|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 13:57:20   
vijolca
Naš problem je sledeč: po 17-mesečno hči sem zadnjega pol leta hodila po kosilu in v vrtcu ni spala. Sedaj bom delovnik podaljšala najprej na 6, potem na 8 ur in bo v vrtcu morala tudi prespati. Vzgojiteljicama se ta prehod ne zdi noben problem (na njiju je tudi dobro navajena in v vrtec rada hodi), mene pa moti, da bom otroka kar tako tam pustila malo dlje, če sedaj zelo dobro ve, da po kosilu pridem in me celo čaka pri vratih. Jaz bi to, da mame nekega dne po kosilu ni, razumela, kot da je nekaj ful narobe in sigurno ne bi hotela spati, da ne omenjam nove posteljice, hrupa in okolja user posted image Ali se motim? Drugo se mi zdi, če otroka od začetka navajaš na tak ritem... Vzgojiteljicama sem malo omenila, da bi jaz sama prišla in jo poskusila uspavat (doma itak ne zaspi sama, ampak obvezno na rokah, pa to šele zadnji mesec, prej sva se popoldne še dojili), vsaj toliko, da skapira, da ni nič hudega, če še malo zaspi in jaz pač kasneje pridem.
Se vam zdi, da malo pretiravam (tudi mož tako misli user posted image ali naj vztrajam, da prvih nekaj dni hči jaz uspavam v vrtcu?
Hvala za vaše izkušnje in mnenja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 14:27:23   
end1
oprosti, sam kompliciraš! Poslušaj moža in vzgojiteljice, če v vrtcu uživa, bo tudi v priprave na spanje in začetni hrup. Drugač pa je v času počitka v vrtcu zelooooo tiho. 

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 14:49:15   
Najaa
Verjemi vzgojiteljicama, da to ni nič takega. Že na stotine otrok se je moralo navadit na spanje v vrtcu. Še najmanj bosta veseli, če se boš pojavila po kosilu, da jo uspavaš. Raje ji prej doma nekaj dni govori o tem, da bo v vrtcu zdej tudi spančkala pa mogoče ji reci, naj si izbere kakšno igračko, da jo nese s  sabo in bo spala z njo. Verjemi, da bosta vzg. vse poštimali in hitro se bo navadila na spanje.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 14:57:42   
kristinaj
ma kaj kompliciraš in pretiravaš.... otroku povej, da jo bo v vrtecu spala in bo tudi razumela, saj vidi, da vsi ostali tam spijo in ne vem, sploh ne razumem zakaj si jo hodila iskat po kosilu !!!?????
.. naš je z 11m že prvi dan na uvajanju spal brez problema....

ma kej si usekana, da jo boš uspavala v vrtecu... meni se zdi glupo in smešno... .... potem je bolje da jo še naprej hodiš iskat in uspavaš doma!!!!!

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 14:58:54   
hubi
Ja, kompliciraš. Malo več zaupanja vzgojiteljicama. Otroci so neverjetno fleksibilni. Razloži ji, kako bo vnaprej, pa je.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 15:49:35   
josephine27
ma kaj kompliciraš in pretiravaš.... otroku povej, da jo bo v vrtecu spala in bo tudi razumela, saj vidi, da vsi ostali tam spijo in ne vem, sploh ne razumem zakaj si jo hodila iskat po kosilu !!!?????


pa če je delala le po 4 ure zakaj bi plačevala in puščala otroka cel dan v vrtcu.user posted image

tud naš je bil prvo leto samo do kosila ker sem delala samo 4 ure sedaj pa je cel dan. mi smo to spremenili z začetkom šolskega leta in je bilo itak takrat vse več ali manj zanj novo, tako da težko rečem. da bi tja hodila jo uspavat se mi ne zdi smiselno. vsekakor pa ji vsaj par dni prej povej da bo tako kot drugi otroci spala v vrtecu. pa da jo prideš iskat šele pozneje...
ne vem al te bolj skrbi to da te bo po kosilu čakala pa te ne bo al tega da ne bo mogla zaspati. ker naš se je hitro navadu da pridem ponj pozneje. spanje v vrtcu pa je pri nas problem že celo leto.


_____________________________



(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 15:58:05   
Petka09
Jaz tudi mislim, da moraš zaupati vzgojiteljicam, saj bodo punčko porihtale tako kot treba... Saj one vedo za to in ji bodo pomagale pri uspavanju. Ne moreš verjet kaj naredi "čredni nagon" pri tako malih - se radi zgledujejo drug po drugem in zato se hitro naučijo sami jest, spijo kljub temu, da jih je več in da je mogoče hrupneje kot doma, itd...
Res je, da se ji bo na začetku mogoče zdelo malo čudno ali pa bo imela težave s spanjem, ampak v nekaj dneh se bo navadila na nov ritem. Otroci so neverjetno fleksibilni.

Od prijateljice mali pred vstopom v vrtec ni zaspal drugače kot na zizi... v vrtcu pa od prvega dne sam, brez pomoči vzgojiteljic in so ga celo morale zbuditi za kosilo user posted image . No, doma še vedno zaspi samo na zizi.... Torej doma drugačna pravila, v vrtcu drugačna... otrok to dobro ve!

Res je, da otroci najbolj potrebujejo in pogrešajo svojo mamico, ampak pomembni so jim pa tudi že prijateljčki (tudi tako malim kot je tvoja) in se radi zgledujejo po njih in jih oponašajo... Zato ne bo težav.
Ti jim samo zaupaj! In tudi punčki lepo povej, bodi pozitivna... sproščena... Otrok to čuti! Če bo čutila tvojo stisko, bo potem še težje.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 15:58:13   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

ma kaj kompliciraš in pretiravaš.... otroku povej, da jo bo v vrtecu spala in bo tudi razumela, saj vidi, da vsi ostali tam spijo in ne vem, sploh ne razumem zakaj si jo hodila iskat po kosilu !!!?????
.. naš je z 11m že prvi dan na uvajanju spal brez problema....

ma kej si usekana, da jo boš uspavala v vrtecu... meni se zdi glupo in smešno... .... potem je bolje da jo še naprej hodiš iskat in uspavaš doma!!!!!


To, da komplicira, je mogoče povedati tudi na bolj kultiviran način.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 16:06:43   
tix
Jaz sem tudi mnenja, da se malo umiriš, boš videla da bo šlo, v vrtcu zgledi vlečejo user posted image Kako si pa predstavljaš, da bodo tvoj prihod dojeli drugi otroci, da njih pa mame ne pridejo uspavat? 

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 16:25:00   
Anonimen
Lahko svoje (neutemeljene in potencionirane) stahove obrneš v pozitivno: ne kaj slabega se bo otroku dogajalo(itak se mu ne bo), temveč, kakšne lepe nove izkušnje bo pridobil, kako bo spoznal nove stvari, pridobil na samozavesti, se zabaval, spoznal vrtec v celoti, imel možnost se igrati v vrtcu tudi po spanju (naši imajo to najraje, ker lahko delajo, kar želijo, igra ni vodena). In nekako v tem smislu razložiš tudi otroku, da kakšna fina pustolovščina ga čaka, kako bo zanimivo in zabavno in da po spanju pa prideš ponjo in bosta šli še v park, knjižnico, doma ustvarjali - vse to z nasmehom na obrazu in hrabrim, opogumljajočim glasom. Če bo otrok videl, da tebe skrbi, potem bo tudi otroka skrbelo. Sicer pa bo to lahko še ena zanimiva izkušnja. V veliki meri je od TEBE odvisno, kako bo otrok doživel ta prehod na spanje v vrtcu.

(odgovor članu vijolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
18.5.2011 16:31:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 17:42:45   
november2010
Po mojem mal pretiravaš, pusti, da se sami v vrtcu zrihtajo, razloži hčerki, da bo mamica zdaj prišla kasneje, ker imaš službo in da bo v vrtcu skupaj z ostalimi počivala. 

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 20:55:52   
vijolca
Uf, ste pa enoglasne! Očitno res kompliciram user posted image ... sej to pri meni ni nič nenavadnega. To ste si že razjasnile, da pridem po otroka v vrtec po kosilu ker pač delam štiri ure (ne zato, ker bi bila tako strašno nezaupljiva do vzgojiteljic user posted image ), pri tem našem novem ritmu me pa najbolj moti to, da sedaj tako dobro ve, kdaj pridem, da se mi zdi, da bo to totalni šok, če me takrat ne bo. Saj malo ji že razlagam, da bo šla kmalu v vrtcu panči panči, pa vse njene prijateljčke naštejem, pa za vsakega rečem, da gre v vrtcu panči panči user posted image , upam da bo res razumela...
Hvala!

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 22:26:38   
krtačka
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

ma kaj kompliciraš in pretiravaš.... otroku povej, da jo bo v vrtecu spala in bo tudi razumela, saj vidi, da vsi ostali tam spijo in ne vem, sploh ne razumem zakaj si jo hodila iskat po kosilu !!!?????
.. naš je z 11m že prvi dan na uvajanju spal brez problema....

ma kej si usekana, da jo boš uspavala v vrtecu... meni se zdi glupo in smešno... .... potem je bolje da jo še naprej hodiš iskat in uspavaš doma!!!!!


Kultura na višku, res.

Jst sm po sina hodila po kosilu celo šolsko leto, ker sem žal bila brez službe. Pa sva plačevala normalno, kot da bi spal. Zakaj? Ker nisem ena izmed tistih brezposelnih mam, ki izkoriščajo vrtec, samo da se znebijo otroka in so tisti otroci tam do 15ih ali dlje, to je pa zame "glupo in smešno". To kar otroku koristi za socializacijo in razvoj, dobi dopoldan, do počitka. Kar je kasneje, je samo potreba staršev po varstvu otroka, ker se ne dogaja več nič koristnega. Vem, ker imam izkušnje. Jaz bi naredila zakon, da bi brezposelni starši morali po otroke do počitka, resnično.

vijolica navadila se bo. Mogoče bo v štartu kriza, ampak se bo že unesla, ne skrbi. Če jo boš hodila tja uspavat, jo boš še bolj zmedla in bo uvajanje na počitekv vrtcu trajalo še dlje. In s tem dejanjem boš zmedla tudi ostale otroke. Prepusti jo vzgojiteljicama in ne skrbi, vse se bo uštimalo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
18.5.2011 22:30:06   
nusi
jaz sem tudi razmišljala če bi na začetku hodili po tamalga po kosilu - se je ponudila babica, da ne bi bil prevelik šok že takoj tolk dolgo biti v vrtcu. Me pa skrbi ravno to, kako bi mu potem razložila, da mora naenkrat tam ostati dlje user posted image .

vijolica - sporoči kako se je pri vas izteklo.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 8:34:24   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: vijolca

Uf, ste pa enoglasne! Očitno res kompliciram user posted image ... sej to pri meni ni nič nenavadnega. To ste si že razjasnile, da pridem po otroka v vrtec po kosilu ker pač delam štiri ure (ne zato, ker bi bila tako strašno nezaupljiva do vzgojiteljic user posted image ), pri tem našem novem ritmu me pa najbolj moti to, da sedaj tako dobro ve, kdaj pridem, da se mi zdi, da bo to totalni šok, če me takrat ne bo. Saj malo ji že razlagam, da bo šla kmalu v vrtcu panči panči, pa vse njene prijateljčke naštejem, pa za vsakega rečem, da gre v vrtcu panči panči user posted image , upam da bo res razumela...
Hvala!



Tvoj otrok razume veliko, veliko več, kot si ti misliš. Samo odgovoriti nazaj še ne more, ker se ji besedni zaklad šele razvija. Razume tvoje besede, še bolj pa razume tvoje geste, mimiko, govor oči. In če ti iz oči sije zaskrbljenost, bo tudi otrok zaskrbljen.

(odgovor članu vijolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 9:44:40   
ksenija12
A je takrat, ko si ti prišla po njo po kosilu, spala potem zaspala doma (ali v avtu, vozičku..?) Ker, če rabi spanje, če je navajena, potem jo bo najbrž hitro 'zmajkalo', tudi če se bo upirala in te čakala. Če pa ni navajena, potem pa bo mogoče malo krize. Tisto, da bi jo hodila ti uspavat res ni najboljša ideja, ker vzgojiteljicam odvzema prisojnosti oziroma zgleda, kot da jim ne zaupaš, da znajo same zrihtat zadevo, tako da jim to raje prepusti..Mislim, da ne bo nič hudega, razloži ji, da naj malo zaspančka, pa potem prideš..Mogoče za prvi dan spanja vzame s seboj kakšno knjigico in ima nalogo, da se skupaj s knjigico vleže na ležalnik, jo malo pogleda, zaspi, potem pa boš ti prišla. Mogoče bo imela malo krize, ampak je še majhna in se bo sigurno navadila.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 9:58:58   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: vijolca

Naš problem je sledeč: po 17-mesečno hči sem zadnjega pol leta hodila po kosilu in v vrtcu ni spala. Sedaj bom delovnik podaljšala najprej na 6, potem na 8 ur in bo v vrtcu morala tudi prespati. Vzgojiteljicama se ta prehod ne zdi noben problem (na njiju je tudi dobro navajena in v vrtec rada hodi), mene pa moti, da bom otroka kar tako tam pustila malo dlje, če sedaj zelo dobro ve, da po kosilu pridem in me celo čaka pri vratih. Jaz bi to, da mame nekega dne po kosilu ni, razumela, kot da je nekaj ful narobe in sigurno ne bi hotela spati, da ne omenjam nove posteljice, hrupa in okolja user posted image Ali se motim? Drugo se mi zdi, če otroka od začetka navajaš na tak ritem... Vzgojiteljicama sem malo omenila, da bi jaz sama prišla in jo poskusila uspavat (doma itak ne zaspi sama, ampak obvezno na rokah, pa to šele zadnji mesec, prej sva se popoldne še dojili), vsaj toliko, da skapira, da ni nič hudega, če še malo zaspi in jaz pač kasneje pridem.
Se vam zdi, da malo pretiravam (tudi mož tako misli user posted image ali naj vztrajam, da prvih nekaj dni hči jaz uspavam v vrtcu?
Hvala za vaše izkušnje in mnenja!


Ja kakšen vzorec ji boš pa potem dala....glej glej, mamica me bo v vrtcu uspavala.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 10:04:22   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: krtačka

Jaz bi naredila zakon, da bi brezposelni starši morali po otroke do počitka, resnično.



No še dobro, da ne pišeš zakonov, ker tako ozkogledne izjave pa še ne. Resnično.

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
19.5.2011 10:37:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 13:00:00   
vijolca
Ko že vidim, da se je razvnela debata, kaj je za otroka bolje, da je v vrtcu do spanja (pri nas do 12.00) ali še spi tam. Mislim, da ni primerjave, če je otrok v vrtcu samo do počitka, sploh pri teh najmanjših. Že tako se mi je včasih zdelo, da imamo malo od dneva: zjutraj smo bolj malo skupaj, pač nahitro se zrihtamo, pojemo in gremo, ko sva prišli domov je itak odspala 1-2 uri (ponavadi je zaspala že v avtu), potem kosilo (najprej midve, kasneje poje še ati), malo igranja zunaj, kako uro pred spanjem se pa spet začne rutinska procedura (večerja, umivanje, uspavanje). In tako si z otrokom efektivno samo nekaj ur na dan, približno enako kot vzgojiteljice! Ker je do sedaj v vrtcu zamujala le spanje, se mi ne zdi take panike, če bo sedaj še spala v vrtcu, kasneje se bo pa tudi še malo poigrala, pa ji tudi ne bo hudega, ampak to govorim za sedaj in prihodnje mesece, ko bo tudi že večja (poleti bo še dan daljši, verjetno bo kasneje hodila spat). Pri enajstih mesecih se mi pa zdi čisto preveč, da je otrok 8 ur v vrtcu.

Ok, zdaj bom bolj na hitro dokončala, ker se je mala zbudila.

Mogoče še enkrat poudarim, da me pri celi zadevi najbolj mori misel na to, da bo otrok stal pri vratih in čakal in da ji nič ne bo jasno. Ampak ste napisale, da bo razumela, na kar tudi računam (do sedaj me je že velikokrat presenetila, kaj vse razume). S strahovi je tudi bolj tak, ko sva šli prvič v vrtec, sem bila čisto prestrašena, pripravljena na jokanje za naslednje mesece, zgodilo pa se je ravno nasprotno. Hči je vsako jutro stala pri vratih doma in čakala, da gremo, tudi čez vikend! user posted image

Hvala za vaše spodbudne besede, bom sporočila, kako na bo laufalo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 13:30:46   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: vijolca

S strahovi je tudi bolj tak, ko sva šli prvič v vrtec, sem bila čisto prestrašena, pripravljena na jokanje za naslednje mesece, zgodilo pa se je ravno nasprotno. Hči je vsako jutro stala pri vratih doma in čakala, da gremo, tudi čez vikend! user posted image



Vidiš, te je čisto presenetila. Pusti se tako presenetiti tudi zdaj. user posted image Pa le poročaj, kako bo šlo.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 15:14:22   
manna
vijolca, mi smo tudi imeli hčerko v vrtcu najprej tri mesece samo do 12h, ker sem jaz delala po 4 ure. In nato smo prešli na to da je tam do treh. In isto sem se jaz sekirala - kako bo moja uboga punčka čakala pri vratih. (tudi meni se zdi 8 ur v vrtcu za enoletnika preveč, hotela sem da se navadi postopno)
Pa ni bilo nobenega problema. Nikoli ni bilo tako, da bi tamala pojedla kosilo in nato stala pri vratih in čakala, temveč je vzela spanje kot nekaj zabavnega! Pri nas imajo vsak svoj ležalnik s svojim imenom, odejico, blazino. In po kosilu grejo takoj vsak na svoj ležalnik (eni že komaj čakajo) in jim je to pravzaprav zabavno! Že prej, ko je bila samo do 12h je včasih sedela na ležalniku ko sem prišla, in recimo brala knjigico. Tako pa se je pač ta čas malo podaljšal, ampak nikakor ni tega dojemala kot "ojoj kje je moja mamica". Prvič ko je tam spala, je vzgojiteljica malo posedela ob njenem ležalniku, ji povedala da pride mamica kmalu in naj malo počiva. Itak pa je bila ob 12h že ful utrujena, tako da je zelo hitro zaspala.
Skratka, ne skrbi, vse bo v redu.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
19.5.2011 20:13:02   
krtačka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: krtačka

Jaz bi naredila zakon, da bi brezposelni starši morali po otroke do počitka, resnično.



No še dobro, da ne pišeš zakonov, ker tako ozkogledne izjave pa še ne. Resnično.


Vsak ima pravico do svojega mnenja, ne? In zakaj brezposelni starši potrebujejo vrtec po dvanajsti uri? Dopoldne imajo usak dan minimalno 4 ure za vse kar si morajo urediti. Otrok pa na teh ležalnikih nič kej ne uživa, verjemi. Tistim, ki ne spijo je itak muka, tisti, ki spijo, se pa veliko lažje naspijo doma.

Še enkrat-moje mnenje in ne, žal ne pišem zakonov in jih verjetno tudi nikdar ne bom.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: navajanje na spanje v vrtcu
20.5.2011 8:10:25   
kalbo
Kaj pa razgovori za službo, pisanje prošenj... Sicer pa vrtec ni noben bav bav in smilite se mi starši, ki jemljete vrtec kot nekaj negativnega. Oziroma še več, smilijo se mi vaši otroci, ker to negativnost prenašate na njih.

Pa še to...moj najstarejši doma nikol ne spi, v vrtcu pa pogosto.

Ne žal, ampak hvalabogu, da ne pišeš zakonov, ker za pisanje zakonov ne smeš bit ozkogled in sodit drugih po sebi. Mnenje pa seveda lahko maš.

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?