|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napenjanje dojenčka
25.9.2011 15:10:53   
trnyulch
Pozdravljeni!
Moja dojenčica je stara skoraj tri tedne. Pred kratkim je imela normalno urejeno prebavo, kakala je večkrat na dan. Zadnje tri dni pa jo zelo napenja, pa tudi kakala ni oz. če je že, je to bila zelo mala rjava pikica. Včasih ob napenjanju celo joče.. Drugače se jaz normalno in zdravo prehranjujem, čeprav tudi pri meni zadnje dni prebava ni ravno najboljša. Začela sem pit slivov kompot, ali je možno da bi zaradi tega imeli težave? Sicer sem slišala da je slivov kompot dober za vse, tudi za prebavo. Mogoče še pomemben podatek: mala je nedonošenka, rojena v 34. tednu, jo pa samo dojim, ne uporabljamo nobenih nadomestnih mlek.. Vsak nasvet je dobrodošel :)
Hvala za pomoč :)
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napenjanje dojenčka
25.9.2011 15:48:17   
Dona84
Zdravo!

Mogoče bi bilo dobro, da pokličeš pediatra in njega vprašaš, vsi mi tukaj bi le ugibali. Verjetno ni nič hudega, ampak za vsak slučaj raje pokliči, vsaj jaz bi. Jaz mam prvega otroka - slabih šest mesecev staro hčerkico, zato mi je bilo vse novo. Bila sem presenečena, kako so pediatri navajeni, da se jih pokliče za nasvet in ni to nič čudnega, od prvorodk tudi pričakujejo več vprašanj in panike, zato se nič obremenjevat.

Drugače pa po slivovem kompotu kvečjem lažje kakamo. Če bo zdravnica rekla, da ni nekakanje tvojega otročka nič zelo posebnega, ti ob prebavnih težavah priporočam kapljice biogaja (probiotik), sploh, če boš kdaj morala jemati antibiotik. Ob večji zaprtosti ali trdem kakanju pa je moja sestra uporabljala nek prašek, ki je zmes probiotikov in prebiotikov, dobi se ga v lekarni in zelo dobro deluje. Dojeni dojenčki so sicer redko zaprti, menda se pa tudi lahko zgodi. Sčasoma veliko dojenih dojenčkov manj kaka. Moja punčka je začela mislim da nekje po 2 mesecih kakati 1x na dva ali tri dni, včasih bolj pogosto, ampak nima nobenh težav, zato je to ok. Menda nekateri dojenčki kakajo kasneje tudi le enkrat na teden, pa če nimajo težav, je tudi ok. Moj skoraj leto star nečak pa kaka vsak dan, vendar zelo trdo, zato joka - to pa je zaprtje.

lp

(odgovor članu trnyulch)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: napenjanje dojenčka
25.9.2011 15:51:15   
Hope2
Ko je našega tak napenjalo, sem mu masirala trebušček- weleda olje za masažo trebuha. Med previjanjem sem ga pustila malo nagega, da se je zbrcal ter kolena sem mu pritsikala na trebušček ali pa ga dala v lavorček, da se je tam zbrcal in poprdkal. Če se ni mogel pokakat, pa je zelo pomagalo da sem bebi palčko za ušesa namočila v hladilno kremo in porinila v ritko ter pomasirala. Po tem se je vsul rafal prdcev in kakec- priporočala pediatrinja. Ta malemu se je prav videlo olajšanje.

Bi rekla, da gre bolj za začetek kolik, krčev, ki pesti skoraj vakega dojenčka. Kot pridejo tako oddidejo

Probiotiki bio gaia tudi delajo čudeže, jih tudi priporočam


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 25.9.2011 16:00:35 >

(odgovor članu trnyulch)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: napenjanje dojenčka
25.9.2011 17:08:30   
butt3rfly
nam so zmeraj pomagale sladke kamilice.

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: napenjanje dojenčka
25.9.2011 21:13:28   
nusi
moj je dobil težave z zaprtjem pri cca 4 mesecih. pomaalo je, da sem mu masirala trebušček in krčila noge. Poskusila semtudi s sladkimi kamilicami, pa ni bilo pravea učinka, potme sem začela dajat še bio gaio, ki pa itak ne škodi.

(odgovor članu trnyulch)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: napenjanje dojenčka
26.9.2011 8:50:28   
lily32
Preverjeno pamaga, če se ti napiješ 100% jabolčnega soka. Najprej bo pognalo tebe, nato pa še dete. user posted image

Sicer pa je napenjanje zelo pogosta težava dojenčkov. Nekateri prdajo, pa jim ni nič mar, drugi pa jokajo in so bolj občutljivi. Naši dve deklici sta pogosto jokali zatadi tega, predvsem ponoči. Večja se je zaradi napenjenja poči občasno zbujala do 1 leta.

Poleg zgoraj napisanega pomaga tudi, da jo nosiš na roki, tako da s trebuhom pritiska na roko in to pomaga, da se sprostijo vetrovi.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: napenjanje dojenčka
26.9.2011 9:16:51   
lily32
Še to sem pozabila napisat. Ugotovi, kdaj jo najbolj napenja, pa poskusi spremenit malo prehrano. Jaz sem na primer ugotovila, da popoldan ne smem jest jogurta in kosmičev, ker so potem ponoči težave. In če so v bebi čaju, ki ga pijem, kamilice podobno. Zato moram paziti, da pijem samo tistega, ki ima janež, ne pa kamilic. To je od otroka do otroka različno.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.9.2011 9:17:40 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: napenjanje dojenčka
26.9.2011 12:32:29   
trnyulch
Najlepša hvala za odgovore in pomoč :) Tudi jaz sem ji začela dajat kaplice bio gaia (danes je drugi dan) in se mi zdi takoj boljše. Tudi trebušček ji masiram, oz dvigujem nogice na trebušček.. se mi zdi dosti boljše. Mogoče še tole.. Koliko časa naj ji dajem bio gaio? 

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: napenjanje dojenčka
26.9.2011 14:04:17   
polona5
Slive tudi napenjajo in posledično lahko povzročajo težave tudi dojenčku. Biogaja se lahko daje brez prekinitve, če jih otrok dobro prenaša, naši novorojenki niso odgovarjale, so jo še bolj krči dajali po teh kapljica. Lp

(odgovor članu trnyulch)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: napenjanje dojenčka
27.9.2011 12:48:50   
trnyulch
Najlepša hvala vsem :)

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?