|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne morem zanositi zaradi stresa
27.10.2012 13:20:04   
vinila
Sem se končno opogumila, da se malo potožim. Že dlje časa ne morem zanositi in mi je hudo.
Vse moje prijateljice, sestra... imajo že otroke, nama pa kar ne uspe. Vzrok je baje stres. Imam odgovorno službo in mogoče sem res pod stresom. Tudi slabo spim.
Je imela katera podobne probleme, pa ji je uspelo zanositi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
27.10.2012 19:55:53   
pbpika
Pozdravljena.

Dokazano je,da stres veliko vpliva na zanositev.Meni je zdravnica rekla, da moreva z mojim iti za 1 mesec na dopust, da se odklopim in da bo test pozitiven, ko se vrneva nazaj.user posted image Namreč, tudi jaz imam stresno službo. Pravzaprav je odgovorna in iz tega rata tudi stresna tako, da po šihtu premlevam in premlevam ali sem sprejela pravilne odločitve. Vendar, ko je z vsakim letom je bilo vedno več nosečnic okoli mene(v službi, v družini,...) sem se odločila, da grem na kakšen pregled na ginekološko kliniko. Ze prvi plegled je pokazal, da ni kriv stres vendar nekaj drugega.user posted image No nočem te strašiti ali te s čim užaliti. Lahko je vzrok stres.Lahko je stres tisti,ki ti ne dovoli po tolikem času zanostiti,lahko je pa vzrok čisto kje drugje. Pojdita se malo pokazati ginekološki kliniki za reprodukcijo.


lep pozdrav

pika

(odgovor članu vinila)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
27.10.2012 22:26:27   
vinila
Bi že šla, pa je partner proti. Je iz zelo verne družine in poleg tega mislim, da ga je še sram. Se niti noče pogovarjat o tem.
Saj drugače je super človek, a ta tema je zanj tabu. Jaz sem bila na pregledu in je z mano vse ok, razen stresa in nespečnosti.
Mogoče bi se najprej poskusila kako sproščat in če to ne bi šlo, bi začela prepričevat partnerja.
Ne vem, kaj naj.

(odgovor članu pbpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
28.10.2012 18:07:42   
pumpkinka
Če partner ne želi iti k zdravniku, mu lahko predlagaš domači test za preverjanje plodnosti moškega. Iz lastnih izkušenj pa ti svetujem, da če ti v letu dni ne uspe, da se obrneta na kliniko za reprodukcijo, ker starejša, ko si manjše so možnosti za uspeh. Na http://www.reprodukcija.si/ pa imaš vse zelo dobro razloženo, kako vse skupaj poteka.

(odgovor članu vinila)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 10:34:57   
vinila
Hvala za nasvete. Sem tudi jaz že večkrat pomislila na zdravljenje in kliniko za neplodnost, a partner ni navdušen. Ne vem kako bova.
Na forumu dojenček sem brala kako mamice hvalijo napravo - Sistem za zvočno terapijo, ki je tudi za umirjanje. Tudi sodelavka, mi je tole priporočila. Sem se odločila, da bom poskusila se sproščati s tem, pa bomo videli kaj bo. Če ne drugega, bom spala bolje.

Za enkrat ostanemo pri tem, potem bom pa videla, kako bo.

Mi je pa zelo pomagalo, ker sem se izpovedala in pisala o tem. Do sedaj sem samo brala različne zgodbe, sama si pa nisem upala.
Pa tudi nobenemu se drugače ne morem zaupati. Partner se pa o tem noče pogovarjati.user posted image . Potem se še zaradi tega sekiram in se vrtim v začaranem krogu...
Upam, da bo prihodnost kaj boljša.




(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 10:40:01   
vinila
Pa domači test za preverjanje neplodnosti sem mu tudi omenila, pa je rekel, da z njim ni nič narobe, da ne bo tega počel. Me je prav zabolelo, kot da sem samo jaz kriva...
Sploh se izogiba te teme in vedno, ko kaj omenim mu je nerodno in odide. user posted image Ne vem več kaj bi.
Upam le, da je res vzrok stres in da bo sedaj bolje.

(odgovor članu vinila)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 10:50:57   
zakajpane
Vinila, naj ti še jaz povem svojo zgodbo:

S partnerjem sva se "mučila" tri leta za bebico, probala sva že praktično vse domače zvarke, tablete, čaje in podobno, pa ni in ni ratalo... Potem pa še vsa ta vprašanja, kaj pa te čakata, zakaj še nimata otrok, da nebo kje prepozno... ko bi le vedli... Naj še povem, da imava svoje podjetje, se boriva in trudiva in s tem je tudi povezan stres, saj dela ne moreva odklopiti - verjetno si predstavljaš, kako je to user posted image  Tudi vsi dopusti in sproščanja nama niso pomagali... Potem sva se prijavila na kliniko za neplodnost in novo razočaranje, saj ni zdravstvenega vzroka, da nebi mogla imeti otrok, oba sva zdrava in plodna in vseeno ni ratalo, leta pa kar tečejo, saj nisva več med najmlajšimi user posted image . Ampak so nama vseeno pomagali - imela sem eno operacijo (čiščenje jajčnikov) in bila sva na štirih inseminacijah, pa še kar ni bilo magičnih user posted image  ali user posted image . Nato sva imela še IVF in končno nam je uspelo, najina bebica je ostala pri nama in marca jo bova tudi spoznala user posted image . Res je, da te vso to čakanje in upanje še bolj potolče, ampak je vredno it vsaj probat, midva sva presrečna in ni nama žal, da sva se odločila za zdravniško pomoč!

Upam, da se bosta pravilno odločila, saj tudi vaju nekje čaka user posted image


(odgovor članu vinila)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 10:52:43   
Poka
Ravno razmišljam o tem, da me zadane kak šok ravno v tistih dnevih, pa že tako je zelo stresno. Ampak jaz sem šla z mojim na preglede in z mano tako ali tako ni vse v redu, v bistvu imam kup težav. Če nisi bila na laparoskopiji, hsg in vse to pa dejansko sploh ne moreš vedet ali je s tabo v vse OK, pa kolikor vem, te sploh ne dajo na preiskave, če nima partner napotnice, ker mora nujno naredit spermiogram. Nočem te strašit, sam z mano je tudi bilo na navadnih ginekoloških pregledih vse v redu, v resnici je pa vse narobe...

Stres pa itak, da ne govorim - šok vsak dan... Moraš samo najt način, kako se ne preveč obremenjevat... Jaz ga še nisem našla.

Glede sramu ga lahko prepričaš, če sem jaz svojega, glede vere, stvar posameznika m- sam ne se pustit zmanipulirat... Nisem verna, sam verjamem pa, da so ti stvari usojene ali pa ne, ampak če hočeš, da se uresniči, se moraš sam potrudit. Nobena vera ti ne bo pomagala, če je s teboj nekaj hudo narobe, v take čudeže ne verjamem... Mogoeč je nekaj v tem, da pozitivno razmišljaš in se naredi "čudež", sam še vseeno ej ta "čudež" splet okoliščin, da je ravno v tistem trenutku pač vse v redu in da bo res, k temu lahko samo ti prispevaš, da greš na preglede in odpraviš kake zdravstvene ovire.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 10:57:28   
zakajpane
Aja, pa naj še samo dodam, da sva pred IVF postopkom oba jedla naravne tablete proti stresu in matični mleček in vsaj jaz sem se počutila bolj sproščeno... mogoče pa je tudi to kaj pomagalouser posted image . Pa svetujem vama, da se pogovorita o vsem, jaz mojemu včasih nakladam in nakladam, ampak mi je lažje, da vse "spravim iz sebe", sem potem bolj pomirjena.

(odgovor članu zakajpane)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 10:59:43   
ronja
vinilia, najdi nekoga, da lahko z njim govoriš o tem, ali pa vsak piši o tem. Ne držat v sebi, ker boš postala nesrečna.

Verjamem, da te je zabolelo, ko je partner kategorično zavrnil, češ da z njim ni nič narobe. Na žalost to ni nujno res: vzroki za neplodnost ležijo v 50% na moški in 50% na ženski strani. Glede na to, da je s tabo ginekološko vse ok, je mogoče vzrok pri njem (kar bi se mogoče dalo pomagat) ali pa ni medicinskega razloga in definirajo to kot "nepojasnjena neplodnost".

Kar se stresa tiče, ne pomaga pri skoraj ničemer, vendar pa tudi ni, da na splošno ljudje ne bi mogli zanosit zato - punce zanosijo celo med posilstvom, pa si lahko misliš, da so takrat in še dolgo po tem pod hudim stresom... Sama sem imela kar pestro v službi, sploh tazadnjič, pa se je mali vseeno napovedal celo 2 meseca prej kot sva ga mislila naredit. Tako da lahko sicer stres vpliva, ni pa to nujno razlog.

Da se sprostiš, je vsekakor fajn, pa ne samo zaradi zanositve, vendar če poizkušata že 1 leto in si otroka res želiš/ta, potem bi se vseeno splačalo moža prepričat, da gre na test... Verjetno noče zato, ker ga je strah. Neskončno strah, da bi bil "on kriv", da ne moreta imet otrok. Tisti partner, ki je manj ploden, navadno doživlja občutke krivde, čeprav ni nič kriv in četudi ga drugi nič ne obsoja. Njega je strah, da bi se to pokazalo, sploh ker se jepri tebi že pokazalo, da je vse ok. Na žalost pa vama lahko pomagajo samo, če odkrijejo vzrok... zato se ga splača poiskat.

Prijateljica je imela podoben primer, tudi sta bila zelo verna, tudi se njemu ni nič mudilo, ona je pa umirala od želje po otroku (z njo ni bilo nič narobe). Končno je šel on tudi na pregled in se je izkazalo, da ne more imet otrok. Ker se okoli tega nista mogla zedinit (ona si je želela potem pa posvojitev), sta se ločila. Zdaj ima ona otroka z drugim možem, zanj ne vem. Hočem rečt, da so to velika vprašanja in da samo čakanje nič kaj dosti ne reši. Pri njima je čakanje samo zamere večalo...

Mogoče če poizkušaš večkrat načet temo, poveš, da te to zelo boli, da si otroka res želiš, da bi ga rada imela, ti pa ni važno, kako (če je to res, pri njej je bilo, ji je bilo vseeno, biološko njen ali posvojen otrok, samo da ga ima), da obstaja veliko rešitev tega problema, če sploh je problem, da bi samo rada vedela, pri čem si... Njemu je o tem težko govorit, poskrbi za zaupno atmosfero, da ti bo lahko zaupal, da es bo počutil varnega, da ga ne boš pustila, tudi če ne bi mogla met otrok, .... vendar da moraš vedet, pri čem sta...

Če poskušata komaj par mesecev, pa ni panike za delat, pojdita na dopust, odklopita vse in se mejta fino.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vinila)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 11:22:29   
mateyka
ne vem, jaz mislim, da bi kot pratnerja morala bit sposobna se pogovorit o vsem. sploh o tem. mogoče bi mu razložila kaj to njegovo zavračanje pogovora na to temo dela tebi, kaj to zate pomeni in da vaju odtujuje - kar je res. pa to kar je ronja omenila - da morata te stvari zjasnit, ker moraš vedet pri čem si. da rabiš moža, ki bo na tvoji strani, z isto vizijo, istim ciljem, da bo neustrašen kot ti in se bo soočil skupaj s tabo, karkoli že vama pride naproti. da to rabiš od njega. da si ga zato omožila in to pričakuješ od njega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.10.2012 12:47:39   
Anonimen
Sproščanje in Sistem za zvočno terapijo ti bosta že pomagala proti stresu, da boš bolj mirna. Se bi pa morala s partnerjem usest in se poment, ne pa čakat.
Neplodnost ni vedno samo zaradi stresa. Te verske finte in odmikanje od pogovora so mi pa zgrešene. Si prepričana, da si partner sploh želi otrok.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
5.11.2012 11:17:54   
Anonimen
Si se že kaj pogovorila z možem? Prijateljica ima podobno situacijo in me zanima, kako bosta rešila.
Pa tudi tebi bo verjetno koristilo, če se tukaj malo izkašljaš user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
5.11.2012 15:22:57   
vinila
Nič nisem napredovala. Poskušam odmisliti vso stvar, ker v teh dneh nimam energije, da bi se spuščala v pogovore. Iščem kaj proti stresu - ne vem ali bom poskusila Sistem za zvočno terapijo ali kaj drugega. Bomo videli. Pogovora z možem o tej stvari za sedaj ne zmorem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
5.11.2012 22:20:27   
T3JK4
Draga Vinila,
kot so ti že napisale punce, vsak partner lahko nosi svoj delež "krivde" za ne-zanositev.  (Oprosti, ne znam se drugače izrazit....)
Te bom vprašala še nekaj čisto osebnega  -  sta poročena? Ker če je tvoj partner zelo veren, ga mogoče pri poti do otroka ovira tudi to.
V družini imamo nekaj  (jaz temu tako pravim, ne zamerite mi) "blazno vernih" in nasprotujejo OBMP, pa vendar jim ne mislim razlagat, zakaj sva se z možem odločila ravno zato. Ja, dostikrat pa slišiva, zakaj še ne bo mladine pri nas. Tudi midva sva verna, vendar danes še vedno ne razumem, zakaj par, ki si želi otroka, mu želi nudit vso ljubezen in materialne dobrine, ki jih premore, le-tega ne more ustvariti na svet. Po drugi strani pa, kot so že napisale, tudi med stresnim posilstvom nastane življenje.
Huh, zajadrala sem .... Hotla sem samo povedat, da če sta par (poročen ali neporočen, veren ali neveren), bi si naj zaupala - predvsem pa stvari o nadaljevanju družinskega imena. In ja, če so želje, se da marsikaj pomagati (ali vsaj razjasniti dvome) s pomočjo medicine. 
Vinila, mislim na vaju, da vama uspe ustvariti primerno ozračje za uspešen pogovor. Lahko ga "potolažiš", da je v Sloveniji dosti neplodnih moških (tudi poročenih), ki so še vedno ponosni moški, saj imajo močno in skrbno žensko ob sebi. Res so to težke misli, da sprejmeš svojo neplodnost (saj s tem čutiš eno veliko napako svojega telesa in nekakšno nevrednost življenja), ampak da se. Pridejo dnevi, ko si na tleh (jaz sem v tem času - zato tudi takšno pisanje), vendar za njimi pridejo tudi obdobja, ko se čutimo vredno življenja. 

Skratka, pogovorita se. Spremiogram ni noben bav-bav. V končni fazi gredo vsi moški z istim strahom v tisto sobico in splača se!

(odgovor članu vinila)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
6.11.2012 9:10:00   
Poka
Dlje boš čakala, slabše bo za tebe. Postavit se moraš zase in bolj odločno reagirat. To, da odlašaš, kaže na tvojo neodločnost, nesamozavest - zato ti tvoj potem reče ne, ker vidi, da se na nek način bojiš uveljavit svojo voljo. Jaz sem sicer za kompromise, sam tu ni kompromisov, tu se je on odločil namesto vaju.

Npr. mojega je tudi sram za vsako stvar in me je bilo vedno strah, kaj bo ko bo moral on na pregled in na spermiogram, še po napotnico sem mu šla jaz k osebnemu zdravniku... Bogi revež, res, jaz sem ap lahko bila 3 dni v bolnici... user posted image Zdaj sem mu pa kar naravnost povedala, da sem naju naročila na pregled - prej sem ga še spraševala, če naju naj, pa je bil za, da naredim kakor se meni zdi prav in sem mu potem šla še pojasnjevat, da bo moral mogoče še na kak pregled... Njega še, razen spermiograma, ni nihče pogledal... Ko je to izvedel, si je premislil, da bi še malo počakala... In sem čakala še malo, da da mogoče kako pobudo, ki je seveda ni dal, tako da sem naju pač naročila in sem mu povedala, da si bo šel sam po napotnico, na preglede itd. pa niti ni ugovarjal. Pri naju je sicer tako,d a moj čaka potem,d a se sama odločim, pač on pol naredi kot se odločim sama. Sicer men taka iniciativa ni všeč, je pa še vseeno boljše kot da se upira, sam se mi zdi,d a so moški pač polni enih predsodkov, če niso pač šolani v kaki taki smeri, ker si ponavadi čist nič ne preberejo in jim je vse tabu. Moj se sicer vsaj pogovarja s sodelavci s podobnimi problemi, kar se mi zdi zelo v redu, vidim da mu ni vseeno. Na srečo ni veren, ravno obratno.

Probaj mogoče kar sama pojasnit gienkologinji težave in naj ti da napotnico, pa se bo potem mogoče tvoj vključil - se mi zdi,d a zdaj že opravijo kake preglede, preden partner naredi spermiogram. Meni so najprej naredili HSG, preden je moj šel na spermiogram. Napotnice sva imela pa oba, pa če mu ej nerodno it, se zmeni ti z zdravnikom... Jaz sem se, sam je mali kraj, pa niso nič komplicirali, ker sicer bi mogoče lahko zaradi varovanja podatkov.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu T3JK4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
16.11.2012 13:48:28   
LanaB
Dober članek o vplivu stresa si lahko preverete tukaj http://potpomognutaoplodnja.info/index.php?option=com_content&view=article&id=474:stres-ne-smanjuje-anse-za-uspjeh-ivf-a-timecom-2522011&catid=37:ivf&Itemid=79

Moje mnenje je, da ni stres glavni krivec za neplodnost, lahko negativno vpliva ni pa bistven. Jaz sem prav iz tega razloga zamenjala službo pred dvemi leti, pa še vedno nisem zanosila. Imam že 5 neuspelih poizkusov. Čim prej se pogovorita o težavah, ne si zatiskati oči in pogumno do zdravnika. Škoda, da nekateri še vedno razmišljajo staromodno, kao z menoj ni pa nič narobe. Dejstva so, da je neplodnost zelo prisotna in ni konec sveta, če se vama to zgodi.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
20.11.2012 13:24:18   
simpli
LanaB se popolnoma strinjam. Men so tudi vsi govorili ja sprosti se , da sta stres in nesproščenost kriva, a sem jim rekla, ja potem bi mogla biti že najmanj 5x noseča če bi bil to razlog, ker sem načeloma zelo sproščena in tudi na vso zadevo sem vedno gledala ko bo pač bo. Še osebna ginekologinja mi je rekla, da naj ovulacijske teste vržem stran, ker tako niso vedno točni in samo vplivajo na psiho. Pa sem vedela da to ni ok, saj vsak mesec testi pa že ne morejo biti netočni. Pa sem se hvalabogu nato kar hitro prijavila na center za neplodnost, kjer so mi ugotovili PCO. Torej ni bil problem v psihi ampak z fizično. Nato sem uspešno zanosila z clomifen tabletami po 4 mesecih jemanja, saj so le te spodbudile ovulacije. Namreč ko sem jih jemala so mi ovulacijski testi vsak mesec pokazali ovulacijo, še zadnji mesec ko jih nisem več jemala so pokazali ovulacijo, no in ta mesec sem tudi zanosila. Torej jaz iz mojih izkušenj ne verjamem da psiha vpliva na zanositev. Morda pri kateri, ki morda izjemno stresno živi, je lahko to manjša ovira, vendar ne takšna da ne bi mogla zaradi stresa 2 leti zanositi, vendar menim da pri večini žensk je vseprej drugje problem kot pa v psihi.

Vinila, upam da bo pri tvojmu partnerju želja po otročku premagala versko prepričanje. Dokler pa ne bo se bojim, da boš lahko pač samo čakala .... in če ne boš zanosila........a bo lažje tvojmu partnerju živet brez otrok, zaradi vere, kot pa da bi šel na kliniko kjer bi vama samo pripomogli ?! Želim ti vse dobro

(odgovor članu LanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
20.11.2012 20:31:32   
Anonimen
Vinila, pa si zares zelis taksnega partnerja???? Ojoj! Ce bi si zares zelel otroka s tabo, bi verjemi naredil vse za to! Nobena vera niti sram pri tem ne bi smeli bit ovira. Tvoj moski se bo ocitno vse zivljenje izogibal problemom, za vse bos vedno sama in na koncu se ti bo se zmesalo, ker te bo preprical, da si ti kriva za vse. Ta moski te sploh nima rad. Vera gor, vera dol, v zvezi resujeta tezave oba, se saj podpirata oz pigovarjata o tem. Kaj ce se otrok rodi prizadet, se bo tudi tega sramoval, ga skrival pred ljudmi in obtozeval tebe, da si kriva za se?!! Ce bi o tem govorila z ljudmi, bi kmalu ugotovila, da vsaj vsak peti par okoli tebe ne more zanosit oz je zanosil s pomocjo ivf. Ko sem jaz o tem spregovorila in to ze takoj na zacetku ivfov, potem so se vsi odprli, noben me zaradi tega ne podcenjuje in noben me nima manj rad. Brez taksnega partnerja kot ga imam, bi se meni najbrz ze zmesalo :-)
To je sodobno stanje v tem casu, neplodna ze skoraj polovica in ce je za vaju neplidnost se vedno tabu, potem sta ze mogoce prestara za otroke. Lp zacni najprej resevat tezave s svojim moskim, ko bosta oba odprta, zacnita o tezavah z otroki.

(odgovor članu simpli)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
20.11.2012 20:36:39   
Anonimen
In nobena zvocna naprava ti ne bo pomagala pri zanositvi. To je spet samo reklamiranje enih izdelkov, ki jih je najlazje ponujat na forumih. Pojdi raje na sprehod vsak dan, doma si pa zavrti glasbo, katero res rada poslusas. To te bo pomirilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 2:00:47   
Anonimen
Ker se moram nekomu izpovedati in ker misli, da je ta tema najbolj primarna, vam pišem. Z možem se trudiva za naraščaj že tri leta. Prva težava, s katero sem se morala spopasti, je bila, kako ga prepričati, da sva primerna za starša. Službi sva imela že oba, stanovanje tudi. Po mesecu dni pogovorov, sva se odločila, da pričneva resno delati na otročku. Po letu dni neuspelih poskusov sem zamenjala službo ravno zaradi skrbi, da ne morem zanositi zaradi stresa. V novi službi sem imela manj stresno delo in tudi plača je višja. Vendar tudi po dveh letih poskušanja ni uspelo pridelati pluska. Zaradi tega sem dala pobudo, da poiščeva pomoč. Nekako se mi je odvalil kamen od srca, ko se je strinjal z predlogom. Po nekoliko pregledih je zdravnik zaključil, da je vzrok, da še nimava otrok v njegovi zelo slabi plodnosti. Sklenila sva, da ne hitiva v postopek, ampak najprej opraviva še vse ostale preiskave, kar se je zavleklo še za skoraj pol leta. Bili so bp. Ko bi morala vstopiti v postopek OBMP, je predlagal, da bi še malo počakala. Postavila sem ga pred izbiro ali greva v postopek ali pa ločitev. Po tridnevnem premisleku se je odločil, da greva v postopek. V pogovorih v času postopka mi je govoril, da se ne smem preveč veseliti postopka, da je zelo majhna verjetnost, da nama uspe. Vendar se je na testu nosečnosti pojavil plusek. Jaz vsa vesela, on pa v jok, da ni pričakoval, da bo in da ga je strah, da sedaj je opravil svojo dolžnost in da ga bom zapustila. Poskušala sem biti zelo razumevajoča in ljubezniva, da ne bi dobil takšnega občutka. V kolikor sem izrekla kaj takšnega, kar mu ni bilo po volji, je bil njegov odgovor, če ne bi bila noseča, bi ti jih že napel. Na prvem UZ pa je prišlo do spremembe diagnoze, prazna GV in abrazija. Ko sem prišla domov, vsa žalostna in objokana, sem mu rekla, da se mu je uresničila želja, da si ni želel tega otroka. Kljub temu da sem se mu takoj opravičila, da ne bi smela tega reči, se ni pogovarjal dva dni. Od takrat nama gre v zakonu samo še navzdol. Za vsako stvar sedaj pravi, zakaj bi se trudil, saj meni ni nikoli prav. Tudi sama nimam več energije za vztrajanje v tem odnosu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 15:29:23   
LanaB
Na klinikah za zdravljenje neplodnosti delujejo tudi psihologi, pri katerih se lahko naročite na pogovore in kadar ste v stiski lahko tole malo ublaži vašo tesnobo. Glede na to, da največkrat moški težje sprejmejo težavo z neplodnostjo se lahko naročita oba na pogovor. Vsak zase najbolje ve, ali lahko živi v parterstvu, ki mogoče ne bo nikoli postalo družina ali ne. Če ne morete potem je bolje, da gresta vsak po svoje. Načeloma pa je na svetu še toliko lepih stari za katere se splača živeti, da res ne razumem zakaj tako obupujete. Predlagam, da preberete tudi kakšno dobro knjigo o pozitivnem razmišljanju (najboljša zame je Vsemogočni v ogledalu). Tukaj sem se jaz popolnoma našla, kot bi bila pisana zame. Če si res želite imeti otroke boste do njih prišli. Možnosti je veliko. Lahko po naravni poti, lahko z umetno oploditvijo, lahko z darovalcem, lahko s posvojitvijo... Jaz sem se sama s seboj dogovorila, da bom otroka imela, na kakšen način pa bom do njega prišla bo pa božja volja. Zaenkrat na umetnih oploditvah še ni uspeha. Res pa je, da me mož pri vsem podpira in mi stoji ob strani in tudi pravi, da me ni poročil samo zato, da mu bom rodila otroka, da lahko živiva skupaj tudi sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 18:25:02   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ker se moram nekomu izpovedati in ker misli, da je ta tema najbolj primarna, vam pišem. Z možem se trudiva za naraščaj že tri leta. Prva težava, s katero sem se morala spopasti, je bila, kako ga prepričati, da sva primerna za starša. Službi sva imela že oba, stanovanje tudi. Po mesecu dni pogovorov, sva se odločila, da pričneva resno delati na otročku. Po letu dni neuspelih poskusov sem zamenjala službo ravno zaradi skrbi, da ne morem zanositi zaradi stresa. V novi službi sem imela manj stresno delo in tudi plača je višja. Vendar tudi po dveh letih poskušanja ni uspelo pridelati pluska. Zaradi tega sem dala pobudo, da poiščeva pomoč. Nekako se mi je odvalil kamen od srca, ko se je strinjal z predlogom. Po nekoliko pregledih je zdravnik zaključil, da je vzrok, da še nimava otrok v njegovi zelo slabi plodnosti. Sklenila sva, da ne hitiva v postopek, ampak najprej opraviva še vse ostale preiskave, kar se je zavleklo še za skoraj pol leta. Bili so bp. Ko bi morala vstopiti v postopek OBMP, je predlagal, da bi še malo počakala. Postavila sem ga pred izbiro ali greva v postopek ali pa ločitev. Po tridnevnem premisleku se je odločil, da greva v postopek. V pogovorih v času postopka mi je govoril, da se ne smem preveč veseliti postopka, da je zelo majhna verjetnost, da nama uspe. Vendar se je na testu nosečnosti pojavil plusek. Jaz vsa vesela, on pa v jok, da ni pričakoval, da bo in da ga je strah, da sedaj je opravil svojo dolžnost in da ga bom zapustila. Poskušala sem biti zelo razumevajoča in ljubezniva, da ne bi dobil takšnega občutka. V kolikor sem izrekla kaj takšnega, kar mu ni bilo po volji, je bil njegov odgovor, če ne bi bila noseča, bi ti jih že napel. Na prvem UZ pa je prišlo do spremembe diagnoze, prazna GV in abrazija. Ko sem prišla domov, vsa žalostna in objokana, sem mu rekla, da se mu je uresničila želja, da si ni želel tega otroka. Kljub temu da sem se mu takoj opravičila, da ne bi smela tega reči, se ni pogovarjal dva dni. Od takrat nama gre v zakonu samo še navzdol. Za vsako stvar sedaj pravi, zakaj bi se trudil, saj meni ni nikoli prav. Tudi sama nimam več energije za vztrajanje v tem odnosu.


Samo komentar - zakon si zavozila ti, in to 2x - očitno vsakič samo z enim stavkom. zdej si očitno ostala brez moža in verjetno za nekaj časa tudi brez otroka... pa je bilo vredno?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 18:34:01   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Samo komentar - zakon si zavozila ti, in to 2x - očitno vsakič samo z enim stavkom. zdej si očitno ostala brez moža in verjetno za nekaj časa tudi brez otroka... pa je bilo vredno?


koji drastični in vsevedni zaključki na podlagi enega kratkega posta.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 19:11:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Samo komentar - zakon si zavozila ti, in to 2x - očitno vsakič samo z enim stavkom. zdej si očitno ostala brez moža in verjetno za nekaj časa tudi brez otroka... pa je bilo vredno?


koji drastični in vsevedni zaključki na podlagi enega kratkega posta.. user posted image



oprosti, ampak ultimate tipa 'al me boš ubogal/naredil kar jaz želim ali pa grem!' postavljajo najstniki, ne pa zakonski partnerji, sploh pa ne ko gre za otroka. če pride v zakonu do točke, ko so ultimati potrebni, se razmišlja o terapevtu in reševanju zakona, ne pa o otroku in postopkih umetne oploditve, ki so še za 'zdrave' in 'močne' pare hudo naporni, kaj šele za par, pri katerem je en potreboval ultimat, da se je pripravil do tega.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?