|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oče neznan...kako naprej
15.12.2008 6:09:08   
mojca345
Zdravo, Pišem v imenu kolegice, ki nima interneta......Predkratkim je ugotovila, da je user posted image , pa ne ve s kom. In to je trenutno največji problem. Ne bom razlagala o njenih osebnih detajlih. Zanima jo kako je rojstnim listom otroka in temi otroškimi dodatki in če mora na sodišče.....

problem je,ker ne bo dobivala preživnine, čeprav sva brale tukaj gor, da četudi veš za očeta, se večkrat dogaja, da je očetje ne plačujejo....kar je precej user posted image user posted image ....ker danes vsak EUR šteje....

prosi za nasvet, če je katera bila v podobni situaciji ali ve za koga, ki je bil...kako je bilo ?

Hvala za kakršenkoli nasvetuser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 7:44:50   
tinatona
Hej!

Oče otroka pač ne bo vpisan. Otroške doklade bo normalno dobivala, glede na višino njenih dohodkov.

LP

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 8:14:26   
Kerensa*
Bo pa pred odobritvijo vloge za otroški dodatek vabljena na sestanek oz. na razgovor na pristojni CSD, kjer bo morala zelo utemeljeno razložiti, kako to, da ne ve, kdo je otrokov oče (na način:"A ne veste, s kom in kdaj ste seksala?"). Po potrebi bodo tudi vse potencialne kandidate za očetovstvo povabili na razgovor in naknadno na obravnavo na sodišče, v kolikor ne bo šlo za sporazum (da bo nekdo pritrdil, da je oče in prevzel dolžnosti in pravice).

Ampak res - kako, da ne ve, kdo je oče? A je šla slovenska vojska (oprostite prispodobi) v eni noči čez njo? Pa še v tem primeru bi vsaj za enega vojaka vedela, iz katerega bataljona je. Preveč alkohola in/ali droge, luknja v spominu in noč na WC-ju diskoteke ali na zadnjih sedežih avtomobila na parkirišču? Danes že v OŠ učijo o kontracepciji. Že res, da ni 100%-no zanesljiva, ampak še vedno - a če imaš tabletke, to pomeni "udri Mujo" varianto? Ne, ne razumem, kako ženske NE VE, kdo je oče njenega otroka. Oz. kdo so potencialni kandidati. In ne razumem, zakaj potem raje iskati način, kako denar za tega otroka dobiti od države (če ga mati že sama nima), kakor pa, da bi raje vsem potencialnim kandidatom (ajde, na skupinski seks sem pozabila, ampak menda se ja ve, s kom?!) povedala za zanositev in za to, da bodo vabljeni na DNK test.

Svašta, no... sorry.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 9:01:37   
Lalica1
Saj nikogar ne obsojamo. Vsak ima pravico živeti tako kot njemu paše. In če ne ve kdo je oče otroka...ja pač ne ve. Ampak potem bi pa rada imela še preživnino ali kaj? To mi je pa čisto čudno. Ja od koga bi naj potem dobivala preživnino? Od vseh, ki... (zdaj sem res nesramna in se opravičujem).
Bo pač sama morala poskrbeti za otroka in mislim, da to ni nemogoče. Bodo priskočile na pomoč kakšne prijateljice ali sorodnice z rabljenimi oblačili, in nekaj denarja bo sedaj pač za spremembo šlo za otroka... Pa saj otrok tudi ni en tak neverjeten strošek, če ne kompliciraš in ni najbolj važno, da je vse po zadnji modi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 10:51:43   
noe
Se podpišem pod Kerenso.
user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 12:06:11   
vilincka
Jaz se pa ne podpišem pod Kerensouser posted image . Ker v eni stvari nima prav. In sicer v tem, da bo morala na CSD komurkoli pojasnjevati s kom je seksala. To ni res in se noben nima pravice it take postopke. Po porodu bo vabljena na CSD, z namenom urejanja očetovstva, ampak jih lahko samo pokliče in reče, da je ne bo - brez dodatne razlage. K vlogi za otroški dodatek bo dala kratko izjavo, da preživnine ne prejema in to je vse. Otroški dodatek pripada vsakemu otroku - to je za otroka, ne za mamo ali neznanega očeta.
Vse kar sledi (npr. vloga za znižano plačilo vrtca) je lažje izpeljati, če je oče neznan, kakor pa če je znan in preživnine noče plačevati, ga je treba iskati, dokazovati, tožiti in podobno.
Drugo vprašanje je, koliko se ta oseba čuti moralno odgovorno do otroka: 1. za to, da ugotovi kdo je oče in 2. da otroku zagotovi preživnino.


(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 12:25:54   
Petr_a
Jaz pa menim,da ve,ampak da je to speti zaradi tega da oče ne bi bil vpisan in bi zato več dobivala.
Poznam več primerov,a dobro vedo s kom gredo v posteljo,ampak iz določenih razlogov in tudi finnačnih nočejo povedati.
Je pa tako,vsak naj dela tako kot hoče,prej ali slej resnica pride na dan,kaj bo pa potem.... pa bodo tisti že sami izvedeli.
kar se tiče obiska CSD,ti ne moreš kar tako brez razlage povedati jaz ne pridem.Draga moja te stvari se ne rešujejo kar tako na easy

(odgovor članu vilincka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 12:32:18   
MLADAMAMICA
ne ve kdo je oce user posted image user posted image user posted image user posted image ????

ok, ni moja stvar, definitivno pa se podpisem pod kerenso... absurd

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 12:53:22   
Mariposy
To je kar res že malo smešno da ne pozna kdo je oče. Tako kot je že Kerensa napisala bi čeznjo morala res že vsa slo. vojska da ona nebi imela pojma kdo je očeuser posted image
Sicer pa kaj pa če ona mogoče le ve kdo je oče user posted image vendar pa tega nikomur ne želi razkriti niti sorodnikom, prijateljem..?
Kaj pa če je očeuser posted image nekdo ki že ima družino pa se je sedaj pri njej s tem zataknilo ko je postala user posted image .
Nevem no pretehtati je treba vse možnosti kajne?Upam da se ji bo vseeno vse dobro izšlo saj navsezadnje se gre zdaj za otroka, in da bo imel vsaj mamico na katero se bo lahko popolnoma zanesel, če že nebo očeta prisotnegauser posted image



_____________________________

Ne ljubi nekoga ki je POPOLN, ljubi nekoga ki ni in ga naredi POPOLNEGA s svojo ljubeznijo!

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 13:21:57   
copka
A pa otroka si zeli?

Mojega "bratranca" je punca varala z bivsim, potem je pa enkrat rekla, da je njegov enkrat pa, da je od bivsega.user posted image  Hocem, rect, da ne bo potem otrok izgovor za nevemkajvse, sam otrok pa bo nesrecen

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 13:26:24   
DEN
user posted image user posted image user posted image ne ve gdo je očeuser posted image user posted image user posted image
kaj bo enkrat povedala otroku ko jo bo spraševoluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mariposy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 17:01:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: vilincka
Jaz se pa ne podpišem pod Kerensouser posted image . Ker v eni stvari nima prav. In sicer v tem, da bo morala na CSD komurkoli pojasnjevati s kom je seksala. To ni res in se noben nima pravice it take postopke. Po porodu bo vabljena na CSD, z namenom urejanja očetovstva, ampak jih lahko samo pokliče in reče, da je ne bo - brez dodatne razlage. K vlogi za otroški dodatek bo dala kratko izjavo, da preživnine ne prejema in to je vse. Otroški dodatek pripada vsakemu otroku - to je za otroka, ne za mamo ali neznanega očeta.  Vse kar sledi (npr. vloga za znižano plačilo vrtca) je lažje izpeljati, če je oče neznan, kakor pa če je znan in preživnine noče plačevati, ga je treba iskati, dokazovati, tožiti in podobno. Drugo vprašanje je, koliko se ta oseba čuti moralno odgovorno do otroka: 1. za to, da ugotovi kdo je oče in 2. da otroku zagotovi preživnino.

Že res, da ji ni treba povedati, kdo je oče, četudi ve - to drži. Ampak pri dodeljevanju državnega denarja, pobranega od davkoplačevalcev (kar otroški dodatek je), gledajo prvotno na zakon, ki pravi, da sta mati in oče prva, ki morata poskrbeti za otroka, država pa je na drugem mestu. Torej najprej finance staršev, potem finance države. In če starša zgledno skrbita za otroka, pa jima kljub temu ne znese, potem država priskoči na pomoč. Z otroškim dodatkom. Ker to je dodatek, ne dohodek. In do dodatka niso upravičeni vsi - tudi do otroškega ne.
V tem primeru bi mati že poskrbela, ja, ampak ne bi pa naredila nič za to, da za otroka poskrbi tudi oče. In nikjer ni zakona, da če mati ne želi povedati, kdo je oče, da mora potem pa kar država vskočiti namesto njega.

Skratka - ja, jo bodo vprašali in ja, ni ji treba povedati. Če ve, ali pa če ne ve. Samo če česa ne bo dobila, naj potem ne bo presenečena.

(odgovor članu vilincka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: oče neznan...kako naprej
15.12.2008 20:30:10   
mojca345
Hvala Vilincka za informacije. user posted image

Ostalim pa niti ne vem kaj naj napišem, ker se ljudje znajdejo v različnih situacijah in nobena od vas ni popolna, da bi obsojala druge. Meni osebno je to obsojanje totalni absurd. Glede na to, da jaz vem več o njeni situaciji in celotni zgodbi in o njenem življenju, kot ve, pa jo ne obsojam, se mi zdi res mimo, da se ve spravljate na tak nivo. Ampak to je moje mnenje, vsak pa pač počne in govori kar mu paše.

Glede na to, da s svojim poizkušava že leto in pol in greva zdaj na IUI v tujino, se mi zdi res brez predmetno kako je prišlo do dojenčka, važno je samo, da bo imel ljubečo mamo in da bo dovolj eur za življenje. Itak pa država ne daje par tisoč eur samohranilkam, ampak kakih sto eur. Kaj pa je danes 100 eur ? Nič! Ona je skromna in pravi,da bo nekako preživela, da pa ji je od vsega najbolj pomembno, da bo user posted image  zdrav.

Mislim, da situacija sploh ni tako slaba in grozna, kot je na prvi izgled...še posebno jezljivim jezičkom.....bolj me skrbi, ker bo to taka odgovornost, vzgajati otroka sama. Odločiti se za otroka sama in potem btii samohranilka, kto tudi so...pa lahko sam rečem svaka čast tem ženskam&mamicam. Kapo dol, res !


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 1:27:26   
sinnerka
joj ne razumem kako neve kdo je oče a se je dala dol z celim fuzbalerskim moštvom pa še potem bi veddela kdo bi lahko bil potencialni oče ? 
No mogoče pa ma tako službo in se je zgodila nesreča samo potem pa res nemore vedeti kdo je oče to bi ji še verjelauser posted image user posted image

Najbol se mi smilijo otroci ko sprašujejo kdo je njihov oče (ker sem tudi sama bla ena od njih in je moja matka bla žleht in mi ni povedala preživnino pa je vlekla) ženske pa nočejo povedat ker se jim je tip zameril SKRAJNO NEODGOVORNO

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 8:03:47   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
Ostalim pa niti ne vem kaj naj napišem, ker se ljudje znajdejo v različnih situacijah in nobena od vas ni popolna, da bi obsojala druge. Meni osebno je to obsojanje totalni absurd. Glede na to, da jaz vem več o njeni situaciji in celotni zgodbi in o njenem življenju, kot ve, pa jo ne obsojam, se mi zdi res mimo, da se ve spravljate na tak nivo. Ampak to je moje mnenje, vsak pa pač počne in govori kar mu paše.

Meni konkretno ni treba nič napisati. Vprašanje je bilo postavljeno in jaz sem nanj odgovorila tako, kakor dejansko je, pripisala pa sem še svoje mnenje o situaciji (katere ne poznam v detajle in je, iskreno povedano, niti nimam želje spoznati - situacije), kar smem narediti. Če pa je to, da se s takšno neodgovornostjo ne strinjam, obsojanje, pa naj bo.

Itak pa država ne daje par tisoč eur samohranilkam, ampak kakih sto eur. Kaj pa je danes 100 eur ? Nič! Ona je skromna in pravi,da bo nekako preživela, da pa ji je od vsega najbolj pomembno, da bo user posted image  zdrav.

Če skombiniram prvi post in tale citat, potem sem skorajda prepričana (še vedno pa seveda dopuščam možnost, da se motim), da omenjena ženska ve, kdo je otrokov oče, a tega iz takšnega ali drugačnega razloga ne želi povedati nikomur (vsaj nikomur na uradnih inštitucijah), istočasno pa jo skrbi, ali bo zaradi tega finančno kaj "oškodovana" kot samohranilka (če to v resnici sploh bo). In ne - država res ne da samohranilkam po 1.000€ mesečno, dosti manj pa tudi ne. Ob rojstvu cca. 250€ občinske pomoči v gotovini + paket ali njegova protivrednost, vsak mesec starševski dodatek cca. 200€ + nekaj 10€ razlike do polne DSP, vsak mesec več kakor 100€ najvišjega otroškega dodatka, povišanega za 20% zaradi samohranilstva, vsak mesec 70€ DSP za otroka, povprečne preživnine so nad 100€, po enem letu brezplačen vrtec, vsake pol leta IDSP v znesku več 100€, Karitas plačuje nujne stanovanjske položnice in oskrbi z nujno opremo, pohištvom in belo tehniko, Rdeči križ oskrbi z osnovno hrano in obleko, plus točke so pri razpisih za neprofitna stanovanja, manjša je dohodnina, ker je večja olajšava, večja je možnost kasnejše pridobitve štipendije, ker ni očetovega dohodka, 100% regresirana vsa šolska prehrana, vsako leto izredna občinska finančna pomoč ob začetku šolskega leta + še ena naknadno, okrog decembrskih praznikov... in še in še bi lahko naštevala stvari, do katerih "povprečna" družina, kjer sta oba starša (četudi samo eden zaposlen) ni upravičena zato, ker za birokratski 1€ presežejo cenzus. Koliko potem dobi "samohranilka" ali samohranilka? 100€? Nikar. Toliko matematike pa še znam skupaj spackati.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 8:16:00   
Anonimen
Ob rojstvu cca. 250€ občinske pomoči v gotovini + paket ali njegova protivrednost, vsak mesec starševski dodatek


to dobiš v vsakem primeru, samohranilka gor al dol. pa če maš 5000€ prihodkov mesečno, al pa 400... tko da ne vidim povezave. in tud če ona ve, kdo je oče in ne želi povedati, ima vso pravico do tega. mogoče je tko tudi  pošteno, je to ktera pomislila?
jaz sem že tudi bila v takem čudnem razmerjuuser posted image seks je bil fantastičn, fajn sma se mela kadar sma bla skupi, to pa je bilo tudi vse. da bi bila resno skupi in bi razmišljala o prihodnosti z njim? ojej, niti pod razno! kaj si nor....res je, da sem se začitila in poskrbela da do kakega spodrsljačka ne more priti ( ker se tudi men zdi totalno bedasto in neodgovorno zanost po nesreči v 21. stoletjuuser posted image ) ampak recimo da bi se zgodilo....( take stvari se dogajajo, ****t ga, pa a je kej bolj neodgovorno zanosit v taki situaciji al pa v sicer resni zvezi, kjer je vse narobe, polno nekega maltretiranja, alkohola&couser posted image ) u glavnem, če bi takrat po nesreči zanosla ( govorim teoretično) vem da njega bi kap najverjetneje, po moje bi ga resuser posted image ga poznam tolk....verjetno bi izginil ko kafra....in če bi se odločila da otroka obdržim, bi definitvno šla na to, da je oče naznan. pa čeprov bi točno vedla, kdo je. ampak glede na to, da on otroka niti slučajno nebi hotel, da ga obdržim bi bila izključna moja odločitev ( tud to da je prišlo do njega bi bilo roko na srce - žal, a tako je-  pretežno moja krivda, šlamparija...). in v takem primeru pač nebi hotla da je kje naveden, nebi hotla nič od njega, otrok bi bil pač moj otrok, brez očeta in brezskrbi da bi sama čist lepo gor spravla, brez da bi se mogla preganjat bohvekje vse za priznanje očetovstva in preživnino.

in tud v primeru če sta v igri dva moška, al pa trije, vseen ni to taka znanost, da se neb dalo potrdit kter je oz. ni. samo ona očitno tega ne želi. in vso pravico ima do tega. in ja, tud otrok ima pravico do očeta. glih tko kt jo ma tist, k mu je očeta en pijan voznik do smrti povozil. glih tko kt ma pravico do očeta otrok pijanca, narkomana itd. pravico do normalnega, zrelega, odgovornega očeta.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 8:40:37   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
Ostalim pa niti ne vem kaj naj napišem, ker se ljudje znajdejo v različnih situacijah in nobena od vas ni popolna, da bi obsojala druge.

vsi mi bi razumeli, če bi bilo tako očeta ne želi razkriti... kako naprej. ampak da pa ne ve kdo je oče, je pa res smešno in kot je ena rekla neodgovorno.

 Meni osebno je to obsojanje totalni absurd. Glede na to, da jaz vem več o njeni situaciji in celotni zgodbi in o njenem življenju, kot ve, pa jo ne obsojam, se mi zdi res mimo, da se ve spravljate na tak nivo.

forum je zato, da podamo svoje mnenje

važno je samo, da bo imel ljubečo mamo in da bo dovolj eur za življenje. Itak pa država ne daje par tisoč eur samohranilkam, ampak kakih sto eur. Kaj pa je danes 100 eur ? Nič! Ona je skromna in pravi,da bo nekako preživela, da pa ji je od vsega najbolj pomembno, da bo user posted image  zdrav.

sej nihče ne pravi, da želimo otroku kaj slabega, ampak kako bo lahko preživela in kako bo otrok zdrav z sto eur? to ni igraca da pa danes das jest jutri pa bo v omari user posted image  od države še nihče ni mogel živeti normalno. če bi vsaj od očeta dobijala kakih par sto eur, bi komi šlo. sam kaj ko očka ne obstaja


(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 8:50:12   
Anonimen
Kolkr je men znano tud otroci neznanega očeta preživnino dobivajo. Vsaj soseda trdi da jouser posted image

Men sicer tud ni jasno kak ne veš kdo je oče(čeprav je veseli decemberuser posted image ), sam v bistvu se nas pa to čist nič ne tiče. Btw lahko bi bla ženska posiljena.....recimo. Vse je možno.
Men se zdi pač pogumno od nje da ni šla na splav, ampak se je odločila za življenje.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 9:23:27   
CatJa
 
To imaš čisto prav, da se nas ne tiče, kdo je oče. Pa če je sam Bush (no v takem primeru bi bla tudi jaz raje tiho user posted image ). Ampak tale izjava:

IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
Itak pa država ne daje par tisoč eur samohranilkam, ampak kakih sto eur. Kaj pa je danes 100 eur ? Nič!


Ne vem na čigavem zelniku je to zraslo, njenem ali tvojem, ampak da meni pride nekdo s takšno, ga tako lopnem, da bi se mu vsi klikerji postavli na pravo mesto. Pa koji kuser posted image  ji je bilo treba raztegovat noge, potem pa pričakovat, da bo država poskrbela za njenega otroka, ker se njej ne da ali noče razkrivat pravega očeta user posted image
Če se tebi ne zdi veliko 100€ na mesec, be my guest, pa jo financiraj!!! Banda pokvarjena!

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 9:26:16   
MLADAMAMICA
user posted image user posted image user posted image user posted image  se podpišem. bi mela froca z bogvekom mi ga bomo pa financiral?

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 9:28:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa


To imaš čisto prav, da se nas ne tiče, kdo je oče. Pa če je sam Bush (no v takem primeru bi bla tudi jaz raje tiho user posted image ). Ampak tale izjava:

IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
Itak pa država ne daje par tisoč eur samohranilkam, ampak kakih sto eur. Kaj pa je danes 100 eur ? Nič!


Ne vem na čigavem zelniku je to zraslo, njenem ali tvojem, ampak da meni pride nekdo s takšno, ga tako lopnem, da bi se mu vsi klikerji postavli na pravo mesto. Pa koji kuser posted image  ji je bilo treba raztegovat noge, potem pa pričakovat, da bo država poskrbela za njenega otroka, ker se njej ne da ali noče razkrivat pravega očeta user posted image
Če se tebi ne zdi veliko 100€ na mesec, be my guest, pa jo financiraj!!! Banda pokvarjena!


O financah raj nism pisala.....sej se mi zdi da je vsem jasno kaj si mislim o ljudeh k molzejo moje davke. Brezveze se ponavljatuser posted image

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 10:30:31   
Lalica1
Jaz se tudi ne bi spuščala finance.
Če pa jo skrbi kako ji bo sami uspelo z otrokom, pa so skrbi res odveč. Ene imajo možeke, pa so več same, kot ne in same vzgajajo otroka, čeprav kao v družini. To sploh ni problem in nič ji ne bo pretežko. Če si bo pa zaželela odmor, bo pač našla nekoga, ki bo tačas popazil na otroka. Otroci so naše največje bogastvo, zaradi katerega smo se sposobne odpovedati vsemu. In otrok nas osrečuje. Res ji bo uspelo, samo pogumna naj bo. Ni nemogoče, ker ne bo prva in nikakor ne zadnja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 11:00:49   
Mariposy
Zelo dobra obrazložitev čeprav je kar nekaj krepkih besed notriuser posted image

_____________________________

Ne ljubi nekoga ki je POPOLN, ljubi nekoga ki ni in ga naredi POPOLNEGA s svojo ljubeznijo!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 14:33:03   
trapa 33
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

[

važno je samo, da bo imel ljubečo mamo in da bo dovolj eur za življenje. Itak pa država ne daje par tisoč eur samohranilkam, ampak kakih sto eur. Kaj pa je danes 100 eur ? Nič! Ona je skromna in pravi,da bo nekako preživela, da pa ji je od vsega najbolj pomembno, da bo user posted image  zdrav.

sej nihče ne pravi, da želimo otroku kaj slabega, ampak kako bo lahko preživela in kako bo otrok zdrav z sto eur? to ni igraca da pa danes das jest jutri pa bo v omari user posted image  od države še nihče ni mogel živeti normalno. če bi vsaj od očeta dobijala kakih par sto eur, bi komi šlo. sam kaj ko očka ne obstaja





A nisi ti mlada mamica mene nekaj dni nazaj napadala, citiram: ampak si jaz tega, kar si dovolis ti niti pri svojih letih ne bi dovolila. In pri tvojih letih NIKOLI nebi izjavila tako kot si ti o otrocih in sluzbi/stanovanju. Še enkrat: eni mamo neki drugi pa nekaj drugega. Srečo pa si vsak kroji sam, sedaj pa...ko je situacija drugačna si pa spet pametna, mislim...če nekaj govoriš, pišeš...potem za temi besedami stoj! Ne pa da moraš vedno biti na tisti strani ki obsoja!!!
Veš če je človek priden, iznajdljiv...se da z zelo nizkimi prihodki preživeti pa če je očka znan ali pa ne!! Samo...očka po tvoje ne obstaja...to je malo čudno ne, od kod je pa otrok? Brezmadežno spočetje?

Avtorica tega teksta ni prosila za kometiranje situacije, obsojanje, moraliziranje...glede tega če je oče neznan, ampak kako potekajo postopki, če je oče neznan.

Moja znanka je bila v podobni situaciji in če se reče da je oče neznan, to ne pomeni dobesedno ampak se tako najlažje utiša vse radovedneže. A naj vsakemu razlaga kako in kaj? Sigurno ima tehten razlog in NIHČE, RAZUMETE NIHČE JE NIMA PRAVICE OBSOJATI!!!!!

Pa še to; koliko je samohranilk ki to niso!?! Živijo s spartnerjem, očetom svojih otrok ki ni neznan, na veliki nogi, pa dobivajo socialno pomoč, najvišji otroški dodatek......pa sigurno še bi se kaj našlo, potem pa moralizirate, pri tistih ki bo res samohranilka (in bo mela froca z bogvekom mi ga bomo pa financiral) Kdo pa financira te prevarante? Kdo? Ti mlada mamica??

Bravo za puco o kateri se tukaj govori in upam da bo rodila zdravega otročka!!!

lp!


 

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: oče neznan...kako naprej
16.12.2008 14:43:35   
MLADAMAMICA
tuki je drugo trapa, tole je izkoriščanje nas davkoplačevalcev. ja, gremo vsi seksat vsepovprek pa nebomo vedl kdo je fotr. sej nima veze, bo država hranla naše otroke user posted image  s tem se nikol nisem strinjala tako kot s tistim ne, da sta sicer mama in oče skupaj ampak je ona "samohranilka" in vlečeta dnar.

(odgovor članu trapa 33)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?