|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
10.2.2006 11:49:45   
3new!yes!!
jaz se za sebe nisem hotela dveh priimkov, ceprav moz ni imel nic proti. Sem kar njegovega vzela pa ZDRAVO. user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
10.2.2006 12:47:17   
barni
Midva se nimava namena porociti. Ce bi se imela, bi se ze prej ali pa vsaj zdaj, ko je na poti otrok. Kasneje ne vidim vec razloga zakaj bi se, ker mi sama poroka nic ne pomeni. Se imava zelo rada tudi tako....user posted image

Tudi ce bi se porocila, bi obdrzala svoj priimek in ne bi dodajala njegovega. Tako da bi bilo navzen isto. Oba bi se pisala se vedno isto, kot sedaj.

Najin otrok bo imel oba priimka. Katerga bo uporabljal in kako ga bodo klicali kolegi, prijatelji, mi je pa v bistvu vseeno. Oba priimka bo imel zato, da ne bo prevec tezav, ko se bodo urejali kaksni papirji. Zaradi mene lahko pri podpisovanju mojega krajsa ali pa ga tudi izpusti. Me ne moti.

Kot mi je znano, to pocne dosti otrok, predvsem potem, ko so starejsi.

Poznam tudi otroke, ki imajo dva imena in ju klicejo po obeh imenih. Jaz klicem ljudi tako, kot se mi predstavijo, ko jih spoznam. Ce se z obema imenoma, bom uporabila oba imena, ce zelijo vzdevek, potem klicem po vzdevku.
Tako da upostevam dejstvo, kako sami sebe imenujejo.

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
10.2.2006 12:51:53   
dulcinea
Poznam deklico, ki ima dva priimka.
Situacija je pa taka:
Njena mamica je bila prvič poročena s tipom X, potem se je ločila in poročila z Y. Deklica je od tipa Y ima pa priimka X(ker ga je dobila po mamici) in tudi Y, ker ga je dobila od fotra. Zdaj sta se starša ločila in ima mama svoj dekliški priimek W. Zmešnjava ta velika v glavnem. Sama sem za to da se otroku da eno ime in en priimek.


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
12.2.2006 20:26:36   
Anonimen
Moj  user posted image  ima 2 imena in 1 priimek.

Zdaj pa iščeva dvojno ime še za hčerko (ali drugeg sina).user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
17.2.2006 10:48:08   
HuAnita
Ni nujno, da ga bodo klicali z enim imenom. Mene še zdaj tisti, ki som si očitno pozabili zaponmiti, da sem za prijatelje, znance in sodelavce,sorodnike pač oseba s skrajšanko, sicer pa me veselo kličejo z obema imenoma - meni je porav smešno, ker moram biti res prisebna, da 'zagrabim'....
Če sem bom kdaj poročilauser posted image , bom verjetno obdržala oba priimka, medtem ko ima capinka samo očetovega. Je pa, če še velja, po zakonu dovoljeno imeti v osebni 4 imena (tj. 3 imena+1 priimek ali katerakoli kombinacoja, ki ne presega 4).
Meni je zoprno samo toliko, ker v javnosti nastopam z uradnim imenom, tudi na vseh uradih ipd., potem pa nekateri pač ne 'povežejo', kdo sem, ko bi mi najbolj koristilo...user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
27.2.2006 17:34:50   
Anonimen








Ko sem se poročila sem želela vzeti možev priimek, pa ni šlo, ker v Italiji ne moreš vzeti moževega priimka, obdržiš svojega (zaradi zakona o razvezi, kao manj komplikacij).


Od kdaj pa to? user posted image  moja mati se je poročila z mojim očetom - italijanom, nosi njegov priimek, brez komplikacij?

(odgovor članu Anka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
11.3.2006 12:38:41   
Anonimen
Moja filozofija je (zaenkratuser posted image ) taka: jaz sem rekla, da svojega priimka ne dam, niti ne spreminjam, temvec samo dodajam user posted image  In ker je otrok od obeh, bi si zelela, da ima otrok OBA priimka. Uporablja ocetovega, moj je pa pac le zraven. Ga tudi ne bi poudarjala, le da je uradno pac **** Š. ****.

Pac ne bo imel/-a dveh imen, temvec dva priimka. :)

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
14.3.2006 8:30:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky

Eno ime - en priimek.user posted image user posted image user posted image   


se strinjam

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 2x ime ali 2x priimek...
7.4.2006 11:06:04   
aja
Se ena izkusnja iz prve roke...jaz imam dva priimka, kar je bilo leta 78 kar malo cudno, ampak meni je bilo super. Ni sanse, da me s katero drugo zmenjajo user posted image . Pa na seznamih sem se vedno hitro nasla, ker sem najbolj ven strlela.

In tudi ce se porocim, bom kar moja dva obdrzala. Otrocku bova dala pa verjetno enega mojega in od user posted image , pa bo. Sva pa zato izbrala bolj kratko ime, da bo lahko vse zbasal v una okenca v fomularjih, hehe.

Kar se dveh imen tice je pa lepo ce paseta skupaj...poznam nekaj otrok, ki imajo izbrani dve tako lepo zveneci imeni, da ju kar zdruzijo v enega, ko ga izgovarjajo.

P.S. Samo pazita na zakonodajo. Ce se ne motim imas lahko v Sloveniji najvec dve imeni in najvec dva priimka.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?