|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mleko je, mleka ni
17.8.2010 20:27:15   
žabica13
Drage mamice,

sem še čisto nova mamica z enotedenskim sončkom doma. Z dojenjem imava rahle težavice, sprva nama je težko steklo, dojiva se z nastavki, potem je nekako se ulafalo. In glej ga zlomka, ko pogruntava kako se namestit, kako s šivi tam spodaj sedet, danes mleka praktično ni! Prejle sva se v 3 urah dojila 3x, izmenično dojke, pa je bil naš user posted image  še vedno tako lačen da je kar usteca odpiral in spat ni mogel. Sem mu potem dodala umetno mleko. Zdaj me pa vaše izkušnje zanimajo, če danes mleka ni bilo , ali to pomeni da se ustavljha in je konec z njim, ali je to lahko začasno, posledica utrujenosti, da nisem dovolj počivala - in se bo uredilo? Malo neumno vprašanje, ampak ko si nov na tem področju ratajo tudi takšna vprašanja.

Pa še o nastavkih - ali je po vaše bolje dojiti z manjšimi ali malo večjimi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 20:38:59   
Anonimen
Mleko gotovo maš, ga ne zmanjka čez noč. Ko je bla moja en teden stara sva se skos dojile, pa sm mela občutek da je še lačna, čeprav se je hotla sam crkljat. Tud dojke so ble bolj prazne, ker sva se prepogosto dojile. Potem sem ji začela dajat dudo, da se je mal potolažla, ko je bla pa res lačna, je pa fajn potegnila, tko da sm kr čutila kako se v drugi dojki dela mleko. Pa mogoče probej brez nastavkov,če seveda gre. Jest bi ti rekla,da še kr probavaj dojit,pa bo že šlo.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 21:01:48   
lean
user posted image  čestitke

glede dojenja in nastavkov:probaj dojit brez, da se jih ne bo navadila. Se ti bo tudi delalo več mleka, ker bodo majhna usteca bolj stimulirala dojko. To napako sem jaz nardila, se je nastavkov preveč navadila pol pa brez ni znala, sem mislila da nimam mleka (tudi načrpat ga nisem mogla) in sem jo en mesec hranila po flaški, sem se fajn namatrala, da se je spet dojila in se dojive še zdaj pri 11 mescih, sem ful vesela.
Mleka ti sigurno ne zmanjkuje, samo včasih malo dlje traja da se povpraševanje in ponudba uskladi. Poskusi tudi s kakšnim čajem za dojenje, pa počivaj. Poskusi dojit leže (boš tudi tako počivala) zaradi šivov, če se pogosto dojita oziroma da ti visi na joški. Jaz sem morala ponovno na šivanje (verjemi ni fajn izkušnja), ker mi je mala non stop visela na joški, ni marala dude, seveda z nastavki pa mi leže ni šlo in sem zato sedela, sicer na šlaufu, ampak ni pomagalo.
Držim pesti, da vama bo uspelo.

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 21:06:08   
žabica13
Hvala ste me malo potolažile. Z nastavki pa dojimo ker imam čisto udrte bradavice in jo težko zagrabi. Sicer se mi zdi da je po tednu dni kar jih nekdo stimulira malo boljše in da je bradavica malo "ven stopila" tako da bom res probala brez nastavka (jutri da ne bomo ponoči delali rompompoma). Lean to je ful lepo da se še zdaj dojita, meni je to tudi zelo velika želja, da nama dojenje steče in se dojiva čimdlje

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 21:13:16   
tlb
ti kar pogosto pristavljaj, pa bo! se bosta oba naučila dojenja, mleka pa tudi ne zmanjka kar tako, čez noč....

Jaz sem tudi dojila z nastavki, zaradi vdrtih bradavic. Potem pa je patronažni uspelo malega prepričat, da se je lepo prisesal brez nastavka :) in je res boljše jedel (taprvo sem dojila ves čas z nastavki, ni mi uspelo brez, niti pod razno....). Sem si pa tik pred dojenjem sprva "bradavico ven potegnila" s pumpo, pa tudi mleko je takoj začelo tečt in se je mali lepše prisesal. Po mesecu dni pa tudi pumpe več ne potrebujem, vsa oprai tamali sam :)

Pa čestitke za dojenčka pa veliko lepih dni in mirno hranjenje (to zadnje pa vsaki novi mamici zaželim....) :)
LP! T
------------

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 21:16:59   
Mož*
Žabica, samo ne se ustrašit in ne odnehaj, Dojenje se v prvih 14 dneh šele vzpostavlja in več, ko je podojev, večkrat, ko boš pristavila, bolje bo. Fino je, če se mamica in otrok preselita kar v posteljo, pa se dojita leže. Čim prej poskusi tudi z dojenjem brez nastavkov, pa pij dovolj tekočine. Izjemno pomemno je, da zaupaš vase in verjameš, da vama bo dojenje uspelo. Moraš tudi vedeti, da dojke kmalu niso več tako trde, kot so bile v začetku in da mleko ves časa nastaja sproti. Dojke torej niso neko skladišče, ampak bolj "sprotna proizvodnja". 

_____________________________

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 21:20:43   
Petraa
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mleko je, mleka ni
17.8.2010 22:45:12   
nusi
ti samo pristavljaj, pa nima veze al se ti zdi da teče ali ne. Glede nastavkov, js sm jih uporabljala skor cela dva meseca in enga lepga dneva je tamal zagrabu brez, prej pa ni hotel niti pod razno in ne boj seda se bo mali kaj manj redil in ni res, da boš imela kej manj mleka zarad tega, manj pa ga lahko imaš kadar premalo piješ ali premalo počivaš, ampak glede na to, da se dojenje šele vzpostavlja se je to pač zgodil - ne pomen zdej to, da bo skos tko, pazi nase, pa bo že ok. Naš se je z nastavki prvi mesec zredil 1200 g in drugi mesec malo manj kot 1700 g, mleka imamo pa za izvoz.

Sem to tut jst tuki gor spraševala in so me punce pomirile, da ne bo nč narobe, plus moja patronažna, ki jih je tut sama morala uporabljat - pa menda ja ve kaj je prav in kaj ne user posted image

Velikost nastavkov - men so bli ok avent normal, zato ker more bit dost velik, da potegne in bradavico in kolobar notr, ne sam bradavico, ker pol ne stimulira pravih delov dojke. Pa verjetno ne bo kr taprvič ko boš probala hotu brez pit, počaki par dni pa spet, enkrat bo že zagrabu nej se ti ne mudi.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mleko je, mleka ni
18.8.2010 11:01:50   
blazka
Se strinjam z vsem, kar so mamice zgoraj povedale, le to bi še poudarila: čim več počivaj in čim več pij. Ponavadi je tako, da ko pride mamica domov, kar pozabi počivat. Jaz sem mojemu dragemu rekla, da mleko delam in sem šla ležat.

Želim ti da čimprej premagaš te začetniške težave z dojenjem in da vama lepo steče in bosta dojila doooooolgooooo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mleko je, mleka ni
19.8.2010 17:17:36   
natasarobi
žabica13 - jaz sem si mleko začela skoraj po vsakem podoju črpat in imam sedaj več mleka.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?