|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mravlje v stanovanju
16.5.2007 10:39:58   
Meggi
Oprostite, a taka ljubiteljica živali pa nisn, da jim bom v kopalnici devala fojter,.. pojma nimam kako pride ta žvat notr.

Invazija,......... ponorevam,...

Ja mamo neko past- gredo lepo okol nje,...


_____________________________

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje


http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mravlje v stanovanju
16.5.2007 11:17:44   
Anonimen
Poskusi z lovorjem! Res deluje! Postavi/posuj/naredi šopke ga v vse kote, pred okna, balkonska vrata itd.
pravijo, da moraš posuti tudi z vanilijevim sladkorjem, čeprav sama tega še nisem poskusila (sladkor user posted image )
baje pomaga tudi sol...

upam, da se jih rešiš!

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mravlje v stanovanju
16.5.2007 11:26:42   
Anonimen
Mravlje maravle,ali faraonke?Teh slednjih se je težko rešit.Tačrnih pa z pošpricanjem Biokila po kotih in stenah,sam pol ne brista tiste predele.
Živite v bajti?So ti zunaje stene dostopne?Če so,pošpricaj pot mravelj z Biokilom.Jaz sem celo steklenico porabila,da sem zunaj in znotraj pošpricala vso pot,kjer sem jih videla lestiNi jih več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mravlje v stanovanju
16.5.2007 11:31:08   
Anonimen
biokil, biotol

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mravlje v stanovanju
16.5.2007 11:37:24   
al1*
baje pomaga pecilni prašek, ki ga nasuješ tam, kjer sumiš, da prihajo v stanovanje.
Ali pa kemija, kot so ti svetovale.


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mravlje v stanovanju
16.5.2007 12:36:28   
ribica.
 Baje pomaga tudi če posuješ cimet.

Če maš pa faraonke, bože moj. Predlagam selitev. Mi je že grejo kocine pokonci. Sem namreč doživela kaj so to faraonke. Sam tega ne!!!!

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mravlje v stanovanju
17.5.2007 13:12:06   
žiža
Če so faraonke je res hudič. Pri nas so se pojavile pred enimi 4 leti. Pa se na vsake tolk časa odselijo pa na zimo ponavadi spet nazaj pridejo. Menda se jih ne da uničiti in jih tudi tisti strici izganjalci, ki pridejo špricat, samo preženejo drugam user posted image
V glavnem, zlezejo čist v vsako najmanjšo stvar. Najraje imajo kruh, orehe, pecivo pa noro obožujejo pečeno meso... Naselijo se med liste v knjige, v gospodinjske aparate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......
Jaz jih za silo likvidiram tako, da večrat naredim generalkopa temeljito vse našpricam s Faracidom. Kruh moram pa imeti v hladilniku ker edino tja še nobena ni prilezla. Pa nobene hrane na plutu.
velik sreče z uničevanjem user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mravlje v stanovanju
17.5.2007 14:09:42   
PIAF
Mi smo imeli faraonke in Faracid nič ni pomagal. Takrat sem v semenarni kupila neko "past", ki privabi mravlje in jejo tisto stvar notri, potem pa jo odnesejo v svoje gnezdo in tako v bistvu uničiš "center" njihovega bivanja. od takrat (trkam!!) jih nimamo!

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mravlje v stanovanju
19.5.2007 13:20:53   
natasarobi
Kupi v Merkurju 'past' ki ga nastaviš na pot ki jo imajo mravlje. Mravlje hodijo to jest in nosijo v gnezdo. Preverjeno - pri nas mravlje ne hodijo več po dnevni sobi. Zadevico postuš tam cca 6 tednov, čeprav sem jaz opazilo, da jih ni več po dveh-treh dneh.

Lahko posuješ sol, ampak to ne pomaga dolgo časa, pa še grozno zgleda tista sol po tleh.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mravlje v stanovanju
24.5.2007 10:56:44   
majchika
Če nočeš kemije poskusi z ekstraktom grenivkinih pečk. Razredčiš in pošpricaš. Smo preverili, deluje in jih ni nazaj.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mravlje v stanovanju
29.5.2009 2:44:56   
yellowcrystalstar
pred kratkim sem se preselila v stolpnico in tu so faraonke. za znoret. sploh ne vem kaj nardit, ker, ko je šel moj kupovat pasti mu je tam prodajalka zatrdila, da se pasti za faraonke ne da več kupit, in da so pač samo te za vse sorte mravelj, in da morda bojo tudi faraonke to popapale.
ja pa kaj še. vedno več jih je. ima katera morda kak nasvet? al pa informacijo, s čim jih iztrebit. v skrajni sili bo treba profije poklicat, ampak itak baje nič ne pomaga, če se jih ne iztrebi v celostni stavbi.


_____________________________

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu majchika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mravlje v stanovanju
29.5.2009 22:23:44   
barika
v 7 nadstropju imamo mravelj za izvoz (dokler so navadne črne ni panike), pač pridejo na obisk ene 2x letno in tako kot pridejo, tudi zginejo. imam pa na "sumu" spodnjo sosedo, ker ima na balkonu posajene jagode (v isti sobi z balkonom -nad njo seveda- se pa pojavijo mravlje).

< Sporočilo je popravil barika -- 29.5.2009 22:24:14 >

(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mravlje v stanovanju
30.5.2009 9:14:41   
rija
kak pa zgledajo faraonke?

ker jaz sem odrila periodično ene par mravljih družin v dnesni sobi. so pa take tini mini črne....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mravlje v stanovanju
31.5.2009 19:47:01   
malania
Faraonke so take majhne, oranžne barve...

Baje pomaga Faracid Effect (kupiš v npr. Bauhausu..). Je pa za pošpricat in baje to one znesejo v gnezdo..
Mi smo jih imeli... in zdaj ko smo pošpricali jih ni več že par mesev... Moram potrkat, upam da ne pridejo nazaj... user posted image

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mravlje v stanovanju
1.6.2009 3:07:08   
yellowcrystalstar
tole sem našla na netu in se bom tega lotila na ta način. se mi zdi, da je najbolj temeljit in zanesljiv. in poceni.
pol kile borove kisline stane 11€. upam, da bojo vse pocrkale v roku enega meseca.



Tudi sama imam problem oz. sem imela hud problem s faraonkami. Probala sem profi vabe, deratizacijo, Faracid, pa nič. No trenutno jih imam še enih par v kopalnici, drugje sem jih že zatrla.

Ogromno sem prebrala o tem na netu - stric google je fantastičen - pharaoh ant je magična beseda. Nikar špricat, ne delat deratizacij, stran s Faracidom! Mravlje preplašite in naredijo novo gnezdo, teh je potem vse več in vse težje jih je zatreti, zato nikar s faracidom. Če pa kdo misli, da pomaga mu ga podarim - imam še enega celega! Če je kdo z njim zatiral navadne mravlje verjamem, da je pomagalo, faraonke so pa čisto druga kasta.

faraonke se da zatreti, zelo učinkovito ampak traja malo dlje, z mešanico borove kisline, sladkorja in vode. To se nastavi v lončke, slamce, napoji kosme vate, ipd in nastavi na poti kjer hodijo mravlje. Te dobesedno znorijo na mešanico, kar naenkrat jih pride cel kup iz gnezda in pridno nosijo zadevo v gnezdo (dan in noč!). Če mravlje takoj pockrajo pomeni, da je mešanica premočna. Ene pa pocrkajo zato, ker se prenažrejo, druge pa nosijo mešanico v gnezdo dokler ne crkne matica. To je edin način, da se zatre gnezdo. Je pa potrebna dobra mera potrpežljivosti, ker to kar nekaj časa traja, gnezd je pa ponavadi veliko, večinoma se še sami ne zavedamo koliko. Še posebno je problematična kuhinja, kjer je tudi hrana in ene nabirajo strup druge pa hrano. Drugače je zunaj gnezda samo cca 10% mravelj ali še manj, ostale so v gnezdu. Ena matica pa baje lahko sproducira 400 mravelj na dan.

Največji problem pri faraonkah je ta da se lahko tudi 'navadna' faraonka razvije v matico, zato tudi toliko gnezd. Bolj ko jih boste špricali, več jih bo. Žal.

Borova kislina je naravno sredstvo in nanjo baje mravlje ne razvijejo odpornosti tako, kot na druga umetna kemična sredstva. Je sestavina večine vab za zatiranje faraonk. Ampak probem je bil, da pri meni niso nikoli hodile mravlje v profi vabe čeprav sem jim jih nastavila na pot. V tole domačo mešanico pa lezejo kot nore. Probala sem tudi druge mešanice hrane z borovo kislino pa niso bile navdušene. Očitno jim cukr najbolj tekne. zdaj imam pa vabe še vedno preventivno nastavljene po stanovanju, skrite v omarah, za pohištvom, okenskih policah, ipd, pokrite s servetkom ampak ni videt, da bi bilo kje kaj aktivnosti, no razen v kopalnici kjer jih še enih par vztraja.

V bloku je zatiranje mission impossible ker stanovalci mislijo, da jim deratizacije pomagajo. Saj jim - kakšen mesec potem je pa vse isto, ker mravlje pridejo nazaj ven ker gnezd niso uničili. Osebno pa mislim, da se mravlje ne sprehajajo kar tko po napeljavah, zračnikih ampak imajo dejansko gnezda v vsaki luknji (za ploščicami, ob vodovodnih ceveh, štekarjih). Treba se jih je samo pravilno lotit in problem bo rešen. Pri meni je bilo eno ogromno gnezdo v okenskem okvirju, pa sem mislila, da prihajajo od zunaj. 14 dni so se zgrinjale v lonc s strupom, cele trume, občasno (predvsem zvečer) je bila ena ozka stena ob oknu čisto polna mravelj. Ko sem jih prvič videla tolk na kupu me je kar groza popadla.

Good luck!


_____________________________

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?