|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 9:15:55   
Marogica
Problem izigravanja zakonov, tudi na tem področju, pomeni pač, da davkoplačevalci plačujemo vedno več. Torej je naš družinski proračun vedno bolj obremenjen, da krijemo "stroške" takih, torej lažnih. Torej več jih bo, več denarja bo primanjkovalo v državni "blagajni" in država mora ta denar nekje "not" dobit. Kje? ja pri nas, davkoplačevalcih, ki jamramo, da so davki vedni višji.  To me moti.
Isto je je z brezposelnimi, ki na črno delajo.....ipd.

Nekje pa občutne razlike morajo biti, drugače tega ljudje ne bi delali, saj se jim nebi splačalo.

Ja in to me moti, ker na koncu za vsemi s prstom kažejo, tudi takšnimi, ki so upravičeno samohranilke.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 12:13:59   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Ne bi, Piščanc. Kajti po zakonu jaz ne smem imeti dovega partnerja, dokler nisem pravnomočno razvezana. Za očeta otroka pa se smatra materin zakonski mož, torej v času zakona, v času trajanja razveznega postopka in v času 365 dni po razvezi. Moj Robi bi se moral roditi šele februarja 2007, če bi hotela, da bi bil Kamikaza njegov uradni oče brez sodišč. Tako pa je bil rojen decembra 2005, ko sem bila še v razveznem postopku. Zdaj, ko sem ločena, bi se midva s Kamikazo sicer lahko poročila, ja, ampak glede očetovstva bi bilo vse enako. Edino meni ne bi nihče več moril, da sem samohranilka. Bila bi samo poročena gospa, ki s svojima otrokoma živi z možem, otroka pa sta uradno od drugega moškega. Še večje sranje, skratka.


sej enkrat bo konec tega sranja, do takrat pa uživaj kolikor se da user posted image

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 12:37:02   
Babaloo
Če je samohranilka, potem po neki logiki nima partnerja, s katerim uradno živi (razen taki primeri kot Kerensa). Torej obstaja samo oče otrok.
In če se njemu kaj zgodi, ne dedujejo njegovi starši, ampak njegovi otroci. Če so priznani, seveda.
A ni tako? Da so dediči potomci, ne predhodniki?? Torej dedujejo otroci.
Popravite me, če se motim. Nisem pravnica, ampak men se zdi, da tako nekako gre.


(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 12:38:01   
Anonimen
Ta je pa kar huda, da je oče še 365 dni po razvezi user posted image  user posted image
Ne zstopim te matematike....

Teoretično-če narediš otroka zadnji dan zakona, pa potem še 260 dni nosečnosti, je še vedno 100 dni "lufta"....

V bistvu je to fajn, če hoče nekoga kvalitetno nateguser posted image  za visoko preživnino user posted image  user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 12:39:19   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

no..ti zdaj prejemaš "plačo" v višini cca. 140 tisočakov... začetna plača (kot sigurno vsi vedo) pa pa tako mizerna da težko sam preživiš kaj šele da otroke preživljaš z tem... začetna plača se giblje od 100 tisočakov pa do 140 če maš srečo... tudi jaz sem zanosila v srednji in nisem si mogla nabrat dosti delovnih izkušenj, sm tako pač je življenje...

čestitke ob poroki user posted image



ja, redno službo s tako plačo kar na začetku si je težko predstavljati, najlaže je preko študenta začeti in potem naprej, vsaj zame je bilo tako

je pa to dvorezen meč - ko enkrat veš da lahko dobiš toliko denarja za preživetje preko sociale in dejstvo, da če se zaposliš da dobiš manj... po eni strani kar razumem tiste, ki se ne odločijo nazaj za službo - bolj sigurna je socialna, ker družino je treba preživeti

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 13:39:54   
tins
Zelo naivno in vase zaverovano razmišljanje: kot sem že rekla- to, da tudi drugi to počnejo ni nobeno opravičilo, kot drugo pa: par tolarjev pri vrtcu (par tisoč!), par tolarjev pri dokladah (par tisoč!), sedaj pa to zmnoži z 12 meseci v letu in z ne vem koliko tisočimi lažnimi samohranilkami in številke potem niso več tako majhne!

Po drugi strani bi ta denar lahko šel resno socialno ogroženim družinam.

Dokler nekateri še vedno na tako trpast način okoli prinašate državo, nimate nobene pravice jambrati sploh, da kok je težko živeti v naši ljubi Sloveniji.
Aja, Radha, strinjam se edino s tabo glede tega, da bi morali malo bolj paziti, koga volimo...

< Sporočilo je popravil tins -- 16.6.2006 13:40:42 >

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 14:03:51   
viv_
Meni je pa smešno... vsa podpora "namišljenim" samohranilkam in križaj vse privatnike, ki si nakazujejo minimalce. Za nobno "samohranilko" še nikol ni bilo napisano, s kakšnim avtom pripelje mulca v vrtec, za vse privatnike, se pa vedno ve, letnik, barva, model... Pa tista, ki je imela kdaj kaj opraviti s privat sektorjem ve, da tudi vsi ne služijo milijonskih zneskov.

Dejmo bit potem enako (ne)kritični do vseh!

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 18:47:38   
Anonimen
Kar se dedovanja tiče - če je moški vpisan kakor otrokov oče, potem je otrok dedič po tem moškem, tudi, če ta moški ne živi več z otrokovo materjo. To je vsa logika. Samohranilka je pa lahko vsaka, ki se z otrokovim očetom razide, ne glede na to, ali je oče vpisan kot oče ali ne. Če pa ni vpisan, potem pa otrok ne more dedovati, seveda.

(odgovor članu ALJA75)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: lažne samohranilke
16.6.2006 19:02:31   
Primoza
Tudi tovrstnemu početju bo odklenkalo. Predvsem je pa ta trenutek to res problem nadzora in sankcioniranja. Ko bo potrebno vrniti vse dodatke z zamudnimi obrestmi in se bodo naredile izvršbe premoženja potem bo pa takoj malo več reda. Kolikor vem je eno če živiž v izvenzakonski skupnosti in drugo, če imaš vsak večer "obisk" vedno istega partnerja.

Sem pa prepričan, da bo to rešeno relativno hitro v nekaj letih, ker je tudi država vedno bolj potrebna novih virov finaciranja.

Primer zglednega reševanja socialne problematike je zaostorvanje meril za pridobitev podpore za brezposelne, nižanju standardov z obveznim sprejetjem dela, spremenjen način obračunavanja vrtcev za tiste z dohodki izven dohodnine ipd.

Kljub temu da bo prizadet marsikdo, ki ga bo taka zakonodaja nepravično prikrajšala pa bo počiščeno s celim kupom takih, ki socialo izkoriščajo.

Žrtv pa očitno morajo biti, ker ljudje bodo večinoma vedno šli po linija njamanjšega napora.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 16:33:42   
jagoda80
Kaj je že to ... DRUŽINA??? Malo razmislite o tem in kakšno popotnico dajejo vse 'lažne' samohranilke svojim otrokom ter kakšne vrednote jim privzgajate. Sem učiteljica v osnovni šoli in z razočaranjem ugotavljam, da je danes za mnoge največja vrednota denar. Ne več znanje, poštenost, zaupanje, družina, sočutje ... samo denar. Kje bi se ga dalo čimveč nagrebsti in komu čimveč odžreti. Kje se 10-leten otrok nauči vsega  tega??? Doma, pri starših, ki ga učijo, da je treba goljufat državo, da ne potrebuješ izobrazbe ampak le iznajdljivost in neobčutljivost, da si kar se le da nečlovečen in predvsem, da ni greh, če zatajiš lastno družino.
Sama niti slučajno ne podpiram lažnega samohranitelstva. Mislim, da bi moralo biti vse lažne samohranilke sram. Pa ne pred mano ali državo, ampak pred lastnimi otroki.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 18:14:18   
jasnika
ja valda je pomemben denar, a naj moj otrok živi od ljubezni????????????
pa me nič ni sram, dokler nahranim in oblečem otroka, moj ima tako nizko plačo, jaz sem ostala brez službe in z plačo od mojega bi pokrili le najemnino in položnice

TPOREJ KAJ MI OSTANE DRUGEGA?????????????  pa živimo zelo skromno

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 18:58:56   
MALINČICA
Ko bo država začela malo bolje skrbeti za "družino" in podpirati zakonsko življenje, potem mislim, da bo tudi samohranilk manj, vsaj tistih samooklicanih, sicer pa se mi zdi čisti idiotizem z glavo rinit v kup dreka in ne vem komu plačevat več denarja zato, ker hočeš bit "pošten". Jaz pa res mislim, da če imaš dovolj denarja, da ti ne predstavlja velike razlike živet kot samohranilka ali poročena, potem, hvalabogu, prijavi se pod isti naslov. Dokler pa ti naziv "samohranilka" krepko pomaga čez mesec, pol pa PROSIM, zavojlo otroka, ne se it ponosa in neke kvazi poštenosti.

To je moje mnenje, zdaj pa, izvolite, linčajte me vsi, ki vam gre v nos, da se kdo znajde!!!!

< Sporočilo je popravil MALINČICA -- 17.6.2006 19:00:51 >


_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
17.6.2006 19:39:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 20:52:42   
sato
Meni gre na bruhanje ob teh lažnih samohranilkah-priznam. To pa zato, ker na račun takih trpi proračun nas, ki živimo pošteno.
Npr.: lažne samohranilke imajo več otr. dodatka, plačujejo manj vrtca, subvencije na to in ono...Po možnosti delajo še pri kakem privatniku, ki jim nakaže minimalno plačo, ostalo pa dobijo na roko...Potem pa malo računaš-naše prihodke in odhodke ter njihove-komu na koncu ostane več? Mislim, da mi, ki živimo pošteno, potegnemo krajšo.
Raje pošteno plačam, kar sem dolžna in hodim s čisto vestjo okrog. So me pač vzgajali na tak način in tako vzgajam tudi svoje otroke- ne pa na način "vzemi tam, kjer lahko".

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 20:56:22   
Anonimen
če pa si tako vesela da pošteno živiš pa le tako nadaljuj in se zbruhaj pa boš vredu

(odgovor članu sato)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 21:14:06   
Anonimen
...mi grejo na jetra1 namest da bi ble srečne da majo desca k jih ma rad pa otroka se tko grdo sprenevedajo! in to clo na moje stroške!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 21:30:44   
sato
Jaz sem odkrito napisala svoje mnenje o tem početju in se ne skrivam za anonimnostjo. Ne bi nič rekla, če bi se tega posluževali tisti, ki so res na robu preživetja. Ko pa se gre " ena fina dama " neko lažno samohranilko, pa na račun tega vzamejo še večji kredit za še boljši avto...Pomisli, pa bo tudi tebi slabo.
Upam, da jim bodo čimprej stopili na prste in dali denar tistim, ki so ga res potrebni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
17.6.2006 21:51:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sato)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: lažne samohranilke
17.6.2006 21:59:16   
Anonimen
Se strinjam z Radho, da verjetno ne bi imel nihče od nas več, tudi če bi denar "lažnim" vzeli.

Vlada (katerakoli) bi se samo pohvalila, da so z "restriktivnimi ukrepi zmajšali proračun za bla bla bla...." in na ta račun nabrala volilne točke. Kaj bi s "prišparanim" denarjem naredila, lahko samo ugibamo.... 

Za vse lažne samohranilke pa tole-namesto da hodite na sodišče in urejate tole samohranilstvo, raje razmišljajte, kako boste zaslužile denar, bo bolj koristno, sploh dolgoročno. Za vas osebno in vašo družino.

Saj delo krepi, a ne user posted image ?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: lažne samohranilke
18.6.2006 10:12:38   
Anonimen
Ne, Mič, motiš se.

Originalni pregovor (še iz starih časov) pravi: DELO KREPI ČLOVEKA.

Zdaj smo pa moderni, v EU, in imamo novega: DELO KREPA ČLOVEKA.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: lažne samohranilke
18.6.2006 10:43:35   
jasnika
kot sem že na eni strani napisala, če država mene goljufa zakaj si pol tud jaz ne bi obrnila stvari sebi v prid, pa tako kot je že bilo napisano, dvke bi iste plačevali kot do sedaj, sicer pa sem že tud jaz davek plačevala, tako da,...

res škoda oz se mi zdi žalostno da se tukaj  tako pogovarjate določeni, tam ko pa nas država krajša pa ste tiho ko riti, no ja saj tako je ponavadi

mene ni popolnoma nič sram svojega početja, dokler na račun tega normalno pridemo skozi mesec, pa radi se mamo tud čisto dovolj, glede tega pa kaj si bo mogoče enkrat moj otrok mislil o tem , pa vsa mu čast če mu ne bo potrebno lagat!!!!
ZA MENE JE PRVO DA NORMALNO PREŽIVIMO, POL PA ČISTA VEST

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: lažne samohranilke
18.6.2006 10:50:14   
Anonimen
Sej po eni strani dam pa res prav lažnim samohranilkam. Davek plačajo na vsako žemljo (tako, kakor "pošteni" državljani), plačujejo dohodnino in vsa ostala sranja, ostane jim pa kaj? Bivši ne plačuje preživnine, vpiše si jo pa vseen v olajšavo. Jamstveni sklad da čist nč več kukr za plenice, da otrok ne serje na tla (oprostite za izraz, ampak kar je res, je res).
Kr priznam - jih podpiram po eni strani, ja. Razumem pa sploh.

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: lažne samohranilke
18.6.2006 15:04:37   
Anonimen
Sem res čist za luno....user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: lažne samohranilke
18.6.2006 17:41:42   
Vilma
Kaj je že lažna samohranilka? Taka, ki ne živi sama, na institucijah pa dokazuje ravno nasprotno? Ali jaz kaj narobe razumem?
Mislim, da ne bi smele biti samo samranilke tarča te teme, ampak tudi njihovi partnerji, ki to podpirajo! 
Nobena ni mislim da omenila, da za vsako lažno samohranilko največkrat stoji tudi partner, s katerim sta se verjetno skupaj odločila za tako ravnanje!
V takih primerih  je treba, če se že kritizira, poktirizirati oba!

In še čisto kratek odgovor Malinčici. 
Ko bo država povsod izenačila izvezakonsko skupnost z zakonskim življenjem, potem bo tudi lažnih samohranilk in njihovih partnerjev manj.  

Najbolj se strinjam z Jagodo. Kakšno popotnico dajejo lažne samohranilke in njihovi partnerji svojim otrokom in kakšne vrednote jim privzgajajo?

Lažnega samohranilstva ne moremo stlačiti v " u kako dobro sem se znašel" varianto kot marsikatere skušajo prikazati lažno samohralnistvo, ampak gre tu za nepoštenost in goljufijo.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: lažne samohranilke
18.6.2006 23:20:04   
Anonimen
Jst bom pa samo to pripomnila, da nihče ne jemlje pravice 'znajdi se' sistema tistim, ki so na robu preživetja.

BTW poznam primer kjer je čisti neto dohodek familje med 500.000 do 1mio mesečno, pa se grejo samohranilstvo. Pa niso edini. Me zanima če to spada pod sistem znajdi se zaradi preživetja ali samodokazovanja kok smo mi pametni, da znamo izigrat državo?

Aja pa še to: A mi lahko katere konkretno našteje KJE in KDAJ nas država goljufa. Konkretno. Ne samo: država nas povsod goljufa, dejmo še mi njo. Mene res zanima. Če mi katera lahko prosim pove. Ker me resnično zanima. Konkretni primeri prosim, ker se ma mikroekonomsko politiko res ne spoznam.

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?