|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oddaja vloge pred rojstvom
19.2.2009 8:57:00   
tojeto1
Živjo,

Zanima me naslednje, ali lahko oddaš vlogo za vrtec pred rojstvom otroka (za Ljubljano sprašujem)user posted image ?

Namreč čez dva meseca bom rodila, vloge pa je potrebno oddati do konca marca. In tko ga sploh ne bodo obravnavali, čeprav grem v službo z marcem in vem, da če oddam vlogo takoj po rojstvu, bo najprej lahko dobil vrtec s septembrom, jaz bom pa 5 mesecev brez varstvauser posted image user posted image .

No, uglavnem par vlog sem že poslala, nekateri vrtci so mi zavrnili, češ, da vloge za nerojene otroke ne obravnavajo, od drugih vrtec pa ničuser posted image .

Sprašujem se, ali ni pravilo za vse Ljubljanske vrtce enako? Ali je imela katera podobno izkušnjo? kaj naj naredim?

****tiš, še nisem rodila, pa se že sekiram kje bom dobila vrtec - a ni to groznouser posted image !!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
19.2.2009 8:59:31   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

No, uglavnem par vlog sem že poslala, nekateri vrtci so mi zavrnili, češ, da vloge za nerojene otroke ne obravnavajo, od drugih vrtec pa ničuser posted image .



Na to pa sem jaz tudi pomislila. Saj niti ne veš datuma rojstva in ostalega...madona...

Najbolje, da pokličeš vrtec, katerikoli in povprašaš, kako je to, da moraš oddati vlogo do konca marca, rodila pa boš šele čez dva meseca. Definitivno imajo izkušnje s tem, saj nisi edina s takšnim primerom.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
19.2.2009 9:05:08   
nynna
Vlogo lahko oddaš isti dan ko rodiš prej pa sigurno ne. Nimaš nobenih potrebnih podatkov. Saj te vloge , ki se jih zdaj oddaja do konca marca veljajo za varstvo letos septembra, ti pa potrebuješ za drugo leto.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
19.2.2009 9:12:09   
OliveOyl
Maja imam rok,otroka bom vpisala marca.
Hecno ampak tako je.
Sem vprašala v vrtcu kako je z vpisom,so mi rekli naj napišem predviden datum poroda in kdaj bi ga dala v vrtec.Pa še je vprašanje,če bo prostor za sprejem,ker je tak naval.Ni druge,kot vpisati nerojenega otroka v vrtec.user posted image
Najboljše,da vprašaš.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
19.2.2009 13:48:41   
sazi
Vlogo lahko oddaš isti dan ko rodiš prej pa sigurno ne. Nimaš nobenih potrebnih podatkov.

Poznam primere, da so otroke uspešno vpisali v vrtec pred rojstvom, le da so se to osebno menili v vrtcu in ne kar na slepo pošiljali vlog. Podatke za sprejem v vrtec imaš vse potrebne - dejstvo je, da mamica ve, da bo potrebovala varstvo od poteka porodniške dalje, zdaj pa ali je otroku ime Micka ali Francka, ali je rojen 15 ali 25. marca, je pa čisto vseeno.
Saj te vloge , ki se jih zdaj oddaja do konca marca veljajo za varstvo letos septembra, ti pa potrebuješ za drugo leto.

Vloge ne veljajo samo za letošnji september, ampak za vse vpise otrok od septembra 2009, pa do septembra 2010. In če en otrok potrebuje varstvo februarja in ima več točk kot otrok, ki ga potrebuje oktobra, mora mesto ostati za tistega, ki ima več točk. Če pa ne druggega, pa že to nekaj šteje, če te obravnavajo in zavrnejo, saj imaš potem naslednje leto skoraj zagotovljen vpis, ker dobiš dodatne točke zaradi zavrnitve. Zato je še kako pomembno, da uspeš oddati vlogo do konca marca.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
20.2.2009 8:38:02   
Mojc
Jaz sem istih težav. S tem, da imam rok v prvem tednu aprila.
In sem klicala v vrtec, kjer imamo že starejšega otroka.
In so rekli, da ne morejo obravnavati vloge, kjer se otrok ni rodil do 31.3.
Skratka - tudi če prej vložiš vlogo (in kao naknadno npr. rojstni list), tti je ne bodo upoštevali.
Seveda je pa rekla, da naj dam vlogo takoj ko se rodi.
Ko sem pa vprašala, kaj mi to dejansko lahko prinese (ker tudi jaz potem do septembra nimam drugega, kot da ostanem doma ali najamem varuško - dvomim, ker so drage), je rekla, da če se teoretično sprosti kakšen prostor (npr. izpišejo otroka iz vrtca, se preselijo), potem so vsaj možnosti, da pridemo zraven. Seveda je pa tudi za to sproščeno mesto čakalna vrsta in če bo kdo drug imel več točk, se lahko obrišeš pod nosom.
Tako je v LJ.
Pa še to je rekla, da so še vedno čakalne dobe in da jih Jankovič še ni čisto odpravil. Kaj bo pa naslednje leto, pa ne ve.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
20.2.2009 9:05:32   
tojeto1
No, sem vprašanje postavila na MOL in tukaj na ringarajine iskrice (kjer so mi 1x zelo konkretno in uradno našli odgovor); tko da me prav zanima, kaj bodo rekli? Vam javim.

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
20.2.2009 14:48:04   
mama_milchy
pri nas je tudi par mamic vpisalo otroke še pred rojstvom ampak jih je vrtec zavrnil, ker so nepopolni podatki; ti daš vlogo takrat ko rodiš, sej jih tudi med letom sprejmejo, ker se vedno kdo premisli pa otroka izpiše al ga prepišejo v drug vrtec.....

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
23.2.2009 8:11:12   
tojeto1
Prejela sem uradni odgovor Ringarajinih iskric:

''Kot veliko staršev, ste tudi vi že vnaprej upravičeno zaskrbljeni za varstvo otroka. Žal pa v tem trenutku ne morete vložiti vloge za vpis otroka v vrtec – ne dokler dojenček ne bo rojen, ko boste imeli njegove podatke. Kljub vsemu oddajte vlogo v Ljubljano ter dopišite v kakšni situaciji ste, vlogo oddajte v več vrtcev ter se obrnite tudi na ravnateljice in povprašajte o vaših možnostih. Druga rešitev je mogoče vpis otroka v vrtec izven vaše občine, v Grosupljem npr. je potrebno oddati vlogo za vpis do 30. aprila koledarskega leta za sprejem v naslednjem letu. Ne gre pa spregledati, da v tem položaju nimate prednosti, če imate stalno prebivališče v Ljubljani. Še vedno se lahko že sedaj odločite in poiščete primerno strokovno usposobljeno zasebno varstvo.''

Ali je katera dobila varstvo sredi leta? Govorim za zadnjih 3 leta, ko je povpraševanje veliko??

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
23.2.2009 9:37:58   
xerox
Jaz državnega vrtca nisem dobila sredi leta,sva se že pogovarjale o tem, pa sem prosila in pisala  (skor jokala) vsem organom in vrtcem v Ljubljani,user posted image
sem pa v zadnjem momentu dobila zasebnega v Trzinu in bom plačevala malo več kot pol svoje plačeuser posted image

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
23.2.2009 9:55:38   
nana 27
Ko sem sama hotela oddati vlogo že pred rojstvom, so mi na občini rekli, da to ni mogoče in da je to sporno, ker so imeli primere, ko je bil otrok vpisan, pa ni bil živ user posted image  in so od takrat to možnost ukinili.  Res je grozno, ker se vrtca med letom ne da dobit. Upam, da bo nekaterim vendarle uspelo, čeprav bi ta možnost morali imeti vsi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
25.2.2009 20:09:12   
PC Baby
Jaz sem ravno danes dobila odgovore tako od občine LJ kot od treh vrtcev, kjer smo nameravali oddati vlogo pred rojstvom (PDP 30.4.) in vsi 4 so mi odgovorili, da vlog nerojenih otrok ne obravnavajo. Lahko pase odda vlogo takoj po rojstvu, čeprav je to po 31.3. in te obvestijo, če se slučajno sprazni kakšno mesto.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
25.2.2009 20:13:26   
benika
Meni je pa nekako logično, da prijav nerojenih otrok ne sprejemajo in ne razumem, zakaj to sploh prakticirate. Razumem, da je dobit vrtec skorajda misija nemogoče, ampak vloge za neobstoječega otroka vam itak ne obravnavajo, potem imate pa po rojstvu le dvojno delo, efekt je pa enak.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: oddaja vloge pred rojstvom
27.2.2009 21:21:53   
inesc
Jaz sem vlogo za vrtec oddala, ko sem bila še noseča. Napisala sem predvideni rok poroda. Dejali so mi, naj jo pridem dopolnit, ko se bo otrok rodil in sem to tudi storila. So mi rekli v vrtcu, da je prav, da sem dala vlogo toliko prej, ker je čakalna doba 2 leti in da sedaj mojo vlogo obravnavajo prednostno. Je pa to v Celju in za zasebni vrtec.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?