|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasvet za poroko!
7.10.2009 22:30:18   
maktub
Pozdravljene...

enostavno rabim par nasvetov ker na žalost se nimam prav z nobenim glede tega za pogovarjat ker enostavno nevem nima noben časa se za to.. torej stoji vse na nemi!.. se partnerja ko kaj vpr. mi sam kima z uno "BUCO" !grrrr

v glavnem... drugo leto se poročiva in sva že sedaj napisala spisek povabljenih da vidimo sploh na kaki st. smo... napisali smo res najjožje, torej starse, brate,tete in strice, botre , none, sestrične in zelo dobre kolege in nas je približno 70 ljudi.. kr slabo nam je blo saj je blo skupaj nevem 6 družin:(((( vednar sva v zelo velikem problemu saj ko sva malček gledala cene in na grobo izračunala je prisla ven cifra okoli 7000-8000 eur, če gledam da je pri nas na osebo menu 45 eur.. pa fotograf, pa obleke, pa prstani.. pa gor pa doll...
Največji problem je pa v tem da midva nisva z financani na konju in si za tako cifro bi mogla kr kredit vzet ker od povabljenih si kaj dosti nemoreva pričakovat saj so res vsi zdaj čisto v riti in je vsem hudo da nam ne bodo mogli nič pomagat... sam ko pa pomoislim da bom mogla se kako leto plačevat kredit za en dan pa me kr zvije!!..
sedaj nevem kaj naj naredim... poroka samo z pričami odpade ker mi ni vseč---
razmislala sem že o piknik poroki.. ampak pomoje pride se več kot če bi bila v gostilni.. saj boi mogla najet sotore, strežbo, pa cateriing

punce kaj mi svetujete" jaz sem čisto obupana in vidim in se bojim da te poroke sploh nebo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nasvet za poroko!
7.10.2009 23:17:59   
Spark
Glej, če je stvar taka da finančno ne gre, bi se jaz poročila brez velike ohceti. Na poroki priči in starši in sestre. Potem skupaj na kosilo in to je to. Samo če ti to ni to, potem pa ne vem.
Piknik varianta, bi te najverjetneje stala skoraj enako kot pa ornk poroka. 
Znanka je šla na mauritius se poročit, sam tisto je pa tudi tolk denarja, kot če bi tukaj nardila velko fešto.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 6:52:44   
blaža
Če ne bi imela dovolj denarja, bi šla raje na en lep dopust, ker last minute se da dobit ugodne varjante, se tam poročila in pol šla samo z mojimi in njegovimi starši pa brati in sestrami na kosilo oz večerjo.

Po moje bi blo ful romantično, če bi šla samo midva, pa bi si pol še kak kraj ogledala,... ne vem tako si predstavljam.

Mi se zdi ful preveč tolko denarja za en dan. Za ene 1500e, gresta lahko marsikam in se mata zelo lepo, da vama bo v spomin za vedno.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 7:12:34   
Anonimen
Midva sva imela ožjo poroko. Skupaj z nama in pričami nas je bilo 19.
Itak so pa zdaj take čedalje bolj v modi. Zadnič sva bla na lj. gradu, pa je bilo ful
takih mjčknih porok. Midva nisva vabila nobenih sestričn, tet itd...
Samo starše, ter sestre in brate z družinami.

Pa po pravici povedano - tudi to mi je žal. Namreč - njegovi starši so povlekli surlo,
kao "kakšna poroka pa je to?!" - tko da se mi je zdel da jih je sram in sploh niso nobenem povedali za to
da se poročiva. Kot da bi bila sramota.
Mojim pa to ni bilo všeč, ker sva se odločila, da se poročiva samo civilno (sva namreč različne vere).
In to je bila za moje druga sramota, ker kao "se njuna hčerka ni poročila cerkveno". Tko da
so bli tud moji tiho da ja ne bo kdo zvedel te sramote.

Konec koncev sva ugotovila, da bi bilo bolje da greva na eno ornk potovanje in
se tam poročiva. Še zdaj mi je žal ker nisva naredila tako.

Ti pa že veš. Ne oziraj se na druge. Naredi tako kot tebi paše.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 7:27:38   
bučkabb
ne vem zakaj vam pe glamozne drage poroke tolk pomenjo.
če ti to da do onemoglosti ¨fojtraš¨ sorodnike en dan in pol za to plačuješ nevem še celo 2 leti kredit, ti pa se po tistem dnevu ne boš počutla z tistim prstanom na roki nič drugač kot zdaj pol to nared.

men se zdi to vseskupi ena bedarija in se sama ravno zaradi tega ne poročim, oziroma ne razmišljam o poroki sploh.
pol je pa še tako kot je tedy povedala, če narediš tako enim ne paše, če narediš drgač drugim ne paše, najboljš da nič ne narediš pa ni nobenih nepotrebnih stroškov pa ravno tako se da živet.

no jaz sem si rekla, da če boma se z mojim tak štekala in če bo kazal da res lahko živima skupi do konca, se bom poročila.
malo zares in malo za šalo sem že rekla, da se poročim na soboto pred nedeljo ko bom peljala svojega zadnjega otroka h krstu in pol za vse skupi pogostila ožje sorodstvo, ki se že zdaj vedno vabimo na takšne podobne fešte in vem da me bo ta pogostitev stala največ 500 evrov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 7:36:51   
čebeli
Midva sva pa na željo staršev povabila sorodnike v takem obsegu, kot načrtuješ ti. Želela sva poroko le v najožjem krogu...pa mi danes ni žal, da smo tako izvedli, ker tisti dan sem se res super počutila, taglavna...user posted image Je pa res, da smo na koncu dali pol manj, kot načrtuješ ti...našli smo gostilno, ki je bila občutno cenej in super, stroške smo si pa razdelili na pol- pol njegovi, pol moji- kar se tiče hrane, ansambel..., drugače pa sem sama morala vse zrihtat... Je blo naporno, ampak res enkratno! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 7:38:57   
Katy78
Meni te gromozanske poroke niso všeč. Sem videla pri prijateljici, koliko ene sekirancije je bilo in to v bistvu predvsem zaradi drugih, da bo ja vsem vse po godu. user posted image  Že s sedežnim redom v gostilni sta imela toliko dela... Se mi zdi, da sva ga midva imela manj za organizacijo cele poroke.

Midva sva se poročila v ožjem krogu, z nama vred nas je bilo 14. Imela sva poroko na prostem (samo civilno sva se poročila), vreme je bilo enkratno, lokacija sanjska, potem pa smo šli še na kosilo v eno malo bolj fancy gostilno, pa naju vse skupaj sploh ni prišlo tako drago. Pri nama finance niso bile ovira, lahko bi si privoščila rompopom ohcet, ampak tega enostavno nisva želela. Na najin dan sva želela imeti ob sebi le res najožje sorodnike, ki nama pomenijo največ, je pa res, da niti jaz niti on nimava ne vem kakšne žlahte, ampak če bi vabila vse povprek, bi nas naneslo kakšnih 55-60.

Če je nekomu taka velika ohcet všeč, naj jo ima, ampak po moje le, če si jo lahko privošči, ne pa da zanjo iztisne iz žepa zadnje eure. Kaj imaš potem od tega? Da pa za poroko vzameš kredit - ne, hvala, to ni zame.

Praviš, da poroka samo s pričami odpade - zakaj pa samo s pričami? Povabita res najožje sorodnike, starše, brate in sestre(z njihovimi partnerji in otroki vred) ter stare starše, če jih imata, in to je to.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 7:52:47   
anabanana
Jaz sem imela pa veliko poroko, no srednjo, z cca 140 povabljenimi ... ne dam je za nič user posted image  Tega filinga enostavno ne bom pozabila nikoli. Meni in možu je bilo ogromno do tega, da narediva eno ogromno fešto kot se šika. Pa tudi nisva ne vem kako pri denarju, ampak če si nekaj močno želiš ... tako, da po mojem je vprašanje koliko močno si to ćeliš. Meni osebno ni bilo žal  niti enega evra, enega živca in ene minute mojega časa za moj poročni dan.

Povej, da namesto daril sprejemata denar...nekaj se bo že nabralo...nama se je nabrala za točno polovico stroškov.

In ja, počutim se drugače s prstanom na roki.  user posted image

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 8:19:34   
bučkabb
kako drugače? razen tega da maš prstan na roki, ki ga prej nisi mela!

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 8:43:37   
Majuska
Maktub, z mojim dragim sva imela nadvse skromno poroko ... tisto leto sem bila jaz nekaj časa brez službe in s financami nisva bila na konju, pa sva vseeno izpeljala vse, kot je treba.

Povabila sva najožjo družino - starše, brate in sestre, le nekaj najdražjih prijateljev - skupaj nas je bilo 19, šli smo na fajn kočerjo (kosilo + večerja). Edini luksuz je bil najet mercedes, obleko mi je šivala sestrična in je bila poročno darilo. Prav tako torta, pri kateri se je izprsil možev prijatelj. Za darila sva vnaprej povedala, da nič ne potrebujeva, edino da bova zbirala denar za poročno potovanje, skratka, fotkal je prijatelj, ki je odličen amaterski fotograf (lahko ti ga priporočam, še vse njegove stranke so bile ful zadovoljne!).

Mislim da sva čez prišla s cca 3000 €, se pravi vštete so najine obleke, prstani, poročno slavje, cvetlični aranžmaji in mercedes. To je bilo 3 leta nazaj.

Na poroko pa povabi tiste, s katerimi vidva želita deliti vajin dan. Konec koncev je to vajina poroka in vidva izbirata, kaj se bo dogajalo ta dan.

Pred kratkim sem bila recimo na poroki, kjer smo imeli po obredu le skromno zakusko (kanapeji, šampanjec, torta), mladoporočenca sta kasneje imela pozno kosilo le z ožjo družino. Moram reči, da mi je bilo to veliko bolj všeč kot kako veliko slavje!




_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 9:01:59   
yelci
Midva sva mela piknik poroko in blo je super.Prišlo naju je okol 3000eur,s prstani,oblekco.....
Mela sva jo v Volčjem potoku pri Repanšku,najela šotor,zravn dobiš mize,jedilni pribor,kozarce uglavn vse kar rabiš in to je pršlo okol 600eur.To sta plačala pričiuser posted image .Hrano in pijačo sva kupila sama,mam srečo,ker moj sorodnik je mesar in me je res hudo pocen pršlo,pekl smo tudi sami.Uglavnm,blo je hudo,noro dobr,vsi so rekl,da je to bla ena najboljših porok.Aja blo nas je 70,če rabiš kaj,da ti še povem,mi piši na zs.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 9:21:24   
boni25
Jaz osebno sem hotel velika poroko ,vse tko k mora bit al pa nč.In res sva tko naredla,sicer nas je blo samo 60 ampak je bilo vse tako kot mora bit.Je pa res da sta nama gostilno plačal moji.Ampak če vse skup zračun je blo tam okol 9000e vse kar spada k poroki.Mi pa ni zal pa sva bla tud midva takrat z dnrajem slabo k sva si glih stanovanje rihtala ampak sva mal z krediti postukala pa moji so nama ful pomagal.

(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 9:24:17   
Anonimen
Jaz sem bila pa pred kratkim na eni poroki v Volčjem Potoku (v Arboretumu in ne pri Repanšku) ... no in v parku pri fontani je bil obred, potem pa pri zvoncu na onih kaminitih mizah zakuska, torta, pijače neomejeno in smo bili tam od ene 4ih pa do pol 8ih zvčer. Za muziko je poskrbel godalni trio, povabljenih je bilo pa tudi kar precej. Svati smo se naklepetali, potroci naletali naokrog. Ženin in nevesta pa sta šla potem zvečer še na eno večerjo z najožjimi družinami ter pričami. No in moj vtis je ... veliko bolj fajn je bilo kot pa na marsikateri "tapravi" ohceti.

Moja poroka bo tut enkrat nekaj podobnega ... no šeraje bi jo z mojim nekam ucvrla, samo gospod ni za to user posted image ... ker meni so pa velike poroke, pa šranga pa harmonika pa eno malo morje tistih bednih iger ... ma ni mi to kul no ...




< Sporočilo je popravil Otika -- 8.10.2009 9:25:54 >

(odgovor članu yelci)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 9:52:50   
anabanana
buckabb...mislim, da cinizem tukaj ni na mestu

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 10:29:24   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: tedy
Midva sva imela ožjo poroko. Skupaj z nama in pričami nas je bilo 19.
Itak so pa zdaj take čedalje bolj v modi. Zadnič sva bla na lj. gradu, pa je bilo ful
takih mjčknih porok. Midva nisva vabila nobenih sestričn, tet itd...
Samo starše, ter sestre in brate z družinami.

Pa po pravici povedano - tudi to mi je žal. Namreč - njegovi starši so povlekli surlo,
kao "kakšna poroka pa je to?!" - tko da se mi je zdel da jih je sram in sploh niso nobenem povedali za to
da se poročiva. Kot da bi bila sramota.
Mojim pa to ni bilo všeč, ker sva se odločila, da se poročiva samo civilno (sva namreč različne vere).
In to je bila za moje druga sramota, ker kao "se njuna hčerka ni poročila cerkveno". Tko da
so bli tud moji tiho da ja ne bo kdo zvedel te sramote.


Hihi - točno tako je bilo pri nas - poroka v najožjem krogu: starši, njegov brat z družino, moja sestra s fantom in moja stara mama, ki je še edina od starih staršev - skupaj nas je bilo tako samo 13. Ker če bi hotela malo razširit, bi se zadeva tako razširila, da bi nas blo skoraj 150, kar pa ni odgovarjalo ne meni ne njemu, čeprav bi si, če bi že ravno hotela, to lahko privoščila. Ampak komu na čast - če si midva tega ne želiva, zaradi drugih pa nima smisla. No - in kot pri vas, je tudi pri nas bilo tako - njegovemu očetu ni bilo všeč, da je poroka tako na malo, moji mami pa ne, da ni cerkvena. Sicer imava oba vse zakramente in bi se lahko cerkevno ženila, pa pač nisva želela - ne jaz ne on. S to razliko no, da za naše taka poroka ni bila sramota, kot je to bilo pri vas.

No v glavnem - bilo nas je samo 13, poroka je bila na enem gradu, potem smo šli na kosilo v gostilno, nato pa še k njemu na vikend, kjer smo se zadržali do poznih ur. In moram reči, da smo se imeli SUPER. Sproščeno, zabavno, nobenega pritiska, ko vate bulji 150 ljudi ... Poročne fotke so ful lepe, ker smo na vseh iskreno nasmejani, saj smo se ves čas zabavali. Nama ni žal in če bi se še 1x poročila, ne bi prav nič spremenila. So mi pa drugače velike poroke lepe - samo če sem tam kot gost, da bi jo pa sama morala imeti, bi mi pa bilo prav muka.

Če si pa sama zelo želiš velike poroke, potem je pa drugo. Samo da bi šla za to jemat kredit? Kaj pa vem - če se ti zdi vredno, potem kar. Ali pa počakajta, da si bosta tako poroko lažje privoščila. Malo pretehtajta, kaj vama je bolj pomembno - da se čimprej poročita ali da se na veliko poročita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 13:05:02   
bučkabb
jaz tuki nobenga ne obsojam, nimam nič proti če se kdo poroči al pa ne. 

vprašala sem te samo kakšna je razlika, ker me res zanima.
jaz kot neporočena in proti porokam imam mišljenje da razlik ni, razen ta da maš prstan in da spremeniš priimek oz. še enga dodaš.
ti pa praviš da je drgač pa me zanima v kakšnem smislu.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 13:11:56   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb


vprašala sem te samo kakšna je razlika, ker me res zanima.
jaz kot neporočena in proti porokam imam mišljenje da razlik ni, razen ta da maš prstan in da spremeniš priimek oz. še enga dodaš.
ti pa praviš da je drgač pa me zanima v kakšnem smislu.



Jaz sem vedno govorila, kaj spremeni tisti list papirja in prstan. Sedaj pa vidim, da je res drugače. Ko si enkrat poročen, gledaš na zvezo drugače. Če pride do kakšnega spora, se zagotovo bolj potrudiš, da zadevo zgladiš, če nisi poročen, pa lahko enostavno spokaš in greš. Kar hočem povedat je, da se bolj trudiš za zvezo, več vanjo vlagaš. Ne vem no, to je moje občutenje, lahko se ostalim zdi smešno ali pa na to gledate drugače. In čeprav  sem vedno govorila, da je poroka brezveze, sem sedaj zelo vesela da sva poročena. Poleg tega je pa še ena malenkost: do sedaj sem vedno rekla "moj fant", kar pa mi je proti 30. letu bilo že čudno, saj so taka poimenovanja za najstnike, "mož" mu nisem mogla reči, ker nisva bila poročena, "partner" pa zveni tako uradno, tako nepristno, no, vsaj meni. user posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 13:35:28   
bučkabb
no na zvezo že zdaj jaz gledam tako kot ti ko si poročena, saj smo že zdaj družina le da nimamo papirja
če se skregamo tud poskušamo rešit in ne razmišlam o pakiranju, je že zdaj ena obveza ker je posredi otrok.

pustimo to temo, da nebomo preveč zašli.
nekomu pomeni poroka neko potrditev, da bo pa zdaj šlo lažje in da je manjša verjetnost da se razideš, drugemu spet to ne pomeni nič.

skratka kdor se želi poročiti naj se, pa če je to glamozna poroka al pa le z nekaj povabljenimi. sama najbolj veš kaj si želiš, poslušaj svoje srce.
nikakor pa nisem za to, da se kreditiraš za ta obret, ki traja sam en dan, plačuješ pa pol mogoče par let.



(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 13:41:09   
slutnja
glavnem... drugo leto se poročiva in sva že sedaj napisala spisek povabljenih da vidimo sploh na kaki st. smo... napisali smo res najjožje, torej starse, brate,tete in strice, botre , none, sestrične in zelo dobre kolege in nas je približno 70 ljudi.. kr slabo nam je blo saj je blo skupaj nevem 6 družin:(((( vednar sva v zelo velikem problemu saj ko sva malček gledala cene in na grobo izračunala je prisla ven cifra okoli 7000-8000 eur, če gledam da je pri nas na osebo menu 45 eur.. pa fotograf, pa obleke, pa prstani.. pa gor pa doll...
Največji problem je pa v tem da midva nisva z financani na konju in si za tako cifro bi mogla kr kredit vzet ker od povabljenih si kaj dosti nemoreva pričakovat saj so res vsi zdaj čisto v riti in je vsem hudo da nam ne bodo mogli nič pomagat... sam ko pa pomoislim da bom mogla se kako leto plačevat kredit za en dan pa me kr zvije!!..
sedaj nevem kaj naj naredim... poroka samo z pričami odpade ker mi ni vseč---
razmislala sem že o piknik poroki.. ampak pomoje pride se več kot če bi bila v gostilni.. saj boi mogla najet sotore, strežbo, pa cateriing

punce kaj mi svetujete" jaz sem čisto obupana in vidim in se bojim da te poroke sploh nebo!
[Pošlji zasebno sporočilo]





ok... naju je poroka stala glih pol manj... poleg tega sem imela 86 povablenih... kontaktiraj me na zs, pa se dogovoriva...imam pa se porocno obleko ki ti jo lahko posodim za pol manj kot v kakem salonu....ok?


_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nasvet za poroko!
8.10.2009 13:42:06   
slutnja
ce bos zelela seveda...in ti bo vsec...

_____________________________

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nasvet za poroko!
13.10.2009 12:28:05   
aria81
Pri naju pa je potekalo tako...

Poročila sva se 2 leti nazaj maja. Na poroko sva povabila najožje člane družine, torej 60 oseb. Ohcet sva imela v Primorki (Strunjan) meni 41 eur na osebo + pijača. Na koncu je bil račun cca 5.000 eur (plačali starši).

V glavnem sva samo za ta dan porabila z vsem skupaj 9.000 -10.000 eur. Obleko sem imela izposojeno.

Nato smo naslednji vikend najeli kočo (cene se ne spomnim cca 200 eur) pri Rižani KP + mesarja, kateri je dal meso + pijačo + mizikanti = cca 1.100 eur
Bilo nas je 100 in še vsi gosti so nama bili hvaležni, ker so si prišparali stroške za obleko, če bi bili povabljeni na poroko. V tvojem primeru če veš da bi bila ta poroka "dodaten strošek" tudi za njih, bi bila ta varjanta bolj ugodna za vse.
Saj še zmeraj lahko na piknik prideš oblečena v kaki lepi beli oblekici.

Jaz na tvojem mestu nebi jemala nekih visokih kreditov, ker vedi, da jih boš lahko plačevala tudi 7 let. Za en dan pa je to res preveč. Midva sva od vseh dobila denar, tako da na konci sva bila kar precej v +++++.




(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nasvet za poroko!
14.10.2009 9:40:39   
koala
Nikoli pampak ren ikoli nebi jemala kredita za poroko.
Midva sva se poročila v ozkem družinskem krogu, starši, priče, bratje sestre, bilo nas je 21 skupaj z nama, imeli smo se fenomenalno.
Seveda je bilo nekaj zamere in hude krvi, ploh moja mama je vztrajaa da bi pa babico res morala povabit, ampak midva sva vztrajala pri svojem- ni nama žal.
Mesec po poroki sva imela poporočni piknik, je pa res da nisva rabila plačat prostora pa tudi šotorov nismo rabili ker sva imela tudi nadstrešnico. Mi nismo imeli cateringa in postrežbe ker smo imeli pikinik v pravem pomenu besede, turej žar, pa tisti veelik krožnik za gotovino, no edino odojka smo naročili.

Priporočam.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu aria81)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nasvet za poroko!
15.10.2009 17:16:51   
vanilla
Maktub, škoda bi bilo, da ne bi imela takšne poroke, kot si jo želiš.
Midva sva se poročila lani, bilo nas je tudi okrog 70, poroka naju je koštala 6000 eur, od tega sva dobila povrnjeno 4000 eur denarja (darila).
Financirala sva vse sama, nihče ni prispeval nič - torej denar sva potem dobila od daril, staršev in prič nisva obremenjevala, da morajo kaj financirat, ker sva že dost stara, da si lahko sama plačava poroko, če sva jo pač želela.

No, če te pesti denar, potem si naredita res dober finančni načrt. Naredi si seznam čisto vsega kar pač potrebuješ - od obleke, menuja za hrano, čevljev, rož, do pričeske, makeupa.... Naredi po alinejah za vsako malenkost, ki bo potrebna.

Potem pa, če hočeš priti ceneje, resnično iščeš ugodne cene za vse. Pač poiščeš ugoden band, ugodne cvetlične aranžmaje... Vabila recimo narediš sama... Okrasiš gostilno tudi sama... Fotografa poišči ugodnega (album lahko kupiš sama in tudi slike not lahko sama nalepiš -> ker fotografi znajo prav fino zaračunat delo vlaganja slik v album)... Tudi čevlje dobiš ugodno, oblekco tudi, samo prebrskati moraš po različnih ponudnikih. Ne skoči kar na prvo žogo in se bo treba malo potruditi, da preiščeš različne možnosti.

Jaz sem vabila delala sama, sama okrasila poročni plac, poiskala reees ugodnega fotografa in snemalca (ki pa sta naredil fenomenalen izdelek kljub nizki ceni). Poiskala po netu poceni izposojevalnico poročnih oblek in jo izposodila po ugodni ceni, tudi moj mož si je kupil obleko po zelo ugodni ceni, ker je bila v akciji (ne rabi na njej pisat Mura ali kaj takega...). Tudi menu je bil eden ugodnejših pa so vsi bili nahranjeni in siti user posted image ... Pač, malo več časa bo potrebnega za takšno organizacijo poroke, vendar se splača.

Tudi midva imava "revno žlahto" (grd izraz vem, vendar ga omenjam zato, da pokažem point) - torej ni bilo pričakovati od njih ne vem kakega denarja, ker so to povprečne delavske družine... In glej ga zlomka, ravno vsi ti so se odzvali z veliko radodarnostjo, da sploh verjeti nisva mogla. In ravno zato, ker so bili veseli, da so povabljeni in da smo jih upoštevali ter želeli, da so del najinega dneva.

Boš rekla, saj 6000 eur je ogromno, če sva ravno tako šparala... No, moram priznat, da je bil band rees drag (1100 eur - znana skupina, pa še cerkveno petje in petje ob civilnem delu in harmonikar čez dan... Pač tu res nisva šparala, se pa da dobit ugoden in fantastičen band za par sto eur tudi).

< Sporočilo je popravil vanilla -- 15.10.2009 17:19:32 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nasvet za poroko!
16.10.2009 21:52:27   
kaminek
maktub,če bi bila na tvojem, torej s financami bolj švoh, da bi mogla za poroko vzet kredit, bi blo pr men no-go. in sicer za takšno vsoto, k jo ti omenjaš. raje bi šla na potovanje, k bi me pršlo vsega skupi max. 3000€ za oba za 14 dni in se tam poročila in bilo bi sanjsko.
zato, da boš druge stregla in bila nasmejana tisti dan (kateri naj bi bil najlepši v tvojem življenju, poleg otrok sevesa), pri sebi v notranjosti se boš pa žrla, kdaj bosta odplačala kredituser posted image . halo. ne se dat tako, še prehitro pridejo večji stroški, k si začneš govorit, ja, sej to je pa enkrat v življenju.

namreč govorim iz lastih izkušenj, sicer nisva bila na kratkem z denarjem, ampak pol pa si kr rečeš, pa bi to, pa bi ono, in cena se kr dviguje.

želim vama, da se bosta odločila za najboljšo varianto in da bo ta dan nekaj posebnega za vaju, brez misli, kaj bo rpinesel jutrišnji dan. srečno!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
16.10.2009 22:15:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaminek)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?