|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mi smo še vedno na istem... :-(
7.1.2006 23:20:17   
bobek05
Tega enostavno ne razumem! Zdaj uvajamo gosto hrano že več kot 2 meseca in sadje JA (vse, le sezonskega še nisva sprobala kot npr. lubenice, melone.. tega umetnega sranja, ki se da dobit mu ne nameravam dajat..), zelenjava NITI POD RAZNO... user posted image  user posted image  user posted image Ne vem več kaj naj user posted image Smo probali mešat sadje+zelenjava, da mu malo prikrije okus (npr. korenček + jabolko, ali mešana zelenjava + breskev itd. in bilo je dobro, ker sem tudi sama probala)  - pa sem komaj nekaj žličk v njega stlačila user posted image , potem smo sprobali tudi ruleto (2 žlici sadja - 1 žlica zelenjave - 2 žlici sadja...) - še huje! user posted image Kakor hitro je ugotovil, da je zelenjava, je ves spljuval, pa zraven dela take grimase kot da bo vsak moment bruhal... user posted image  user posted image vse sva že sprobala - Hippove kašice, Frutekove kašice, Alete kašice, doma skuhano zelenjavo... NIČ! Zapre usta in konec... Lahko se na trepalnice postavim, on ne bo jedel! user posted image  user posted image Potem pa se čez pol ure dere, ker hoče jest (mleko seveda!).. Sva že tako daleč šla, da sva mu včasih dala 2 sadna obroka -  s tem, da mešam sadje kot npr. danes (pri drugem sem mu dala zraven breskve in banane še zdrobjen keks in je VSE pojedel, še repete je zahteval, pred tem pa sva mu ponujala mešano zelenjavo s puranjim mesekom, pa sva upala zaman... user posted image

Kaj še lahko naredim? Skrbi me, ker vem, da otrok potrebuje določene vitamine, ki jih dobi z zelenjavo.. Pa tudi mesa se brani in brala sem, da otrok okrog 6.m porabi vso zalogo železa, ki ga je prinesel na svet in zdaj če ne bo papal mesa user posted image   user posted image

Mož mu je zadnjič skuhal tak čudovito dobro piščančjo juhico (celega pišeka je notri dal in kuhal ure!) s korenčkom in drugo zelenjavo, potem pa mu korenček in mesek spasiral, pa malo juhice zraven (FANTASTIČNO! še jaz sem si vse prste obliznila) in naš Anej??? Ven je spljuval - po meni... user posted image Mi je šla para ven in skoraj sem se razjokala... user posted image Saj človek ne ve več kaj naj...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
7.1.2006 23:47:31   
lelaval




Če sedaj forsirajo samo dojenje do dopolnjenega 6. meseca, potem pa začneš postopoma dodajat sadje, mislim, da pri 6 mesecih še nima prevelikih potreb po mesu. Bosta pač morala vztrajat malo dlje, da bo ugotovil, da je tudi zelenjava okusna.
Sicer pa, poznaš misel: "Kot je odraščanje in vzgoja otrok umetnost, je njihovo hranjenje znanost."




(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
7.1.2006 23:55:31   
urška
zdej mi je pa zmanjkalo idej kako malega pretentat...user posted image

kaj pa če kaj s testeninicami zmešaš? znajo narediti takšen sladek okus....

glede mesa se ne sekiraj: enako dober je tudi jajčni rumenjak.

kaj pa skutke? so mu všeč? tja noter bi lahko tudi svašta vmešala?

ali pa lahko poskusiš tako, da zelenjavo skuhaš, spasiraš potem pa vse skupaj "zabeliš" z naribanim sirom? na drobno ga naribaš, daš med vročo zelenjavo, da se fino stopi.

lahko pa se malo manj "sekiraš" in pač otroku zelenjavo in vse ostalo mešaš med sadje; torej narediš 14-dnevni "premor" z zelenjavo, potem pa poskusiš znova....do takrat jo pa "skrivaj" v sadje da ne bo opazil...

pa glede na to, da poje malo zelenjave, ti priporočam, da le-te ne kuhaš, ampak osopariš, ker naj bi tako ohranila več vitaminov in ostalega "zdravja"

upam, da bo šlo....držim pesti...
 

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 9:43:09   
bobek05
HVALA.. Za jajčni rumenjak pa je nama rekal pediatrinja, da ne pred 9.m user posted image Kako pa potem testenine? Kaj ni zraven jajce? user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 9:51:04   
Anonimen
Jajčni rumenjak(3/4) lahko daš 1x na teden, namesto mesa, po dopolnjenem 6.mescuuser posted image Tak je emn zdravnica rekla, pa tudi v Mami tak pišeuser posted image

Isto testenine po dopolnjenem 6.mescuuser posted image Nik jih že pošteno papa.

Drugače pa se dobijo testenine za alergetike , pojma pa nimam kaj je vse noteruser posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 9:54:01   
Marogica
Bobek05, jaz sem mojemu dala okrog 6 meseca zelenjavo predvsem za pokušino, ne pa kot obrok, ker je enostavnoni hotel. In to nobene. SEm kuhala juhice, kašice.... vse možno, kar sem delala že pri prvem sinu, pa je pljuval in se kremžil, da je bilo hudo.
Mi na koncu ni nič drugega preostalo, kot da sem mu kupljene kašice ponudila (sem velik nasrpotnik kupljenih kašic-no bila sem), pa je bilo vse OK. Mali je vse pojedel in se tako navadil na razne okuse. Tako sem prakticirala do 8 meseca in naenkrat je začel jesti vse, kar sem tudi sama skuhala. Super zadeva, da smo prebrodili to "vmesno" stanje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 10:00:32   
Anonimen
Začni s kako zelenjavo z malo bolj milim okusom, npr. bučkami. Lahko jih narediš na pari, lahko pa tudi v malo vode. Toliko, da vrejo nekaj minut. Daj v mikser z nekaj tekočine, v kateri so se kuhale, dodaj mehek sirček, malo žitne kaše, da zgosti, zraven pa tudi malo ribe ali mesa, če ga je. Zmiksaj in ponudi.
Potem počasi dodajaj zraven zelenjavo, ki je bolj milega okusa (list blitve, kos krompirja), kasneje pa še malo bolj močno.
Sir in žito bi morala prekriti okus zelenjave.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 11:11:18   
Jessy
Kaj pa pire krompir z dojenim mlekom, če še dojiš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 12:56:41   
evci
kaj naj pa jaz rečem? naša je stara 7 m in je že lepo jedla, tud neki zelenjave, zdej pa spet nič. morda 3 žličke na dan še spravim vanjo, to je vse, pa še to mlečne zadeve, doji se pa itak večinoma. pa kaj čmo. sem se nehala sekirat. enkrat bo že jedla. počasi!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 13:40:17   
urška
jaz sem dajala jajce - rumenjak - po šestem mesecu; testenine sem kupila barilla in jih skuhala do konca in ne al dente: potem pa zraven kakšno zelenjavico, pa vodo v kateri se je pašta skuhala pa zmiksaš, da je gladko.

kaj pa če mogoče mu daješ pregosto? ne vem, samo ugibam...ali pa če mu daješ preredko pa da mu to ni všeč...ne me narobe razumet. nočem pametovat, ampak samo malo ugibam kaj mu mogoče ne ustreza

kaj pa tale receptek; moj mali je imel to ful rad:
175 gramov cvetače                 
 
sirova omaka:                                            
     15 g maragarine
     1 jed. žlica koruzne moke
     175 ml mleka
     50 g edamca (lahko kak drug sir)
Cvetačo operi in razreži na cvetke in osopari do mehkega.
sirova omaka:
v kozici stopi maragarino, vmešaj koruzno moko, da dobiš gladko maso. dodaj mleko in mešaj da se zgosti. odstavi z ognja in vmešaj sir. mešaj dokler se ne stopi. dodaj cvetačo. zmiksaj oz. pretlači z vilicami.
 
lahko pa res probaš tudi s kupljenimi, kot je rekla marogica....

(odgovor članu evci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 15:05:36   
April
ej bobek05, dej ne sinu tok z žlico težit.

Tako be se lahko začela sekirat, ko bo eno leto star.
Ne pa že sedaj. Jooooooooj, ni mi jasno zakaj mislite, da bi moral tak mališan že kar vse jesti. Pa saj je komaj pol leta dopolnil.

Dojenčkom je v prvem ketu osnovna hrana mleko (najbolje materino), ostala hrana naj bo le kot dodatek. To naj ti bo vodilo.

Jaz tudi na začetku nisem imela pojma. Pač verjameš, kar prebereš. Povprašaš še po izkušnjeh drugih, in to je vse. Tako so mnenja večinoma enostranska. 

Pač tvojemu otroku še ne paše jesti. In to ti pokaže na tak način kot najbolj zna. A ni to očitno? Prosim, da ga poslušaš, ne pa da iščeš nasvete kako ga pretentati.

Jaz sem si tudi na začetku dodajanja v šestem mesecu ustvarila sliko kako naj bi vse skupaj izgledala. A moj sine tudi ni hotel jesti. Več kot dva dni ga nisem silila. Po nasvetu prijatelja zdravnika sem poskusila spet čez en mesec. Je bilo že malo bolje, a daleč od tega, da bi lahko rekla, da se od tega naje.
Šele sedaj, ko je star 8 mesecev se je poba odločil, da bo jedel. Tako zadnje par dni poje za kosilo približno pol dcl tistega kar mu pripravim. Tega je ravno toliko, da pokrije dno krožnika. Sadja ne mara. Najbolj je zadovoljen z govejo juho spasirano z mesom in korenčkom. Je ponavadi samo enkrat na dan.
Je zdrav otrok. Nič mu ne primankuje, torej je moje mleko zaenkrat še popolnoma dovolj.

Ne se sekirat, pusti času čas. Verjemi, da tvojemu sinu za sedaj nič ne manjka, če še noče papat. Tudi samo ob mleku bi prvo leto zdrastel v zdravega otroka. user posted image
Bravo Anej! Pa drži se še naprej.


(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 19:04:19   
bobek05
Hvala vsem za odgovore...

Torej, Marogica kašice smo že VSE sprobali od vseh različnih firm pa mu očitno nobena ne odgovarja...

Selena, bučke sva mu že delala, pa kolerabico, cvetačo, brokoli, pire krompir, špinačo, korenček.... mešano zelenjavo (da ni 1 okus premočen)...

April, se strinjam. Malega se ne sme silit. In ga tudi ne siliva več. Narediva pa vseeno in poskusiva - po 2 žlicah nama je vse jasno. Kot drugo, pediatrinja nama je sama rekla, da naj začnemo uvajat gosto hrano - ja, seveda ni rekla, da mora kar takoj imeti samostojni obrok, tega se tudi midva zavedava, čeprav je pri sadju šlo kar hitro... Skrbi me le to, da otrok ne bi dobival dovolj vitaminov, ki jih potrebuje.. Tudi v tem se strinjam s tabo, da je mamino mleko najboljše. Anej žal tudi v to ne verjame, ker ga namreč ni hotel več piti niti po flaški, ko smo 1x šli na dodatek (na dodatek pa smo morali iti, ker ni pridobival na teži zaradi zlatenice).. Tako sva se hitro nehala dojit - žal. Kolikor je meni znano, dodatki ne morejo nadomestiti vseh vitaminov in vsega kar dobi v maminem mleku..zato smo začeli še z zelenjavo, ko smo 1x "predelali" sadje..

Izgleda, da bo pač začel jesti zelenjavo kasneje... Danes se je kljub temu zgodil čudež - pojedel je kar nekaj mesa iz Puccinija (mu je verjetno bolj všeč kot doma user posted image ) - še obstaja upanje.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 19:06:26   
Marogica
Si mu jih segrela? Jaz sem mu enkrat dala manj toplo-skorja hladno, pa je ni hotel jesti.Drugače pa, dosti sreče vam želim pri hrani.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 19:14:56   
Anonimen
Ups, sem spregledala, da je malček star šele 6 mesecev. Se pridružujem mnenju predhodnice - kam hitite?
Otrok več kot jasno kaže, da ni pripravljen na gosto hrano. Moj tudi ni bil vse do 8. meseca in čisto nič ga nismo silili, potem pa je čez noč stekleničko zamenjal z žličko.
To, da v adaptiranem mleku primanjkuje vitaminov in mineralov, je larifari, kvečjemu je obratno saj je materino mleko odvisno od njene prehrane, v adaptiranem mleku pa je vse kar otrok potrebuje!

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 19:56:36   
mišek
Ne vem če ti bom kako pomagala pa vseeno. Še naprej probaj sadje in zelenjava. Npr. banana in korenček. Daj npr. prva dva ali tri dni 3/4 banane in samo 1/4 korenčka, nato pa količino banane zmanjšuj in povečuj količino korenčka. Probaj še z drugo zelenjava in sadjem. 
Praviš, da ima sadne kašice rad, potem mu zgosti npr. z riževimi kosmiči (čisto malo, da se navadi na nov okus), pa po dveh dneh dodaj čisto malo zelenjave. Npr. Hruška in riževi kosmiči, potem pa čez nekaj dni dodaj malo cvetače. Sicer pa tako kot si rekla gre za uvajanje, če poje eno, dve žlici je zaenkrat dovolj, pač spoznava nove okuse. Zaenkrat mu je še glavno hranilo mleko.

Pri kombinaciji živil pa si lahko pomagaš s tem forumom in pa z med.over.net.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
8.1.2006 20:16:29   
April
poglej bobek05, prejle sem svojemu osemmesečniku dala spasirano babano z navadnim jogurtom. mali me je tako presenetil. prvič je pojedel par žličk spasiranega sadja, ki ga je do sedaj odklanjal.

slej ko prej bo tudi tvoj začel jesti tudi zelenjavo.  vsak dan mu jo pripravi, malo. če hoče jesti prav, če ne pa tudi.

te pa razumem, da te skrbi. jaz sem šla že skozi to obdobje in me je tudi skrbelo. ampak, kot sem ti že napisala, naši malčki dobro vedo, kaj ta hip potrebujejo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
9.1.2006 17:20:51   
tehnofil
Poskušaj več dni zapored isto hrano. Tako da ima priložnost se samo navaditi na okus- ne najesti, navaditi.


(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
14.1.2006 18:48:26   
Romcka
juhu...jaz sem se cist frisna v tem biznisu MAME, pa mam eno izkusnjo iz drugega podrocja..moja Kaja je morala hodit na fizioterapijo (tezave z vratom) in potem smo jo gnjavili in telovadili in ze mucli - KER PAC PRI  5 MESECIH SE MORE OBRNIT NA TREBUH SAMA...pa se ona pac ni hotla...pa je sla fizioterapevtka na porodnisko in 2 tedna nismo imeli terapij, pa sem ful popustila in nismo vec vsako prosto minuto samo vadli..in kr naenkrat je zacela PAC MALO KASNEJE, se obracat in nogice vlect v usta....no in ena znanka mi je rekla ze prej naj se ne sekiram - žker zaj ko smo velki nas noben ne vprasa al smo shodli pri enem letu al dveh...pa po moje je isto za hrano...eni pac jejo vse ze pri 6 mesecih, eni pa pri 8,9,..Kajina zdravnica ji je zaj ze drugic pregledala kri, da bo vidla ce ima vse kar rabi za rast - pa lahko svojo pediatrinjo prosis za to, da bios mirno spala...ekoli mogoce pa kej pomaga tale moja izkusnja:)
cmok

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
14.1.2006 20:53:42   
Seven*
Hej, prevec se sekiras. Daj mu to kar mu pase!! Poslusaj otroka.. Nekje sem prebrala, da imajo edino majhni otroci se cut za to kar njihovo telo potrebuje.. Nic se sekirat. Moj Jakob je se zdaj bolj ali manj flasar.. Taprave hrane bolj malo poje, pa je star leto in pol.. Ti se samo nehaj sekirat.. Tamali se vredu redi, raste in to je vazno. Ostalo sploh ni vazno.. Poglej ga!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
14.1.2006 21:33:07   
Maja Z
ojla

ej, nehi se sekiratuser posted image . Jst sem se že nehala, ker drugače nikamor ne prideš.user posted image

Kaja je stara 9 mesecev, pa je sadje (kokr se ji sprdne)user posted image , jogurte, skute, mogoče govejo juhico...to je pa vse...bognedaj da bi kdaj pojedla kakšno "konkretno" kosilo..vedno ji dam za probat in po dveh žlicah zapre usta in se obrača stran al pa pljune ven....sem se že navadla in se ne obremenjujem več..itak bi mi blo bolš če bi jedla vse, ampak tako pač je..slej ko prej bo začela jest (in če bo vsaj malo podobna meni, bo jedla VELIKO)user posted image  in tvoj user posted image  tudi..tako ji pač dajem to, kar ji paše in rada je...na kilaži pa lepo pridobiva...

če je zdrav, je vse OK

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
15.1.2006 15:08:28   
joca
bobek tudi pri nas je isto. uvajamo gosto hrano že od 4. meseca pa poje samo dopoldan sadje, popoldan pa mu dam par žličk zelenjave in včasih poje dve ali tri žličke , včasih pa nič. 17 januarja bo stra 7 mesecev pa se ne sekiram preveč počasi bo že začel jesti.
lpuser posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
15.1.2006 18:44:48   
rouzi
joj, evo mene! user posted image zadnjič sem bila na ringaraji meseca maja..s trebuhom..
žal nimam doma računalnika (še). 
najprej pozdravček vsem, predvsem julijkam, madonca, kako je to že daleč ane?user posted image

bobek, mislim da ga ne smeš silit. očitno še ni pripravljen.moj user posted image tudi najprej ni maral, pa sem mu mešala z jabolčno čežano, zdaj pa je vse kar mu dam. se pa že 14 dni ne dojiva več, star bo 7 mesecev, je bil rojen 5 tednov prekmalu.

(odgovor članu joca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
15.1.2006 19:24:36   
bobek05
Hvala vsem za odgovore... Sekirat smo se nehali in bomo videli kako bo... Danes smo bili npr. na kosilu pri moji tašči in nas je vse na rit zmetalo, ker je jedel pa skoraj vse kar smo mi jedli... user posted image Krompir, piščančje meso, čist malo graheca v omakici, juho z rezanci in korenčkom... user posted image Sem kar zijala 

(odgovor članu rouzi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
15.1.2006 19:26:52   
bobek05
joj, sem prehitro stisnila potrdi...

v glavnem, se orientirava samo po njemu... je pač tisto kar mu paše in kdaj mu paše.. smo pa mi tudi njega že malo pokapirali - namreč JE VSE, ko jih veliko sedi za mizo in vsi jejo... potem sploh ni problem za jest... user posted image dober je, ni kaj... zdaj bova vsak dan vabila kakšnih 5 ljudi na kosilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: mi smo še vedno na istem... :-(
15.1.2006 19:27:50   
bobek05
kdo pride jutri???? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?