19.3.2006 15:31:22   
Janeja
Mana, meni je gin. v 22 tednu ugotovila, da imam zelo kratek maternični vrat in me pod nujno poslala v bolnico, tam pa takoj na cerklažo. 14 dni po tej "operaciji" pa je prišlo do bakterijska okužbe in odtekla mi je voda. Z rešilcem so me peljali v LJ, kjer sem še isto noč dobila popadke in poroda niso mogli zadržati. user posted image


No danes je moja pikica zdrava enoletnica, ki v celem svojem prvem letu življenja ni bila niti enkrat bolna user posted image   (trkam na les). Mislim, da ima dovolj bolnice za celo življenje in bo raje zdrava, kot pa da bi mogla it nazaj. user posted image
Je le gosto hrano - na žlico - stekleničke videt ne sme. Še sokec pije samo iz kozarčka ali pa po žlici. So pa količine, ki jih spravimo v našega drobižka zelo majhne in zato tudi teža zelo počasi napreduje.  Pa bo že ... važno da je drugače zdrava.

Lepo sončno nedeljo vsem! user posted image

Jerneja


(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
20.3.2006 11:13:10   
Ani 2
Pozdravljene in dobrodošla Janeja!

Da na hitro malo napišem,pol pa grem kuhat kosila.
Janeja user posted image  za tvojo pupiko da je takšna korenjakinja,čeprav je še zdaj bolj majhna pol pa se z leti vse "zgliha".
Midva z Majem sva se malo prej vrnila iz sprehoda,tu pri nas na štajerskem je zelo lepo vreme-toplo,in brez vetra.Sedaj mali že zunaj laufa za žogo,trga travo,marjetice,pobira kamenčke...v glavnem raziskuje naravo in pri tem neizmerno tudi uživa.Nadihal se je svežega zraka sedaj pa pridno spančka,pol pa kosilo in zopet na terenuser posted image .
Kaj si pa kaj ve začnete s svojimi otročki?
Dana in Lu kaj vajina sončka sta se že pozdravila?

Lep dan želim vsem user posted image .
Čao.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
21.3.2006 8:27:42   
dana
Janeja, sploh si ne morem predstavljati kakšen drobižek je tvoja Lea, ampak le tako naprej user posted image , vse boste še nadoknadili. Da je le zdrava !

Drugače je pa naš Tilen zdrav, zdaj že dobra dva tedna samostojno hodi in pri tem pobira buške. Zadnjič je padel na liček in ima zdaj črnega, pa rumenega, se mu barve kar menjavajo.

Morava pa zdaj paziti da ja vse pospraviva iz dosega njegovih rok, ker čisto vse pograbi. Zadnjič je prišel iz kabineta s škarjami ki jih je mož pustil na mizi pri računalniku. Sem bila brez besed - kaj če bi padel na njih !? Očitno ima dobrega angela varuha.

Zelo rad ima mačka in psa in kar cvili ko ju vidi. Maček se mu zaenkrat še pusti božati in cukati, ne vem pa kako dolgo bo zdržal.

Tako pa sem natrosila nekaj novičk. Do naslednjega pisanja se lepo mejte  user posted image !

dana user posted image



(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
21.3.2006 8:57:19   
Ani 2
Ojla!

Dana a ni lepo sedaj ko že hodiuser posted image ,vsepovsod kamor želi,ja buškam pa se žal ne da izognit,tudi moj Maj hodi in to sedaj že dober mesec- koliko bušk pa raje ne vprašaj,ampak s časoma tudi to mine.Ima pa visoki prag bolečine,tako da samo malo zajokca pa gre naprej,če ne pe ga vzamem v naročje ,pocartam in je ok. .
Tudi mi imamo psa Rikija-škotskega ovčarja in se z malim dobro razumeta user posted image .

Lepo se imejte in papauser posted image .

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
21.3.2006 18:53:42   
sezam
No pa se po dolgem času še jaz malo oglasim. Na RR ponavadi skočim le, da pregledam zadnjih 50, potlej pa že hitim drugam, ali pa me Ana kam odvleče. V službi imamo ful gužvo in včasih moram še podaljšati.user posted image

Drugače pa naša user posted image   še ne hodi sama. Mislim, da ji manjka le še malo korajže, da bi se sama spustila. Drugače pa že 1 mesec hodi samo ob 1 roki, oz, le da nekoga drži za prst ali da se nekje oprime. V dnevni prav uživa ko lahko sama hodi ob sedežni in mizici. Pa potem na vse 4 in odhiti do videorekorderja. Pa tam vstane, pa malo prešlata, pa poprtiska,.... Pa da vidi, da nekdo sedi in ni ob njej (včeraj sem se vsedla v kuhinji in sem hotla na hitro prelistat reklame, ki so včeraj prišle, ona pa se je igrala z žogico), hitro prikobaca in začne vleči  za roko in pravi "dija" - gremo dirjat. Pa rada "dirja" s poganjalčkom. Pa v glavnem jo je povsod dosti.

Imamo 7 zobkov. Sedaj spimo celo noč. user posted image user posted image user posted image  Čez dan pa spi od 1,5 ure do 2,5 ure - 1x. Papa rada, sam mora biti pa taka, da ni potrebno preveč gristi. Kosilo ima že pri babi, ampak ko midva jeva, mora bit obvezno zraven pa še ona kaj popapca. Aja glede vitaminov, pa mi je pediatrinja pri 1 letu, da ni ji dajem kak multivitaminski sirup in ji dajem kindervital.

No se še kaj tipkamo, da ne bom predolga.



_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
21.3.2006 22:13:27   
*goldfish*
Pozdravljene!

Kako lepi dnevi so bili in smo z mulčkom vedno bili zunaj. Zato pa mamica nima časa kukati na RRuser posted image  A glavno, da mulc zunaj uživa.
A tudi vaše user posted image  tako zmatra ta sveži zrak?

Z malim narediva kratek sprehod in po nekaj deset metrih ga tako zmatra, da še samo opleta z nogicami in se kar vsede na tla.user posted image
A po tistem pa spi kot polhekuser posted image  user posted image  user posted image

No hotela sem vas tudi vprašati, če že dajete user posted image  navadno mleko? Luka ga spije 6 dcl. Noče pa piti "čisto" mleko, pa mu zato dam not žličko Nesquika. In misli da jé čokoladouser posted image  

No moram končati, ker še imam goro dela. Pospraviti igrače, ki so vedno razmetane po dnevni sobi. Pa je lahko pospravljam vsako minuto, pa še vedno ne bodo igrače pospravljene, ker imamo lumpa pri hišiuser posted image  In prav je takouser posted image
Pa še likanje me čaka!user posted image A pride katera na pomoč?

lp
manauser posted image


(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
22.3.2006 7:47:10   
dana
Sem imela podobno delo kot ti Mana_t, s tem da jaz do likanja še nisem prišla, sem samo zlagala perilo, likala bom pa danes. Saj skoraj ne morem nič naredit ko moram pa skoz za tamalim letat. Da ga vidite kakšen je po obrazu - ves črn - od padcev. En flekec je na ličku drugi pa med obrvmi user posted image . Da o nogah ne govorim . Ampak dokler ni hujšega je v redu.

Ali vaši otroci včeraj tudi niso nič spali čez dan. Naš namreč ponavadi zaspi ko pride v varstvo pa potem še enkrat okrog 12. Pa mi je varuška rekla, da je spal vsega skupaj kakšne pol urce. No ko je prišel domov sta z atijem spala skoraj 1 uro, ob 9. zvečer je pa precej zaspal in je spal celo noč user posted image user posted image user posted image . Mogoče je luna vplivala nanj.

lp danauser posted image

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
22.3.2006 11:00:18   
Lu
Ojla!
 
Sem imela že vse napisano, pa mi je vse zbrisalo. user posted image
 
No pa še enkrat.
 
Dana Maja tudi včeraj ni pop. nič spala. Verjetno res luna. Smo pa spali celo noč.user posted image
 
Glede likanja sem jaz končno prišla na čisto. Ker vem kako radi se kupi kar kopičijo in kopičijo in jim ni videti konca. Govorim iz lastnih izkušenj. Mi pa ne diši kaj preveč tole likanje. Pa še en švoh likalnik imava, da se vse gube poznajo. Bo treba kupit tistega na paro.
 
Aja da vam povem. Včeraj je Maja prvič sama naredila nekaj korakov. user posted image user posted image Sva tako ponosna, da je kaj. Sicer šele pri 13 mesecih pa vseeno. Samo da se je nekaj začelo premikat. Je pa nisva videla. Shodila je pri dediju in babi. user posted image Upam, da danes pokaže še nama.
 
Sva pa imela včeraj tudi NS in je vse OK. Sva spoznala še drugega člana/-ico. Me prav zanima kako bo Maja vse skupaj sprejela. Po mojem bo kar v redu, glede na to da obožuje otroke. Bo pa verjetno drug problem glede psa. Imamo zlatega prinašalca po imenu Kin, ki bo aprila dopolnil 4 leta. Ko sva prinesla Majo domov je bil zelo zaščitniški, na koncu že ljubosumen. Včasih je na Majo tudi zarenčal, zdaj bi lahko rekla, da sta najboljša prijatelja. Maja ga lahko cuka, pleza po njemu, ga objema, boža,gleda v zobe,… Skratka vse ji dovoli. Bo pa verjetno spet ljubosumen še na drugega/drugo. Bomo videli.
 
Glede hrane je pa Maji še vedno najbolj priljubljen meso in makaroni. Najraje je konkretno hrano. Da jo prime v roke in sama je. Zdaj smo se začele učiti že nekaj z žličko pa moram rečt, da kar ve za kaj je. user posted image Se tako hitro učijo, da je joj. Sploh pa kakšne neumnosti. Kaj jim pa dajete za večerjo? Se mi zdi da Maji ne paše več jest teh gresov, čokolinotov, medolinotov, itd…
 
No tako. Malo sem se razpisala pa upam, da se še katera.
 
 
 
 
 

< Sporočilo je popravil Lu -- 22.3.2006 11:07:53 >


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
22.3.2006 20:45:26   
Ani 2
Ojla!

Tudi midva z Majem sva veliko zunaj,še dobro da je tako lepo   vreme.Včeraj pop. pa tudi ni spal dolgo cca.1/2 ure,noč pa celo tako kot ponavadi user posted image ,danes pop. pa je spal skoraj 2uri.
Ja,to likanje tudi mene čaka,sedaj nisem likala od nedelje pa se je kar nabralao,tako da moram kar jutri začeti če ne bo pol preveliki kup user posted image .Moj user posted image  mi je lani kupil za roj.dan likalnik in se da z njim prav lepo delat samo voljo moraš imeti user posted image .

Alpsko mleko sem mu začela dajat tokoj po dopolnjenem 1letu in ga je dobro prenesel.Maj namreč obožuje kašice kot so čokolino.grisolino ...,naredim pa mu v flaško 330mil mleka pol pa mu dam not 4 merice kašice in to popije-merico pa imam od Novalacka,ta je približno taka kot čajna žlička.To je zjutraj in zvečer,čez dan pa normalno vse ostalo.

Lu,user posted image user posted image user posted image  za Majine prve korake,sedaj pa se bo začelo,boš videla kako je to lepo,jaz sem imela kar solzne oči ko je Maj shodil.

Lp.Ani 2user posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: FEBRUARČICE 05 - KJE STE?????
22.3.2006 22:36:42   
sezam
Bravo Maja user posted image user posted image user posted image  Naša je tud že parkrat naredila par korakov sama, potem je pa že iskala roko. Je bol ziheraš.

Tile naši malčki se mi zdi, da vsak dan kaj novega pogruntajo. Danes sem si dala v nos gel (imam totalno zamašenega) in sem si nato parkrat stisnila za nosnico, da se je gel porazdelil. Ana je to videla in se pričela stiskati za nos. user posted image  Vse posnema.

Navadno mleko ji dajem od 11. meseca, pa ni blo nobenega problema. Dobi ga pa le v kašicah - linotih. Samega noče piti, tud če dam noter kakav.

Vreme je res fino. Ana hodi z babi zunaj (jaz pridem prepozno domov). Sedaj sta že dva dni šli ven brez vozička, tako da je sama hodila (za roko). Nato pa je spala 2,5 ure - brez uspavanja. Zrak res dobro dene. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?