Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Da joče, mislim. Če bi imel krče, bi ti najbrž vedela, nujno pa ni. Sit je?
Nam je pomagalo, da smo se naučili masaže. Otrok je v enem tednu umiril in že pri dveh mesecih pasel kravice. Z masažo otročka pomiriš in krepiš njegove gibalne sposobnosti in koncentracijo. Jaz sem bila ravno tako obupana kot ti in sem pisala gospe Kurent, ki nas je obiskala na domu in obema z možem pokazala masažne prijeme. Ne moreš verjeti, kako masaža otročka pomiri. Ko je prišla, se je kar zgrozila in poudarila, da se mora najprej umiriti, da ga bo sploh lahko masirala. Res hud primerek, ampak pod njenimi rokami se je spremenil v angelčka. Zdaj kar cepeta z nogivcami, ko ga začnem masirati in se smeje. Poskusi ji pisati. Če te še kaj zanima, pa mi pošlji mejl. Aja star je tri mesece in pol.
Poskusi z Nanino idejo o masaži.
. Tudi meni je bilo zelo hudo, saj smo prejokali ure in ure- ponoči in podnevi. Na začetku sem to opravičevala s tem, ker je veliko polival(bruhal), ko je to minilo sem si rekla, da ga morda le pestijo krči, potem so bili krivi zobki, ki so tudi ostali do danes še vedno dežurni krivci
star 13 mesecev. Najbolj srečen je na tleh, ko dobesedno teče po štirih po celem stanovanju ter raziskuje okolico in je pravi mali navihanček. Živahen je kot živo srebro, vedno v akciji (še previjal bi se kar med kobacanjem po postelji) in zna uveljavljati svojo voljo. Če ne dobi tistega, kar si je zmislil, glasno komentira. Tudi sicer ga moraš imeti non stop na očeh, a se vsaj joka ne več, saj se počuti neznansko srečnega, ker zna in zmore nekaj storiti popolnoma sam. In tega je iz dneva v dan več.
.