|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:19:58   
Maksa007
Naš bo star 7 tednov ko bomo šli na morje, vendar me vsi prepričujejo naj ne grem, ker je tako vroče, vendar mi bi vseeno šli. Saj je tam senca in vročina se lažje prenaša ob morju. Gremo pa v prikolico, kjer pa zna biti ponoči kar vroče. Kaj bi naredile ve?
PS: Gremo pa drug teden oz. od prvega julija dalje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:27:09   
darjatimci
Jaz s tako majhnim dojenčkom v prikolico nebi šla,razlogov je pa veliko.Ampak smo si pa mame zelo različne,tako da je tvoja stvar kako se boš odločila.

(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:28:17   
Primoza
Ne bi šel.

(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:34:41   
Janeja
Jaz osebno ne bi šla. Sploh pa ne v prikolico in po tej vročini.

So pa šli eni kolegi lani z 1 mesec starim dojenčkom v šotor, pa ravno tako julija, ko je bilo pasje vroče. Pa je bilo vse OK.


Ljudje smo pač različni. Ti se moraš pa sama odločit.



(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:35:41   
Anonimen
Prikolica nikakor. Težko spraviš vanjo tisti zrak izpod borovcev....

Veliko raje apartma, obvezno s klimo.
Na morje pa vsekakor pejte, naj se dojenček nadiha svežega zraka. Res je, da se vročina tu lažje prenaša user posted image  user posted image

(odgovor članu Maksa007)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:40:37   
Marogica
Mi smo to "napako" naredili pri ta večjem otroku. Šli smo v prikolico, toplo je bilo tam nekje do 35 stopinj. Pri tej starosti otrok ne zna uravnavati temperature in ga lahko ščitiš samo tako, da se vročini izogibaš. To v prikolici NI mogoče, ker je enostavno slabo izolirana in kljub pihljanju je vroča kot kakšna peč. Tako malega otroka pa tudi ne moreš hladiti (beri kopati, močiti) vsako uro. Tako, da je "katastrofa" v naprej programirana. Mi smo po 3 dneh morali domov.
Še nekaj - na morju je tudi v senci zelo vroče, prevroče za tako majhnega otroka.

Pojdite raje septembra, ko bo otroček že večji, pa tudi temperature bodo "normalne".

(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:45:34   
dudika
Jaz sicer še nimam otrok. Pa vseeno ti lahko povem kako so ravnale moje prijateljice in sestrične. Bolj ko komliciraš slabše je. Saj na morju mu ne bo nič manjkalo. Mamico bo imel zraven, njemu je pa itak najbolj važno, da je ritka suha in trebušček poln. Vroče mu bo itak doma ali pa na morju. Mislim pa da sama veš, da ga ne smeš preveč izpostavljati soncu. Ne vem zakaj bi bila cela družina doma, ker naj bi bil otroček premajhen za na morje. Na pot se boste pač odpravili bolj zgodaj kot ponavadi. Včasih niso nič komplicirali pa smo vsi zrasli veliki in zdravi. Pa še z fičotom smo se peljali  na morje. Kar spomnite se. Jaz bi na tvojem mestu šla. Tudi jaz sem bila na morju ko sem bila stara komaj 1,5 mesecev. Mami me je pustila v vozičku v senčki, medtem ko so se šli ostali kopat. Menjavali so se na izmene za varstvo. Evo pa sem vseeno preživela. Na kompliciraj in pojdi boš videla, da ne bo nič narobe. Pa veliko užitkov.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:50:34   
Marogica
Dudika, ko boš imela svojega otroka in bo prvič dobil rdeče pikice po telesu, pa neprestano bo jokal, pa ne boš vedela zakaj, boš mnenje spremenila. Sedaj pa je brezveze, da bi ti karkoli dopovedovali.
Pa še nekaj- eno je kompliciranje, drugo pa je skrb za otroka. VElika razlika, že v osnovi.....

(odgovor članu dudika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:51:27   
April
Jaz sigurno ne bi šla s tako majhnim otrokom v prikolico. Prav zaradi vročine. Na dopust bi tako šla konec poletja, ko se temperature spustijo, tako da je prijetno.

(odgovor članu dudika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 8:56:56   
Anonimen
Mi smo bili lani na morju (v bistvu smo še....) z malo Mič v drugi polovici avgusta in septembra, ko so bile temperature čez dan kar nekaj časa več kot 30 stopinj.

Naporno je bilo predvsem zame, ker sem jo stalno dojila. Ona ni imela nobenih reakcij kljub temu, da je bila še zelo majhna (imela je malo več kot 3kg). Tudi zmerna klima v stanovanju ji ni škodila.

Se mi pa zdi, da sem vročino lažje prenašala kot na kontinentu, ne vem, verjetno je to odvisno od posameznika.

Še nekaj-če se lahko kopaš, privošči sebi to sprostitev. Meni je po dveh kopanjih "odpadel" ves napor od poroda in neprespanih nočih. Maksimalno dobro. user posted image  user posted image

(odgovor članu Maksa007)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 9:55:00   
piškotka
Mi smo šli predlani, ko je bila stara 2 meseca v prikolico. Pa nismo zdržali več kot tri dni (JAZ nisem zdržala). Dojenčica je bila super, pridna spala je, nobenih reakcij, nič. Sem bila pa jaz psihično in fizično utrujena, ker nisem dojila, sem si mleko izbrizgavala, imela sem ga zelo malo, tako da je vsa procedura trajala 20 min, nato umivanje črpalke (z ustekleničeno vodo, ker nisem zaupala njihovi iz vodovoda), nato hranjenje, vsake dve uri in pol, kuhanje za sina in moža, mož se je ukvarjal s sinom, previjanje... enostavno nisem zmogla. Nisem se uspela spočiti niti 5 minut in sem bila tečna in zamorjena, tako da je mož predlagal, da spakiramo in gremo. Nato pa sem se jaz počutila krivo, da sem ga prikrajšala za morski dopust, kjer tako uživa. Pa kaj češ, je bilo pa lani zato bolje in smo se naužili morja še za nazaj.

(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 12:48:33   
dudika
Marogica, mislim, da si me prehitro obsodila, saj s tem nisem mislila nič narobe. Pravim le da starši včasih malce pretiravajo, na koncu pa so otroci tisti, ki trpijo. Poznam primer, kjer je mamica klicala na informacije kakšno vreme bo in če je izvedela, da bo dež, se otroci niso smeli igrati na dvorišču. Sem mnenja, da vsaka mamica svojega otroka najbolje pozna in da v enem mesecu otroček vsaj malo pokaže iz kakšnega testa je. Mamica pa potem tako sama presodi, kaj lahko in kaj ne. Najboljše, da poizkusi, še vedno se lahko predčasno vrne. Mogoče se bodo imeli pa še super in mu bo potem lahko ko bo večji pripovedovala, kako je bil priden...

(odgovor članu piškotka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 13:30:29   
marcela
No saj na morju tudi živijo dojenčki, pa ni nič narobe z njimi, a odsvetujem pa prikolico. Mi smo šli z dvomesečnim dojenčkom na morje, a to konec avgusta. Res pa da sva dojenčka vodila na sprehod le zjutraj in zvečer. Čez dan pa sva se pri hčreki izmenjavala v apapartmaju.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu dudika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 13:54:36   
lelaval
Dudica, jaz pa ti dam prav, kar si napisala. Lani sem pred odhodom na morje rekla patronažni, da gremo na morje z dojenčkom, saj vroče bo tako doma, kot na morju, le klima je na morju še boljša. In se je patronažna strinjala.
In tako sva šla z vsemi 3 otroci: 1,5 mesečno dojenčico ter 8 in skoraj 7 letnim. In šli smo v prikolico. Res, da na prikolico sonce ne sije in ni bilo not peklensko vroče. Če pa bi sijalo - marsikatera ima sigurno doma prenosno klimo ali pa vsaj kalorifer (ga pač daš na hladno) ali kak drug ventilator, pa, ko sonce zaide, narediš prepih in se da preživet - predvsem pa - ne dojenčka preveč oblačit.
In vam povem - predvsem tistim, ki nasprotujete: imela sem prekrasen dopust. user posted image
V sosednji prikolici je bila gospa, ki je izšolana babica. Je rekla, da, ko me je 1. videla  z dojenčkom, si je mislila: dojenček - zdaj pa ne bom imela nič od dopusta. Ampak je bila vesela, da se je zmotila, ker je nikoli ni nihče v kampu slišal jokat (saj se tudi ni jokala), ta babica me je pohvalila, ker nič ne kompliciram, vendar kljub temu dobro poskrbim za dojenčka (in tudi starejšadva) user posted image  
Ko smo šli na plažo, sem zraven vzela bazenček za napihnit (v velikosti banjice za dojenčka kopat), dala vanj morsko vodo in v 1 uri je bila fajn topla. V 1,5 litrsko steklenico od vode pa sem natočila vodo iz pipe in jo grela na soncu kar v flaši - s to vodo sem potem tamalo splahnila, da ni bila od soli. Sem samo dojila, tako, da ni bilo težav niti na plaži. Če ni spala v vozičku na plaži, pa je na podlagi za plažo (tisti z gobo) in pod drevesom. Moram priznat, da ni bilo nobenih težav zaradi vročine (klima pa itak vsakemu dobro dene), ne z ničemer drugim. Pa še vsak jo je hotel vozit na sprehode - kar pomeni, da sem imela vsaj pol ure prostega časa, ki pa ga lahko izkoristiš magari za spanje.
In še veliko sem se lahko posvetila starejšima otrokoma. Je pa res, da se nisem obremenjevala s tem, da ob tej in tej uri mora bit kosilo na mizi,..... Mi na morju itak kosilo jemo navadno okrog 5,00 popoldan, saj čez dan nihče ni prav lačen (sicer pa imaš na plaži pizze, hamburgerje, krompirček, jedli smo krofe ali sendviče,... otroci pa so že od sladoleda siti user posted image ) En teden drugačnega prehranjevanja, pa ne bo vplival, da bodo zboleli.
Ena je napisala, da je še mleko zgubila - jaz se nisem prav nič sekirala in na dopustu nimamo 'urnika' za vstajanje, odhod na plažo, jest, spat - vse počnemo, ko nam je in potem se na dopustu resnično spočijemo. user posted image
Tako, jaz sem ti napisala, kako sem sama doživela dopust z dojenčkom. Meni so se tudi vsi čudili, ko sem rekla, da gremo in mi odsvetovali, a sem jim odvrnila: 'zakaj pa? Vroče je tukaj in na morju'. In me niso več spraševali in pametovali. Ti pa se odloči, kot misliš, da je prav.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dudika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 13:56:00   
lelaval
Pa še to - na morje smo šli 20.7. - v glavni sezoni in bili cele 3 tedne.

< Sporočilo je popravil lelaval -- 22.6.2006 14:03:39 >


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 13:58:26   
Anonimen
tega ne delaj, če ni hlajenja. niti pod razno. nikoli ne veš, kako zelo bodo temperature narasle. pri takem majhnem je pa še toliko slabše, ker se lahko pregreje, dojenčke je težavno hladit. boš dobesedno 24/dan morala pazit, da mu ne bo vroče, pa da ga ne bo sonček, ali komarji itd, pa da ne bo dobil vročinske izpuščaje ali še kaj drugega... to ne bo noben dopust. pa upam, da dojiš. ker če boste šli na plažo, boš rabla dobro termosko, drgač se ti bo dodajano mleko sesirilo hitreje kot običajno. letos pač malo potrpite, drugo leto bo že drgač.

(odgovor članu Maksa007)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 13:58:52   
Gina
Jaz sem šla predlani s tremi otroki sama na morje, ko je bil mali star en mesec - v prikolico. Jaz nisem imela nič od morja, šla sem zaradi ta velikih dveh, ona dva sta pa uživala. Potem smo šli še družinsko na morje - ravno na krk, kjer sploh sence ni bilo, je pa pihalo ves čas, v avgustu, se pravi je bil mali star 3 mesece. Nobenih težav. Ta mali je užival, nobenih pikic ni imel ali kaj podobnega, če je bilo vroče, smo ga v vodo namočili, spal je zunaj v vozičku, vse okoli njega mu je bilo zanimivo, nič ni kaj jokal, ponoči pa se niti zbujal ni....edino sem mu pa res več dajala piti (čaj, vodo), ker ni bil kaj prida lačen.

Vzeti moraš pa v zakup, da ko imaš malega otroka, nimaš kaj dosti od dopusta na noben način - mislim nimaš od morja počitka, ker si non stop v muvingu. Ampak potem je vseeno, ali greš marca ali julija, ali greš v apartma, ali v prikolico (no mene ne spraviš v apartma, mi je prikola ful boljša, pa ne vem niti točno zakaj, najbrž zato, ker je moja in mi predstavlja vikend).

Se pa strinjam s predhodnicami - ljudje živijo tako ob morju, kot v Afriki, pa dojenčki ne umirajo zaradi tega. Mi smo tisti, ki včasih kompliciramo, kar je pa spet razumljivo. Zakaj bi se spuščali v ne-dovolj-konforta, če ni treba, ali pa če nimamo potem kaj dosti od tega (dopusta).

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 14:29:39   
dudika
Leleval, vsaka ti čast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!
No, vidiš pa ste vseeno preživeli! Sem že mislila, da sem samo jaz "bolj flegma". Saj ne, da me ne skrbi kako bo, ampak sama sebi ne bom oteževala. Vsaj upam...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 14:31:33   
Bubamaraa
Dudika tudi jaz se s tabo strinjam.....ker pravim "samo ne komplicirajte"........ker vroče je doma in na morju, samo da morska klima ni še nobenemu otroku škodovala......

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu dudika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 14:43:25   
Anonimen
Zakaj pa ne? Manj ko boš komplicirala, bolje bo. Mi smo šli prvič na morje za 3 dni, ko je bil Filip star 6 tednov - v kamp - v prikolico, ki jo imamo na Krku. Vse je potekalo čisto tako, kot doma...mali je še bolje spal čez noč in čez dan. Uživali smo nepopisno. Prikolico imamo v senčki, dodatno imamo pokrit še ves predprostor, posebej imamo kuhinjo - tako da je prikolica namenjena samo spanju.

Jaz ne vem, zakaj tako komplicirate.user posted image  Zakaj pa se tako bojite prikolice? Res je sicer, da moraš pazit na senco, zaščitni faktor....ampak to moraš tudi doma pri 35 stopinjah. Kaj pa otroci...domačini...ki se rodijo na morju user posted image - torej...rne grejo ven do enega leta al kako?

(odgovor članu Bubamaraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 14:59:37   
Katrin
Naša user posted image  je rojena marca lani; v prikolici sva bili celo poletje (17 tednov). Ker sva bili le dojeni, je bilo glede hranjenja zelo enostavno. Res pa je, da lani ni bilo preveč vroče poletje. Zelo smo uživali, zato ti jaz svetujem, da le pojdite.

Bodi pa pripravljena na kako drisko ali vročinske pikice.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 21:37:13   
skuštrana
Jaz bi sigurno šla. Če bo vročina bo vročina itak povsod - na morju ali pa doma (sploh če doma nimate klime). Osebno vročino veliko lažje prenašam ob vodi, kjer stalno - vsaj malo- pihlja. Če je prikolica v senci, potem v njej ne bo tako strašno vroče. S sabo vzemi kak ventilator. Sploh pa, če ne boš probala ne boš vedela kako je. Lahko da bo katastrofa - še vedno lahko greš po parih dneh domov, lahko pa da boste vsi zelo uživali in boste imeli super dopust.





_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 21:52:14   
jasnika
tud jaz sem mnenja da bi šla, saj kot je že ena napisala vročina je doma tud
pa če praviš da je prikolica v senci???sploh ni problema, pa saj vzameš kakšen ventilator in si malo z njim pomagaš da malo zaokroži zrak in je to to

kar lepo se mejte na dopustuuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
22.6.2006 22:14:27   
Anonimen
mi gremo drug teden na cres ko bo tamala stara 2 mesca dobra. ampak gremo v vikend s klimo. v prikolco ne grem niti sama..sem preveč fina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: na morje z enomesečnikom na Krk v prikolico
13.7.2006 10:35:19   
Maksa007
No mi smo vseeno šli in se imeli super. Prikolica je bila v senčki, noter je bila tudi klima. Mali je prespal celo noč. Čez dan je bil zelo priden. Zato vsi ki kolebate POJDITE!


(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?