|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
14.2.2006 12:22:01   
Kami
Čao punce in user posted image !
Sem na hitrico, ker bi rada še malo za fax delala. Tako težko že čakam rezultate od prejšnjih dveh izpitov, pa jih še kar ni.
Evan spi. Je ponoči spal skoraj 5 urc! user posted image  Sem mu dala eno dozo umetnega pred spanjem, pol pa še mal dojenja, pa je super spal. Me res ni strah, da bi zarad tega mleko zgubila, spala sem pa končno fajn.

Je bil pa jok od krči in prdenje in kakanje od 7h do 11h!!! Jutri dobim tiste kapljice in srčno upam, da bojo pomagale. To obdobje joka je grozno, tudi zaradi tega, ker takrat ravno spravljamo Liama spat, ki je pravi otrok obredov (večerja, umivanja, pravljica, zobki in lubčki in spat) in je potem zelo težko sledit vsem tem, če Evan kriči.

Ritka je malo bolje. Ful ga luftam ob vsakem previjanju in umivam z žajbljevo vodo. Pa dala mi je soseda, ki ima teto zeliščarko, ognjičevo mast in se mi zdi, da mu gre res na bolje, čeprav je še vse ena sama rana, ampak se mi zdi, da se mu rdečina vsaj ne veča kot se mu je doslej.  Aja - Praško pasto so mi odsvetovali v zdravstvenem domu, da boste vedele!!!

O, Ursa_p ko pišeš o solati se mi kar sline cedijo. Sem brez sadja in zelenjave in mleka že točno 14 dni. Bom še videla, če bo po teh kapljicah kaj bolje, če ne pa začnem počasi dodajat vsaj kaj od tega v svojo prehrano, ker se mi bo strgalo brez (da o moji prebavi ne govorim), Evana pa tako ali tako šraufa da
je veselje.

Drugače pa si mi dojke ni treba nič več pripravljat, to moraš bolj na začetku delat, ko še nista uskljena. Zdaj teče men ven že ko usta pripravi user posted image .
Ursa, kar se plenic tiče je pri fantih mal večja štala. Lahko, da mu lulčka navzgor obrne pa je zato polulan. Pazi, ko ga previjaš, da ga ima naravnost dol obrnjenega. Drugače pa jaz uporabljam Huggieske od 3-5kg (pa je imel dobre 2 pa pol kile ko sva začela in so ok) in nimam občutka, da so mu ful prevelike al pa da ga to kaj moti. Pa tudi suh je vedno oz. mu nič ne steče čez. Sicer pa - vaja dela mojstra! user posted image

Sarazan poskusi si dat kake krpe na radiator (ali pa tisti gel toplo-hladno, ki se dobi v lekarni) in potem, predno začneš dojiti si jih daš na prsi, da olajša iztekanje. Pa medtem ko dojiš, nežno pritiski na vozliček, da se mleko prazni od tam. Pa tuširanje in masaža. Čez nekaj dni bi moralo biti bolje, če ne moraš na pregled, da ne stakneš kakega mastitisa.

Eh, pa vseeno nakladam, čeprav sem rekla, da bom kratka!!! Gremo delat za šolo!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Februarčki 2006
14.2.2006 12:35:04   
pika-poka
pozdravček!

evo mene..danes smo se pa naspaliuser posted image user posted image ..sem pa naredila tako...preko dneva, sem ga dojila na 3h oz. 2,5h....in je bil prav priden...pol pa zadnji obrok..okoli 1ure...in je pol dragi prevzel..pa sem spala lepo do 5ih....kako je meni lepo!Tako..zdaj smo imeli obisk patronažne in je rekla da je vse v redu..samo ga moram vseeno še vedno tehtat..ima pa že 4000g-star pa 11dni!..je pravi mali požeruh!
zgleda da je bila včeraj samo krizica, ki pa je šla prako večeramimo..hvala bogu!

ursa_p-ti si tudi full pridan..dobro da zmorež..jaz sigurno ne bi...imam full srečo ker je moj dragi doma in mi pri vsem pomaga...če ne drugega da se naspim!...res si zasližite medaljo..ti in kami, pa sigurno bi se našla še kakšna!...

nič grem ker mam mamona obisku..lep pozdravček

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Februarčki 2006
14.2.2006 15:16:54   
tinkatonka
Hojla!
 
Sicer se vam ne morem pridružiti pri debati o težavah, ki jih imate z vašimi user posted image , ker nas svojega še čakam, da pride pogledat na ta naš svet ,pa vseeno vas redno vsak dan prebiram. Bolj in bolj kot vas berem, se mi zdi da je to dojenje prava znanostuser posted image . Ko so nam to predstavili v MŠ in v literaturi, ki sem jo ogromno prebrala, se mi sploh ni zdelo to ne vem kakšen bavbav, zdaj pa samo še o tem gruntam kako bom dojila. In koliko težav pri tem lahko nastane.user posted image  No upam da boste, ko bodo tudi naši user posted image  prišli na svet, imele dovolj potrplenja s tisočimi zakaji, ki jih bomo novopečene mamice postavljale.

Lepo se cartajte s svojimi user posted image , da bodo čim več spali, pridno jedli in čim manj jokali.

Lp Tina in gospodič iz trebuščka.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Februarčki 2006
14.2.2006 16:43:22   
ursa_p
Zivjo!

Danes je bila pri nas babca (patronazna, ampak mi je lazje pisati babca) ... najin srcek se je od cetrtka zredil se za 230g, kar je res super ... samo se 30 mu manjka do treh kilogramov! user posted image user posted image user posted image  Je pa tudi rekla, da se mu vidi, da je ze zrasel. Ven gremo lahko pa sele cez kakih 10 dni ali pa malenkost prej (odvisno od vremena) - da se slucajno ne prehladimo zaradi srcka.

Pa rojstni list sva dobila ze predvcerajsnim ... jutri morava pa urediti zdravstveno zavarovanje, da bova do 7. marca ze imela kartico, ko imamo kardiologa.

No, vceraj sem pojedla tistih 5 listkov solate, pa enim cedila sline, pa se mi zdi, da ga danes prav zaradi tega zvija. Je danes med spanjem kar 4x mocno zajokal, potem je bil pa mir. Tako da solate raje ne bom vec jedla (pa tako mi paaaseee).

Kar se tice pripravljanja dojk ... jaz si se vedno vsake toliko moram pripraviti dojko, ker ni vedno tako, da mleko kar tece od mene (se pa tudi zgodi ... odvisno koliko casa je med enim in drugim dojenjem).

Vneta ritka ... zmotila sem se ... namesto praske paste sem mislila cinkovo olje! Je pa tudi ognjiceva mast res super.

Plenicke ... sem mu danes obrnila lulcka dol, pa bom videla kako bo.

Tinkatonka .. tudi jaz sem mislila, da je dojenje prava znanost, zdaj sva se pa ze res lepo navadila.
Tudi midva se ze od njegovega 1 tedna starosti dojiva brez nastavkov, ampak zacela sva pa z nastavki, ker je bilo veliko veliko lazje.

Kami ... se je Evan tako jokal, da je dobil pruh???

Je katera ljubljancanka slucajno kaj povprasala o tistih 60 tisocakih, ki jo dobijo socialno ogrozeni otroci oziroma starsi za pomoc??? No, ce je katera upravicena do njih. Pa narocnino na revijo Moj malcek (se mi zdi)?

Midva dobiva danes paket 150-ih slik najinega srcka ... cisto vsakih 5 minutk ga slikava ... slik imava pa ze toliko, da nama bo zmanjkalo prostora na disku ... hehe. Aja, teh 150 je skrbno izbranih, da jih ja ne bi bilo prevec ... hehe. Ja, ze pse sva slikala non stop, ta malega pa sploh ... men se kar mesa ... kako je lepi!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej je pa ze cas, da se vsaj malo ulezem, ker me ze noro boli hrbet od celodnevnega prckanja po stanovanju.

Lepo praznujte Valentinovo ... midva letos ne bova mogla obiskati Valentinovega plesa, kjer sva se lansko leto imela super ... pa drugo leto.

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Februarčki 2006
14.2.2006 20:00:05   
natalia
Zdravo,

jaz sem že tu.

Eva je ful pridna, kolike jo tudi matrajo, predvsem zvečer, zato bova nabavla te kapljice iz Avstrije, ki so baje ful dobre, ampak se lahko ful navadijo na njih. Tako da jih je baje treba dajat ko je res sila. samo meni se zdi, da ji je vedno sila, ko jo zvija in joka od bolečin.

Punce, men se zdi, da vsaka drugače svetuje glede dojenja. Men je rekla, da obvezno eno dojko spraznit, pri naslednjem obroku pa drugo...user posted image  zdaj pa ne vem, kaj je prav?

ful je umetnost dojenje, moja bi se dojila 24 ur na dan, pa malo zmes spančkala na zizi, pa malo vlekla... ko pa hočem zizo odmaknit, pa včasih joče ko jesihar!

glede sprehodov je meni patronažna rekla, da lahko gremo ven že po enem tednu, če bo plus, če bo sonček in ne več kot za 10 minut, mi bomo še počakali par dni, potem pa gremo. Svež zrak ne more škoditi!

Glede mojih šivov, pa so ful vneti, komaj hodim pa ne vem s čim več jih naj izpiram, sedaj imam kamilice, hrastovo skorjo in Byvacin, ki ga sicer ne dobiš več za kupit, ampak na recept.

toliko, da se vam javim, kmalu še nas več pride, do marca bomo že vse tu!

lpuser posted image



_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Februarčki 2006
14.2.2006 22:24:06   
sarazan
Živjo mamice!

No, pri nas je konec miru in spanja user posted image . Popoldnevi minejo v zvijanju in joku. Našo Saro so napadli krči. Pazim na hrano, čeprav ne verjamem preveč v to, da tako zelo vpliva moja prehrana na pojav krčkov pri Sari.
Za enkrat še ni kritično, da bi prejokala več ur skupaj, ampak na vsake toliko jo zvije in ne spi več celega obdobja med hranjenjem.
Sem patronažno vprašala, kako lahko user posted image  pomagam in je svetovala le masažo trebuščka v smeri urinega kazalca, pa da ji pokrčim nogice k telesu ali jo nosim na roki s trebuščom navzdol, ker naj bi ji tako z dlanjo grela trebušček in naj bi ji to pomagalo user posted image  Ker jo polno dojim, mi je odsvetovala kakršenkoli čaj. Če bi bila kriza pa le blag čaj mešanice komarčka, janeža in kamilice, pa še to samo malo žličko.

Se lahko tudi pohvalim.... zdaj dojim brez nastavka. Ampak priznam, da, če ne bi začela z nastavkom, danes verjetno sploh ne bi dojila. Mislim, da sem kar prav naredila, čeprav se nekateri zgražajo, da sem otroku "porivala" tisto plastiko v usta. Ja kaj pa cucelj od flaške??? A tisto pa ni plastika?
S dojkami nimam več težav. Zjutraj so precej polne, ker ponoči samo enkrat dojim, pa jih Sara potem hitro sprazne user posted image . V 14 dneh je pridobila skoraj pol kile user posted image , zdaj je že prava debeluška user posted image . Ampak dojeni otroci naj bi bili taki in se prav nič ne sekiram.

Mi gremo na sprehod praktično vsak dan, ko je sonček. Prvič smo šli, ko je bila Sara stara 10 dni. Sprehodi so dolgi 15 minut, razen zadnjič smo ga raztegnili na dve uri. Pa ni bilo potem nobenih problemov.

Moji šivi so že čist dobri. Boli me nič več, lahko hodim, sedim, se prepogibam,... Mi je pa zelo pomagal Bivacyn, s katerim sem si 2 dni špricala rano. Zdaj sem se hotela začet mazat s kremo proti brazgotinam, pa mi je patronažna odsvetovala. Rekla je, naj se rana sama pozdravi, kot se hoče. user posted image  Se boste ve kaj mazale?
Čišča mi še vedno teče, ampak zelo malo. Pomoje jo bom izgubila v roku enega tedna. Bom videla... Punce, meni bi že tako pasalo malo posteljne telovadbe user posted image  user posted image  user posted image , pa še kar nič ne bo... sem se odločila, da počakam na pregled pri G. Potem pa akcija user posted image .

Za vneto ritko so nam v MŠ dali recept, da se zmeša hladilno mazilo z malo praške paste, cinkove kreme, Bepanthena in jekoderma. To naj bi pomagalo. Sama praška pasta baje ful peče na ritki, zato jo je treba zmešat z drugimi kremami. Moja sestra pa prisega na njo. Oba otroka je mazala z njo, ko se je začela pojavljati rdečina in nikoli ni imela problemov z vnetimi ritkami.

Zdaj bom pa nehala, da ne bo katera zaspala, ko bo brala ta roman user posted image

Polupčkajte svoje male srčke.

PS: Midve s Saro sva očku za Valentinovo naredili čestitko. Najprej sem se matrala, da bi naredila odtis Sarine dlani na papirju, pa je tako pest skupaj tiščala, da ni bilo nič. Potem sva pa le 2 srčka narisali in napisali lepo Valentinovo sporočilce user posted image . Pa bonbončke-srčke je dobil.user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 9:47:13   
pika-poka
dobro jutro...oz. samo jutro!

noč je bila kar huda..od 3eh do 6ih nismo spali zaradi krčev!...bogi naš Klemen se je tako drl...in je res hudo, ker ne veš kako mu pomagat!se ti prav smilijo ubožški ko jih tako zvija...upam da bo kmalu bolje in bono lahko spali.

glede kapljic...kdaj pa se jih lako začne uporabljat?...kako pa se jih uporablja?...glede tega pa sem čisto nevedna!

natalia-je rekla naša patronažna da je dojenje umetnost!...jaz mislim da je vsak dojenči tako poseben in tako posebna njegova mamica da vsakega veljajo druga pravila...mislim tudi da jih moraš sam ugotovit kako naj dojenje poteka.

moji šivi so bili itak že oz začetka ok in sploh nimam težav z njimi...da potrkam (tok tok)...user posted image ..zdaj samo čakam da odpadejo in da se začnemo končno malo stiskatuser posted image

tinkatonka-mi vas komaj čakamo da se vse prijavite in bomo spet v polnem formatu!user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 11:00:40   
sarazan
Mi imamo pa zaenkrat kar mirne noči. Spimo v kosu do pet ur in smo kar naspani. Upam, da tako ostane.user posted image

Danes sem končno dobila denar za paket ob rojstvu otroka. Znesek je 58.510 sit. Uaaauu, kako zelo so povečali znesek user posted image , se nam bo tako zeloooo poznalo na družinskem proračunu. user posted image  za državo.

Zdaj grem pa pogledat, če je še kakšna februarčica rodila user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 11:19:05   
marty5
Ojla,

jaz že kar kukam k vam, čeprav je moj user posted image  še kar v trebuščku......in se pridno učim o dojenju, pa krčkih...ipd user posted image . Na podlagi vaših izkušenj, so v moji torbi že tudi nastavki za dojenje, na katere prej pomislila nisem...ursa_p, menda si ti napisala mini velikost - meni je prodajalka dala standard velikost (piše na škatlici) in da so ti univerzalni user posted image . So pa od aventa....no, upam, da bodo ok.

Malo se teh šivov bojim - nekatere poročate, da vas fajn bolijo. Sicer sem vedno uzpala, da se jim bom izognila (masaža presredka, keglove vaje, malinov čaj), ampak je moj user posted image  že zdaj kar velik in kot kaže bo še večji, ker bom rodila kar okrog PDPja. Je še kaj takega, kar bi lahko vzela s seboj v porodnišnico za lažje sedenje in okrevanje, če bo do šivov le prišlo? Imam obroč za plavanje, kaj pa ta byvacin? Se ga dobi v lekarni?

No, upam, da ne zamerite za vsa ta vprašanja....ampak ste še vse tako sveže izkušene, da je treba izkoristit user posted image .

Upam, da se vam čim prej pridružim. Uživajte s svojimi angelčki user posted image



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 12:46:58   
ursa_p
Se cisto na hitro oglasam ... imam dela cez glavo!

Marty5 ... standard je vecji od small ... v lekarnah ga imajo, samo moras povprasati ... tale prodajalka te je malo okoli prinesla. Jaz sem imela od Nuka nastavke najprej in nama je kar slo, ceprav ne prevec dobro, ker je bila izboklina za bradavico prevelika (seveda je odvisno kako velike bradavice imas). In ko sva prisla domov sem prvo noc mislila, da bom znorela .. bradavice so me tako pekle, da nisem mogla vec dojiti - kljub nastavku ... in kriv je bil ravno zato, ker je bil prevelik. Avent ima velikosti ... Small, Standard in Medium - ce prav vem. Nesi ga zamenjat in ji povej, da si iskala Small ne Standard in da tega nimas kam namestiti (seveda odvisno od tvojih bradavic).

Byvacin ... meni ga je dala patronazna, ko je prisla ... sem pojamrala, da me malo boli in je pogledala, pa je bilo vse v redu, ampak mi je vseeno dala se Byvacin (ampak tistega v prahu).

Denarno nakazilo ... moram potem tudi jaz danes it pogledat, ce je ze denar, potem pa takoj v nakup otroskega avtosedeza za kasneje ... ampak ce ga ne bova kupila sedaj, bo denar izhlapel ... hehe!

Tudi mi ponoci spimo v enem kosu nekje od 4 do 5 ur, ampak sem vseeno zmatrana, ker potem zjutraj ob okoli 7-ih, ko se zbudi nikakor ne zaspi nazaj ampak bi bil rad buden in zeli, da se nekdo ukvarja z njim ... tudi ce lezi v stolcku, samo da ni v posteljici (no, do kake pol ure mu se znese, potem pa caka blizino).

Vceraj sem dobila blazino za dojenje (sem jo na hitro oprala, danes pa je ze suha) ... se je moram se malo privaditi, ampak po moje mora biti kar super.

Sem si pa vceraj z neta potegnila otroske pesmice od Romane Kranjcan ... in vam povem, da Gala ful pomirijo ... ce je kar nervozen ali pa ga je potrebno po kaki uri hranjenja zamotiti, da pocaka se kako urco ... nam te pesmice res pomaga ... cisto je navdusen nad Murencki ... hehe.

Pa se da vam pokazem slikce pasjega sprejema:

user posted image

user posted image

Takole vzhicena je bila Lina se kaki 2 uri po najinem prihodu domov
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ostale slikce si lahko pogledate v mojem albumu ... tukaj:
http://linchaich1.moj-album.com/album/2225909/

Sem jih hotela dodat tukaj na RR, pa nikakor ni slo.


Bom pa dodala kasneje se kako novo slikco Gala, ce bom le imela cas.


Sedaj pa sibam ven peljat pse, pa malo pospravit in posesat, ce bom imela cas, potem pa bo ze Gal hotel svojo papico ... potem pa spet kuhanje kosila in pospravljanje in ... !

Danes sem rekla, da grem popoldne malo pocivat ... upam, da mi rata! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 12:54:26   
ursa_p
Se tole ...

Sarazan .. sem sla pogledat slikce Sare ... meni se ne zdi podobna Galu user posted image  ... se mi pa zdi, da je tebi zelo podobna.
Pa sedaj vidim, kako da nimate problemov s plenickami ... ce pogledam njene nogice so 2x mocnejse od mojega Gala. Ni cudno, da so mu prevelike.

Aja ... vceraj je Matic prinesel Mullerjeve plenicke in so super ... koncno nismo vec mokri ... se pa pozna, da so te malenkost manjse kot Fixies. Pa tudi na otip se mi zdijo zelo prijazne kozi ... bomo videli kako bo ... vsaj suh je ves cas! user posted image user posted image user posted image
Aja, pa tudi, ko sem mu lulcka obrnila navzdol v Fixies plenickah je res bilo bolje. Ampak bomo sedaj se nekaj casa na Mullerjevih 2-5 kg, ker so res super ... dokler se dovolj ne poredimo, da nam bojo te premale.

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 20:23:46   
sazi
Pozdravljene vse,
vidim, da imamo vse neke problemčke in upam, da jih čimprej rešimo.
Ravno sem brala na med.over.net o dojenju in se pošteno zasekirala. Po odgovorih ge. Karmen vse počnem narobe (ni odgovarjala meni, ampak sem brala druge odgovore). Priznam, da sem veliko stvari "Poenostavila" saj je bilo to nujno potrebno zaradi zdravstvenega stanja našega Leva. Najpomembneje mi je bilo, da končno začne pridobivati na teži in da se znebi zlatenice. Zato sem ga dojila z nastavki (ker ima probleme s premajhnim jezičkom in usteci), hkrati pa sem mu še dodajala mleko (že v porodnišnici,  saj zaradi maratonsko dolgih podojev dojenje enostavno ni bilo mogoče, ker potem ni bil pod lučko za izničevanje zlatenice). Skratka začaran krog slabih posledic. Zdaj pa berem, da dojenje z nastavki dolgoročno zmanjšuje produkcijo mleka, da mali pri sesanju uporablja napačne mišice (pri pitju iz flaške tudi)... Kako dolgo trajajo vaši podoji? Moj Lev se priklopi na dojko, 2x potegne in zaspi. Ga je potrebno ves čas stimulirat in vse skupaj lahko traja tudi uro in pol, potem pa ni več ravno veliko do naslednjega podoja. Že itak da so me v porodnišnici do konca energetsko spraznili in da sem prišla domov psihično (in fizično, saj 8 dni nisem spala več kot uro do dve na dan) popolnoma uničena. Spanja mi je primanjkovalo, Leva pa sem dojila skoraj celo noč - no, mi je vmes pustil pol ure počitka. Tako sem naredila novo "napako" in si ponoči začela mleko izbrizgavati in mu ga dajati po flaški - tako smo začeli spati po 2 uri skupaj.
Skratka, zdaj, ko si je malo opomogel upam, da bova lahko prešaltala nazaj na polno dojenje. To je moj naslednji projekt in upam, da bo uspel.
Se opravičujem, ker sem se tako razpisala, ampak sem morala malo pojamrat.
Aja, pa tudi Leva krči dajejo in to predvsem zvečer...
Da krči dajo našim user posted image  čimprej mir, da se bodo lepo hranili in redili, da se boo dobro ujeli in približno dobro naspali.
Pozdravčke vsem vam in vašim sončkom

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 21:18:56   
Kami
Čao punce in user posted image !
Danes sem presrečna, sem dobila rezultate od izpitov, enega sem naredila z 10, drugega z 8 user posted image ! Moram sama sebi čestitat glede na okoliščine. user posted image

Mi imamo vsak večer  od 20h do 23h totalne krče. Ursa_p kile ni dobil od joka. Pri fantkih se namreč večkrat zgodi, da ko se jajčka spuščajo v mošnjo (nastajajo približno tam, kjer so naši jajčniki), potujejo mimo prebavil (želodca in črevesa) in včasih potegnejo del prebavil s sabo. To se je zgodilo tudi Evanu, lahko pa, da so mu krči, ki jih ima to spravili hitreje "ven" kot bi mu sicer. Fotke so pa res prima!

Čuko - Anita ali katera druga, ki uporablja Lefax(in) kapljice:
lepo prosim, če mi pomagaš v zvezi s kapljicami iz Avstrije. Sem jih dobila danes iz Berlina (Lefax). Priložena je bila tudi pumpica. Ker znam slabo nemško me zanima sledeče:
- če prav razumem, lahko dam 1-2 pritiska iz pumpice naenkrat. Ampak ali je to samo 1x dnevno ali lahko večkrat?
- kdaj je najbolje dati te kapljice? Naš ima krče v glavnem (ta najhujše od 20h do 23h). Ali je bolje to dati prej ali vmes ali čez dan ali kako?
- kako shranjuješ kapljice? Ali moraš pumpico po vsaki uporabi oprati in stekleničko zapreti s pokrovčkom ali lahko s pumpico vred daš stekleničko v hladilnik?

Bom ZELO vesela teh odgovorov, ker moja nemščina zelo šepa v tako delikatnih zadevah.
Bodte pridne, pa user posted image  tudi!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 21:49:38   
sarazan
Ja, sazi, vsi cuclji (NASTAVKI, DUDE IN FLAŠKE) niso najboljša ideja za razvoj ustne votline naših user posted image . Ampak, če nastavek pomaga, da sploh dojiš, ga uporabljaj. Kasneje se lahko navadita na "golo" dojko. Midve sva zdaj že čisto brez nastavka. user posted image  za Saro.
Dojiva se zelo različno,... kot hoče Sara. Včasih se dojiva iz ene, včasih iz obeh dojk. Včasih traja 15 minut vse skupaj, včasih več kot pol ure (ker jo moram budit user posted image ). Vmes podirava kupčke. Dojiva se nekje na 3-4 ure (nisem si še beležila točnega časa), ponoči pa na 4-5 ur. Moram rečt, da nama je dojenje kar steklo in se ne počutim nič obremenjeno. Sara pa tudi lepo napreduje na teži. Od izhoda iz porodnišnice do ponedeljka (12 dni) se je zredila za 390 g, kar je odličen rezultat. Zdaj ima že 3,5 kg,.. prava bajsika user posted image

Urša_p, saj zdaj ko gledam slike, se tudi meni ne zdita več podobna najina otročka. Samo takrat na hitro, ko sem pogledala, se mi je zdelo. user posted image  user posted image  user posted image
V 14 dneh se je Sara že zelo spremenila in "izgubila" očkove poteze, zdaj je res mešanica mene in user posted image , he, he, he.


Marty_5, tudi jaz sem imela standardni nastavek od Aventa in je bilo ok. Poskusi ga že zdaj namontirati na dojko. Pritisni si ga na dojko tako, da bo bradavica v izboklini nastavka, dojko - bradavico pa prej malo pomasiraj. Če boš imela še ful praznega okoli nastavka, ki je na dojki, potem pojdi po manjši nastavek. Če bo na vrhu cuclja prazno, naj te ne skrbi.
Pa še to, zelo majhni dojenčki imajo manjša usteca in jim nastavek lahko izzove refleks bruhanja, če je prevelik. Ampak mislim, da tvoj user posted image  ne bo nedonošenček, a ne?
Glede šivov, Bivacyn je antibiotično pršilo, ki se dobi samo na recept ali pa od zdravstvenih delavcev (patronažna sestra). Meni moja patronažna tega ni hotela dati, ker zagovarja, da se mora rana pozdraviti sama user posted image . Jaz sem si ga zrihtala preko prijateljice, ki ima farmacevtsko izkaznico in ga lahko kupi v lekarni.
Tele patronažne delajo vsaka po svoje, se mi zdi. Ene zagovarjajo nekaj, druge spet drugo, potem smo pa zmedene. Jao, tole naše zdravstvo user posted image .
Jaz sem obroč počila že prvič, ko sem sedla nanj user posted image , sem bila očitno pretežka user posted image . Potem sem si pa kar haljo zvila v krog in jo dala na stol. Pa je bilo še bolje od obroča.


Ljubljančanke, a ste od občine dobile kakšno darilo ob rojstvu user posted image ? Baje naj bi dobile neko polletno naročnino na neko revijo user posted image . A je treba za to kje zatežit ali se sami spomnijo in pošljejo? A se mogoče kaj drugega dobi? Po nekaterih občinah dobijo kar lepe denarce, so ene srečnice...

Danes smo preživeli brez krčkov, sem kar malo presenečena (pa seveda happy user posted image ). Upam, da je ne bo resno zagrabilo, ker se meni tako smili, ko se zvije in zajoka, prav dosti ji pa ne morem pomagati.

Jutri se gremo slikat, da bo Sara dobila svojo osebno izkaznico. Planiramo izlet v Avstrijo, pa je ne bi rada pustila doma pri starših. Me zanima, kako se bomo namatral, da bo slika uspela. Baje mora gledat in se smejat user posted image  user posted image  user posted image . Se malo hecam, mora samo gledat.

Stisnite svoje male ljubčke/ljubice in se imejte radi.



_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 21:53:19   
sarazan
Kami,... pa ti si res od sile. Čestitam za oba izpita user posted image  user posted image  user posted image .

Za kapljice ti pa ne znam pomagat. Če bi vedela, kaj piše v navodilih, bi mogoče še šlo, saj nekaj nemščine znam. Najbolje, da ti res iz prve roke pomaga Čuko.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 22:50:11   
sazi
No, tole z dojenjem bomo že zrihtali. Vem, da je razvoj ustne votline pomemben in nameravam poizkusiti dojiti brez vsemogočih cucljev, nastavkov, flašk... Je pa res, da sva Leva z mojim user posted image  in hudim prehranjevalnim planom uspela v 1 tednu zrediti za 300g. Patronažna skoraj ni mogla verjeti in je rekla, naj kar nadaljujeva v tej smeri. Sicer bi bila tudi ona bolj zadovoljna, če bi se samo dojila, ampak ve, kakšna je situacija, da mora mali pridobiti na moči in naju še kar vzpodbuja, čeprav način ni najboljši. Bomo kasneje popravljali napake, ki pa so bile žal nujno potrebne.

Glede darila občine: prijateljica, ki je rodila decembra, je dobila naročnino na revijo Mama (ne vem ali letno ali polletno). So ji čestitko in obvestilo poslali po pošti.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Februarčki 2006
15.2.2006 22:54:54   
ursa_p
Cer!

Mi se ravno ubadamo s krcki ... ga Matic miri, da lahko jaz malo brskam po RR-ju, pa da ga tudi on koncno malo pocrklja ... ga noceva skoz po rokah vlacit, da ne bo prevec scrkljan ... le ko je priden -  to je pa tako vecino casa ali pa ko ga zvijajo krcki ... upam, da se kmalu umiri ... kapljice bova pa tudi midva narocila iz Avstrije. Mi lahko katera pove kaksna je cena?

Kaj pravite ... lahko jem bombone ... Fru Fru ali pa Campino (seveda ne jagodnih)? Cokolade ne smem, tako da nekaj sladkega pa morem.

Kaj pa kaj kuhate za kosilo ... jaz nimam nobene ideje, ker ali ne smem ali pa ne jem. Zdej pa se tist meso k sva jedla mamo pticjo gripo, pa ne bi glih kej prevec piscancev jedla. user posted image  V glavnem sem cisto brez ideje ... sam studiram kaj bi jedla in za skor vse ugotovim, da ne smem. Sem se danes hecala, da bi Horsa ... ja pa od celega horsa lahko pojem samo kruh pa konjsko meso in cisto nic drugega. user posted image

Sarazan ... verjetno nisi prebrala mojega sporocila vceraj ... ali kdaj sem ze pisala o "Ljubljancankah" ... dobi se se 62 tisocakov za socialno ogrozene otroke ... kdo so to ne vem. Kar se narocnine na revijo tice vem, da se jo dobi, ampak moram se poklicat na obcino in socialno (denarno pomoc ima socialna cez).
Najin Gal se je v 10-ih dneh zredil za kar 450g ... priden, ne?

Dojenje ... jaz ga imam 10 minut na eni strani, podreva kupcek in 10 minut na drugi strani (vcasih 5, vcasih 15), pa spet podreva kupcek, ce gre pa ne gre. Ga pa, ce slucajno (ornk)zaspi, zbudim s tem, da greva podirat kupcek ... ce pa tako ne gre pa pac ne gre. Ce se ni ne vem kako zaspan ga zbudim tudi s "spikanjem" lick, bradice, ...

Sazi ... upam, da vama bo cim hitreje steklo ... midva se sedaj ze vec kot 1 teden dojiva brez nastavka, ker se tako otrok baje manj matra in vec in hitreje poje ... na sreco nama je slo. Imam eno bradavico veliko bolj noter, pa gre vseeno brez nastavka. Sem bila prepricana, da brez njega ne bo slo, pa nama gre odlicno.
Pa da se bos cimprej dobro spocila.

Jaz se vedno upam, da me bo kmalu cakal dan, ko bom vsaj zjutraj lahko dolgo spala.

Sedaj pa grem se jaz malo odspati okoli 2-eh, 3-eh bo spet naslednja runda dojenja, previjanja, ...

Lahko noc, Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 8:35:43   
kimi79
Zdravo,super mamice!Mi smo se vćeraj tudi prvič kopal,in zvedeli,da imamo tudi krčeuser posted image ,dojimo se lepo,samo kupčki nam še ne grejo,pa bom poskusila,kot ve pravite,10 min pol pa kupčka podret,pa spet papat.Tjaša bi bla non stop na dojki,ko ima krče,tako da se zdej cartamo na dudi,ko so krčiuser posted image ,a mislite da to ni dobro?A mogoče vete,a bi lahko že zdaj probala z sab simpleks kapljicami,saj smo šele11 dni stari,a je prehitro,prosim pomagajte z odgovorom,ker je zvečer res hudouser posted image user posted image !hvala že vnaprej!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 8:48:27   
marty5
Sarazan, ursa_p - hvala za pomoč okrog nastavka. Sem si za probo "namontirala" gor in mislim, da bi kar moral bit standard v redu. Cucelj je proti vrhu sicer prazen, ampak si napisla, da je to ok.
Hvala!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 9:04:36   
tinkatonka
user posted image user posted image  KAMI za opravljena izpita!! user posted image user posted image
 
Komaj čakam, da se vam pridružim na klepetu! user posted image  
Ampak noče in noče ven, ta naš fantiček.


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 9:26:24   
jasnica
Kami čestitam za izpite!!user posted image user posted image

Vsake toliko časa pridem na vaš forum pogledat kaj se z vašimi otročki dogaja. Upam da se čim prej pridružim.
Naši user posted image zdej paše bit v trebuščku in močno upam da se čim prej naveliča!

Uživajte v družbi svojih zakladkov!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 10:32:27   
pika-poka
pozdravček!....jaz sem danes spet kot zombi...ne vem kako zgleda da ti otrok spi 5ur skupaj....ne vem kaj delam narobe?user posted image če sploh kaj....mislim da si je moj  Klemen zadal da pač ne bomo splai ponoči in tako je!..zdej tdui ne spi in si še podnevi ne morem vzeti malo cajta za spanje!....ne vem ...

nobena mi nni odgovorila glede kapljic....

kami-user posted image za izpieuser posted image

jst bom pa kmalu znorela ker res nimam pojma kaj narest

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 13:47:47   
natalia
zdravo,

kapljice se uporabljajo mensezdi pred vsakim hranjenjem in ko so krči hudi, torej večkrat na dan. po mojem lahko s pumpico daš v hladilnik te kapljice,

ful hitro pišem, ker ne vem, kdaj se bo mala vstala. mi se tudi še ukvarjamo s krči, ampak baje so kapljice super in komaj čakam, da jih jutri dobim. ne vem več kaj naj jem, ker se mi zdi, da mali vse škodi...user posted image

punce, veste kaj se mi zdi... da je bila nosečnost še najmanj naporna.

samo vseeno, ko se ti tvoj soncek nasmeje, pa ni lepšega.

se beremo!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 13:51:56   
natalia
aja, ursa_p, daj povej mi prosim kje si kupila blazino za dojenje, koliko je stala in kako jo naročiš? prosim.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Februarčki 2006
16.2.2006 17:15:00   
ursa_p
Zivjo!

Mi smo imeli pa prvo tezko noc. Zvecer sem ze napisala, da ga dajejo krci, po polnoci je bilo pa grozno ... do dveh sem ga mirila ... ampak se ne joka ves cas, ampak le ko ga zvije ... takrat krici tako, da mu zmanjka glasu. Revcek mali.
Midva bova tudi narocila kapljice iz Avstrije, ce pravite da so boljse.

Danes sva sla iskat (ta veliko) previjalno in ugotovila, da imajo najcenejso in najbolj prirocno v Rutarju ... cena 35 tisocakov. Tako da jo greva verjetno potem kupit(no, jaz bom ostala doma). Sva sla pogledat tudi v Ariel in Baby Center, pa nimajo nic pametnega ... ali je zgornja plosca malo premajna ali pa je omara cisto neprakticna (samo z eno polico) ali pa je predraga.
Sem pa videla tisto previjalno za na steno v Baby Centru ... cena je bila malo manj kot 20 tisocakov.
Gala je med najinem izostankom cuvala babica (tasca). Sva zracunala, da mora biti do pol petih mir, pa je ze ob pol stirih zacel jokat ... ga je pomirila z malenkost caja in dudico. Drugace pa ga res super pomiri pesmica Murencki (ampak tasca ni znala nastimat) ... cist je navdusen nad njo.
Zdej sem ga nafutrala, previla ga pa se nisem, ker je bila ze kriza pa se pokakan ni bil (sarazan ... sedaj ni vec vedno pokakan, prej pa je bil) ... sedaj ga pa oci crklja, ker ga spet zvija, potem pa previt in spanckat - ce bo.

Kaj mislite ga mogoce zvija ker jem Fru Fru pomarancne in limonine bombone?

Pika-poka ... probaj ga od nekje 4-ih popoldne hraniti na 2 uri ali pa najvec 2 uri in pol (se pravi od prvega zacetka dojenja do drugega zacetka, ne da je vmes toliko casa!!!). Ce sam ne bo zbujen ga vzemi k sebi takrat, ko bo kaj cmizdil ... jaz delam tako, da tudi ce se ni cisto zbujen ga vzamem, ko se ze prebuja ... pa tudi lazje ga previjem, ker je se malo "omoticen" in lakota se ni prehuda.
A si ze probala s cajckom, ce je se lacen po dojenju? Gal pokaze da je lacen tako, da zacne noro opletat z glavo in cmokat.

Natalia ... blazine za dojenje imajo v Rutarju, v Baby Centru (cene nekje od 6, 7. tisocakov naprej), ta ki jo imam pa jaz je pa od ene zenske, ki jih dela sama (verjetno tudi njene prodajajo v trgovinah). Evo njeno stran:
www.rika123.com
Kaksna je cena pri njej ne vem, ker sem jo dobila za darilo (ima pa ogromno vzorcev in barv).
Je pa v redu ... samo navadit se je treba.

Cebricek ... ga katera uporablja ... baje je super proti krckom!!! Mi bomo probali ... jutri pride babca in ga bo skopala ... je katera dozivela, da je bila babica pripravljena dojencka okopati v cebricku in ne v banjici??? Midva imava oboje (no, cebricek se dobiva).

Cisca ... jaz sem tudi ze mislila, da bo konec krvavite, potem pa me vsake toliko spet oblije. Kak dan ali dva vmes pa tudi po nic krvavitve.

Sivi ... jaz ze cisto normalno sedim in vse ... samo obcasno se malenkost cutim, da se je spodaj nekaj dogajalo.

Kile ... kako se pa kaj pri kilogramih? Jaz sem kar vesela ... iz porodnisnice sem prisla z -4. kilami, sedaj jih imam pa samo se +2, kar je super ... ampak ne morem pa se starih kavbojk dat gor, ker imam prevelik trebuh ali pa boke (odvisno od modela).

Februarcice pa kar cakajo do zadnjega ... ocitno se jim nikamor ne mudi. Komaj cakam, da bomo spet vse se na tem forumu ... hehe.

Toliko zaenkrat od mene.

Lp, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?