|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oblačenje zjutraj
19.1.2010 13:41:13   
biga
Pozdravljene, mene pa zanima, če pri vas tudi traja zjutraj toliko časa, kot pri nas, da se zbudite, oblečete in greste v vrtec. Namreč, mojega sinka (25.5. bo star 3 leta) zbudim okoli sedmih, zdaj ko sem na dopustu pred porodniško, v vrtcu morava biti do osmih, ker ima takrat zajtrk, pa nama komaj uspe. S tem, da imava dobrih 5 minut vožnje do tja. Ko ga zbudim, se preteguje, joka, da bi še spal, obleči takoj se noče, komaj mi ga uspe prepričat, da gre na kahlico, potem sedi na njej in kaka vsaj 15 minut (če ga ne bi priganjala, bi še dlje), potem se spet ne bi obleke. Ga moram fino zamotit, da se oblečeva. Potem bi se še igral, samo da ne bi še šla. Sicer ima vrtec rad in ni problema, ko sva enkrat tam. Kako rešujete situacijo drugi, sploh če imate dva ali več otrok? Pridete pravočasno v službo? Ok, zdaj se mi na delo ne mudi, samo potem bom imela pa še dojenčka in pozneje spet službo. Ne vem, kako bo tole zneslo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 13:50:05   
melanija
Jaz imam 3 za zrihtat zjutraj. Vstanemo ob 7h in se nam uspe pripravit do 7.30, ko gremo v avto. Peljem jih pa za 7.45. Ta velika se sama pripravi, ta male dva moram jaz. Smo se kar navadili, da je zjutraj treba malo pohitet. Malima dvema vžgem TV, zato da smo prej oblečeni in pripravljeni, brez tv,pa traja dosti dlje.
Jaz na tvojem mestu, bi ga oblačila kar na kahlici, tako bi pridobila kakšno minuto, drugega nasveta nimam.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 13:57:29   
biga
Ja, tudi na kahlici sem mu probala vsaj pižamo zgoraj slečt in oblečt bodi ter majico, pa ne pusti in ga nočem na silo, zato počakam. Sem pa danes, ker se je hotel še igrat, kar šla proti vratom in rekla adijo, jaz gre, pa je pohitel za mano. Mogoče bi bilo bolje, da ga najprej oblečem in šele nato dam v kopalnici na kahlico. Samo bojim se, da se bo medtem polulal, ker se ravno odvajamo in ne vem, koliko lahko zadrži lulanje.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 14:52:17   
Lenny
Zjutraj moram porihtati dva. Zbudim ju ob 6.10, kopalnica, oblačenje ... starejši se porihta sam, mlajšemu je treba še pomagati (7 in pol ter 3 in pol). Ob 6.30 odhod od doma, mali k babici, velik v šolo, jaz v službo in ob 7.00 sem v službi. Praviloma smo peš, od doma do službe je cca. 20 minut hoje, babica in šola sta na poti.
Vsa oblačila so pripravljena zvečer in zjutraj na srečo ni težav. Zajtrka ne jesta doma, ker jima je prezgodaj, zato večji ob 7.30 poje zajtrk v šoli, mali pa pri babici.

_____________________________

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 16:39:51   
SaaS
Še kako znano mi je to kar opisuješ. Jaz imam dva za spravit v vrtec. Zdaj sta stara 3,5 in 5 let. Sem ugotovila, če zjutraj delamo vedno po nekem vrstnem redu, brez predaha (za igranje), se kar spravimo. Zjutraj me ponavadi onadva zbudita. Vstanemo, skupaj lepo pojemo zajtrk, se gremo umit in obleči, lulat. potem pa takoj bunde, čevlje in v avto. Jaz se največkrat nekako na hitro oblečem preden naredim zajtrk. Tako nam kar rata se spravit od doma v doglednem času. Če pa zjutraj še kaj drugega kot to, potem je pa že drugače... Če recimo po zajtrku še na hitro posodo zložim v stroj imata onadva 3 minute časa da na hitro med tem razmečeta kocke..user posted image . Ali da samo na mail pogledam, če sem že prejela pričakovani mail ali kaj podobnega, smo že tam, se zaigrata in potem je samo še to in to...user posted image . Tako, da jih moram ves čas držat v tempu in ustaljenem ritmu, pol nekako gre!
No zdaj sem pa na porodniški in vmes ne samo počekiram mail ampak še podojim dojenčka... Torej..user posted image .

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 17:08:56   
anckabancka
Imam 3 za zrihtat za v vrtec. Vstanem ob 6.45 in si najprej vzamem 15 min zase... Potem zbudim fante (16 mesecev, 4,5 let, 3 leta). Oblečem tamalega, večjadva pa se oblačita sama - včasih nič, včasih vse sama. Ko zrihtam malega pa pomagam še vel.kima.  Včasih pa tudi mož. Okoli 7.30 odrinemo od doma. Oblačila pa vsa pripravim že prejšnji večer.

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 17:10:17   
picola1
Pri nas so bli tut problemi in sem jo non stop lovila po sobi pa nikakor lulat pa...No, pol ji je pa mož enkrat reku:Kdo bo prvi na stranišču? In je komej sfolgala do wc-ja, da jo ni iz ovinkov metalo...user posted image In zdej vsako jutro pali ta fora (pali pa tut še pri nešteto drugih stvareh). Potem kar se tiče oblačenja pa jst primem recimo pulover pa jo vprašam z takim butastim glasom:Zdravo, a te lahko oblečem? Sem slišala, da imaš zelo topel trebušček...Malo bi se šla pogret k tebi. In ona s taaaaaaaaakim veseljem reče ja...(prej sem jo pa lovila po sobi pa kaj jaz vem kaj še...) In tako jo pokličejo vsa oblačila in smo oblečeni v parih minutah.
V glavnem pri nas ji je fajn, če vse obrnem na štos pa še jaz se zraven nasmejim in sem že zjutraj dobre volje, namesto ravno obratno...
To je to, kar ti lahko svetujem jaz. user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 17:31:58   
rogljicek
pri nas je bil nekaj casa konstanten jok, najprej, ker se ni hotla zbudit, potem, ker ji niso bile cunje vsec, pa cevlji,... maja bo stara 3 leta. Odkar pa smo vse skupaj obrnili na igro, je pa veliko bolje. Zbudi se ob 7ih, ob 7.30 smo ze zunaj. 

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
19.1.2010 18:03:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rogljicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 18:49:02   
Jessy
Jaz sem jo danes zbudila ob 7.35, jo dala na sedežno, jo pokrila z deko, da je čmurila naprej, medtem sem ji naredila kakav. Ko ga popije, je kot prerojena in sva se potem uspeli vse poštimat in bili v vrtcu ob 8.05, s tem, da sem še stekla na avtu strgala, ker so bila ledena. Imamo pa tudi mi 5 min do vrtca. Stara pa je 4,5.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 21:38:52   
naja78
ojla.
ti takoj povem.user posted image user posted image
če imaš froce ki se ne dajo kar z lepa in celo z grda pregovoriti,Vem kako je to,ker je pr nas isto.in ni vrag da ne bom rekla da je mučno in utrujajoče.user posted image user posted image
ker vem da naš Lan hoče več časa zjutraj,da vse v miru nardi,ga zato zbudim ob cca 6.15(najkasnej) zjutraj.ja kruto ampak je OK.pa ne me čudno bratuser posted image user posted image sama sem 2 meseca pred rokom,in ga tudi tako zbujam pa čeprav imava vrtec 5 min stran peš.
tako v miru pogleda 3 risanke,ga včasih vmes preoblečem,potem še sebe,potem še pomalica preden gre,vsak jutr piškotke pa mleko,umijeva zobe,spucava nos in akcija.tako da greva cca 7.40 od doma.

moj nasvet: prej ga zbujaj,zvečer pa malo prej spat.npr.ob 8.00.delaj vse v miru,sploh če vidiš da ga vse vrže iz tira,tudi tebi ne bi blo fajn te priganjat srat.user posted image user posted image saj štekaš.
evo,pa naj kdo reče da kompliceramuser posted image nevem pa kaj bo,ko bo še drugi tu!!!!sama ga pa doma ne bom mogla pustit.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 22:52:55   
10ka
imam kar malo slabo vest, ko vas berem. pri nas nimamo več problema, od kar sem uvedla "podkupovanje". ko se vsede na stol za obut čeveljče, dobi kakšno suho brusnico ali piškot. isto dobi še enkrat, ko je privezava v avtsedežu. je pa res, da rabimo iz postelje pa do avtosedeža vsega skupaj 15 minut. vmes dobi še kapljice za odpornost in kozarec vode. zbuja se ob pol osmih. stara je dobri dve leti. 

_____________________________

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 23:04:54   
valči
Imam tri,prvošolček se sam obleče-si včasih majico zamenja,enkrat je pod jopico dal samo spodnjo majčkouser posted image ,joj,mi je bilo nerodno,ko sem majico na postelji zagledala.Mi je razredničarka rekla,da je mislila,da je v telovadnici pozabil majicouser posted image Jaz pa povem,da  jaz kriva...
Punci pa sta stari skoraj pet in dve leti.Tavečja se v večini sama obleče,popgosto je tečna in nejevoljna,ker bi še spala,tamali ni problem jo oblečt.Pa še čokolino spije zjutraj,tavečji pa kruh z nasmazom in čaj.

Je pa zjutraj akcija,vse bolj hitro.Naredim sama napako,da jih pred 7. ne zbujam,7.35 moramo bit v avtu.Sedaj pozimi še kombenizioni,bunde,pa torba,pa oblačila rezervna,pa rokavice vsi.
Sem tudi že sina v copatih v vrtec peljala,pa brez torbe tudi v šolo,pol pa sred poti nazaj...

Je pa mirnih živcev res ful treba,če ne,se na otrocih pozna.Dobra volja pali in organizacija.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: oblačenje zjutraj
19.1.2010 23:07:24   
Nika v službi
Pri nas jutranji obred poteka dokaj mirno, saj našo madam v vrtec in iz njega vozita babica in dedek (moja starša). Zbudita jo okoli 7:45, malo se poigrajo v postelji, potem pa se počasi oblečejo (praviloma brez večjih težav) in se okoli 8:15 odpeljejo v vrtec. Tam moramo biti ob 8:30, ko je zajtrk.

Kadar jo mož ali jaz (ali oba) peljeva v vrtec (približno 1x tedensko), pa je obred še malce daljši.user posted image Zjutraj se pač rada pocrklja, da se prebudi, pripravi na nov "delovni" dan.

Obleke pa pripravimo prejšnji večer in zjutraj praviloma ni nobenega pregovarjanja glede oblačil.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 7:35:42   
barni
Jaz tezko napisem kako je pri nas, ker to dela ocka user posted image .

Samo iz njegovega pripovedovanja je vcasih res kriza, kar se tice pripavljenosti sodelovanja nase 2 letnice. Nasa kar rabi, da se zjutraj sestavi in malo bi bila se v narocju, potem je treba vse tako pocasi, pa da se ona sama odloci kaj bo. Ce ne je prec jok in trmarjenje in upiranje...to ti pa res vzame veliko energije.
Ce ji pusti, da se sama zrihta po svoje, beri da ona doloci vrstni red, potem kar gre. Vcasih porabiti ful casa, vcasih pa manj.

Jaz sem manj potrpezljiva in me zacne nervirat, ce vse skupaj predolgo traja. Kadar kam gremo, jo kar na hitro na realna tla postavim. Ker pri nas ni tako samo zjutraj za v vrtec, ampak tudi kadar se kam odpravljamo.

Oblect se, to je cel projekt. Pa ne bi te majcke, pa ne bom hlac, potem tele rokavicke in bundo ne zdaj gor, pa oci bo dal cevlje...uh, da se ti kar zmesa. Pa igrala bi se in lovila in ujemi me mami in jaz ko ena cudakinja s hlacami za njo letam???Vcasih kar recem: "Ok nikamor ne gremo!" Ali pa jo primem bolj na trdo in ji povem, da zdaj pa dovolj, da se bo oblekla in konec. Vcasih je jok, pa ji kar recem, da naj joka, ker ji ni cisto nic hudega, da ne more v majcki in zabicah ven, ker je mraz.

Ne vem kako to resiti, po mojem je to pac obdobje, se mi zdi, da smo bili mi tut taki kot otroci.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 8:14:04   
ledenaa
Imam za oblečt 2 in nimamo težav
Ko se zbudimo gremo najprej vsi na stranišče.Potem prižgem risanko in med risanko ju preoblečem.Ko je čas da gremo povem da naj ugasneta risanko in gremo.
kdaj pa biga hodi spat?
Nam gre jutranji ritual kot po maslu odkar hodimo spat ob pol sedmih -sedmih

< Sporočilo je popravil ledenaa -- 20.1.2010 8:22:20 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 8:20:46   
mateyka
welcome to the club user posted image
samo da mamo mi iste ceremonije še s slačenjem user posted image user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 10:34:37   
krfjolca
Mi imamo tudi probleme. Ker je tudi naš take sorte, da ga je težko pregovorit. Včasih pali eno, včasih drugo, običajno pa nič. Ugotovila sva, da je ful pomembno, da vse teče po natančnem protokolu. Ta protokol pa ima vsak dan kakšno novo točko. Pa vodo popit, pa vsakemu pliškotu posebej rečt adijo, pa to ono tretje, pa cedevita bombon za popotnico, pa Mupija, pa babica mu mora nujno skozi okno pomahat user posted image itd. Oblečem ga najlažje, če mu prižgem risanke, če začne jokat in sitnarit, ga zlepa ne umirim.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 12:13:06   
Tisana
Se čisto strinjam z Najo78. Če bi otrok še kar spal in spal, je nenaspan! Zato pa mu je tudi težko kar koli narediti zjutraj in je seveda slabe volje. Vsaj pri naši dvoletnici je tako.

Tudi mi si vzamemo čas in raje malo prej vstanemo (seveda gremo zato tudi prej spat). Najprej spije mleko, potem se minuto ali dve pocrkljamo in potem akcija. Ji dam na izbiro: ali greš lulat, ali umiti zobe. Ker včasih jo res ne tišči lulat (ponoči ima še plenico, ki ni nikoli zjutraj suha) in nima smisla, da sedi 15 minut na kahlici. Potem jo spet vprašam: ali gre lulat, ali se bo oblekla npr. Ima občutek, da sama odloča. user posted image user posted image user posted image Seveda vse pripravimo že zvečer. Če bi njeno obleko pripravljala zjutraj, bi bilo to eno samo pregovarjanje, kaj bo oblekla in kaj ne. Ko jo oblačim, jo kaj sprašujem, se pogovarjam z njo, v glavnem sploh ne dojame, kdaj je oblečena in tako ni nerganja.

Zjutraj se nikoli z njo ne igrava, dovoliva pa ji, da se igra sama, če ji ostane kaj časa. Se pa, če to potrebuje, stiskamo, objemamo, crkljamo...

Če je nenaspana, seveda vse zgoraj napisano pade v vodo... user posted image user posted image user posted image je eno samo dretje, nerganje, kaznovanje, živčnost...




_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 12:13:55   
sanelaa
Uf, nekatere imate kar probleme..............
Pri nas je sicer samo en, pa zjutraj sta z atijem sama in se imata super. Veliko boljše kot če ga v vrtec peljem jaz, mama, ker baje ful kompliciram. user posted image
Uglavnem, ati najprej komaj zbudi sebe, zgodi se celo da mora Luka njega budit..............ati se zrihta, potem da malega na previjalno, v flaško deci čaja, mali to cucla in grizlja, ati ga pa v miru zrihta.
Torej, kolikor je meni znano, brez večjih komplikacij.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 22:30:11   
Najaa
Jaz naši sam rečem, ja kaj pol boš danes kar doma? Pa je hop v zraku in se že preoblačimo. Bi se pa tud ona zjutri še igrala sam na srečo gre res zelo rada v vrtec tak da več kot pol ure ne zgubimo.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: oblačenje zjutraj
20.1.2010 22:43:30   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Jaz naši sam rečem, ja kaj pol boš danes kar doma? Pa je hop v zraku in se že preoblačimo. Bi se pa tud ona zjutri še igrala sam na srečo gre res zelo rada v vrtec tak da več kot pol ure ne zgubimo.


me zanima kaj bi rekla, ko ti reče "mama, adijo" - to men včas naredi user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: oblačenje zjutraj
21.1.2010 21:23:44   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Jaz naši sam rečem, ja kaj pol boš danes kar doma? Pa je hop v zraku in se že preoblačimo. Bi se pa tud ona zjutri še igrala sam na srečo gre res zelo rada v vrtec tak da več kot pol ure ne zgubimo.


me zanima kaj bi rekla, ko ti reče "mama, adijo" - to men včas naredi user posted image



Ja pri nas je to boš pa doma tudi bolj tvegano. Sicer gresta rada v vrtec, ampak spodaj je mama. Ja a ni to super, bom pa doma pri mami, adijo...user posted image

No, ampak včasih pali, če mu rečem da jaz grem. On naj gre pa potem peš. Saj veš kje se gre, dol po klančku, čez most, pa potem po uni cesti... Ne, ne saj grem s tabo, počakaj!user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: oblačenje zjutraj
21.1.2010 21:30:26   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Jaz naši sam rečem, ja kaj pol boš danes kar doma? Pa je hop v zraku in se že preoblačimo. Bi se pa tud ona zjutri še igrala sam na srečo gre res zelo rada v vrtec tak da več kot pol ure ne zgubimo.


me zanima kaj bi rekla, ko ti reče "mama, adijo" - to men včas naredi user posted image



Bi šla, se usedla v avto in se odpeljala. Kar sem tudi naredila. Potem ni nikoli več rekel adijo.

Sicer sem pa nad zgornjimi zapisi zgrožena.
V vrtec in šolo brez zajtrka, prižiganje televizije zaradi miru, dobesedno prekladanje otroka s postelje v avto, oblačenje na kahlici, ... saj ni čudno, da so otroci takšni kot so.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: oblačenje zjutraj
22.1.2010 7:45:49   
barni
Kaksni pa so?

Mi gremo tut v vrtec brez zajtrka. Vcasih na hitro kaj prigrizne, ce pac tako hoce. Nikoli pa ni zajtrka tako, kot ga imamo za vikend.

Meni se zdi, da ze tako ali tako poje ogromno preko dneva. Zajtrk ima v vrtcu in mislim, da cisto zadostuje.

Vsak stars skusa po svoje resiti jutranjo bitko in ce najde nekaj kar deluje se mi zdi, da s tem ni nic narobe.

Vcasih ko berem tukaj forum se mi zdi, da imate nekatere resnicno sreco ali pa je moj otrok cisto drugacen od vasih, saj vse dosezete s pogovorom, debato, razlaganjem, lepo besedo, pojasnjevanjem...BLAGOR VAM!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?