|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 22:35:36   
Naja31
Ojla,

naj najprej napišem, da se nikoli ne vtikam v vzgojo drugih in da me to kako drugi vzgajajo lastne otroke sploh ne gane, dokler se to neposredno ne "dotakne" mojega otroka.
Zdaj pa da vam opišem kaj me mori:

Zadnjič sva bila s sinom na obisku pri moji prijateljici, ki ima isto starega sina (oba sta stara 2 leti in 8 mesecev.). Moj sin ni agresiven, je bolj miren fantek v smislu, da se ne prereiva,ne odriva drugih, ne tepe, ipd. Tudi v vrtcu je cela skupina takih otrok, pa še vzgojiteljico imajo precej strogo, ki kaj takega ne tolerira. Ko ga kdo odrine ali udari je bolj šokiran, kot da bi on sam udaril nazaj.  Ne rečem, da se tega ne bo naučil, ampak do zdaj je bil tak.
Sin moje prijateljice pa je malo bolj agresiven. Vsakič ko je moj sin vzel eno izmed njegovih igrač, mu jo je takoj hotel izpuliti iz rok. Pri tem ga je odrival, se nanj vlegel, pritisnil ob tla. Mojemu sinu je bilo nekaj časa smešno, dokler se ni prestrašil in začel jokati. In to kar nekajkrat v tisti uri in pol ko sva bila tam. Moja prijateljica pa ni niti enkrat reagirala, kot sem jaz pričakovala, ampak je vse to samo opazovala s kavča, nekajkrat rekla sinu naj neha, in to je bilo to. Pa sem ji nekako namignila, da moj sin tega ni navajen, pa je rekla, da bi jaz morala videti kaj njen šele sin počne z njegovim bratrancem in to ni nič.
Mene je to full zmotilo, saj neka meja mora biti, do katere lahko rečemo, da je igra, potem pa to ni več igra, ampak je pretep. In jaz pretepanja, ali ravsanja ne dovolim. Zavedam se da nimam pravice, da bi jaz njenemu sinu rekla  naj neha, ker mislim, da mora njegova mama za to poskrbeti, poleg tega pa bi jaz, če bi to bil moj sin, sigurno bolj strogo odreairala, še posebej če bi videla, da drugi otrok joka, zaradi obnašanja mojega otroka.

Uf, sem se razpisala. Saj sploh ne vem če se bila dovolj razumljiva.
Zanima me ali je moje razmišljanje napačno. Kaj mislite? Bi morala kaj več reči tej prijateljici, ali v miru opazovati, kako njen otrok "jaha" mojega, ker ona pač tako obnašanje tolerira? 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 22:47:02   
natalia
jaz tega ne bi mirno gledala, če sta prijateljici pa ji tudi lahko kaj odkrito poveš, a ne?

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 22:50:23   
Paštetka
eh, moj otrok se tudi ne pretepa, vsakemu da vse igrače, vse po vrsti objema, poljublja in stiska, in druga deca mislijo, dajih bo pa napadel in ga začnejo odrivat in tepst.

Kaj naj povem...mogoče je pa dobro, da bi se znal tudi sam zagrebsti za igračo, se boriti za svoj prostor, se braniti, si kaj izboriti. Včasih si želim, da bi se malo postavil zase in ne samo stekel mami h krilcu.

Ne pravim, da se mora stepsti, ampak zmeniti se pa že mora in se znati postaviti zase.

Sicer pa, ponavadi je tako, da če pride nek otrok k drugemu na obisk, in se obiskovalec  želi igrati z drugimi igračami, da jih domači otroci branijo, ker jih imajo za svoje in jih moti, če se obiskovalci igrajo z njihovimi igračami.

Ok, da ste nekje, kjer igrače niso od nikogar, da pa bi mu ukazala, daj mu svojo igračo, če je noče posoditi...ne vem no...po moje je prav, da se otroci malo med sabo zmenijo kako in kaj.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:04:17   
Marogica
Eh, kaj pa vem...Najrej me je bilo groza otrok, ki so mojega v vrtcu odrivali, mu jemali igračke in ga udarili...Pa je moj ta mlajši postal enak. Ko gre za njegovo igračo, je pač ne da in prav tako odrine, vzame SVOJO igračo in tudi potisne drugega otroka, če je treba.

Je to prav?Ne, ni. In kako naj tako majhnemu otroku razložiš, da to ni prav in da se to ne dela? Verjemi, da sem vedno posegla vmes, če sem le videla, mu rekla, prigovarjala...pa enostavno ni odstopil od SVOJE igrače. Ampak otrok raste...in počasi razume, da je treba stvari deliti. Sedaj počasi razume besedico "posoditi" in se ponavadi tudi zmenimo. VEndar ne vedno, kar je tudi prav, saj zakaj mi pa moral otrok vedno takrat "posoditi" igračo nekomu, ki se mu pač v določenem trenutnku sprdne in jo želi?

V glavnem...malo več tolerance in poizkušanja razumevanja oz. se postavljanja v kožo tem malih človečkov, ki pač drugače reagirajo, kot si mi želimo.  in seveda iskanje zdrave meje...to je vsak umetnost..tudi pri nas.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:11:16   
Naja31
Kaj naj povem...mogoče je pa dobro, da bi se znal tudi sam zagrebsti za igračo, se boriti za svoj prostor, se braniti, si kaj izboriti. Včasih si želim, da bi se malo postavil zase in ne samo stekel mami h krilcu.



Saj to si tudi jaz včasih želim.
In tudi mislim, da naj se v večini primerov sami zmenijo. Ampak ko to preraste v pretepanje in začne en otrok jokati in je vidno prizadet, potem mislim, da je treba vmes poseči.
 

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:13:12   
žetev
Tudi medve u mojo tri leta staro pikico sva na igrišču imele podoben prijem...Hčera od moje prijateljice, prav tako stara tri leta je bila zmeraj zelo agresivna..grdo se obnaša...in enkat iz ljubega miru z vso močjo zagrabi mojo pikico za lase...pri tem ji izpulji en šop lasuser posted image ...sem vskočila sem dala prijateljičini ta mali po rokin lepo razložila, da mi je zelo žal ampak se bo naše druženje končalo, ker se mi zdi takšno druženje..polno joka nesmiselno in , da če se pač tamale ne razumejo in ni skupnih interesov..se  v bodoče  ne bomo več videvale.......
ja prav ste prebrale...tujega otroka sem po roki.user posted image ..pa drugače ne odobravam fizičnega obračuna...
lp





(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:13:46   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Ampak ko to preraste v pretepanje in začne en otrok jokati in je vidno prizadet, potem mislim, da je treba vmes poseči.



S tem pa se strinjam. Dokler gre za odrivanje in se otrok "bori" za svojo igračo, še nekako razumem, pretepanja pa nisem in ne bom dovolila, pa naj gre za mojega ali sosedovega otroka. TUkaj bi pa tudi jaz posegla vmes, če dotična mama ne bi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:16:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Zavedam se da nimam pravice, da bi jaz njenemu sinu rekla  naj neha,

Seveda imaš, če ona ne reagira, gre se pa za tvojega sina.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:16:07   
Naja31
ker se mi zdi takšno druženje..polno joka nesmiselno in , da


Evo,točno to sem zadnjič pomislila na obisku. Sem hotla kar domov iti, ker se mi ni zdelo smiselno tam na kavču sedeti, gledati kako se otroka ravsata za igračo in potem najprej tolažiti mojega sina, in poslušati užaljen jok njenega sina, ker ni dobil igrače. Ona pa nič.user posted image


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:17:45   
lex
jaz sem sestričnini punci, ki zna biti zelo groba odkrito povedala, da to njega moti in mu ni všeč in če lahko neha. pa me je samo čudno gledala, ker ji tega do zdaj še nihče ni rekel. me prav briga kaj si misli, ker ga je potisnila proti mizi in če bi padel bi se poškodoval in ker mama ni odregirala sem jaz. sta pa pol leta narazen, ona je starejša.
moja kolegica tud mojemu fantku reče kaj ne sme v njenem stanovanju (je odpiral predale pa jaz tega nisem videla) in ona ve da mu to lahko reče, ker tega tudi jaz ne pustim.
jaz bi na tvojem mestu politično fantku povedala, da tega tvoj fantek ne mara, pa naj si mama misli kaj si če.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
16.12.2007 23:25:03   
Anonimen
Jaz vedno posežem vmes, če gre za grobo obračunavanje. Običajno se najprej zaderem: "Dost je! Lepo se igrajta." To je bolj šok varianta, da me začneta poslušat.  Potem jima obema z normalnim glasom razložim, da tisti, ki ima igračo naj se do konca poigra. Ko se bo nehal, bo prišel drugi na vrsto. Eno pa po eno. Povem tudi, da lahko vpraša, če sme vzeti igračo. In, če drugi odgovori, da ne, potem pač ne. In pika.

Tam na Gibigibu in v Mercatorju pride dostkat do tega. Enkrat je mojemu težil en večji fantek. Pa sem prišla zraven in sem ta večjega vprašala, če mu je moj sin dovolil, da mu vzame igračo. In je rekel, da ne. No, sem rekla, če je rekel ne, je pač ne.

Verjetno pa je treba 3 letnikom to večkrat povedat. Pač nekateri niso še toliko stari, da bi povezali eno z drugim.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 8:13:59   
Nika v službi
Jaz bi prijateljici povedala, kaj me teži in da ne odobravam takega početja. Če je treba, bi tudi sama posegla vmes. Se me ne zdi nič napačno, če presodim, da igra prekorači tisto mejo normalnega in da je za enega ali drugega otroka nasilje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 8:33:33   
mika
Zavedam se da nimam pravice, da bi jaz njenemu sinu rekla naj neha, ker mislim, da mora njegova mama za to poskrbeti, poleg tega pa bi jaz, če bi to bil moj sin, sigurno bolj strogo odreairala, še posebej če bi videla, da drugi otrok joka, zaradi obnašanja mojega otroka.


to ni res!!!!! imaš vso pravico reč njenemu sinu, pa ne da imaš pravico...moraš reč, njegova mama pa naj razume kakor hoče, ker gre za tvojega otroka.

tud mi imamo podoben primer v bližini, sicer nimamo toliko stikov, ampak ko smo skupaj fantka skoz opazujem. v fantku je toliko agresije, da je groza. več stikov s to družino ima moja prijateljica. enkrat se je  spravil na njenega sina in ga je skregala. mali je tulil, kot da bi ga iz kože dajala in je povedala njegovi mami kaj je bilo. mama je rekla...nič, pusti ga. fantek se je spet spravil na njenega sina in takrat je prijateljica stopila do njega in mu strogo prepovedala se pretepat, kar mu je že prvič, ampak je dodala...pazi se, ker te gledam. potem je dal mir.

sin od prijateljice je ravnotako navihan, kot moja pupa in kadarkoli ju zanese, posredujeva. seveda zanese  vsakega otroka,  zato smo starši tu, da jih usmerjamo in ne dovolimo grobe igre ali pa se izgovarjamo  saj so samo otroci, se bodo že zmenili. če starš to pusti, je izgubil kontrolo nad otrokom.

pa še to...moja pupa je ščipala. vedno sem bila zraven nje, pa mi ni uspelo vedno preprečit, da ne bi uščipnila. bilo je mučnih 10 mesecev, ko sem se prav bala it z njo med otroke, ampak nisem popuščala in je nehala ščipat. sicer jo je najverjetneje minilo po sebi, nisem pa dovolila, da ščipa vsepovprek, kot nekateri dovolijo pretepanje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 8:43:58   
honey
Naja31, vso pravico imaš, da drugega otroka ošteješ in mu jih napneš, če se to tiče tvojega otroka! Tudi jaz od svakinje hčerki, ki sta stari isto kot naš, oštejem in včasih tudi nakurim, kadar se grdo obnašata, ker vem, da jih ona ne bo. Pa naj mi reče, da nimam te pravice! Dokler se bosta obnašali agresivno naproti mojemu otroku, imam vso pravico!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 8:48:36   
tinkatonka
Zavedam se da nimam pravice, da bi jaz njenemu sinu rekla naj neha,


Jaz bi mu pa rekla, če bi me to motilo. Sicer na lep način kot npr: " dragi **** TEGA PRI NAS NE POČNEMO in če si želiš to igračo ga prosi oziroma še bolje ti se igraj s zx igračo, moj sinko se bo pa igral nekaj časa s to **** igračo potem pa zamenjajta.

Na tak način tudi mami pokažeš, da se ti ne zdi prav kaj počne.

Lp tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 8:58:20   
Naja31
No, me veseli, da se strinjate z mano, ker me je že skrbelo, da imam jaz napačno vzgojo, ker tega ne odobravam.


Mah, mene je groza ko gledam Super varuško na TV3, kakšni lahko postanejo otroci, če jim pustiš, da delajo po svoje, in nikakor nočem, da moj sin zraste v tako "pošast" kot so tisti otroci na TV. Tiste, ki to gledate, veste kaj mislim.


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 9:04:22   
mika
Mah, mene je groza ko gledam Super varuško na TV3, kakšni lahko postanejo otroci, če jim pustiš, da delajo po svoje, in nikakor nočem, da moj sin zraste v tako "pošast" kot so tisti otroci na TV. Tiste, ki to gledate, veste kaj mislim


uh, jaz tega ne morem gledati, ker me je groza. no, včasih  poškilimuser posted image . se pa v teh teh primerih vidi, kaj nastane iz otroka, če mu dovolimo vse oz. smo preleni vztrajat in raje popustimo.

naša zna včasih konkretno zatrmarit, ampak jaz še bolj. če bom dovolila, da mi bo sedaj pri treh letih odločala, da velja samo njena, kaj bi šele bilo kasneje

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 9:10:37   
skuštrana
Naja31, naša pupa je ista kot tvoj fant. Če ji kdo kaj stori je najprej full šokirana, potem pa v jok.

Jaz bi takoj reagirala, če bi kdo od otrok teroriziral mojega otroka pa njegovi starši nebi reagirali user posted image
Sicer še nisem bila v tej situaciji, ker večina strašev še vedno reagira...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 10:16:08   
Anonimen
Zaradi otrok se je brez veze kregat, otroci bodo zrasli, vidve bosta pa skregani.

Ne več hodit na obisk tja, če je tako.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 12:30:13   
piščanc
tako majhni otroci se še en znajo igrati skupaj. in nekateri res pri igri uporabljajo veliko agresije. še posebej je to vidno pri igračah. mogoče bo naslednjič, ko bo prijateljica pri tebi, pa ta sinček poosebljena dobrota - ker ne bodo njegove igrače. to je kar težko doseči, da se ne borijo za svoje igrače.

jaz sem vedno rekla, da nekateri so agresivni, drugi pa jokavi (moja je bila jokava) in nobeden nima popolnoma prav. največ kar lakho narediš je, da ju ne prepustiš prosti igri, ampak jih vodita (sprehod, skupno igranje z žogo ipd.), da nista sama). lahko pa tudi omejiš obiske, ker to je v bistvu edina rešitev.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 13:15:37   
Naja31
Ja, saj ponavadi hodimo skupaj na sprehode, samo zdaj ko je tako vreme, ko je kmalu tema, jaz pa noseča (in utrujena) je veliko lažje če greva na obisk. Bom naslednjič "diplomatsko" predlagala kaj drugega.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 13:31:53   
Rožica I
Moj sin je bil precej divji in je znal tudi potisnit, ampak sem to uspešno preprečevala. Povedala sem mu, da to ni prav in da če bo to počel, bova šla domov. Ni mi najbolj verjel očitno user posted image , zato sva s kakšnega rojstnega dne odšla prva domov (kljub joku in stoku). V glavnem, sedaj se že dolgo ve, kar se lahko dela in kaj ne, drugače prekinem igro in ČAO, gremo domov.
Ker sama ne dovolim otroku grdega obnašanja, pričakujem od ostalih staršev, na igrišču ali obisku, enako. Kadar starši ne reagirajo in jih moj sin od kakšnega drugega otroka dobi, posežem sama vmes.
Sem pa rabila čas, da sem dojela, da nekateri starši posredujejo samo, kadar gre za njihovega otroka, v obratni smeri pa ne in sedaj mi ni nič nerodno posredovat.
Kar ne dovolim lastnemu otroku, ne dovolim tudi tujemu!

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 13:59:29   
karmy
saj jaz sem tudi opazila da starši le takrat ukrepajo ko gre za lastnega otroka, in se delajo francoze, ko njihov otrok dela probleme... zato sovražim prevelike gužve, ali sploh druženje z preveč otroci, ker sem včasih bila kar naenkrat varuška 5-10 otrokomuser posted image  o starših pa ne duha ne sluha... sem na hitro spokala tamauga vn iz igrišča in sva šla, in tamale pustila tako kakor so.

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 14:05:18   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Zaradi otrok se je brez veze kregat, otroci bodo zrasli, vidve bosta pa skregani.

Ne več hodit na obisk tja, če je tako.


Se strinjam s Splišni. Sama sem bila v enakem položaju in na koncu je bilo že tako hudo, da sem parkrat  znorela nad prijateljičinim sinom, ker je mojo hčerko brez razloga npr. porinil, da je padla, ali pa je prišel do nje in jo zlasal, kar tako, iz ljubega miru. Parkrat sem ga oštela, ga prijela za roko, da se to ne sme, njegova mamica pa je samo gledala...
Ker jo imam rada in sva že veliko preživeli skupaj, sedaj hodim sama k njej na obisk, ali ona k meni, skratka, brez otrok...In se lahko posvetiva čvekanju in v miru spijeva kavo...ker prej sem pa samo gledala, od kje bo priletelo...In to je najboljša rešitev, preverjeno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 14:08:46   
rija
no, moj mali je tudi v taki fazi, da se hudo bori za svoje igrače in se je začel pretepat in postal grob ob tem, da brani svoje....

imamo prijatelje z dvema fantkoma, eden enako star kot naš, drugi dve leti starejši....s starejšim se super razumeta, tamalega pa udali ali porine že iz navade ko gre le ta mimo user posted image ....očitno je nanj ljubosumen......in ga kregamo, vlačimo stran, pa se mi zdi da je le še huje...da pač res čaka samo priložnost, ko sta sekundo skupaj in bum! to traja recimo prvo uro našega druženja, potem pa se umiri in se začnejo igrati.....

moram pa rečt, da ne jaz ne moja prijateljica ne ukrepave prehitro....najprej pustiva, da se res probajo sami zmenit in scukat, če pa postane prehudo, pa gre ena do njih in se gre diplomata.....user posted image

kot pa berem eno zgoraj, da je udarila tujega otrokauser posted image  ta je pa malce prehuda....upam, da kera to ne naredi vpričo mojega ali mene našemu....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




romantika
hibela

Ali s partnerjem raje večerjata ob svečah ali luči ???

ob svečah ker varčujeva z električno energijo (9%)

ob svečah ker je to bolj romantično (29%)

ob luči ker je to bolj sexi (16%)

ob luči koga briga elektrika (47%)


Število vseh glasov: 296

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!