|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nezaposlena, poročena - Podpora????
18.10.2005 14:12:29   
tinkatonka
 
To vprašanje je namenjeno vsem tistim, ki ste seznanjene s tem v katerih primerih CSD daje socialno podporo in v katerih ne.

Sem namreč noseča (5 mesecev), prijavljena na zavodu kot nezaposlena (nezaposljiv kader), sem poročena. Ali je kakšna možnost da bi dobila kakšne majhen del socialne pdopore??? Nisem si mislila da bom kdaj na tem, a vsak tolar mi bo res prav prišel, ker sem čisto brez dohokov. Pred kratkim sem diplomirala vendar s študentskimi službami, razen za kakšno morje in drobnarije, nisem zaslužila nit prišparala. Žal user posted image user posted image user posted image !!!

Ali je katera izmed vas v podobnem položaju????

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nezaposlena, poročena - Podpora????
18.10.2005 14:59:49   
mammy26
upam, da ti bom kaj pomagala. V svoji drugi nosečnosti sem ostala brez službe. Kot poročena, so mi na socialni, kjer urejajo to podporo, odgovorili, da imam moža da me preživlja, saj je on zaposlen. Tako nisem prejemala podpore, le porodniško sem si uredila, saj sem do svoje druge nosečnosti imela službo, tako mi je tudi to pripadalo.
Tako, da pri meni je bilo to tako rekoč: znajdi se sam. Ti pa pripada starševsko nadomestilo in otroški dodatek. To je sicer bilo nekaj let nazaj, a mislim da se zakoni okoli tega niso kaj dosti spremenili.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nezaposlena, poročena - Podpora????
18.10.2005 15:34:37   
nejcko
Točno tako, kot je napisala mammy - če  je tvoj mož zaposlen oz. ima kakršnekoli prihodke, do socialne podpore nisi upravičena. Ko pa bo nastopil čas za porodniško, pa boš prejemala starševsko nadomestilo, ki znaša okoli 40.000 sit, če v zadnjih treh letih nisi bila zaposlena vsaj za eno leto. Pripadal ti bo tudi otroški dodatek.

Tako je to - dokler je v družini vsaj en prihodek, od CSD ne moreš pričakovati ničesar.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nezaposlena, poročena - Podpora????
18.10.2005 18:20:19   
SašaR
Ja ja, tinkatonka, nič ne bo.
Jaz imam podoben problem. Sicer nisem še diplomirala, vendar nisem podaljšala absolventa, ker na našem faksu je to prava mora. Moram pa seveda čimprej diplomirati.
Pri meni je tako, da je moj user posted image začasno prijavljen na mojem naslovu, kjer imava stanovanje, vendar so mi povedali, da se njegovi prihodki štejejo v skupnost in tako izpadem ven iz socialne pomoči. Oni imajo podatke kdo je na katerem naslovu kako prijavljen, tako da če hočejo te lahko hitro dobijo. Cenzus je zelo nizek. Mislim da naj bi tvoj zaslužil manj kot 100 000sit, da si upravičena do socialne pomoči.
LP


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?