|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nove smernice?
14.6.2011 21:56:42   
PC Baby
Doma imam 2letnika, ki sem ga polno dojila 6 mesecev in šele nato začela počasi dodajati. Komaj s 13timi meseci sem ukinila dojenje in je jedel samo gosto hrano.

Včeraj pa  je patronažna prinesla prijateljici eno novo brošurico in razložila, da nove smernice pravijo, da je treba dat dojenčkom čimveč hrane za probat pred 7-mesecem, dokler se dojijo, sploh gluten, rumenjak ipd, kar bi lahko povzročalo alergije, z dojenjem pa se to tveganje zmanjša.  user posted image user posted image user posted image

Sej jutri pride tudi k nam patronažna za našo 4mesečnico in jo bom vprašala, ampak vseeno - a katera ve kaj o tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nove smernice?
14.6.2011 23:01:28   
Doria
Neverjetno...vsako leto druga pesem.
Enkrat do 6 meseca samo dojit, drugič tole...

Vse skupaj mi smrdi po kuhinji farmacevtskih družb.... ki gledajo vse nas, in kar je najhuje, tudi nedložne otročke, kot svoje bodoče stranke... več zdravstvenih težav - resničnih in umetno ustvarjenih, kot npr. PMS - bomo imeli, bolje bodo živele.

Moj nasvet: vsaka mama naj ravna po svoji vesti, veliko naj bere in se informira, da si ustvari sliko, ki je najbližje resnici.
Tudi moja pediatrinja in njena med.sestra imata včasih take izjave in predloge, pa jih z minimalnim znanjem spraviš v rdečico...

< Sporočilo je popravil Doria -- 14.6.2011 23:04:18 >

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nove smernice?
15.6.2011 8:34:49   
Doll
Vse ti tukaj piše:

http://med.over.net/forum5/read.php?46,6630775

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nove smernice?
15.6.2011 10:08:46   
november2010
ah te "smernice". Imam dva otroka v razmaku 4 let, pri obeh čisto drugačne smernice, ko sem mlajšega začela uvajat je bilo nekaj prav, zdaj po parih mesecih je pa že čist nekaj druzga. tako da jaz mislim, da je najboljša smernica zdrava pamet.

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nove smernice?
15.6.2011 20:28:40   
PC Baby
Evo, sem danes vprašala še našo patronažno in je rekla, da če imam mleka, bognedaj dodajat pred dopolnjenim šestim mesecem. Ma kaj se res ne morejo uskladit?

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nove smernice?
15.6.2011 20:30:53   
Doll
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Evo, sem danes vprašala še našo patronažno in je rekla, da če imam mleka, bognedaj dodajat pred dopolnjenim šestim mesecem. Ma kaj se res ne morejo uskladit?


Čisto vsi dobijo enaka navodila!!!! So pa nekatere patronažna,sestre,zdravnice za časom

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nove smernice?
15.6.2011 22:53:26   
deveta
Smernice so eno, lastno mnenje pa drugo. Po moje se tega držii tudi večina pediatrov in patronažnih sester. Nekaj jim povedo, one pa pol povedo kaj je sedaj "in" nato pa še svoje mnenje povejo. Katerega mnenja se bomo držali pa je naša odločitev. Vsekakoe bo za ene prav za druge pa narobe. Ker drugače pač ne more bit, če so mnenja deljena.
Moje osebno mnenje je, da je dobro dat otroku čim več za poskusit čim bolj zgodaj (seveda ne v stilu, da mu dam vsak dan nekaj drugega že takoj na začetku). Torej, če prav razumem, je moje mnenje trenutno po novih smernicah v reduuser posted image user posted image . Ah moram hitro še enga imet, da bodo pediatri zadovolniuser posted image .

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nove smernice?
25.6.2011 23:46:00   
Roberta69
Smernice se spreminjajo, tako kot dognajnja... Po vsem, kar sem prebrala jaz, menim, da je najbolje začeti z ostalim še vedno po 6. mesecu, saj je materino mleko le edino, ki ima idealno sestavo za otročka... promoviranje zgodnješega uvajanja, po moje, izvira zgolj iz promocije določenih izdelkov, prehrane za dojenčke, itd. 

_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nove smernice?
26.6.2011 1:29:01   
mateyka
podpis pod Roberto69.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nove smernice?
26.6.2011 22:14:31   
deveta
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Smernice se spreminjajo, tako kot dognajnja... Po vsem, kar sem prebrala jaz, menim, da je najbolje začeti z ostalim še vedno po 6. mesecu, saj je materino mleko le edino, ki ima idealno sestavo za otročka... promoviranje zgodnješega uvajanja, po moje, izvira zgolj iz promocije določenih izdelkov, prehrane za dojenčke, itd. 


Dvomim da je vzrok promocija izdelkov za dojenčke, saj vsi svetujejo (vsaj naša  P in patronažne sestre) da se začnes svežimi in sveže pripravljenimi živili (sadje zelenjava). Pripravljeni izdelki pa naj bodo le pomoč v sili. Bo najbrž vzrok še kje drugje.
Navsezadnje je največji biznis AM, torej bi mogli svetovat čim daljše obdobje izključnega pitja mleka.
V naravi živali čim prej kot je možno začnejo pokušat svojo "pravo" hrano in se ob tem še dojijo. tako da če dojenček po 4 mesecu začne lepo sprejema hrano bi mu jo jaz počasi ponujala. Oz. sem ji jo ponujala. Uvajala pa sem res zelo počasi. Do 6 meseca je bilo veliko takih dni, ko sem jo recimo samo dojila in nič drugega dodala. Še posebno, če smo kam šli ji nikoli nisem nič s sabo nosila. GH sem ji pripravljala samo doma.
No nekje po 6 mesecu pa sem stvari malo pospešila.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nove smernice?
27.6.2011 7:38:30   
anju
naj bi bila manjša možnost alergij, če se uvaja pred 6m. po mojih izkušnjah tudi otrok lepše sprejme hrano prej. no, za potrdit to drugo bi mogla imet vsaj še enega otročkauser posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nove smernice?
27.6.2011 15:00:33   
pedenped
jaz imam še ne 7 mesecev starega fantka. nekje okrog 2.meseca so mi povedali, da so se spremenile smernice uvajanja goste hrane, vendar se jaz nanje pri uvajanju nisem opirala. za kakšno idejo sem vprašala sorodnici, ki imata 2 leti stari punčki, potem pa ravnala po svoje, tako kot se je meni zdelo prav. v posvetovalnici pri 4m, nama je rekla pediatrinja, da okrog 5m lahko začneva uvajati GH, a zato, ker je bila mnenja, da mu bo samo moje mleko premalo-mali je grozen jedec in posledično tak štrukelček;) res sem začela okrog 5m uvajati, tudi zato, ker je že nekaj časa kazal zanimanje za GH, a sem vse skupej malo zavlačevala. mali je v štartu jedel kot ta velik, nobenih problemov z alergijami na določeno hrano,...začela sva z zelenjavo (doma kuhana in večinoma tudi pridelana), nato pa počasi še malo sadja (tu se malo zmrdušuje mali in doma pripravljene noče, bom poskušala zdj z marelicami in breskvami oz. ostalim sezonskim sadjem). smo imeli pa vmes krizo s prebavo in takrat ni hotel odpreti ust niti se dojiti. po parih kakanjih pa se je umirilo, a jaz sem ga nekaj dni samo dojila. edina stvar, kjer sem upoštevala smernice, je bil gluten, ki sem ga uvajala en teden pred dopolnjenim 6m. trenutno sva nadomestila dva obroka-en sadni in en mesno-zelenjavni (čeprav meso mu niti ne gre), a če mu ne paše jesti GH in se hoče dojiti, nič ne kompliciram ampak ga pristavim. tako ali tako se bo kmalu nehal dojiti, že teh 7m je minilo kot blisk hitro. opazovat je treba otroka in mu dati tisto kar mu v tistem trenutku paše. lp

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?