|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moje avgustovke
28.6.2005 13:08:17   
miševi
Pa sem nazaj...

Take obravnave, kot sem jo doživela danes, ne želim nobeni. Še sedaj :(( kot dež. Zaradi podobnih izkušenj iz prve nosečnosti sploh pomislim ne na morebitno tretjo nosečnost. Tale bo definitivno zadnji. Ker je moja gin. na porodniški in je novi gin. na dopustu, me je danes sprejela spet druga. In me obdelala zaradi mojih kg. Je rekla, da sem pa danes na ta pravo naletela. Da ona ne mara takih nosečnic in jim ne dovoli, da se redijo. Da je že od včeraj zjutraj v službi (a sem jaz kriva za to). Da na uz ne bo nič videla, ker se zaradi špeha ne da (kako hudiča pa drugi vse vidijo!!!). Potem sem pa začela :((. Nisem mogla več. Potem me pa še nadere, da naj bom pri miru, da bo sploh kaj lahko videla. Rekla je, da ne zaupa merjenju RR doma, pa vedno napišem realne vrednosti, saj bi sebe in :duda: goljufala.
Ne morem pomagat, če sem :pujs:. Taka sem, taka sem dobila moža, tako me ima rada moja Nika. Jaz ne morem več....
Sedaj se grem pomirit, da me take ne dobi moj :love:. Hvala, ker sem vam lahko to napisala, vsaj njega ne bom obremenjevala.

Uživajte v :nosecka:, ker jaz ne morem več. Sedaj bom pred vsakim pregledom imela pritisk v višavah in ker mi ne bodo verjeli, da je doma v redu, bom spet pristala v bolnišnici.
:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   moje avgustovke
28.6.2005 13:19:50   
Jessy
Miševi, saj ne morem verjet, kaj se ti je pripetilo! Kako so lahko eni tako brezsrčni??? Zakaj taki ljudje, ki nimajo kančka spoštovanja do drugih sploh lahko delajo v javnih ustanovah, sploh pa z nosečnicami, ki smo že tako bolj občutljive, kot ostali ljudje! Jaz bi jo kar prijavila!

Veš kaj ti bom rekla! Poskusi se ne obremenjevati z njenimi besedami. Če se ti počutiš vredu, potem je tako prav! Nisi edina, ki si dobila "preveč" kilogramov gor. Tudi jaz nisem ena tistih srečnic, ki dobijo slabih 10 kg in sem že od prej bolj debelušna, pa se zato ne bom sekirala, pa naj pri G težijo kolikor hočejo.
Smem vprašati, koliko si se sploh vsega skupaj zredila v nosečnosti?

Poskusi se pomiriti, da ne boš še :duda: spravila v slabo voljo!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   moje avgustovke
28.6.2005 13:29:47   
Jessy
Tea, ker smo s prejšnjo temo zdrsnile že na drugo stran, ti kar tu odgovarjam.

Jaz :duda: čutim na 5 minut, pa na 20 minut, lahko na 1 uro, lahko pa preteče tudi 5 ur med zadnjim in novim gibom. Po moje je to po :love: podedovala - spanje, mislim!
V bistvu so gibi popolnoma različni od dneva do dneva. Danes sem že naštela 7 gibov od 10. ure do zdaj, medtem, ko sem dva dni nazaj naštela 3 gibe v desetih urah. Zelo različno je!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   moje avgustovke
28.6.2005 13:30:35   
miševi
Jessy, hvala. Do sedaj 12 kg. Imam pa še od prej fajn zalogo, več kot ti.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   moje avgustovke
28.6.2005 13:33:40   
Jessy
Meni se zdi, da se nisi nič preveč zredila.

Jaz sem imela pred zanositvijo 10 kg viška (me je na to opozoril tudi G), do prejšnjega tedna pa sem dobila 15 kg (G pravi, da 14 kg), pa mi je rekel, da se mu zdi ta "pridobitev" še popolnoma sprejemljiva. Seveda se jaz strinjam z njim.

A veš kaj...to okrog kilogramov je tako odvisno od G do G. Eni ti bodo težili že pri desetih kg, medtem, ko drugi ne bodo nič rekli pri 18 kg in več.

Samo ne se sekirat, lepo te prosim!!!!!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   moje avgustovke
28.6.2005 13:36:26   
Tiamo
boga naša miševi...:((:((

kaj naj rečem o tvoji G, da je navadna pras... Kako si sploh upa kaj takega reči. Naj vsak zase skrbi...Jaz vem, da bi v tvojem primeru takoj zapustila ordinacijo in šla drugam.

Podobno se je meni zgodilo pri bivši G. Sma s seboj je bila tok obremenjena, da je nas punce obremenjevala s kg, hujšanjem in z vsem podobnim. Meni se je zamerila, ko sem začutila bulico na dojki, šla sem k njej jo prosila, če mi lahko pregleda. Se slečem in sem takoj zašvicala pod pazuho.Bilo je avgusta, vroče k pri norcih, pa še živci so pripomogli k znojenju. Se ji opravičim, da se pač potim, kjub temu, da sem se stuširala..in ona me nadere, da obstajajo voda, milo in dezodoranti. Mi je prikipelo, sem jo poslala nekam ,se obleka in šla. Seveda so se mi takoj usule solze, samo da sem se usedla v avto. Potem sem šla na samoplačniško varjanto pregleda dojk, kjer sem švicala kot :pujs: in dr. mi je rekel, da je to normalno. Da tudi on švica če gre k zobarju.

Ne se obremenjevati s takimi zadevami, pa sploh k moramo biti srečke nosečke. :rozica::rozica::rozica:




(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   moje avgustovke
28.6.2005 13:50:49   
smrka
mi je kar hudo ko sem prebirala tvoj tekst miska!! Ampak ta ginekologinja je ****. Na tvojem mestu bi sla takoj do vodilnega v bolnici ali ZD kjer si bla in vprasala a je to odnos do pacientke!!!
Ne imej se za debelo, in uzivaj v nosecnosti. Tvoj:love: te ima rad in to je taglavno. Res, neobremenjuj se s tezo, jaz sem zdaj 95 kg in sem v 37 tednu nosecnosti. Sploh se neobremenjujem s kilami, mislim samo na to da bo vse v vredu z otrokom. Pa ceprav sem debela, se je se kako lepo videlo na UZ kaj bom imela.
smrka :kuza:

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   moje avgustovke
28.6.2005 15:30:23   
tea01
Ej punca, veš kaj zdaj pa kr nehaj in se imej RADA!!!

Če ta dohtrca ne mara takih nosečnic je to njen problem in ne tvoj, ker ti imaš samo sebe rada, ravno tako tvoj mož in tvoja Nika. Matr bi ji nazaj zabila. Kaj pa ona misli, da je??????????????


Kaj a morajo vse nosečnice zgledati kot manekenke iz modne revije????????? Pa nima nič proti njim.!!!


Zadnje čase se mi ful dopade reklama za DOVE. Res je dobra. Upam, da ste jo vidle.

Miševi, me te imamo rade tako kot si!!!!

Tea01

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   moje avgustovke
28.6.2005 16:11:59   
tina104
Miševi, rada bi ti rekla, da se ne sekiraj zaradi kg, pa vem, da to ni lahko. Jaz sem do 32. tedna pridobila 11 kg, kar je tudi veliko. Ampak veš kaj, niso pa vse ginekologinje oz. ginekologi taki, da te obremenjuejo glede kil - mene so sedaj v nosečnosti pregledovali eni trije ali štirje ginekologi (ker je moja G na bolniški), pa še noben ni rekel NIČ glede mojih kil. Je se pa ena moja kolegica od enega do drugega pregleda zredila za 2 kg, pa ji je rekel, da se preveč redi. Ženska je noseča en teden manj kot jaz, pa se ji trebuh komaj pozna - mislim no, eni res pretiravajo. Sicer pa bomo mi same mogle te kile po nosečnosti dol spravljat.
To, kar pa opisuješ ti Tia, pa se mi zdi sploh ponižujoče - mislim, že itak je vroče, pa še splošno znano je, da se nosečnice bolj potijo... Kako ti sploh lahko reče kaj takega????????:grrr:

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   moje avgustovke
28.6.2005 16:26:50   
Jessy
Miševi, sem se še enih besed svojega ginekologa spomnila glede kilogramov. Če se spomniš, sem se enkrat v petih tednih zredila kar za 5 kg. No, takrat mi je rekel, da to ni dobro...bla..bla..bla... Na koncu pa je dodal, da v bistvu je pa njemu čisto vseeno koliko se zredim, saj jih bom mogla sama spravljat dol in da tisto, kar sem pridelala do 27. tedna, s tistim se bom ukvarjala po porodu, kar pa dobimo po 27. tednu, pa gre stran, ko rodimo. Torej, me čaka borba s kakimi 9 kg.

Saj v bistvu nam ti G želijo samo dobro, ne zavedajo se pa, kaj včasih pade iz njihovih ust in kako zna to boleti. Sploh se pa že same kar naprej, celo življenje ukvarjamo z odvečnimi kg, pol da ti pa še eden eno tako izjavi....:grrr::grrr::grrr:

A si se že kaj pomirila?

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   moje avgustovke
28.6.2005 18:09:41   
LARIKA
Joj miševi pa to je grozno!!! Pa kaj ona misli da je!!! Nisem noseča pa ji ne ni dovolila da se tako obnaša do mene!! Kar je pa preveč je pa preveč. Šla je čez vse mere okusnega obnašanja. Jaz bi se sigurno pritožila pri upravi. Saj to je normalno da se ženska zredi med nosečnostjo. Draga miševi- ne obremenjuj se z kilogrami. Pa kaj potem če si bolj močna. Imaš moža,če prav razumem tudi hčerko- naj te besede ene zafrustirane babnice ne spravijo v solze, si ne zaslužiš jokat.

Naj te tvoj dragi stisne k sebi pa pozabi na to kokoš.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   moje avgustovke
28.6.2005 20:05:02   
hugolina
Pozdravljene drage avgustovke!
Ravno sva prisopihala iz :morje:, kjer je prav tako noro soparno kot tukaj na Gorenjskem. Voda pa da ne govorim.....mlaka. Ampak plavala sem pa le (čeprav sem se sama sebi zdela smešna). Jaz sem drugače v vodi kot en otrok in skačem, pa prevale delam, pa tko....zdej pa tega nisem :zmeden2:, ker se mi ni lih zdel najbolj primerno. Sem pa imela sprva pomisleke, glede tega al bi sploh šla v vodo.

Glede gibov vsako jutro rečem, da bom začela šteti ampak čez dan pol vse zabluzim, tko da ... pametni pišejo. Bo treba začet. Bla pa je :duda: danes ponoči tako aktivna, da sem spala mogoče kake 3 ure. Kaj tacga pa tudi še nisem doživela.

Btw, moram reč da ste ble tako zeeeellooo pridne, da sploh ne vem, če bom utegnila vse napisat, kar sem do sedaj prebrala.
Tia, glede frendic bi lahko napisala cel roman. Ko sem brala tvojo zgodbo, se mi je zdelo kot da opisuješ mojo situacijo, mogoče samo malček obrnjeno. Nimam besed. Ne sekiraj se, misli nase, na svojega :love: in :duda:. To je najpomembnejše, bolj kot te "prijateljice", ki jih je zmeraj več. Jaz nevem več kam to pelje. Ampak o tem bom drugič.

Sedaj pa Miševi: sploh ne morem verjeti, kaj sem prebrala. Totalno sem zaprepadena in sploh ne morem verjeti, da taka oseba lahko opravlja delo z ljudmi. PODEN!!!!! Mislim, pa veš kam bi jo poslala p..... jedno, da si dovoli kaj takega ne samo reči ampak sploh pomisliti. In to nam :nosecka:, k smo že tko 1000x bolj občutljive na vsako stvar. Brrrrr ....
Na tvojem mestu bi, če bi še kdaj naletela na njo, zahtevala drugega G in to brez premisleka. Pa tudi povedala bi zakaj tako. Če pa ne, bi pa stopila do predstojnika oddelka. Takole se pa res ne dela, saj smo vendar ljudje.
Upam, da si se pomirila, misli na svojega :duda: in nase, kajti to je ta trenutek najbolj pomembno.:rozica:

No, sej sem sigurno še kaj pozabla. Zdej grem pa pod tuš, ker mi kar dol teče, pa na kg breskev, pa se še tipkamo
lp

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   moje avgustovke
28.6.2005 20:23:46   
miševi
Najlepša hvala vsem skupaj. Sedaj je malo bolje, le oči me še vedno pečejo od joka. :love: sem pa tudi povedala, ker me je našel še vso objokano. Je hotel it takoj nazaj v bolnico...

Sama imam glede kg stvari pošlihtane in se do sedaj nisem morila preveč s tem. Nisem bila ravno happy za vsako dodatno kilo, vendar vem, da lahko shujšam, ker imam trdno voljo in mi je to že uspelo. Tudi določeni gin. so mi do sedaj že kaj rekli glede kg, vendar vedno na "lep" način. Še "zloglasni" dr. T.... iz naše bolnice mi je vedno zapel le debelo deklico, pa kaj v šali rekel, pa sva se zmenila. Tole danes je blo pa res too much. Kot da je obremenjena s sabo, ker se je ona med nosečnostjo preveč zredila in je potem hujšala (sicer ni predebela, vendar vem, da je spravljala še nekaj časa dol kg od poroda), pa ker je bla depresivna po obeh CR. To je njena stvar. Pa tudi jaz nisem kriva, če so dopusti in je bla že od včeraj zjutraj na šihtu. Se vidi, da smo :nosecka: res bolj občutljive, ker drugače bi se verjetno zjokala šele v avtu (kot ti, Tia) ali pa doma. Tko sem se pa še osramotila zraven. Moj :love: me je pa najprej nahrulil, da bi ji mogla kaj nazaj rečt. Pa še kako prav je imel. Ni me vprašala, a kaj zatekam, a mam kaj izcedka, je kar takoj in do konca napadla, tako da še do besede prišla. Na koncu sem jo samo vprašala, če smem glede na svoje stanje na morje, pa je bila spet voda na njen mlin - ja, seveda - plavat full, pa pit 3 l ali več, pa "nič" jest.

V glavnem, sedaj je res malo bolje. Jutri grem še na 3 urni test za sladkor, ker sem imela pri enournem vrednost 7,6, pa me je še na to poslala. Vendar me to niti ne skrbi.

Kaj naj rečem - 1000x vam hvala za podporo, pa ker ste in še berete tole moje dolgovezenje, vendar mi pomaga, če dam iz sebe. Če to vse povem mojemu, bo vse dohtarje nekam poslal.

Tele :rozica::rozica::rozica::rozica: so za vas in vaše :duda:.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   moje avgustovke
28.6.2005 21:02:13   
Tiamo
:bravo::bravo::bravo:
Miševi jutri je še en dan...:)-:)- brez veze se sekirat...nikamor to ne pelje...

nočko vsem, se jutri tipkamo...

blagor tebi hudolina, kaj bi dala, da bi lahko zaplavala, pa tudi v mlaki...


(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   moje avgustovke
28.6.2005 22:13:24   
smrka
Jaz pa vseeno mislim, da bi morala zatozit to :pujs: sefu bolnice ali ZD. Zakaj bi nosecke trpele tako obnasanje g? To ni v etiki g. da se tako obnasa da pacientke... jaz bi sla in bi se skasljala nad "sefom" in boga prosila da dobi kako posledicno kazen oz. da se ti vsaj opravici. Toliko placujemo za zdravstvo, potem da se pa ena :pujs: tako izlaja na pacientko...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?