|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
2.4.2006 22:35:53   
Anonimen
Jaz dobivam socialne pomoči 60.000 sit, preživnino 15.000 in otr. dodatka 27.000 sit!
Ali sem upravičena še do kakšnega dodatka za samohranilstvo?

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
2.4.2006 23:06:44   
Anonimen
Taras... tvoja porodniška, ki jo prejemaš, je prejemek, ki ga dobivaš na podlagi preteklega delovnega razmerja. Izračunana je bila lahko edino tako, da so ti računalni recimo povprečje treh plač, za preostalih recimo 9 mesecev pa so računali minimalno plačo. In povprečje vsega tega je tvoja porodniška. Na podlagi te kalkulacije pa je definitivno višja od cenzusa na CSD. Ampak ker porodniško imaš, do starševskega dodatka nisi upravičena. Prav tako tudi ne do dodatka za samohranilstvo, kajti tega dobiš samo takrat, kadar prejemaš ali starševski dodatek kakor državno porodniško za brezposelne ali pa DSP. Kakor pa si sama napisala, imaš pa najvišji otroški dodatek, povečan za tistih 10%, ker si samohranilka. Za nazaj pa res ne moreš dobiti nič.

Anonimna... 27.000 SIT otroškega dodatka - predvidevam, da to pomeni, da si samohranilka in da je tvoj otrok starejši od enega leta, tako, da je osnovni znesek povečan najprej za samohranilstvo, potem pa še zato, ker otrok ni v vrtcu. Imam prav? 60.000 SIT DSP-ja - hm... zanimiv znesek... Zate je takorekoč 47.000 SIT, dodatek za samohranilstvo bi moral biti okrog 14.000 SIT. OK, pustimo malenkostno razliko. V bistvu je 1.000 SIT manj DSP-ja in dodatka verjetno ravno zato, ker imaš preživnine 15.000 SIT, otroku bi pa pripadala DSP 14.000 SIT.
To je pravzaprav vse, kar lahko dobiš.Kajti same DSP ne moreš imeti 60.000 SIT. To je edino kombinacija DSP zate in dodatka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
3.4.2006 16:28:42   
Taras
Najlepša ti hvala.
Imam še eno vprašanje... Če se z očetom sporazumno odločiva za preživnino, mora to potrditi sodišče - to mi je jasno. Vendar me zanima kako je če ima on zasebno podjetje, se obračunava samo njegova plača? (samostojni podjetnik) In zanima me ali preverijo vse vloge ki so poslane ali kakšne enostavno odobrijo? Če mogoče veš.
Hvala ti user posted image

(odgovor članu Taras)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
3.4.2006 22:51:54   
Anonimen
Sporazumi gredo najhitreje skozi. Sodišče pravzaprav samo oceni, ali je dogovorjen znesek preživnine primeren glede na otrokove potrebe v določeni starosti, ali je primeren glede na to, kakšen "standard" je imel otrok pred razvezo (ne sme se poslabšati) in ali je primeren glede na finančno stanje matere in očeta. Če je oče kot plačnik preživnine samostojni podjetnik, potem za vse odgovarja s svojim celotnim premoženjem oz. je pravzaprav on sam "podjetje", če lahko tako rečem. Torej je vse, kar tekom meseca zasluži, njegovo. Od firme ne more biti nič, ker je on firma. Več, kakor zasluži, več lahko zahtevaš preživnine (če je tvoje finančno stanje slabše od njegovega). Ampak če gresta vidva na sporazum, bodo oni samo ocenili, ali je znesek primeren (prinesi specifikacijo stroškov v zvezi z otrokom) in ali ga je oče sposoben plačevati.

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
4.4.2006 8:31:10   
Taras
Hm... ja vsakič sem bolj zmedena user posted image
Vsi mi govorijo da drugače kot sporazumno se sploh ne da dogovorit glede preživnine. Kar pomeni da mi vsi govorijo da v vsakem primeru nek znesek morava določit. Da če ga ne določiva, potem grem lahko samo še v tožbo proti njemu. Kar pa niti najmanj ni v mojem interesu, ker bi rada na lep način uredila vse zadeve.

On pravi da sem upravičena samo do zneska okoli 14.000 SIT - glede na njegovo plačo. Kar pa kolikor sem jaz izvedela (tudi sedaj od tebe in ko sem se še drugje pozanimala) da se gleda tudi dohodek ki je pri firmi. Kar pomeni da bi morala dobiti veliko več za tega mojga pikca.

Kaj naj potem sploh naredim v tem primeru? V tožbo res ne bi rada šla, bi pa rada da sodišče preveri zadeve. Ampak če bom poslala ta sporazum ki sva ga naredila, potem najbrž res ne bodo preverjali nič...

Ma ne vem več kaj narest........................ user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
4.4.2006 23:47:04   
Anonimen
Sporazuma o razvezi NI, če NI dogovora o vsem. To pomeni o delitvi premoženja, o skrbništvu nad otroci in o višini preživnine. Če ni vsega tega, NI sporazuma.
Potem ti preostane samo še tožba.
Od kod pa tvojemu ideja, da "TI pripada" 14.000 SIT, pa verjetno ve samo on. Kot prvo - to ni denar, ki bi pripadal TEBI, ampak VAJINEMU otroku. Povej mu, da odreka denar OTROKU in ne tebi. Kot drugo - meni sodnica niti pod točko "razno" ni hotela določiti preživnine 15.000 SIT, ker je rekla, da ne pozna matere, ki bi lahko s tem zneskom (namesto očeta, takorekoč) dostojno preživela otroka. Še Jamstveni sklad daje 16.000 SIT, torej ni šans, da bi oče dal 14.000 SIT. Kot tretje - otrokove potrebe imajo prednost pred višino njegove plače. Za manj kakor za minimalca verjetno ne dela, a ne, torej bo tudi težko prišel skozi z manj kakor 20.-25.000 SIT mesečno. TO je dejansko minimalec za preživnino. Za konec pa še to, da je izmikanje plačevanju kaznivo in da je dolžan plačevati tudi, če NI zaposlen.
Moj predlog - vloži tožbo, če je tvoj bivši res tako hinavski, da misli, da je za NJEGOVEGA otroka dovolj 14.000 SIT mesečno.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 4.4.2006 23:50:24 >

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
6.4.2006 18:32:16   
Taras
Očitno mi je narobe povedal... po novem je tako: da bi uradno za otroka moral dajati nekaj čez 18.000... bo pa dajal 24.000.
Sva naredila sporazum in ga poslala na sodišče, brez kakršnihkoli dokazil.

Lahko sploh kaj naredim... recimo da pokličem na sodišče (kar so mi že spcialne delavke predlagale - kao da bodo potem mogoče kaj prej rešili zadeve) meni se ne gre za to da prej rešijo, ampak da zahtevajo vse dokumente - dokazila...
Hja... mogoče sem ga pa polomila s tem sporazumom user posted image

Sploh več ne vem kaj je prav kaj ni, kaj je dobro kaj ni........ malo sem izgubljena zadnje dni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
6.4.2006 18:45:36   
planinc1978
Hej,

sem vse prebrala pa sem še jaz zmedena.Rok imam 18.06.06.Čez dober mesec bom nastopila s porodniško.Sedaj prejemam socialno pomoč 33000.Zaposlena nisem,me pa bojo sedaj zaposlili kot gospodinjsko pomočnico zaradi porodniške.Zanima me, ali se mi splača to naredit? Tako so mi svetovali na CSD,zaposlila bi me mati doma v 2.tarifnem razredu, in samo za en mesec.Ali naj naredim to, ali naj ostanem nezaposlena in prejemam vse dodatke,katere ste spisali na forumu.Kakor vem, bi mi porodniška znašala 52000 neto,ostanem pa brez starševskega in DSP, je tako?
 Prosim čimprej za odgovor,stvari so že delno v teku.

(odgovor članu Taras)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
6.4.2006 19:05:24   
planinc1978
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Porodniška je okoli 40000 FIKSNO
preživnina recimo   15000 po dogovoru
soc.pomoč je 22000 v tem primeru. Vse je seveda odvisno koliko bo preživnina znašala.
Če je preživnina 20000, dobiš soc.pomoči 17000.
To troje mora znašati skupni znesek:caa. 77000 sit, zraven ti pripada otr.dodatek, ki se ne šteje v ta znesek, okoli 28000 sit.

Skupaj boš prejemala mesečno 100.000 sit





A je tukej mišljeno porodniška ali starševski dodatek?Kerensa je malo naprej pisala o starševskem dodatku, pa zdej ne vem kje kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 6:36:58   
Anonimen
Taras... Sporazumi gredo že sami od sebe razmeroma hitro skozi, ampak če je to zate kljub temu prepočasi, potem oddaj prošnjo za prioritetno obravnavo in navedi razloge, zakaj jo želiš. Samo nikar ne napiši, da zato, ker se ti ne da čakat. user posted image  Sicer pa je tudi ta prošnja samo prošnja, torej nobeno zagotovilo, da bo vse skupaj res kaj hitreje rešeno.
Za znesek, ki si ga napisala za preživnino, bi pa kar verjela. Kajti če so se zvišali vsi istali prihodki, se je verjetno tudi preživnina z Jamstvenega sklada in zna biti res, da je zdaj najmanj 18.000 SIT. Kar po mojem mnenju pomeni, da ne boš našla sodnika ali sodnice, ki bi ti določil manj ali pa ki bi odobril manjši sporazumni znesek.
Kakšne si pa mislila dokumente, pa ne vem. Če si mislila specifikacijo stroškov za otroka glede določitve oz. potrditve preživnine, se ne obremenjuj. Na vpogled jo zahtevajo skoraj vedno, ne glede na to, ali gre za sporazum ali za tožbo. Specifikacijo se da pa tako lepo prilagoditi sporazumnemu znesku, da ni nobenega problema.

Planinc... če se zaposliš pred nastopom porodniškega dopusta, naj bi ti pripadala porodniška glede na plačo. Ker si v času nastopa porodniške zaposlena, pa čeprav šele nekaj dni. Če ste se že odločili, da nekoliko zaobidete zakon, ti jaz osebno predlagam, da se zaposliš, kakor si navedla. Zakaj? Kot prvo - si v delovnem razmerju. Sploh ni pomembno, kdo je tvoj delodajalec. Pomembno je, da je pogodba o zaposlitvi napisala v skladu z zakonom. Če te zaposli lastna mati, je to zate toliko bolje. Kajti da imata obe mir pred zakonom, je pomembno samo to, da so zate plačani prispevki glede na višino plače. Nihče te ne bo vprašal, ali si plačo tudi dejansko dobila ali ne, dokler ne bi ti šla v tožbo zaradi neizplačila. Zato ti predlagam, da napišete tako visoko plačo, kolikor lahko. Od nje bo odvisna tvoja porodniška. Riskirajte pač denar (vsaj za en mesec) za prispevke. Če hočete biti zakonsko kriti tudi za izplačilo plače in plačilno listo (zaradi morebitnih posojil ali česa podobnega), potem naj tvoja mama na tvoj TRR nakaže znesek plače, napisan v pogodbi, ti pa denar dvigni in ji ga vrni. To je vsa umetnost. Kasneje boš primerno visoko porodniško dobivala dejansko izplačano od države in država ti bo krila tudi tvoje prispevke. V primerni višini. Poskusite pa se zavarovati tako, da napišete pogodbo za nedoločen čas (če bo za določen, bo vsem takoj jasno, za kaj gre, ker si pač le dva meseca pred porodom). Po izteku porodniškega dopusta oz. en mesec pred iztekom pa napišite sporazumno odpoved. Pa vama z mamo nihče ne more nič. Med sabo se očitno ne bosta tožarili.
O konkretnih zneskih tukaj ne morem govoriti, ker so odvisno od tega, kaj bosta napisali na pogodbo o zaposlitvi. Je pa tako, da boš pri visoki plači ostala skoraj brez otroškega dodatka oz. ga boš dobivala minimalno, če ga boš. V vsakem primeru pa je najvišji nekaj čez 20.000 SIT in skoraj ni vreden omembe v primerjavi z zneskom porodniške, ki jo boš dobivala od države.
Če pa se odločiš za brezposelnost, boš dobila najverjetneje manj (ne poznam tvojih dejanskih razmer oz. jih nisi napisala). Povrhu vsega pa boš še onemogočena za vse kreidte, limite, leasinge, trajnike in podobna orodja, ki so v današnjem življenju nekaj vsakdanjega. Ti pa bi imela v roki pogodbo za nedoločen čas z relativno visokim zneskom plače in s tem lahko narediš marsikaj. Kasneje, po vzetem kreditu, si lahko tudi brezposelna. Banke to ne zanima - važno, da jim plačuješ obrok. In če veš, da bi ga bila sposobna plačevati, ti je ta šansa dobra odskočna deska, če imaš kakršnekoli načrte (poleg otroka).
Skratka - služba pred socialno, definitivno.

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 7:26:42   
Taras
Ja mogoče sem malo čudno napisala. Uradno (baje) naj bi on plačeval nekaj čez 18.000 SIT (izračunal njegov odvetnik), zmenila pa sva se da bo plačeval 24.000 SIT. In to poslala na sodišče.

Ne gre se mi za to da bi se hitro rešilo, ker mi bo že sedaj plačeval. Vendar pa bi rada da sodišče preveri zadevo, ČE je res da mojemu otroku uradno pripada samo 18.000 SIT (kar dvomim). Zato sem vprašala če je kakšen način (razen tožbe) da sodnik res preveri stvari.
Ker baje nekateri samo odobrijo znesek. Ne vem.............

Hvala ti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 7:29:33   
Anonimen
Ni fiksnih zneskov za preživnine. Je samo okvirni minimalni znesek in to je ta, ki ga izplačuje Jamstveni sklad. Zgornje meje pa ni. Odvisna je od dohodkov.

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 7:33:48   
Taras
Ja vem, ampak najbrž ne preverja vsako sodišče vsak primer posebaj. Da moraš prinesti vsa dokazila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 7:35:59   
Anonimen
Specifikacija je dovolj, v kolikor se oba starša strinjata z njo (pri sporazumu). Pri tožbi pa se eden večinoma ne in takrat je včasih potrebno prinesti dokazila - račune, pogodbe, itd... Ampak to je redkost. Večinoma v takem primeru določijo neko povprečno preživnino, ki je odvisna od dohodka in otrokove starosti.

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 7:46:44   
Taras
Kako izgleda specifikacija? Kaj se sploh vpisuje tja?
In kako je če ima on s.p. - se (kakor jaz vem) ne gleda samo na njegovo plačo, ampak tudi na dobiček firme, ne?

Hvala! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 7:49:35   
Anonimen
S.p. ni firma.
S.p. pomeni samostojni podjetnik.
Torej je on sam s.p.
In vse je njegovo.

(odgovor članu Taras)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 8:21:43   
planinc1978
Kerensa: Na pogodbi naj bi z mamo napisali znesek okrog 100.000 neto, a misiš, da bi bilo fajn napisati več? Koliko pa so dejansko stroški- davki- glede na ceno, ki sem jo navedla, ki bo ga morala mama plačat, saj v bistvu tudi ni panike, sam tok, da vem.

Kar se tiče pa pogodbe, pravš bi blo fajn za nedoločen čas?
Kaj pa na zavodu za zaposlovanje, se stem seveda dejansko prekine, mar ne? A mi lahk potem zračunaš, kolk, bi dejansko dobila ven denarja??

Hvala, za vse odgovore, res si caricauser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
7.4.2006 15:25:48   
planinc1978
Pa še nekaj,

kakšne stroške bi pa mama imela drugo leto pri dohodnini,ker me bo imela zdaj en mesec prijavljeno pod s.p. za gospodinjsko pomočnico.Kako je kaj prikazano,oziroma kaj moramo prikazati?

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Jaz sem čisto adijo...kaj je sploh res???
8.4.2006 14:13:21   
HuAnita
Planinc,
cca 100.000 sit mesečno neto za prispevke za s. p. pomnoži s 1,59, pa boš dobila tisto osnovo, ki ti jo bodo potem vzeli kot povprečje za izračun porodniške, vsaj pri meni je to tako....
Je pa 100.000 kar veliko, to je 3. plačilni razred (najnižji prispevki so cca 45.000), meni je to strašen strošek, ampak stiskamo zobe, mi je moj M. pomaga, samo da bo porodniška (zelo umetno) zvišala...

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?