|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morska hrana med nosečnostjo
25.5.2009 7:58:09   
talika81
v eni od strokovnih revij je bilo objavljeno, da imajo otroci, katerih matere so v nosečnosti jedle morsko hrano, boljše sposobnosti z vidfika nevrološkega razvoja. morska hrana je namreč bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so nujno potrebne za optimalen razvoj živčevja. toda na drugi strani je morska hrana lahko okužena z nevrotoksini, zlasti s težkimi kovinami, npr. živim srebrom. zato so npr. v ZDA v veljavi priporočila Agencije za prehrano, da naj noseče ženske v ZDA ne presežejo vnosa 340 g morske hrane na teden.
slovenske sveže rine naj ne bi vsebovale velikih količin težkih kovin in živega srebra. previdnost pa vsekakor velja pri zamrznjenih in konzerviranih izdelikh. sedaj so na tržišlu tudi kakovostni prehranski dodatki, ki vsebujejo omega-3 maščobne kisline.

(vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti)

_____________________________

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morska hrana med nosečnostjo
25.5.2009 9:57:06   
vijolca
Ja, omega-3 maščobne kisline naj bi kar pomembno vplivale na umske sposobnosti naših malčkov. Poudarila bi le, da so eden najbolj virov sardele, skuše in inčuni (ki jih verjetno zaradi soli ne moremo prav dosti pojesti), saj vsebujejo zelo veliko omega-3 hkrati pa nizke vsebnosti težkih kovin - kar velja še posebej za sardele, ki so bolj na začetku prehranjevalne verige. Pri večjih ribah, ki se hranijo z drugimi manjšimi ribami je namreč problem, da se težke kovine akumulirajo v tkivu v bistveno večjih koncentracijah kot pri manjših ribah, ki se na primer hranijo s planktonom.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: morska hrana med nosečnostjo
15.12.2009 12:52:09   
Martinčka
mene pa nekaj zanima, pa ne bom nove teme zato odpirala če se strinjate... zelo rada imam školjke.. ampak družina mi pravi da ni dobro če jih jem!? Sicer tudi obožujem surove školjke in ribe, ampak ne vem kako je res sedaj s tem ko sem noseča? zdajle sicer še gre, sam ko se bo pa približal maj pa ne vem kako bom zdržala da si ne bom naročila krožnika surovih školjk in ribji carpacciouser posted image ...
imate kaj izkušenj?

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: morska hrana med nosečnostjo
16.12.2009 14:58:26   
tweety83
Tele surove zadeve po moje niso ravno najboljše zate in za dojenčka,potem je bolje če si naročiš kaj kuhanega ali pečenega. Sama tudi obožujem ribe in ostale morske sadeže,pa sem se raje zadovoljila s kakšno morsko pico, morsko ploščo in pa dagnjami na buzaro.
Brala sem da je tunina tista ki naj bi bila najbolj problematična-da je ni dobro jesti v velikih količinah.
Obožujem tudi biftek in pršut a ga zaradi tega ker nisem prebolela tokse ne smem. Po moje se vsaka izmed nas lahko vsaj teh devet mesecev vzdrži takšne ali drugačne hrane,da je le z otrokom vse ok.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?