|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 9. nebesa - 2 krog
18.8.2006 10:08:51   
asso
No še malo naj se javim.

Ja jesensko vreme, vsaj malo je stoplilo, čeprav ta sopara prav "ubija". Sej človek ne ve kaj je boljše.

Tinca7 bolniško sem dobila tako, da imam že od "zdavnaj" lažne popadke... Sej tudi drugače skoraj ni problema dobit bolniške. To je zelo odvisno od doktorja. Nekateri ne razumejo, da si utrujen, da te morda še križ boli... in da 8 ur dela je naporno. Drugi pa to razumejo, no nekateri pa res tudi brez veze dajejo bolniško... Jaz žal sem imela še preveč dober razlog, da me je moja dr. pošiljala kar na celotno bolniško.

Na pregledu je bilo vse O.K. Ja, no CTG je pokazal popadek "80" na 10 minut, ampak poleg tega je bilo v redu in g. je rekla, da je user posted image  user posted image  zelo "lep". Od včeraj sem na celotni bolniški do 30.08, ko nastopim porodniško. Tudi vse papirje za porodniško sem v sredo uredila tako, da sem brez skrbi. Začela sem tudi splahnjevati in zlagati Nastine oblekice za novega člana.
Včeraj sem pohajala po trgovinah v Udinah in kupila en takšen cartkan kompletek za novega člana - oranžno zelen z rdečo pikapolonico. Upam edino, da mu ne bo v njem prevrože, ker je iz pliša. No za tisto urico iz porodnišnice bo že potrpel. Tudi pojstlca in vse kar sodi zraven čaka na novega člana. Vse ostalo pa bo podedoval od sestrice. Sej, ko hodim po trgovinah bi kar nakupovala, ker je vse tako lepo in se prav bremzam. Sestra mi je kazala lepe stvari in sem ji razložila, da imam še skoraj preveč od Nastie, da ne rabim nič novega (vsaj za oblečt ne)...

Upam, da ste vse O.K., javite se kaj, še posebno vse verjetno pričakujemo sveže novičke glede Žiže. Sedaj moram it, ker Nastia me že nestrpno kliče iz sobe...

Lep pozdravček in vikend vsem...    asso

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: 9. nebesa - 2 krog
18.8.2006 14:22:52   
tažana
novičke od žiže:

ja kaj naj rečem... zmešal se ji bouser posted image
naveličana je že ležanja. pravi da bi šla rodit ali pa domu!
v torek so jo za praznik domov spustili ampak je morala biti ob 20h nazaj!

mi je že predlagala naj pokličem v Begunje, če imajo na psihiatriji tudi kakšen porodni oddelekuser posted image .

drugače pa vse po starem. še vedno ima popadke in ne kaže ne da bo šla rodit (glede na to da je stanje nespremenljivo) nehali pa tudi očitno ne bodo. torej se ji iz opravičenih razlogov meša. edina tolažba ji je da je že več časa okrog kot pa za Saro pa je bilo s Saro vse vredu torej upa, da bo sedaj tudi...
držite pesti.

< Sporočilo je popravil tažana -- 18.8.2006 14:27:24 >

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: 9. nebesa - 2 krog
19.8.2006 0:30:28   
Anonimen
Lp vsem user posted image !

Ja kriza no, boga Žiža ... kaj pa pocne cele dneve? Ma vsaj kej za brat? Najboljs, da strikat zacneuser posted image  No ja, je pa vsekakor boljs, da je tam in umira od dolgcasa, kot da bi bila doma in da bi bilo kaj narobe, I guessuser posted image  

Se en mesec, pa bodo pomojem 9nebesa polna novick o samih novih puncah (al bodo fantki?user posted image ). Smo se ravno vceraj na srecanju (po doooolgem casu) pogovarjali, da majo vse te RRjevke, k smo se zacele dobivat pred dvemi leti, vse fantke. Premoremo tocno dve puncki ... pa tazadnji 4 dojencki (oktober, november, februar in junij) so bili tudi sami fantki user posted image  

Kaj jaz pocnem? Nic posebnega. Delam stran za Luno (gre zelooooo pocasi, ker se mi nekak ne da), uzivam se zadnjih 14 dni pocitnicuser posted image user posted image user posted image user posted image , veliko sem zunaj - Luna in kolo pa tko ... kr fajn, moram priznat.

Drugace pa defenitivno pogresam tist mraz pred enim tednom, tole vroce je prov obupno. Naj bo malo hladneje, pa vseeno lepo vreme, brez dezja... user posted image

Javite se se kaj, da vsaj vemo, da ste se ziveuser posted image

LP, Ribica

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: 9. nebesa - 2 krog
20.8.2006 8:53:58   
Tinca7
Joj Asso, očitno sem ravno jaz naletela na tako zsravnico, ki mi samo to razlaga, da nosečnost ni bolezen, in da je čisto normalno, da se slabo počutim, da sem utrujena....user posted image  No sej sedaj sem jo zamenjala, pa bomo vidl, če bo ta kej bolj razumevajoča! No, lepo da tvoj user posted image  lepo napreduje, ampak popadki so pa kar močni, a ne?

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.8.2006 8:09:43   
tažana
ribicaRR: ne boš vrjela žiža že pridno štrikauser posted image user posted image user posted image user posted image .

sedaj čaz vikend so ji nehal obliže dajat, in je stanje nespremnljivo. ker ima do konca še točno 1 mesec si obeta odhod domovuser posted image . upam da ne bo preveč razočaranauser posted image . če pride domov se bo pa sigurno oglasila!
lep pozdrav

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.8.2006 13:02:51   
GoYa
Čau punce,

na hitro se malce javim. Saj veste kako je, ko rodiš. Ni časa za drugega kot za malo štručko.

Naj samo povem, da je bil porod zelo lep in ne preveč boleč. Rodila sem z EA. Hvala bogu zanjo. Bila sem tudi šivana in najbolj od vsega bolijo šivi. Ampak tudi to se je že pozdravilo. Z malo miško se privajamo en na drugega. Dojenje je steklo. Skratka, imamo se zelo lepo. Jutri pa gremo že ven sprobat voziček. Komaj čakam.

Nisem uspela prebrati vseh vaših postov, ta čas ko me ni bilo, zato se samo hitro javljam s tem postom. Več pa drugič. Pikica že joka.

LP

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.8.2006 21:52:56   
Anonimen
Ooo, lej jo GoYo user posted image

Kater vozicek pa boste sprobali jutri? user posted image

LP

(odgovor članu GoYa)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: 9. nebesa - 2 krog
21.8.2006 22:36:21   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

ker ima do konca še točno 1 mesec si obeta odhod domovuser posted image .


A nima več ko en mesecuser posted image  Če me spomin ne vara ima rok 28.09. Mislim, da domov spustijo po 36 tednih nič prej.
Jaz tudi komaj čakam, da mine 36 teden pol pa lahko grem tudi rodit, ker ti lažni popadki nikoli ne veš... Non stop na 10 minut... no, sej pri prvem je bilo isto pa sem rodila le 8 dni prej...

Samo tako malo za intermezo... grem spat. Lahko noč vsem.

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: 9. nebesa - 2 krog
22.8.2006 8:37:06   
pinkiponki
Tut jst samo malo vskočim....asso, žiža ima rok 20.9., tako da ima res do konca samo še en mesec. Pridna je, ker je tako lepo zdržala in bo očitno lahko noseča tut mogoče 37,38,39 tednov, kot si je želela, hihi.

Jst sm pa drugače tut vredu, samo pozabla sem, da je zadnji mesec res nekam naporn, velik trebuh in manjša pokretnost, ampak vse za naše sončke, tut to se da zdržat, ker konec koncev sploh ni tko težko, če pomislim, kako lepo je, ko dobiš otročka v roke, a ne.

Vsem želim lepo nosečnost še do konca, kar jo je ostalo, ostalim pa veliiiiiiiiiko lepih trenutkov z cortkanimi dojenčki.

Aja pa srečno tistim, ki gredo (gremo) še rodit seveda!!!user posted image

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: 9. nebesa - 2 krog
23.8.2006 11:00:51   
žiža
PUNCE DOMAAAAAAAAAAAAAAAAA SEMMMMMMMMMMM!
Halo, tole je bilo pa noro. Včeraj se mi je mal odtrgal in sem rekla, da mam dost in da grem domov. Ma cel mesec mi je ctg kazal popadke ne glede na to kaj vse so mi dajali, od infuzije, tablet, obližev...user posted image  No v petek sem bila prvi dan brez vsega in se do včeraj ni zgodilo NIČ. Popadki so bili enaki kot prej, čutim jih itak ne kaj dosti. Tako da mi je preskočilo in sem rekla dost mam. Ko se bo začel ornk bom že šla rodit, do takrat naj me pa lepo pri miru pustijo in bom najbolj srečna in zadovoljna nosečnica na svetu. Matr celo nosečnost nisem enega lekadola pojedla zdej sem pa boga in pol "zdravil" dobila user posted image user posted image
Sara je bila tako vesela, ko sem oblečena čakala v sobi da sta me prišla izkat. Je kr skakal in cvilila. Danes, ko se je zbudila je najprej rekla MAMI PRŠLA, MAMI PRŠLA. Sploh ne morem povedat, kako sem jo pogrešala. Še sreča da je imel moj počitnice,da je bila z njim. Če bi bila nekje v varstvu bi se mi pa pomojem čist zmešal.
Tako, zej grem pa mal prečekirat RR, mam kr dost dela user posted image
Punce držte se! user posted image

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: 9. nebesa - 2 krog
23.8.2006 11:44:45   
asso
Ooooooo ŽIŽA prav lepo je te brati in zelo vesela sem zate, da si doma.
Sej jaz sem v podobni situaciji kot ti, le da me moja g. ni poslala v bolnico, ker je bilo isto v prvi user posted image  in takrat se ni dogajalo nič, samo to, da sem imela do konca lažne popadke na 10 min in tudi manj. Tudi pred enim tednom je pri g. na CTG-ju pokazalo popadke stopnje 80 na 10 minut in drugega kot, da naj počivam iz njene strani ni bilo in to, da sem pač takšna.

Kako pa da so tebe kar v bolnico dali. Ali so bili popadki boleči? Ker meni samo zelo trebuh otrdi in to je to...
No upam, da boš zdržala do konca. Jaz tudi komaj čakam, da mine 36 teden, da bom res vsaj bolj mirna, ker od počitka ni kaj dosti... in še me neki vse boli tam spodi od sramne kosti, do kaj jaz vem še kaj je tam spodi, da se ponoči komaj obrnem iz enega na drugi bok. Moram kar obe nogi skupi obrnit, ker če najprej eno imam občutek, da bom šla tam spodi kar na pol. Pa še križ mi nekaj nagaja... No še par tednov pa bo konc...
V katerem tednu pa si sedaj točno ti, da so te izpustili?

Zdej grem še kaj naredit oz. ven do Nastie, ki je z nono. Pozdravček tudi vsem ostalim...

Ja PDP Žiže pa sem zamešala za Lu, toliko nas je na kupu, da skoraj ne beležim več...

Pa-pa  asso

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: 9. nebesa - 2 krog
23.8.2006 15:21:15   
Lu
Ojla po dolgem času!

Prejšnji teden smo bili še malo na morju, čeprav si
želim iti še za nekaj dni. Mi je bilo prav fino.  Bomo videli. Kaj dosti časa nimam večuser posted image . Moje počutje je še kar OK. Ene dvakrat ne je fajn zvilo, sem že mislila, da bomo popokali stvari in šli pa k sreči se je vse skupaj lepo umirilo. Zdaj se mi zdi, da imam dosti manjpi trebuh kot pri Maji in tudi tako me je nekam manj. No ja. Samo, da je vse OK z user posted image . Berem, da ste pridne in že vse lepo pripravljate. Jaz še nič nisem. Cunjice moram še vse preprati pa zlikati, pa zibelko dostaviti, pa še malo bova preuredila stanovanje. Skratka. Je še kar nekaj dela. Danes sem peljala našega  psa na kastracijo.  Upam, da se revček ne bo preveč matral. Mislim po operaciji. Glede gonečih psičk, in vsega ostalega pa upam, da bo bolj znosno kot do sedaj. Bom poročala.

Zdaj grem pa še malo delat. Jaz tudi že 31.8. nastopim porodniško, danes odnesem še vse papirje na CSD in nato še malo uživanja pred velikim dnevomuser posted image

Lepo se imejte pa se še beremo.



_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: 9. nebesa - 2 krog
24.8.2006 5:58:05   
Naty*Taja
Evo še nas malo. Je zdej kr manjko časa za pisanje!
Sem se sebe spomnila,ko sem asso brala - mene je tudi tak tam dol vse bolelo, je pa bil po moje zato porod tolk krajši! Verjetno je bila mala že na pol poti kak mesec prej, pa je potem sam ven padla user posted image . Slabo uro je bilo vse mimo! Tak da Asso verjetno bo pri tebi in še kateri podobni isto!
Mi imamo danes že prvo posvetovalnico. Kako hitro čas mineva.
Uživajte še zdaj, ker potem......boste še bolj!!!!!!!!user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: 9. nebesa - 2 krog
1.9.2006 7:29:42   
asso
Dobro jutro,

kaj je zdej to z nami? A nobene ni več tu gor, vse počivate?

Žiža povej kako si kaj ti s tvojimi lažnimi popadki. Toliko so te mantrali, da boš na koncu šla še čez rok.

Lu, ti kar lepo začni pripravljati, ker nikoli ne veš kdaj te kaj preseneti. Zdej pa mislim, da je res že čas. A za to verjetno te dolgo ni brati, ker pripravljaš stvari.
Jaz sem nekako skoraj vse že pripravila. Le torbo za v porodnišnico nekako se je ne morem lotit. Bomo tudi to uredili.
No pojstlco smo kupili in vse kar sodi zraven. Oblekico za iz porodnišnice tudi... vse ostalo pa imamo že pripravljeno od Nastie, čeprav zadnje napovedi (znancev in sorodnikov) pravijo, da bo fantek, vendar vsaj za prve mesece imam itak večino unisex tako, da ne bo problemov.

No z menoj nič kaj novega. Otrdevanja so vedno močnejša, tam doli me vse boli, kot da bom šla kmalu rodit (itak, da bom). Ko več časa počivam in pol vstanem gor me vse neki boli. Pa ponoči je obračanje tudi oteženo. Upam, da ne bo tudi porod bolj boleč...
Papirje za porodniško sem že dobra dva tedna odnesla na  CSD vendar odločbe še nimam, jaz pa že tri dni na porodniški. Danes moram prav poklicat kaj mislijo, da mi ne bodo v službi komplicirali.

Ostale oglasite se tudi kaj Pikapolonica kako kaj s tvojima principesama? Upam, da je vse v redu, da spiste in se pridno dojite. Pa kako Tia to vse skupaj sprejema?
 
Pa Bejba, lepo, da se vam vse skupaj obrača na boljše.
 
Pinkiponki kako pa ste kaj pri vas? Že vse pripravljeno. Kako pa je kaj s tvojim počutjem?
 
Tinca7 kako je pa s teboj? Si menjala g., a je ta kej boljša-i? Te več uboga?
 
Ribica kje si, a je že šola na vratih. Konc lepega...?
 
GoYa kako ti gre. Oglasi se nam kaj. Kako folgaš v novi vlogi? Upam, da je s tvojo principeso vse O.K. in seveda tudi s teboj.
 
Supermami tebe pa res že dolgo ni bilo brati. Kaj je sedaj to? Oglasi se kaj.
 
Naty-Taja kako je šlo v prvi posvetovalnici? Ste vsi v redu?
 
No, najbrž sem še kakšno pozabila in se ji res opravičujem, ampak me daje neka pozabljivost, da gorje. Še porodniško sem mislila, da nastopim en dan prej in tako sem imela napačen bolniški list, da sem še okoli skakala to popravljati - groza...
 
Ja sedaj sem si spominila še na Huanito - kako pa vam kaj gre v štirih? Še problemi s 15 min. dojenjem. Upam, da če bo tokrat fantek, ne bo tak siten...
 
V glavnem vse se lepo imejte, počivajte in uživajte čim več, pa javite se tudi kaj, ker smo bile že tam nekje na dnu druge strani...
 
Pozdravček asso
 
 

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: 9. nebesa - 2 krog
1.9.2006 15:49:55   
Anonimen
Hej user posted image !

Jap, dones je konec pocitnic .. user posted image  Prav s tezavo sem sla zjutraj v solo (oz. bolje receno - modno revijouser posted image  kaj vse ne spravijo nase, ej).

September bo itak pester - v sredo imam zdr. pregled za vozniski izpit, v cetrtek izpit iz prve pomoci za vozniski izpit, 14-dnevni tecaj CPP-ja me caka (upam, da bomo v enem tednu konec, siceruser posted image ), Ringaraja bo sodelovala na bazarju, agility se nama zacne z Luno (jutri je tekma v Lj, bi sla rada pogledat, pa hocejo na morje, upam, da mi uspe ostat doma) .. sola .. Mah, sem prav 'depresivna' zarad vsega skupaj. user posted image  Ne da se mi, res se mi ne da. Pa me caka se polovica gimnazije + fax user posted image  

Dones pa .. mal grem se na kolo, zvecer pa v mesto. Je Noc na Ljubljanici, samo dvomim, da bomo s sosolci tam.

Kje ste pa ostale?

Aja, Naty_taja - ce se nisi kontaktirala M., mi prosim poslji tvoj gsm na privat, pa te bo ona . oz. tista, ki bo prej nasla kaj casauser posted image  So me ze sprasevali, ce sem ti sploh dala stevilko, hehe.

LP, Ribica

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: 9. nebesa - 2 krog
3.9.2006 22:28:27   
Lu
Čer vsem skupaj!

Asso tole z pripravljanjem mi kar nekako ne znese. Sploh ne utegnem. Zdaj sem komaj oprala pleničke pa majčke. Likanje me še čaka. Samo imam od Maje trenutno kar dosti oblekc za likat, ker je tak pacek. No pa tudi to mora biti.

V petek smo imele prvo uvajanje v vrtec pa moram rečt, da je bila kar boječka. Naj povem, da se je do zdaj pazila privat pri gospe, ki je imela cca 10 otrok. Jutri imamo spet pa me prav zanima kako bo, glede na to da bodo otroci čisto sami z vzgojiteljicama. V petek smo bili pa še starši zraven. Moram rečt, da je Maja že prav lepo ljubosumna, in me je kar malo strah kako bo z prihodom novega člana. Tudi meni eni napovedujejo user posted image drugi pa user posted image . No sama mislim, da bo fantek pa spet ne vem zakaj. Samo da bo dete zdravo, pravim jaz.

Dugače pa že komaj čakam, da bo vse skuapj za mano. Pa že kr strah me je. Pri Maji me ni bilo popolnoma nič. V petek imam bodo priklopili na CTG če se bo že kaj dogajalo je pa druga stvar.user posted image

Nič. Javite se še kaj ostale.

Lahko noč.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: 9. nebesa - 2 krog
4.9.2006 7:54:30   
Tinca7
Dobro jutro punce!

Pri meni je še vse po starem. Imam sicer novo G., ki je veliko bolj razumenjljiva, in mi je celo podaljšala bolniško. Trenutno pa me bolj skrbi moja služba, saj že 3 mesece ni plače, pa ne moram zvedt, al je samo jaz nimam, al je noben nima. Nekam čudno se vsi izmikajo vprašanju. Direktor je namreč kar fino jezen glede moje nosečnosti, in se je že pozanimal, na kakšen način bi me lahko odpustil. Sej glede tega se ne sekiram, ker vem da me ne more, a denar pa vseeno rabim. Problem se mi bo pojavil predvsem pri porodniški, kjer mi bojo mankajoče plače kar fino znižale povprečjeuser posted image user posted image .

Lepo da ste se že čisto pripravile za prihod novega člana. Men je ravno včeraj brat pripeljal nazaj vse cotke za dojenčka, zdej pa ne vem, kam naj ji spravim še za nekaj mesecev, ker je še čist prehmal, da bi jih že prala, likala,.... Me pa kar mal žre, ker je vse tako prekleto roza. Že kar vidim, da bo mogla kar veliko novega kupit, da ne bo tale naš fanič preveč punčkastuser posted image .

Sej kar komi čakam, da že pride na svet, ker ga tudi lara že težko pričakuje. Vsak dan mi lupčka trebuh in sprašuje, kdaj ga bo vidla. Je res srčkana. Me je sicer strah, da bo ta "ljubezen" kmalu zbledela, ko ne bom imela več toliko časa zanjo in jo bo ponoči zbujal. Ah, bo že preživela, še vsi so.

LP, Tina

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: 9. nebesa - 2 krog
4.9.2006 8:44:06   
pinkiponki
ojla punce

jst se pa res redko oglasim, imam kr slabo vest, ampak kdaj pa kdaj pa res morm napisat kako smo user posted image .
Vidim, da vse kr lepo napredujemo in da nas bo šlo kar nekaj kmalu v Rimuser posted image . Jooooj, kok se men že ponoči dogaja, mislim v sanjah, jst pomoje vsako noč rodim, če ne včasih še po dvakrat - podn, to se mi prvič ni dogajalo, ene trikrat ja, več pa ne. To je očitno samo znak, da me je tokrat res ful bolj strah (maaa, upam, da ne bo tako kot prvič al pa še slabše), pa se vs čs probam prepričat, da je drugič lažje, pa tudi berem, kako fino rojevajo tle na forumu, samo kakšen dan sm bolj optimistična, kakšen dan pa čist nč. No, vglavnem, velik o tem premišljujem in se bojim, da bom spet nasrkala. Pa dost je tega, a ne, sm kr mal preveč napisala o tem user posted image .
Drgač pa tut pri nas Taja komi čaka, da dobimo dojenčka. Vsa vesela pove, kako ga bo pestkala pa kako mu bo dala dudico....upam,da ga bo res lepo sprejela in da ne bo prevelikih težav z ljubosumjem. Glele oblekic in ostalih stvari lahko rečem, da sm bla pa pridna - vse imamo že pripravljeno, razen postlco moramo še postavit in oblečt, kar pa bo itak počakalo očka ali babice, ker pravijo, da se tega ne dela pred rojstvom user posted image . Za našega pinkiponkija tudi mi skori nič nismo kupovali, imamo še od Taje in od bratrančka in sestrične, ki sta stara po par mesecev toliko stvari, da bi bilo res škoda kaj kupovat za začetek, sej pol bomo pa tko sigurn kej lepga še kupil, ker ima Taja itak same cune za punčke user posted image .
Jst mam v petek spet posvetovalnico, me prou zanima, če me bo dal kej na CTG?! je prou zanimivo, ker sem se zdele že ene trikrat zbudila s fuuuuul bolečo medenico, k da mi bo narazen padla, ne vem, a je to znak kakšnega odpiranja - upam, da ne bom spet začela poroda z nule user posted image user posted image .

Nč, pridne bodte in dobr se držite!



_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: 9. nebesa - 2 krog
4.9.2006 10:54:50   
Pikapolonica
Hojla!

No, pa sem si le vzela nekaj časa da se še jaz malce oglasim. Danes je malo lažje, ker Tie ni doma.... Samo kaj, ko sem do neba žalostna user posted image user posted image user posted image  - Tia je namreč prvi dan v vrtcu. Sem ravnokar možeka klicala (on jo namreč uvaja) in sem izvedela da je njej pa prav lepo, da sploh domov noče iz igrišča... Jaz se pa doma jokam, ko nič več ne slišim tistega njenega visokega glaseka in ko mi nihče več ne nagaja.... Pa saj vem da bo bolje. Tako smo se odločili in kot Tio poznam, vem da bo v vrtcu uživala. Pa tudi jaz se bom navadila na to, da je ni več dopoldne doma in se bom lahko bolj posvetila Lini. Prijateljica mi je ravno zadnjič rekla: Veš, tudi Lina te mora imeti 100%. Tako kot te je imela Tia... In še res je.

V glavnem, v vsem tem času, ko se nisem nič oglasila, nam je Lina malo rogece pokazala. Prve tedne je res veliko spala, zdaj je pa vse drugače. Veliko je budna in popolnoma enako kot Tia, ne mara biti sama s sabo. Tako da jo kar veliko na rokah nosimo. Pa sem se od začetka malo sekirala (saj veste, ko babice pametujejo: pa jo boš razvadla, pa...), potem sem pa na MON-u prebrala en članek (MON, pediatrija, tema: JOK IN TOLAŽBA) o tem, da je prve tri mesece otroček še "nezrel mladič" ki le potrebuje svojo mamico in da ni nobene nevarnosti, da bi dojenčka razvadil. Da ga le nosi in cartaj in mu bodi blizu. Tako pač prakticiramo to, da je v ležalniku dokler je dobre volje, potem pa itak postane zaspana in jokava, pa jo malo nosimo in zaspi. Tudi noči imamo zaenkrat super. Doji se na 3-5 ur, predvsem pa večinoma lepo zaspi nazaj in se tako tudi mamica lahko malo spočije. Zelo sem vesela, da nam je dojenje za razliko od prvič lepo steklo in zaenkrat še nismo potrebovali dodatka. Pa tudi Lina lepo napreduje. V četrtek sva imeli posvetovalnico in je v 6 tednih zrasla za 7 cm ter se zredila za 1.300g user posted image user posted image . Dojenje popolnoma zadostuje - je rekla pediatrinja. Tudi drugače je z njo vse v redu, le z desnim stopalcem imamo že od rojstva malo težav user posted image . Je namreč od rojstva zaležano in ga moram vsak dan razgibavati. Samo kaj pomaga, ko pa ga ima Lina ves drugi čas v napačnem položaju. In tako sva dobili napotnico za ortopeda - ji bodo najbrž naredili longetko za ponoči, da bo vsaj tistih 10 ur v pravilnem položaju. Upam skratka, da bo vse OK.

Edino sprehodi mi malo živce kravžljajo. Lina se namreč najprej ene 15 minut joka, potem za 20 minut zaspi, potem se pa zbudi in spet joka, dokler ne prideva domov. Tako da mi sploh ni za nikamor. Upam, da se bo sčasoma tudi to uredilo in bova lahko po več ur zunaj, tako kot sva bili s Tio. Pomaga pri kilcah.... No, pa saj nimam kaj jamrati. Mojih 8,5 kg nosečniškega plusa sem itak dala stran že dva tedna po porodu. Zdaj pa kile nekako vzdržujem. No, bi pa najbrž komot še za kakšno kilo shujšala, če le ne bi bila tako prekleto lačna ves čas. Se moram kar fejst brzdati, da ne pojem pa res čisto vsega kar mi pride na pot....

Aja, kako je Tia sprejela vse skupaj. Ja, super. Do Line je zaenkrat pokazala samo nežnost. Jo lubčka, pa boža in se stiska k njej. Niti enkrat ni bila kakorkoli agresivna. Edino sama se morda malo več joka kot prej (morda zato, ker vidi kako hitro poskočimo ko zajoka Lina), pa trenutno (in mislim da popolnoma neodvisno od Line) je v fazi, ko je vse NE. Razen seveda, ko jo vprašaš še bo čokoladico ali sladoled ...user posted image

Tako, zdaj pa moram iti. Danes sem res bolj o Lini in sebi govorila, vedite pa, da vas ves čas prebiram in spremljam in držim pesti za vsako od vas. Še malo se nas naj nabere, potem se pa preselimo na starševski čvek. Pod isti naslov - user posted image . Velja?


Pa lep pozdravček, Pikapolonica user posted image

PS: Joj, kak sem spet lačna. Bog ve, če je še kaj sladoleda v zamrzovalniku....

< Sporočilo je popravil Pikapolonica -- 4.9.2006 11:00:44 >

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: 9. nebesa - 2 krog
5.9.2006 9:57:50   
Bejba
Da se še jaz malo javim. Saj vas skozi berem, pa nimam časa romanov pisat. Evo in sedaj sem si ga vzela, da vas preveč ne zapostavim user posted image .
V glavnem, naj se pohvalim, da smo mi vsak dan boljše. Nik je ratal pravi mali cukrček, ki se samo smeji in smeji. Seveda ko je naspan, previt in sit. Res ga samo pogledaš in se ti začne smejati, se ti kar srček topi.
Tudi sam se zna lepo zaigrati. Ravno danes sva se zjutraj previla in preoblekla, pojedla, potem pa sem ga dala na tla pod most z igračami in se je tako sam zabaval cca 45 minut. Skoraj nisem mogla verjet. Jaz sem med tem naredila marsikaj, tako da imam sedaj ko spi, čas tudi za RR user posted image .
Res je ratal priden. Na začetku so bili sami problemi, sedaj ko pa so ga nehali matrati krčki in napenjanje, pa se je zgleda pokazalo, da smo dobili še enega pridnega fanta user posted image . Le še z spanjem podnevi imamo malo težav oz z zaspanjem. Sem ugotovila, da je najbolje da ga dam v posteljico, kjer začne jokati, ga pustim kakšno minutko, mu dam dudo in zaspi. Pač ne zna zaspati brez joka ali kaj jaz vem. V vozičku pa ni problema, sam da rit ruka user posted image .
Tudi kar rad je v vozičku, Anže je namreč zelo hitro pokazal, da on se pa ne bi vozil v vozičku. Smo imeli od enega 4. meseca pa do enega leta kar probleme, da smo ga dali v voziček. Sedaj pa bi se skoz vozil. Je le ugotovil, da je to bolj fajn kot pa hodit user posted image .
Nik mi je edino začel ful bruhati. Ne polivati, ampak bruhati. Smo bili tudi na ultrazvoku trebuščka, pa je vse ok, le refluks ima tako povečan. Tako kot Anže. Sem mislila, da se bomo tokrat izognili 10x preoblačenju na dan, pa pranju na tone slinčkov in bombažnih plenic, pa bo zgleda kar podobno. No, ja važno da raste in se lepo razvija.
Imamo pa danes mini rojstni dan - smo stari 4 mesece user posted image .
Naj povem še to, da kar ne morem verjet kako se imata tamala dva rada. Anže je nasploh zelo nežen in zaščitniški do Nika (bog ne daj da ga kdo grdo pogleda, Anže že kriči bejz, bejz user posted image ). Skoz bi ga rad lupčkal in objemal. Nika pa se začne takoj smejati ko zagleda Anžeta in njegove vragolije. Res sta cukrčka in vsak dan ju imam raje (če je to sploh možno).

Aja, so pa vsi moji trije moški nekaj fasal - vsi smrkajo in kašlajo, da je joj. Le še mami se drži (ne pride na vrsto, da bi zbolela user posted image ). Najhuhe mi je pri Niku, ker res ne more dihat, pa skoz noska pucamo. Tako da že dve noči zelo slabo spimo, čeprav mi je prej prespal že skoraj celo noč. Ponavadi zaspi okoli 20h in se potem med 4. in 5. zjutraj zbudi za mlekeca, potem pa takoj spet zaspi do cca 7.30 oz 8h. Tako, da smo lahko zelo srečni user posted image .

Žiža, me veseli da si doma in boš tam dočakala svojega drugega sončka. Verjamem, da je bilo hudo v bolnici, posebej ker si pogrešala svojo princesko. Jaz sem mislila, da se mi bo zmešalo, ko sem šla rodit Nika in sem bila v bolnici en teden brez Anžeta. Čist sem bila fertik, pa še hormoni so naredili svoje user posted image .

Pikapolonica, saj se bo zrihtalo. Tudi jaz sem obupavala prve tri mesece, sedaj pa je super (brez težav seveda še sedaj ne gre). Še malo potrpi, pa bo. In tudi to, da je šla Tia v vrtec je v redu. Jaz ne vem kako bi, če bi imela še Anžeta doma.

Tinca7, 3 mesece brez plače user posted image . To pa ni kar tako. Meni bi se zmešalo. Daj se mal pozanimaj kaj je zdej to. Saj direktor nima pravice samo tebi vzet plačo. Kakšno sodelavko vpraši.

Vse ostale, upam da ste tudi v redu. In srečno vsem, ki še čakate na pot v Rim.

Grem še malo RR prečekirat, potem pa se bo verjetno že mali miškolin zbudil.

Čav

LP; Bejba

Vse ostale upam, da ste tudi

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: 9. nebesa - 2 krog
6.9.2006 8:52:38   
Tinca7
Hojla punece,

samo na hitro se oglasim, ker sem kar zasedena. Lara je namreč zbolela, in ima tako grdo vnetega učka, da komaj gleda. Zraven pa seveda paše še kašelj in smrkanjeuser posted image . Skratka zahtevna je 100/h in me res čisto nič ne pusti same. Zdajle ravno Telebajske gleda, tako da sem mal na RR skočila pogledat.

Bejba, lepo, da se je mali Nik tako vesel. Res je fino, če so pidni, in z njimi ni preveč težav. A je res, da so drugi manj težavniuser posted image ?  Mogoče se samo mi manj sekiramo, in ne skočimo takoj ko kaj zapiskajo.

No, zdej pa me že kliče in kriči na ves glasuser posted image .

Se še kaj javim,

LP Tina

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: 9. nebesa - 2 krog
9.9.2006 18:12:27   
Lu
Živjo vsem skupaj!

Mi smo uvajanje v vrtec super prestali tako, da sem prav vesela. Sploh ni bilo težav in upam, da jih tudi v nadaljno ne bo.

Porodniška se mi je že začela, vendar imam novega delavca tako, da nisem še čisto na porodnipki in sem vsak dan še malo v službi. V glavnem kar naporno.

Za našege/našo user posted image sem končno že skoraj vse oprala. Zdaj me čaka še likanje. Uf koliko je teh plenic. Sem rekla, da bom kar babicam rekla za pomoč. Enostavno je preveč še drugega dela, me pa itak samo še čakamo kdaj bo D dan user posted image

V petek sem imela CTG kjer pa seveda ni še nič pokazal. Zdaj imam naslednji pregled 18.9. pa bomo videli takrat če bo kaj. Imam pa občutek da bo zopet čez rok pa ne vem zakaj.

Maja je pa kar ljubosumna na moj trebušček in na druge otroke tako, da res ne vem kako bo. Ga kar tepe in prav tako tudi druge. Smo imele pa v torek tudi zadnje cepljenje pred šolo pa je zelo v redu prestala. Malo joka je bilo, ampak nič hudega.

Sem se javila samo na hitro, ker me mala skot potrebuje. Ja sej. Zdaj zadnje dni pa največ.

Se še javim. Pa dajte se še kaj ostale, no.

lp


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: 9. nebesa - 2 krog
9.9.2006 23:48:18   
Anonimen
Hojla, user posted image !

Sem si zdajle se enkrat vzela cas in prebrala vse zadnje odgovore, ker sem jih zadnjic bolj preletela.

Seveda se je zacela (juhuuu) sola in nimam skoraj nic casa. Do racunalnika uspem priti sele zvecer najveckrat. Drug teden imam pa se tecaj CPP-ja in od cetrtka do sobote je otroski bazar na gospodarskem razstaviscu, kjer bo razstavljala tudi RR in je treba malo pomagat user posted image  A pride katera pogledat na bazar?

Drugace se pa lahko pohvalim z uspesno opravljenim izpitom prve pomoci - sem naredila brez napak. user posted image  In lahko samo se enkrat znorim, ko se spomnim zdravniskega pregleda za izpi, kjer so me precej okrog prinesli in mi dali kontrolo cez 6 letuser posted image user posted image user posted image  Ce kero zanima, si lahko prebere na cveku v tri dni, se mi ne da se enkrat pisat, ker mi slabo rata, samo da pomislim na to.

Drugace sem pa zdajle pridna, pa cuvam mojo malo sosedo, da sta ocka in mamica lahko sla zurat .. in sem seveda prej z njo zaspalauser posted image  Najbrz se prej kot ona... Je pa stara 7 let, tako da ni panike ... sem ji mogla 3 pravljice prebrat, preden je lahko sla spat, hehe.

Nic, grem se malo MSNjat.

Pobozaje user posted image ,

LP, Ribica

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: 9. nebesa - 2 krog
11.9.2006 18:43:39   
Anonimen
Punce, Žiža je rodila!

Fantek Urban je velik 50 cm in težak 3150 g user posted image

Čestitke še tukaj! user posted image

LP, Ribica

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: 9. nebesa - 2 krog
11.9.2006 19:34:28   
asso
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za ŽIŽO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Žiža, iskrene čestitke, veliko lepih trenutkov in prespanih noči. Pa sej sem rekla, da bo fantek...

Samo na hitro se javim. Jaz še čakam. Če bo kot prvi user posted image  bi mogla roditi jutri teden.

Lp asso

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?