|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nemogoče uspavanje
12.8.2011 15:58:18   
suzanica
Živjo. Naš 3letnik se je začel obnašati zelo nesramno pred opoldanskim spanjem. Kot vedno imava najprej knjigo in potem spanje. Ampak zadnje dni začne potem zganjati vragolije - prižigati luč, brcati, gristi,... Skratka nemogoče. Povem, da se to ne dela; mu vrnem - seveda ne močno; kao jokam - nič ne pomaga. Utrujen je, zaspati pa ,ne more oziroma noče,. Imate kakšne nasvete??? Mi je že res obupno. Lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nemogoče uspavanje
12.8.2011 16:21:22   
Doll
Tole mu vrnem je zame zelo neodgovorno in nedopustno!!!!  pa ga pusti,če ni preveč zaspan,ni tečen,pa naj bo buden. če pa je pa najdi drugačen način ,ampak ne ta da mu ti vrneš. Mogoče da se božate,crkljate,ga pustiš samega v postelji itn. rešitev je malo morje,nobena pa ne bo z danes na jutri uspela

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nemogoče uspavanje
12.8.2011 19:19:36   
kajajaka
Tudi naša 3-letnica čez dan ne spi več. Ker vstaja ob 7h zjutraj (in ne zaspi ne v vrtcu, ne med vikendom doma), zato pa zaspi že ob 19h zvečer in spi do zjutraj (torej 12 ur spi,  12 ur je pokonci). Kak dan je res malo tečna, ampak je nič ne silimo. Včasih se tudi uleže za pol ure, ampak nikoli ne zaspi...
Kaznovanje in siljenje nima smisla, samo še slabši bo učinek...
Pa naj bo pokonci. Poznam kar nekaj 3-letnikov, ki pač ne spijo več popoldne.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nemogoče uspavanje
12.8.2011 19:59:10   
mateyka
naši se je to dogajalo pri dnevnem spancu (da je delala "neumnosti", ne sicer iste stvari, samo podobne bedarije - kar ve da ne sme!), in po moje zato, ker so zmatrani (ampak ne toliko da bi zaspali) in potem jim mal koleščki v glavi popustijo. user posted image jaz sem jo popokala na kolo ali v avtu je tud delovalo, ali je na poti zaspala ali pa sva nekaj zunaj počele (trgovina, obisk), da je una kriza minila. ker ko je minilo nekaj časa, se je malo skulirala in tudi zaspana ni več bila tako grozno in je lahko potegnila do zvečer.

torej, ko so zaspani - če se jim dogaja, je ok, če pa so zdolgočaseni je pa štala. našo uspava (ko je zaspana) če nekaj "čaka" pri vožnji sami (kolo, avto..). ne vem pa če ti to kaj koristi. user posted image se mi zdi pa, da ko so malo večji, da lažje obvladajo ta impulz "počet neumnosti" in se lahko zadržijo (naša zdaj postane samo uber sitna in tečna in vse je "ne" user posted image user posted image ).

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nemogoče uspavanje
12.8.2011 21:24:48   
josephine27
pri nas je podobno kot pri kajajaka. tud moj 3-letnik ne spi več čez dan. poskusila sem praktično vse tudi avto pa ne pomaga (ko je bil mlajši je v avtu vedno zaspal). posledično gre spat nekje med 7 in 8 zvečer in zaspi praktično takoj, spi 12 ur. jaz sem na začetku ful trudila pa skor živce zgubila ker so mi vsi govorili da bi še moral spat čez dan. on pa je skoz govoril da ni utrujen. zdaj sva našla nek kompromis da gre po kosilu mal ležat brez da zaspi. včasih skupaj prebereva kakšno knjigico in se mal pocrkljava, včasih mu dam kakšno risanko pa se vleže na kavč, včasih leži na kavču in vozi avte gor in dol. samo da se mal umiri pa spočije. če je tako kakšne 30 minut sem zadovoljna.


_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nemogoče uspavanje
12.8.2011 21:49:41   
Sa.Ka
Sprijazni se, da pač ne bo spal. Odločno pa mu daj vedeti, da je tudi samo ležanje dovolj za počitek, pač brez spanja. Že 2 letniki se upirajo, kaj šele 3 letniki.user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nemogoče uspavanje
16.8.2011 9:08:29   
picola1
Mogoče samo v tolažbo: moja hčerka ne spi čez dan že od 15. meseca. Pa sem tut probala vse živo, pol sem na koncu obupala (moj mož ima pa še zdej -pri njenih 4.letih-kdaj prebliske, da bi morala it spat...user posted image )
Tako kot pravi mateyka: pejta delat nekej drugega, ali pa ga pusti malo samega v postelji, če hoče, prižgi mu kako risanko, naj se kaj umirjeno igra...Mogoče bo na začetku  potem popoldan siten, ampak se bo hitro navadil. Bolje to, kot pa da ga siliš spat, če mu ni. In potem oba zgubljata živce.

< Sporočilo je popravil picola1 -- 16.8.2011 9:09:02 >


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nemogoče uspavanje
16.8.2011 12:31:45   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Tudi naša 3-letnica čez dan ne spi več. Ker vstaja ob 7h zjutraj (in ne zaspi ne v vrtcu, ne med vikendom doma), zato pa zaspi že ob 19h zvečer in spi do zjutraj (torej 12 ur spi,  12 ur je pokonci). Kak dan je res malo tečna, ampak je nič ne silimo. Včasih se tudi uleže za pol ure, ampak nikoli ne zaspi...
Kaznovanje in siljenje nima smisla, samo še slabši bo učinek...
Pa naj bo pokonci. Poznam kar nekaj 3-letnikov, ki pač ne spijo več popoldne.


Pri nas je popolnoma enako...


(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nemogoče uspavanje
29.8.2011 12:44:51   
dreamhorse
Očitno ni zaspan, pa ga ne sili spat.. če noče, noče.. mogoče bo pa šel kasneje, ko bo utrujen.
Ali pa bo samo malo počival.. pa pojdi stran, pusti ga samega..

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nemogoče uspavanje
29.8.2011 14:21:36   
kalbo
Ja madona no, kakšni nasveti pa so to. Če ti presodiš, da otrok mora spat, oziroma da potrebuje spanec podnevi je to treba definitivno dosečt, tako ali drugače. Meni recimo na kraj mozga ne pade, da bi otroke vlačil z avtom al pa z vozičkom okol, da bojo revčki zaspali. Če je treba spat je treba spat in konec.
Poizkusi izpustit spanje, če bo otrok zvečer normalen in ne ko izžeta cunja, pol tvoj otrok spanca ne potrebuje več, v nasprotnem primeru pa spanec definitivno mora ostat.

V nobenem primeru pa otrok ne sme dosečt svojega z divjanjem, grizenjem in podobnimi stvarmi.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nemogoče uspavanje
19.9.2011 12:05:49   
dreamhorse
Moja hči je stara 2 leti in 4 m, pa v vrtcu vsak dan spi. V soboto jo dam spat, pa grem iz sobe in zaspi sama.. v nedeljo se lahko trdim na vse pretege, pa ne bo zaspala.. in pač ne zaspi.. v posteljo ji dam knjigo, da vsaj malo leži in počiva.. In četudi v soboto spi 3 ure, v nedeljo ne vztrajam, da gres spat, če sama tega ne želi in očitno ne potrebuje.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nemogoče uspavanje
19.9.2011 13:11:39   
tehnofil
Jaz nimam s tem prolemov. Ponavadi greva skupaj spat. user posted image

Pa tudi kadar mu ni bilo za popoldansko spanje sem od njega zahteval da se obrne in zapre oči. "Me nič ne briga. Obrni se in zapri oči." Tako ga opozorim ene 2x, potem pa po 10min ziher zaspi - saj ga dajem spat ko spanec potrebuje, ne kr tako. Če pa ležim pri njem pa spi tudi 3 ure, samo da se tišči.user posted image


(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?