|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice "malih vragcev"in neobv.otr...
16.2.2011 12:49:24   
maktub
mamice...no doma imam zelo zelo zelo zivega, trmastega in "neubogljivega" otročka ki bo imel kmalu 3 leta...
a ste se kdaj sle pogovorit z soc.delavkami v vrtcu?namreč njegove vzg.naj bi imele z njim zelo veliko dela saj ko pride do izpadov jeze in trme naj bi bilo zelo neobljadljivo in enostavno nemorejo same to situacijo uredit... jaz tega enostavno ne razumem saj sem njegove izpade ze veliko predelala ampak se nikoli tako da bi rabila pomoč...
razumem da jih je poleg njega se 10 ostalih ampak kot so mi rekle druge vzg. in moja babica ki je bila sama vzg. to je pač njihovo delo in njihova naloga da v skupini naredijo red kot je treba...pravijo da za to so bile solane  in da pač na takih otrokih je treba naredit povdarek in da one se ne smejo vtikat v najino vzgojo,lahko prosijo za pomoč  ampak pljuvat po nasi vzgpji pa da ne smejo...
enostavno nevem več lkaj naredit..v vrtcu non stop poudarjajjo da kak je..da kako uno..kako to..kako levo kako desno..nikoli ga ne pohvalijo čeprav poleg trme ima se  veliko dobrih stvari...
kmalu imam sestanek z vzgoj.in soc.delavko in enostavno nevem več kaj jim rečt ker sem po eni strani tako jezna in razočarana da ... nevem najrajsi bi jim ene 2 rekla,..vem  da je z njim kdaj pa kdaj tezko ampakl če ga onedve niso sposobne imeti in skbet za njega naj ga dajo v drugo skupino oz.predajo nekomu ki bo takemu bolj zahtevnemu otroku kos...jazvečkot tako nevem kaj naredit..ker doma je kdaj res hudo ampak ne spet tolko da ga ena vzg.nebi mogla uredit..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 13:13:18   
K_a_t_i
Kaj zdej - jamraš čez vzgojiteljice ali sprašuješ kam se naj obrneš, da bo sin bolj poslušen user posted image
Če tisto prvo - se vprašaj, ali bi ti lahko "krotila" in hkrati delala po načrtu s 14imi podobnimi kot je tvoj. Če je zdaj odgovor ne, pa začni iskati odgovor na drugi del.


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 16.2.2011 13:15:32 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 13:21:25   
kristinaj
nisi podrobno opisala primera  .. ampak ko se naš mali od 2,5 let utrmi ga pustim, da se skulira in potem je ok... ga daš na ignor in hitro pride k meni se pocrtat...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 13:27:14   
maktub
K_a_t_i

jamram čez vzgojiteljice oz. čez njihov način kako oni tvojega otroka predstavijo... to me moti..
in glej ja...bi jih znala oz.bi mogla če bi se za to solala in imela  20 let izkusenj...tudi jaz sem se solala v soli in imela za naredit 2 situacije na enkrat v sluzbi pa sem jih imela na dan 15...pa me ni  noben vprasal al jih lahko al ne..mogla sem jih  kakor sem znala... torej če bi bila kot onebi sla do sefa in rekla da naj nisem sposobna toliko situia.resit ker so primeri tako zelo tezki ...kje mislis da bi pristala?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 13:31:58   
nananaja
poglej, jaz se večkrat sprašujem, kako je z našo dveletnico v vrtcu, ker doma tako preizkuša meje, da je joj. Vzgojiteljica pravi, da jo morajo fejst nazaj držat, da ne pokomandira vseh ostalih, pa da zna izsiliti svojo pozornost.

in tudi mene zanima, ali šinfaš vzgojiteljice ali kaj. Se povsem strinjam s K_a_t_i, razmisli, kako gre doma in kako bi krotila zraven še nekaj otrok, sicer pa poslušaj, kaj ti bosta svetovali na posvetu.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 13:41:27   
anaydam
Tudi naš 3 letnik na veliko poizkuša.Tako v vrtcu kot doma , ampak se ne damo user posted image ... Najenostavnejši recept je , da ga ob morebitnem izpadu trme enostavno ignoriram. Pa naj tuli kolikor če. Ravno tako v trgovini , če trmari popolnoma enako , ti kar tuli, dosegel svojega pri meni ne boš.
Pač v tem primeru se odpravim na blagajno plačam izbrano in gremo domov. Itak se pa po parih minutah umiri in potem je ves skesan in bi se rad pocartal. In nikoli mi ne pozabi povedati , da me ima rad...user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 14:00:08   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: anaydam

Itak se pa po parih minutah umiri in potem je ves skesan in bi se rad pocartal.

Pri nas se je sposobna celo popoldne muliti, zadnjič je postavila rekord v dolžini sprehoda, ker jo je takoj po vrtcu ati povsem mokro odstranil od umivalnika v kopalnici (voda je zanimiv medij). Mu je tako zamerila, da ga ni hotela prosit, naj jo nese, jaz sem pa to hitro izkoristila in sem ji ob vseh poskusih rekla, da me boli v hrbtu, naj prosi atija :) Pa smo imeli vmes kosilo in kavo.

(odgovor članu anaydam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 14:28:33   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

... jaz tega enostavno ne razumem saj sem njegove izpade ze veliko predelala ampak se nikoli tako da bi rabila pomoč...



Kako ne, celo tu na forumu RR si prosila za pomoč kako naj ga obvladaš... Pa upam da ne zameriš, ampak se prav spomnim tvojih opisov da je tamali res vragec!

Se pa absolutno strinjam, da ga ne smejo samo kritizirat, morale bi biti pozorne tudi na njegove dobre strani, sem prepričana da zna biti tudi zlat, tako kot vsak otrok. Ampak žal je verjetno tako, da kadar je priden, ga "ne opazijo".
Držim pesti da boste rešili...Na sestanku pa bodi prijazna in najprej poslušaj kaj ti bojo povedale. Če boš takoj vzrojila, bo še slabše.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 14:46:51   
K_a_t_i
Mislim, da nobena vzgojiteljica ne bi pretirano jamrala čez otroka, ki se občasno zabriše po tleh, ki "cmizdi" ipd. v mejah normale. Saj jim je jasno, da je to del otroštva. Torej je možno, da je otrok res pretirano živahen. Druga opcija je pa, da je mama preobčutljiva in noče slišati, da je otrok nagajiv. Jaz na govorilnih pričakujem, da mi bo vzgojiteljica povedala tudi kakšno slabo lastnost - običajno takšno za katero že sama vem. Ampak jaz je ne napadam s tem, zakaj mi ne pove kaj pozitivnega, ampak se posvetujeva kako situacijo reševati - mi je namreč pomembno, da se ene stvari lotiva obe na enak način (da ne dobiva otrok drugačnih impulzov za nekaj v vrtcu in doma).
Če ji ne verjameš, se pa pogovori malo s sovrtičkarjevimi starši. V naši skupini sta 2 fantka za katere vsi vemo, da sta problematična. Pa ju ni vzgojiteljica nikoli izpostavila. Ampak, če ti več otrok vsak dan pove isto zgodbo (kdo jim nagaja, kdo jih poriva in kdo jih tepe), mora že biti nekaj na tem. In upam, da v tem primeru vzgojiteljica večkrat govori z njunimi starši.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 15:21:12   
maktub
manna




ja ja to je res sej sem tudi sama  napisala da je mali vragec in da ko pride  tale "napad "jeze je tezko in kdaj prav grozno sam jaz sem prvič mama pred njim nisem nikoli v zivlj.,sploh otroka  drzala niti bla 2min z kakim otrokom in tko da je ta situacija zame res nova in se se učim kako s tem rokovat...sam nasa vzg. je starejsa gospa  in pri tolkih  otrocih ki jih je imela da ni nikoli pred nasim imela kakega takega da bi zdaj malo bolj znala z njim....pol pa je imela srečo ker dam roko v ogenj da je skoraj v vsaki skupini kak tak nagajivcek,,,
me pa čudi zato ker vsak dan ko gapridem iskat mi že nekaj časa niso rekle da bi imele kak tak izpad...
so me pa tudi druge  mame opozorile da drugim mamam  govori o nasem sinu da kak je in tako... to mi ni vseč...
tudi z mamicami se pogovarjam kako je in tko..pa mi vse rečejo..ooo neskrbi to je obdobje smo tudi mi v tem bili oz.prehajamo bo minilo... z njim padelajo kot da nevem kaj...pri njemu je sam ta problem da ko je v trmi drzi ta trma zelo zelo dolgo in takrat je v svojem svetu in ne trza na nič...pru drugih pa vidim da jih kr hitro mine...

mene kr zalosti da one ne vidijo niti 1 lepe stvari v njem...četudi jih je kr ogromno...recimo je super priden za jest,za spat super  ustvarjalen  kreativen...njegove slike,kaka ročna dela,petje je noro..za topa mi nikoli ne rečejo...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 18:00:24   
Toja22
V skupini je najbrž 19 otrok. Kar želi večina vzgojiteljic doseči je nek enoten dogovor men vzgojiteljico in starši. Da poteka neka "skupna" vzgoja tako doma kot v vrtcu. Da ima otrok postavljene meje na obeh koncih, tako otrok ni zmeden in ve kaj se pričakuje od njega v določenih situacijah. Res je da so dan-danes otroci večino časa v vrtcu, ampak se starši moramo zavedati kako velik vpliv ima vzgoja prinešena od doma. Lahko se vzgojiteljice še tako trudijo, mu postavljajo meje, pa če starši tega ne delajo doma se trud vzgojiteljice izniči. Res je, da ko enkrat poznaš otroka, zveš veliko o družini. Pa ne , da otrok to z govorom izraža, ampak z njegovimi dejanji.
Mogoče imate vi tukaj problem, ker si niste enotni pri "vzgoji".

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 21:10:16   
Najaa
maktub, mogoče pa res potrebuje pomoč zaradi svoje pretirane živahnosti. Mogoče so pa vzg. vidle, da rabi nekaj več. Mogoče mu bodo dodelili še eno osebo, da se bo ukvarjala z njim. Vem, da so za to potrebni dolgi postopki, ampak če si že sama izpostavila ta problem tukaj na forumu, je očitno res kar hudo. Ker kot je ena napisala, vzg. zarad navadne trme ne bi delala halo.

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 21:17:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 21:26:49   
K_a_t_i
pa tegale...
zdaj pa je dovolj.. jaz sem čisto čisto obupala nad nasim otrokom... danes sem ga prisla iskat v vrtec in vzg. je prisla čisto obupana kajti nas skrat je sam danes 6 otrok fajn fajn ugiznu..... enega sem celo vidla in morem rečt da je bil res grd ugriz.. kr na jok mi je slo... jaz nevem kaj naredit... problem je v tem ker doma ne grize torej mui jaz doma nemorem tega preprečit in ga učit, razen tega da mu govorim da ye to ne dela da to buba na nevem....
meni je tako hudo tudi za te otroke..ker če bi mojega tako kot je danes nas bi znorela...
sem tudi vpr. vzgojiteljico da ,mi ona pove kaj lahko nardim in klaj ne in je rekla da neve-...
da otroci kr bezijo pred njim ker se ga bojijo.-..to je groza...
pa res nevem zakaj je tak..kot sem vzg. razumela ugrizne ko mu kdo kaj vzame..ko je jezan včlasih tudi iz ljubega mira..
mene ga je strah dat v vrtec mene je strah it na igrisča mene je tako strah da koga res poskosuje....
doma pa je miren..sicer trmast ampak normalen...vsak dan smo vzunaj ima svobodo se mu 100% posvečamo vse... nerazumem
prosim pomagatje ,,, jaz se bojim da ga bodo z vrtca izpisali


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 21:28:20   
K_a_t_i
tega,,,
joj prejoj:).... no mi imamo s tamalim že kr nekaj časa glede tepenja, porivanja, metanja igrač oz. karkoli ima v rokah... sedaj pa je nastopilo se grizenje.... včeraj mi je v vrtcu rekla vzg. da neve kaj naredit da je že 2x v tem tednu ugriznu eno punko oz. vedno njo.... nevem zakaj ampak vedno tole ubogo punčko..... zelo me skrbi saj sedaj ima že vse zobe in ko ugrizne ugroizne tko močno da si ne morem pred.da bi kako malo rokico,..saj ko je mene sem imela čistooo plavo sem mislila da mi bo kožo odtrgal...
non stop cele dneve mu govorimo da se ne tepe da se ne grize.. tudi po rokicvah sem ga,l., ga kaznujemo s tem da nič risank pred spanjem un nič... včeri se je neki razjezil in tak kamen vrgel možu.... nevem tudi ko ga primem k sebi , posedem un mu rečem da ne gleda v oči ko mu jaz govorim on čisto oklopi on ne slisi ene besede ki mu govorim....nekam gleda po svoje.... pol me poboža in čez 1 min je isto... meni se bo čisto zmesalo... tepe tudi mimo idoče fantke ki se kr tam igrajo on gre kr k njim in fljosk jih...., mi nedelamo nič drugega kot tega otroka cele dneve opominjat da to ne to ne to ne.....jaz nemorem več res...
men e je z njim tko strah it kam,nemorem ga pustit v družbi 1 sek samega, prav sram me je ker nas vsi tko čudno grdo gledajo.... kdaj pa kdaj bi mu eno tako čez rit dala sam v javnosti sem doživela da me je ena enkrat tako nahrula da tepem otroka.. pa ga ne.. sej če bi mu večkrat  eno čez rit dala mi verjetno tega nebi delal.. zato pa je tko..... in se bojim da pri nasem bi sam se to vzgalo ker na lepo mu povedt se matramo že pol leta in nič....


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 21:29:17   
K_a_t_i
Daj, preberi si vse svoje objave še enkrat, pobrskaj po spominu in poskušaj narediti najboljše za tvojega fantka. Tokrat mislim, da smo daleč od tega, da gre za nesposobno vzgojiteljico. Žal.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 21:35:00   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

mamice...no doma imam zelo zelo zelo zivega, trmastega in "neubogljivega" otročka ki bo imel kmalu 3 leta...
a ste se kdaj sle pogovorit z soc.delavkami v vrtcu?namreč njegove vzg.naj bi imele z njim zelo veliko dela saj ko pride do izpadov jeze in trme naj bi bilo zelo neobljadljivo in enostavno nemorejo same to situacijo uredit... jaz tega enostavno ne razumem saj sem njegove izpade ze veliko predelala ampak se nikoli tako da bi rabila pomoč...
razumem da jih je poleg njega se 10 ostalih ampak kot so mi rekle druge vzg. in moja babica ki je bila sama vzg. to je pač njihovo delo in njihova naloga da v skupini naredijo red kot je treba...pravijo da za to so bile solane  in da pač na takih otrokih je treba naredit povdarek in da one se ne smejo vtikat v najino vzgojo,lahko prosijo za pomoč  ampak pljuvat po nasi vzgpji pa da ne smejo...
enostavno nevem več lkaj naredit..v vrtcu non stop poudarjajjo da kak je..da kako uno..kako to..kako levo kako desno..nikoli ga ne pohvalijo čeprav poleg trme ima se  veliko dobrih stvari...
kmalu imam sestanek z vzgoj.in soc.delavko in enostavno nevem več kaj jim rečt ker sem po eni strani tako jezna in razočarana da ... nevem najrajsi bi jim ene 2 rekla,..vem  da je z njim kdaj pa kdaj tezko ampakl če ga onedve niso sposobne imeti in skbet za njega naj ga dajo v drugo skupino oz.predajo nekomu ki bo takemu bolj zahtevnemu otroku kos...jazvečkot tako nevem kaj naredit..ker doma je kdaj res hudo ampak ne spet tolko da ga ena vzg.nebi mogla uredit..


ja kaj naj rečem...dobrodošla v kljub vragcev.

tole ti povem: ful uredu je če bi s sinčkom stopila do kakega psihologa,po kak nasvet.ful so prijazni in ga ne obravnavajo kot z že "označenega,da je drugačen",da ne bo pomote.dobiš enkratne nasvete,zna ti svetovat tudi kaj boš z vzgojiteljicami,kako reagirat itd,....

si pa še nekaj zapomni: PR 3 LETIH SE ŠELE ZAČNE,.....user posted image user posted image ,pa nobeden ni izjema,le da boste imeli več dela in boste potrebovali veliko mero potrpežljivosti in nikoli ne pričakovali takojšnje uboganje otroka(kar je čist razumljivo za to starost),veliko boste slišali o vzgoji,ki pa ni nikoli tako kriva da se vajin otrok tako obnaša,temveč njegov temperament,ki se ga morate naučit obvladati.
nič bat .....pr 4 letih mamo mi pomoje vrhunec,...pa ene stvari minejo pa druge pridejo.tako da,...ja kar pogumno.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
16.2.2011 22:42:11   
sanelaa
Ja pa dobro no, ni ji zdaj treba pod nos metat da ima najbolj groznega otroka na svetu........user posted image
Dajte kak pameten nasvet, jaz ga žal nimam, ker takšnih težav (še) nimamo in upam da jih ne bo, vsaj ne do takšne skrajnosti.

Pogovori se z vzgojiteljicami, doma ga dajajte na ignore, začnite uvajat sankcije, povezane z nečim kar ima ful rad, če ne pa ga začasno izpišite iz vrtca, prosite za vrstvo dedke, babice.............če ima zelo rad vrtec ga bo slej al prej začel pogrešat, mogoče mu lahko razložite da zaradi vedenja ne more v vrtec ali pa kaj podobnega. Ne vem, čisto na pamet pišem.....

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 9:21:46   
picola1
Jst osebno menim, da je tukaj problem oboje: in njegov temperament in vzgoja. Kakor berem tvoje poste, menim, da nisi dovolj odločna in po vsej verjetnosti ne uporabljaš pravih prijemov. Tamali ve, da je kapo di banda in poleg tega, da ima takšno obnašanje že v genih, potem to zaradi vzgoje še potencira.
Že večkrat so ti tukaj na forumu svetovale, da pojdi z njim h kakemu psihologu, da se mal pogovorite. Sami sebe res težko vidimo, kaj delamo narobe (mogoče pa nič kaj takega ne delaš narobe). Sej če greš mal na posvet, stanje skor ne more bit slabše, lahko je samo boljše. Ker če boš še dolgo odlašala, ti bo pa res popolnoma ušel izpod kontrole in to pri parih letih-kaj bo šele v puberteti. Naredi sedaj, kar se še narediti da in če vidiš, da sama ne zmoreš, naj ti ne bo nerodno/težko/strah prosit za strokovno pomoč.

Jst recimo vidim pri moji svakinji. Ima blazno blazno živahnega otroka, že v trebuhu je bil totalno hiperaktiven, da ne govorim kasneje...(par minut po porodu jim je skor z une mize za umivanje padel, k je tako brcal vsenaokrog; pri devetih mesecih ni shodil, ampak je stekel, itd.) AMPAK za moje pojme so oni z njim čist preveč  popustljivi oz. nedosledni (v bistvu mu skos nekej grozijo z nekimi kaznimi, ki jih potem nikoli oz. redkokdaj uresničijo, pa tako ga poskušajo obvladat, da ga skos nekej strašijo-npr.te bo stric vzel, če ne boš ubogal pa take bolane- v bistvu sami mislijo, da so ful strogi do njega zarad tega, v resnici jih je pa mali pogruntal že takoj in jih ne šljivi pet posto), z možem imata nikakav odnos pa še enih par drugih stvari ne štima...sam tidve sta po moje glavni. Kakšen odnos pa imata vidva z možem (ne rabiš meni odgovarjat, odgovori predvsem in iskreno sebi-da ne boš mislila, da na kaj namigujem, samo sprašujem, ker vidim, kaj imajo pri svakinji, zate nimam niti najmanjšega pojma)?
Torej mali je res hudo živahen in neubogljiv, sam bi se ga po moje dalo s par pravimi prijemi, z doslednostjo in vztrajnostjo dokaj lepo obvladat (lahko pa da se motim in si delam utvare, ker pač takega otroka sama nimam in govorim v bistvu bolj na pamet) In sama mislim, da je pri tvojem sinu podobno.

P.s: To je samo moje mnenje podano na podlagi tega, kar preberem tukaj. Lahko pa je v resnici čist drugače, to boš najbolj vedela sama.
Drži se!

< Sporočilo je popravil picola1 -- 17.2.2011 9:24:36 >


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 9:37:38   
skuštrana
Maktub, Jesper Juul je rekel da otroka vzgajamo prva 3 leta, nato lahko do 5 (hm, mogoče 7, ne vem na pamet) leta to popravljamo nato pa kar smo naredili smo naredili. In jaz se strinjam s tem. Full težko je zamenjat neke vzorce , ki ste mu jih privzgojili do sedaj. Vzgojiteljice so v vsej tej zgodbi še najmanj krive. Moraš začeti na začetku, če ne zmoreš sama si pošiči pomoč.

Mi imamo 2 trmasta otroka, ampak jaz takšne poskuse že v kali zatrem. Pa se spet pojavijo, ampak jih spet zatrem. Pa spet in spet in spet. Vztrajnost, to ključna beseda vzgoje. Ker v nasprotnem primeru ne bi s tremi malimi froci nikamor mogla it sama, ker bi bil kaos.

Z vzgojo mojih otrok  se ne ukvarjajo v vrtcu, ker roko na srce, ne morejo vzgojiteljice pri tolikem številu otrok vzgajati samo tvojega. Tukaj sva mož in jaz da to počneva.

Mislim, kdo je tu starš - ti ali otrok user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 9:41:36   
maktub
K_a_t_i

meni ni treba kopirat jaz vse vem kar pisem...in jaz vem da imam zelo zivahnega otroka ampak jaz se ne pritožujem nad njijm ker je tak.l.. 'pa tudi že večkrat sem napisala da vem da sem tudi jaz kriva za tole ker sem kdaj pa kdja preveč mehka..ampak pritožujem se nad obnasanjem vzgojiteljev ...kajti kot so mi vse druge mamica povedale je on v skupini že "označen"... in on ko pride domow in ga vpr. kako je bilo... je tiho pa rečem..kaj je pa vzg. rekla?.. pa reče: ti si kriv ti si kriv...on ima tak odpor do vzg.in pomočnice da si vi ne morete predsvljat jaz nevem kaj oni tam delajo in vse... ampak neki ne stima tam in jaz to na njem vidim ...
verjamem da jim ni lahka kajti on se tkoj ko ki kaj po njegovo fajn utrmi ampak nevem zakaj delajo tak haloo ker vtrmijo se čisto vsi otrocii... z njim majo s tem probleme... z drugimi imajo ker ne jejo...z ostalimi ker ne spijo..eni jokajo..pa se za nobenega niso tak hallo delali kot za mojega...ko pa ga kdaj pridem iskat kasnehe pa so skupince zdruzene in ga imajo druge vzg.pa mi vedno rečejo ..oo ja ja on je priden..malček kdaj zatrmi ampak nič  hudega....

če pa one mislijo da morem jaz mojega odvadit te trme in hiostertije zato da bo skupinica ko bubica da mo mir in da bodo one sedele in pile kofetka se se pa motijo....

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 9:49:28   
anaydam
Z vzgojo mojih otrok  se ne ukvarjajo v vrtcu, ker roko na srce, ne morejo vzgojiteljice pri tolikem številu otrok vzgajati samo tvojega. Tukaj sva mož in jaz da to počneva.

Mislim, kdo je tu starš - ti ali otrok


Točno tako. Otroku je potrebno postaviti meje. Sploh pa je bistvenega pomena, da se zaveda , da si ti starš in da je on otrok. Če mu je dovoljeno samo zaradi ljubega miru , da te meje prestavlja v svoj prid , potem se vam slabo piše. user posted image
Skrajni čas je , da se na pomoč obrneš k predšolskemu psihologu, ker tako otrok kot ti sta trenutno precej zmedena in oba potrebujeta pomoč.


(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 10:03:08   
maktub
no sej sva z možem sla k 2. in vsaka je drugače povedelala in predlagala tako da sedaj pa res nevem več katera metoda je najboljsa.... ena govori eno druga drugoč..tezave in otrok je pa edenl...

no sej z možem delava kr posteno na teh mejah in vidim da nam gre vedno boljse čeprav je kr vstrajen in ne popusti tko zlahka amapk opazam da vedno večji kot je vedno lazje se mu nekaj dopove.. tko da upam da bo slo to v dobro pot sam mene me skrbi odnos ki ga imajo vzg.do njega... jaz čutim in vidimda se on počuti odprinjenega.to me skrbi...

(odgovor članu anaydam)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 10:08:26   
Anonimen
Maktub, najslabše, kar lahko narediš je, da se postaviš v obrambni položaj in v napad proti vzgojiteljicam. To prinaša samo zamero in konflikte, ki pa jih ne potrebuješ. Imaš zelo temperamentnega otroka in sama si večkrat na RR povedala, da ne veš, kako svojega otroka obvladat. Se mi zdi zelo prav, da imaš toliko volje, da vprašaš za pomoč. Še slabše bi bilo, če bi se pomoči otepala.
Glej, jaz mislim, da bi morala iti na ta sestanek, ki ga imaš napovedanega z vzgojiteljico in svetovalko, z mislijo v glavi, da vsi vi skušate tvojemu fantku najbolje in ga kar najbolje pripravit za odraslo življenje. Recimo, tako, da bo videl, da ni nič narobe, če se jezi, je pa napačen način, da bo svoje frustracije znal izražat na bolj sprejemljiv način. Torej pojdi na sestanek z namenom, da z vzgojiteljico in svetovalko najdete en skupen cilj in pot, da se medsebojno podprete in skušate najti uspešen način reševanja problemov. Z obtoževnajem ne boste prišli nikamor, ne eni ne drugi. Tudi če ti vzgojitzeljica reče, da si pa taka in taka mama, ji lahko mirne vesti rečeš nazaj, da ja, delaš napake, vendar na sestanek nisi prišla, da bi se kregali, temveč da bi poiskali rešitev. Da torej pričakuješ predloge kaj narediti. In obratno velja tudi za tebe! Komot jim poveš, da pogrešaš pohvale in lepe besede namenjene tvojemu malčku, da misliš, da bi morali več delati na pozitivni spodbudi. In vzemi pripombe vzgojiteljic kot konstruktivno kritiko. Sami sebe veliko težje ocenjujemo realno in so morebitne tudi negativne pripombe lahko koristne, če jih znaš pravilno ovrednotit in nisi takoj užaljen.
Res se mi ta sestanek ne zdi nič slabega, vidim ga kot možnost, da najdete skupno točko za uspešno sodelovnaje in medsebojno podporo.
Konkretno pa poznam en tak primer, ko je v skupini en zelo živahen fantič in ja, je zelo moteč za druge otroke, ker jih tepe, se dere, ne upošteva nobene avtoritete in je celotna skupina bila podrejena temu fantku. Potem so starši stopili skupaj z vzgojiteljicama in svetovalko in po pol leta je situacija zelo očitno boljša. So še vedno izbruhi ipd., ampak v veliko manjši meri. Tu sta obe strani videli skupno korist v sodelovanju in se je obrestovalo. Če pa bi se ena ali druga stran že v začetku postavila v obrambni položaj, pa dvomim, da bi bilo tako.

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 10:22:33   
K_a_t_i
Lej, maktub, v vseh svojih postih pišeš, da ti je grozno, da te je strah, da ti gre na jok, da otroka ne upaš nikamor peljat, ker je tak. Samo ta del si preberi. Zdaj pa se z vsem tem postavi v vlogo vzgojiteljice, ki se verjetno počuti enako. Edina razlika je, da je otrok več časa v vrtcu kot doma in da mora vzgojiteljica tam "paziti" na še 13 ostalih otrok. Vem, da sem tečna, ampak rada bi, da razmisliš tudi o tem, kako se mora ona počutit. Samo človek je!!!! Tako kot ti.

Načeloma pa takšni otroci potrebujejo veliiiiko pozornosti - v smislu, da jim je potrebno ves čas iskati kakšne zaposlitve - ker tako pozabijo na neumnosti. Tako da mogoče tukaj začnete. Pa srečno!

In podpis pod Ankico!


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 17.2.2011 10:24:50 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?