|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nemir nedonošenčkov
24.9.2009 16:56:08   
mkbk
Zdravo!

A mi lahko prosim poveste, tiste ki imate že malček starejše nedonošenčke, po 8 mesecu, če so tudi tako nemirni. Našega vse zanima in nonstop nekaj (ok saj do ene mere je to normalno za vse dojenčke), zdaj je star 13 mesecev. mali je namreč izredno izredno živ, ni pri miru niti sekunde, pa tudi ponoči grozno nemirno spi se zbuja ali joka v spanju. star je pa 13 m. Pediatrinje je rekla, da gre za nemir kakršnega imajo nedonošenčki in alhko traja vse do šole?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nemir nedonošenčkov
24.9.2009 20:16:09   
anajmad
Naša se zdej počasi umirja. Bilo pa je...dobesedno grozno,pa čeprav se grdo sliši. Včasih sem skoraj pregorela. Spi ,odvisno od lune bom povedala po pravici. Drgač pa kr naprej neki poskakuje,se igra in če gremo kam ven na travnik v naravo,divja da je potem čist fertik.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nemir nedonošenčkov
24.9.2009 22:14:34   
pupa_b
V katerem tednu pa so rojeni ti otroci? Moja Maja je rojena z 31 tedni ... Danes je stara pet tednov. Me lahko čaka kaj takega?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nemir nedonošenčkov
24.9.2009 22:47:41   
Najaa
Ojoj, a to res obstaja? Naša je stara 7,5m, korigirano pa bo 6 (rojena je 7t prej) in je kakšna dva tedna precej nemirna. Postala je ful živahna, skoz miga tud med hranjenjem, včasih mi deluje kot da je živčna. user posted image Kaj pa je to? In zakaj se reče nemir nedonošenčkov?

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nemir nedonošenčkov
25.9.2009 2:47:06   
anajmad
Naša je postala takšna po enem letu,ko je začela biti bolj mobilna. V bistvu se je začelo lahko rečem z motnjo koncetracije. To zgleda tako: pri nobeni stvari ni bila več kot dve minuti. Pa če pomislim tudi nazaj,ko je bila stara kronološko enih 8 mesecev in je ležala na blazini in že naenkrat je ni bilo več in je bila v čisto drugem koncu sobe. Samo pa je odvisno res od otroka in genov in ni nujno,da je samo zaradi tega,ker je nedonošenček.Poznam še eno punčko,oz. dve iz našega kraja,ki so bile rojene tudi v tako zgodnjih tednih kot naša(26.T) in sploh ni primerjave. Tako so pridne,da bi jih jst kr domov vzela(se hecam).
Zdej res lahko rečem,da skoraj pri njenih 4.letih je dosti boljše. Veliko pa je pomagal vrtec in delovna terapija.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nemir nedonošenčkov
25.9.2009 7:20:03   
**Tinkara78**
Moja hčerka je rojena v 29. tednu.

Do treh je  bila zeeelo mirna. Po tretjem letu pa se je začela akcija. Nonstop v akciji. Zadnje čase trmari do onemoglosti. Se mi v javnosti več ne da prepirat do onemoglosti. Najrajši se obrnem in grem in potem pride za mano.

Drugače se mi zdi, da je pred letom bolj lahko na miru sedela. Bom šla za dva tedna na govorilne in se malo pozanimam kako je sedaj. Če začne npr. risat v 90% sliko dokonča. Si pa ne vzame časa za natančnost user posted image . Nima pa npr. časa iti lulat, kakat, jest,... najnujnejše stvari. To je pri njej izguba časa.

Lani se je odločila, da bo šla na telovadbo, potem je rekla da še na ples, na koncu (beri po enem mesecu) je pa izgubila voljo za vse. Se mi zdi, da bo bolj po očku matematičar in branje knjig.user posted image

Sem veliko brala kaj bi nas naj čakalo kasneje kot posledica prezgodnjega poroda, zdaj pa več ne. Vzamem stvari sproti take kot so, ker se potem samo obremenjujem.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nemir nedonošenčkov
25.9.2009 7:33:41   
Katy78
Oooooo, tema zame. user posted image

Naš lumpi je star skoraj 10 mesecev, korig. bo pa 8,5 meseca. Je zelo, ampak res zelooo živahen. Nonstop je v muvingu, previjanje je misija nemogoče, med hranjenjem kar pleše v stolčku (sploh če je že utrujen, takrat je najhuje), pri miru ni skoraj nič, razen kadar spi, tudi ko pije po flaški, mora opletat z rokicami in nogicami. V vozičku je tudi nonstop akcija, brca, krili z rokami, vleče pasove od vozička No, priznam, ima tudi dneve, ko je kar miren in lepo opazuje naokoli, ampak to ni prav velikokrat). V banjici se nonstop postavlja na kolena, pa obrača na trebuh - prav zašvicam, preden ga skopam in potem oblečem v pižamo. Sicer ne vem kako je z drugimi dojenčki, mogoče so tudi taki, ampak meni se zdi moj nadpovprečno živahen. Ko gledam druge v vozičkih, večina pri miru sedi, naš pa... user posted image  Tako energičen je bil že od vsega začetka, zdaj pa ko kobaca, pa sploh nima miru. Je pa res, da se zna sam zaigrati tudi po 15min ali pol ure, s spanjem pa zaenkrat tako podnevi kot ponoči nimamo težav.

Sem že tudi jaz slišala, da so nedonošenčki bolj trdoživi in posledično bolj živahni, bi pa rada slišala tudi strokovno razlago, ali je res kaj na tem ali pa so to samo prazne marnje ala "baba čula, baba kazala". Ker če pomislim, moj ni bil ekstremen nedonošenček in tudi ob rojstvu ni imel drugih težav, kot blago dihalno stisko, tako da bi res rada vedela, ali so to samo prazne marnje, ali pa prezgodnji porod res kaj vpliva na živahnost. Čeprav, ko pride k meni moja mami, mi reče, da sem bila taka tudi jaz. Zelo živahna, zahtevala sem ogromno pozornosti in dolgo dolgo se nisem znala sama igrati, ampak je moral kdo od staršev ali pa starejši brat asistirat. user posted image  Pa nisem bila nedonošenček.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nemir nedonošenčkov
10.11.2009 19:08:13   
lucky girl
Joj, punce, mal me strašite. Res pa je, da ko sem vas brala sem imela pred očmi mojega sinčka (star je 5 tednov) in res med hranjenjem, preoblačenjem, kopanjem in ko je buden vedno nekaj počne z rokami in nogami. Pa zelo je firbčen.

Joj, kaj nas še čaka user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nemir nedonošenčkov
10.11.2009 22:44:50   
* Mateja *
pa še mnenje oldtajmerjev! Naš ima 5 let in zna biti grozen. KO se loti, ga nič ne ustavi. in tako je od vedno, kar pomnim za nazaj!! In ne zgleda še, da bo nehalo. Tako, da tiste ki mate majhne drobiže, pripravite se na akcijo!!user posted image user posted image

(odgovor članu lucky girl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nemir nedonošenčkov
11.11.2009 10:43:43   
Sulfinija
Najin je rojen 9.tednov prezgodaj (31.tednu) in čez dan je nemogoč sploh zvečer je totalno nemogoč.Non stop v miganju ne paše mu v ležalniku,ne v postelji kriza skratka ne na rokah.Ko vidim,da mi je preveč zvečer ga dam na previjalno mizo ga slečem do nageca je tudi brez plenice brca se dviga v zrak,krili ko se ohladi po pol ure ga oblečem nazaj.čez dan imam mir le zvečer ko zaspi okoli sedmih zvečer.Če sma na sprehodu bog ne daj da se voziček vstavi lahko še najlepše spi se takoj zbudi in je akcija dalje.Takole,da očitno še nas čaka velika akcija ko se bo začel plaziti,hoditi....Mene ne moti sem zanekrat zelo,zelo srečna da naju osrečuje vsak dan pokaže kaj novega.

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nemir nedonošenčkov
11.11.2009 20:42:38   
lucky girl
Sulfinija tudi jaz sem včeraj in danes mojega user posted image slekla, je bil samo v tetra majčki in je ful užival, brcal, se smejal...čez čas se je umiril in med oblačenjem je miroval, šobil ustnice, kot da mi želi nekaj povedati...

Tako da jutri ga bom dopoldne slekla za kakšne pol ure in popoldan... user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nemir nedonošenčkov
12.11.2009 12:29:54   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: lucky girl

Sulfinija tudi jaz sem včeraj in danes mojega user posted image slekla, je bil samo v tetra majčki in je ful užival, brcal, se smejal...čez čas se je umiril in med oblačenjem je miroval, šobil ustnice, kot da mi želi nekaj povedati...

Tako da jutri ga bom dopoldne slekla za kakšne pol ure in popoldan... user posted image



Najin je pa včeraj bil zelo,zelo miren.Nisem ga slekla ni bilo potrebe.Zgleda,da je tale nemir posledica vikendov sobote in nedelje beri ati teren doma čez vikend in mali je takrat več ali manj na rokah in v ponedeljek je kriminalen,ker jaz tole ukinjam ga cele dneve ne nosim kot ati.
Jutri pa je spet petek in ati bo doma cel teden takole da se potem lahko spet kar pripravim naslednji teden ko bo spet šel na teren do petka me je že kar groza.

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu lucky girl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nemir nedonošenčkov
30.11.2009 0:07:14   
sneska
Tudi mene skrbi oz. je pred časom še bolj skrbelo, kako bo z Vito, ko bo v šoli (sama sem učiteljica in vem, kako so takšni učenci moteči tako za učence kot tudi za učitelje), ampak zdaj se s tem ne ubadam več - se bom, ko bo čas. Naša je tako dekocentrirana, da niti jest ne more - zato počasi pridobivamo na teži in si sproti izmišljamo, kako jo bomo zamotili, da bo usta odpirala. Če pa nam slučajno ne rata, se pa tudi več ne sekiramo. Brat je imel dvojčka, ki sta bila tudi prezgodaj rojena in je punčka še v prvem razredu kazala znake hiperaktivnosti, nato pa so v 2. razredu ti popolnoma izginili. Danes sta v 5. razredu, mirna in uspešna učenca. Tako da se vse še lahko spremeni.
Anamajd, ti si omenila neko delovno terapijo - kdo te je pa napotil tja?

Če kdo ve, za kakšno literaturo na to temo, naj prosim, objavi.

LP


_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?