|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   močenje postelje
31.3.2004 7:37:00   
tapi
Sem mati dveh punčk, starih štiri leta in šest mesecev. Starejša je bila ponoči suha približno pri dveh letih. Ko je imela tri leta smo se preselili v novo stanovanje, približno ob istem času pa sem jaz zanosila. Takoj po prihodu v novo stanovanje je začela ponovno močiti posteljo in to se sedaj nadaljuje že eno leto. Naj povem, da ni na sestrico prav nič ljubosumna in jo ima zelo rada. Ima mogoče kdo podobne izkušnje? Kako naj se do punčke vedem? Naj se delam kot da ni nič, naj se z njo pogovarjam o temu? Ima mogoče kdo recept, ki deluje, sa bi bil čas, da bi se to prenehalo.

Hvala za odgovore in srečno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   močenje postelje
31.3.2004 9:18:57   
Babsi
Žal ti ne morem pomagat. Naša je bila decembra 3, pa še vedno spi s plenico, ker se polula in se niti ne zbudi, ampak mokra spi do jutra. Sem se tudi že spraševala, kaj naj storim. Zaenkrat pač spi s plenico.
Probaj se pogovarjat z njo, od prijateljice tamala je sama rekla, da se ponoči zbudi in ker ima plenico se kar polula. So jo dali brez plenice spat in je bila suha.
Verjetno pa je res kriva sprememba. Zdaj, ko bo poletje poskusite spet.
Evo, nobene prave pomoči od mene

(odgovor članu tapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   močenje postelje
31.3.2004 9:44:04   
polona
Jaz ti tudi predlagam potrpežljivost. Za to, da moči posteljo, so gotovo krive spremembe. Sicer je pa moj junak bil ponoči suh šele pri 4,5 letih. Zdaj ga dam okoli 23.00 lulat in potem prespi noč brez lulanja.

Poleti bo čas za to, zdaj se pa ne obremenjuj, prav tako pa tudi njej teh težav ne omenjaj preveč.

(odgovor članu tapi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   močenje postelje
31.3.2004 15:11:35   
LEJLA
No pri nasi familiji smo bili pa vsi polulancki zelo dolgo. Potem smo se pa preselili in sva bili obe s sestro suhe. Sem slisala, da pravijo da je nekaj tudi na sevanjih in mogoce lahko narocite koga da vam "premeri" te vibracije in svetuje kako prestaviti posteljo. Pri nas se je to zelo obneslo.

(odgovor članu tapi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   močenje postelje
5.4.2004 11:25:13   
koala
Pozdravljena Tapi!
Podoben problem je imela tudi moja svakinja s svojim sinčkom. Ko so dali skozi vse preglede, da je telesno vse OK, so ji svetovali, da začneta risati dnevnik suhih in mokrih noči. Tako sta izdelala plakat iz šeleshamerja in nanj naredila koledar za cel mesec. Če se je mali zbudil suh, sta narisala sončka, če je bil pa moker sta narisala oblakec z dežjem. Dogovorila sat se tudi da za nekaj zaporednih sončkov, dobi majhno nagrado. (začela sta postopoma, najprej dav, pa tri ,..) Sicer je trajalo nekaj mesecev, toda fantek je zdaj suh. Svetujem pa ti, da deklico pred spanjem daš lulat, da zvečer poskrbiš, da ne pije preveč in da je ne kregaš ali sramotiš, če ji ne uspe, da bi se zbudila suha. Pod nobenim pogojem pa je ne zbujaj ponoči, saj se tako otroku podre naravni ritem spanja, kar pa sploh ni dobro!
Upam da sem pomagala, pa enega za vaju:

Lp!
Koala

(odgovor članu tapi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   močenje postelje
15.4.2004 14:00:46   
Babsi
sem tud jaz premišljevala o "tehniki" prebujanja ponoči. Pa sem se odločila, da tega raje ne počnem, to pa zato, ker se spomnim brata, katerega sta starša prebujala okrog polnoči. In sta to počela do njegovega 7 leta, če ga nista zbudila, se je polulal.

(odgovor članu tapi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   močenje postelje
19.4.2004 21:48:37   
nusa
Pozdravljena
Tudi mi imamo občasno te probleme,le da je moj starejši sin star 9.let!Prvo so mi vsi govorili (vključno z zdravniki ), da ima otrok pravico lulat
v posteljo do 6.letaPa ajde,potem je bilo za silo ok,zgodilo se je samo še tu pa tam.Potem sta se ločila moja starša,na katere je bil zelo navezan,pa smo spet začeli konstantno,vsak danPotem čez kakih pol leta(vmes smo risali sončke in oblačke-posveti pri pedopsihologinji)se je vsa stvar spet malce obnesla
Naslednji ruker je bila moja nosečnost,tej je potem sledil popolni pregled v bolnišnici,kjer je bil izključen vsak bolezenski izvor.Ugotovili so,da se na tak način odziva na stresne situacije!Tako,da popolnoma razumem kaj daješ skozi!Mi ga sicer še zdaj občasno peljemo lulat,zjutraj pa,če je moker,pa to enostavno spregledam!Zdaj že kar sam zavije pod tuš in tako se začne še en danSamo nikar je ne kregaj ,najbolje je da enostavno spregledaš!Sicer pa mislim,da še ni ravno razloga za prehitrim ukrepanjem!Lahko pa vprašaš pediatrinjo za nasvet
Želim ti obilo potrpljenja
lp Nuša

(odgovor članu tapi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   močenje postelje
12.7.2004 20:47:25   
Anonimen
9nebesaLepo pozdravljena.Ja kako različni so otroci se lahko vidi že v eni sami družini.Jaz sem imela problem z starejšo hčerko.Ponoči je posteljo močila vse do sedmega leta,pa so jo hoteli poislati v Ljubljano na specialistični pregled.Potem pa se ji je vnel slepič in je morala na operacijo.Od dne ko je prišla iz bolnice ni več močila postelje.Sin pa je pri dveh leti sam odklonil pleničko in od tistega večera je ostal suh.Ti pa kar ignoriraj ko jo dobiš polulano,ne jo zasramovat,to je najhujša napaka,bože samo prešlo,za vsako stvar je potreben čas in potrpljenje.Pozdravčke družinici!!!!:metulj::sloncek::zajcek::racka:

(odgovor članu tapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?