|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   najstnica-prepiri
17.3.2010 21:34:09   
pekica
Imam najstnico staro 16 let. V OŠ je bila ves čas odlična, v prvem letniku upam da bo dobra da ne bo imela popravnega. Ne ,da ne zmore , vendar je vse drugo prej, to so telefoni smsi po celo popoldne.. Ko probam zlepa dopovedat da naj to opusti se vname prepir med nama..Ne špara jezikanja nazaj....Časa ima klub športni aktivnosti ki jo ima 2x tedensko še vedno dovolj za učenje...Vendar je to ponavadi zadnji dan pred kontrolno kar se tudi zavleče v pozne ure...Problem je morda v tem, da sva z partnerejm ločena in da ne kontaktirava sploh, drugače bi verjetno vedel kaj se dogaja in bi morda kaj posredoval..Ne upam se mu napisati maila, ker ne vem kako bo to sprejel. Je pa dokaj strog glede takih stvari...Še to naj dodam o hčeri, oblečena bi bila po zadnji modi, skratka porabi predno se zrihta za v šolo kar nekaj časa, ponavadi ji avtobus uide. Je pa že ene parkrat špricala uro ker pač ni bila pripravljena na kontrolno, pravi da je bolje da jo ni kot da dobi1. To mi je tudi povedala.. Zamislila sem si da bi morda bilo dobro, da ko me bo razredničarka o čemerkoli obeščala-tudi o špricanju-naj to še posreduje njenemu očetu...Tako bo zvedel določene stvari ne da bova midva kontaktirala.
Povejte mi kako ve shajate s takimi upornicami, enostavno nisem sposobna tega rešiti. hvala za nasvete
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: najstnica-prepiri
17.3.2010 21:41:46   
Anonimen
Pekica kot prvo povej na kakšno srednjo šolo se je tvoja odličnjakinja vpisala?

Pravijo, da je normalno da v srednji šoli, vsaj v 1.letniku, uspeh pade za eno oceno. Popravca si sicer res ni treba privoščit, ampak... Morda bi bilo smiselno tudi, da razmisliš kaj je pomembneje - tvoj ponos ali izobrazba hčere... Mislim, da bi morala riskirati in govoriti s tvojim bivšim. Konec koncev ima pravico vedeti kaj se s hčero dogaja. Mogoče je tudi vajin zaostren odnos odraz njenega obnašanja do tebe... Nemalo primerov obstaja, ko so otroci agresivni, zaradi agresije med staršema (govorim o verbalnem nasilju).

Upam da nisem preveč direktna, ampak v tvojem postu vidim izgubljenost, ki jo najstniki "zavohajo" na daleč. Zato verjetno izkorišča in se tako s tabo pogovarja. Nastopi odločno in trdno in ko bo videla da resno misliš, bo morda bolje....

Samo moje skromno mnenje.....

< Sporočilo je popravil živa25 -- 17.3.2010 21:44:35 >

(odgovor članu pekica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: najstnica-prepiri
17.3.2010 21:48:24   
pekica
Hvala za odgovor. Edino kar poskušam kontakitrati z njim je njena šola in ocene in špricanje., O njenem odnosu do mene pa žel ne morem, ker mi on to privošči kar se dogaja...Že ob razhodu mi je to napovedal, tako da mi ne bo v pomoč ampak se mi bo na tihem posmehoval.Je namreč zelo hudoben glede takih stvari. Nimam jaz ponosa da ne govorim, nasprotno on je tisti ki ne želi kontaktirati, tako da tukaj ne vidim uspeha...Edino glede ocen lahko poskušam tako mal obolj uradno, nič ne sme kazati kot da potrebujem pomoč, ker on uživa v tem če kdo trpi-sploh pa jaz. Ostane še razredničarka, da ji pač posredujem njegov mail in tel. št.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: najstnica-prepiri
17.3.2010 21:53:39   
Anonimen
ok. Razumem, da ne želiš, da bi vedel, da te trenutna situacija skrbi. Ampak vseeno misli, da je stvar med vama in razredničarke ne bi smela vpletati.
Če ti je res tako hudo, potem poskusi uredno popolnoma brez čustev. Samo povej mu kakšne ocene ima in kakšno je stanje v šoli. Morda mu bo to odprlo oči, da je na koncu ona najpomembnejša in ne zamere ki jih vidva gojita eden do drugega.


(odgovor članu pekica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: najstnica-prepiri
17.3.2010 21:54:31   
tejči28
pekica potem pa je najboljše da posreduješ kontaktne podatke bivšega razredničarki,da tudi očeta obvešča o vsem.Glede ocen in šole si moreta bit enotna,mgoče bo tako vzela vse resneje.Vidim pa pri nečakinji od moža,ki je zdaj v prvem letniku in v dijaškem domu,da se ji je tudi "zmešalo",sploh zato ker je v mestu in so fanti vsepovsod in se tudi tolko ne uči kot bi bilo treba.Ko pa so starši sropli skupaj,ker sta tudi ločena in hodita vsaki teden na govorilne k razredničarki (izmenično seveda) se je pa stanje popravilo.Upam,da se bo pri tebi tudi.Ko je puberteta je treba bit bolj strog in strikten.

(odgovor članu pekica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: najstnica-prepiri
18.3.2010 13:42:57   
2violina
Tvoj odnos s hčerko je posledica odnosa tebe in tvojega bivšega moža. To se tvoja hči zaveda in zato izkorišča. Vsekakor pri šibkejšem torej pri tebi. Verjemi, da se bodo prepiri in neupoštevanje tebe s strani hčere samo še stopnjevali.
Imaš dve možnosti. Korenit pogovor s svojim bivšim možem v katerem razčistita vsa svoja nesoglasja in oba usmerita vso pozornost na svojega otroka, ter nato oba skupaj postavita meje do katere sme iti in, ki jih mora upoštevat. Tako bo punca doumela, da sta kljub temu, da sta razvezana starša še vedno enotna pri vzgoji.
Zanima me kako preveriš če je hči res pri očetu, če ne komuniciraš z nim. Potemtakem vaju bo pričela oba skupaj izkoriščat in kaj kmalu pohajkovat brez nadzora. (upam, da do tega ne pride)
Kot drugo v kolikor vajin odnos ni popolnoma razmajen se lahko svoji hčerki približaš postopoma. Brez povzdigovanja glasu, brez tega ne smeš, zakaj nisi storila to.... in se brez očitkov z njo pogovoriš. Skupaj ugotovita kaj so ji prioritete, kakšne cilje ima in na podlagi tega ugotovita ali je na pravi poti (glede učenja - ocen) ali ne.

Hitreje in lažje bo v kolijor bosta oba sodelovala, težja pot pa te čaka v kolikor se boš z njo spoprijela sama.
Nikakor pa nebi v vajin odnos vpletala še tretje osebe torej profesorja.
Vse to sem ti napisala iz lastnih izkušen (imam hči tvojih let), kati tudi sama sem se z otrokovim očetom razšla. Midva funkcionirava, kot starša. Se pogovarjava in ko je bilo potrebno smo se vsi trije skupaj vsedli , pogovorili, zastavili cilje in določili meje. Tako, da z veseljem povem, da je moja hči pridna dijakinja, ki ne spušča "šprica" ur in je na istem učnem uspehu kot je bila v OŠ. Se pa sama z njo tudi zelo veliko pogovarjam. Drugače je čisto navadna najstnica, ki si čas krajša s telefonom in internetom.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?