|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odjava stalnega bivanja
11.11.2007 14:16:21   
soncek.djukelica
Imam prijatelja, ki je ostal brez stalnega bivanja oz. naslova! Sedaj ga CSD vabi na razgovor glede prijave oz. odjave bivališča, pa ga zanima kaj se da narediti! On je sicer v najetem stanovanju, z  "gazdom"  naj bi uredila prijavo, nevem pa, ali stalno ali začasno! 
Kaj se da narediti? Je pa slovenski državljan, in po moji laični oceni, mora človek imeti stalno bivanje!
Za kakšnokoli inf. bi prišla prav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odjava stalnega bivanja
11.11.2007 16:31:22   
Anonimen
Če mu bo lastnik dovolil se lahko za stalno prijavi tam, če mu pa ne bo bo pa imel stalno prijavljeno na CSD. Mora pa imeti stalno bivališče, ne more si uštimat sam začasnega.

(odgovor članu soncek.djukelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odjava stalnega bivanja
11.11.2007 16:35:15   
natasaom
za stalno prijavo na csd mora prejemati soc pomoč.ali jo je prejemal v preteklosti..
glih zvedla v petek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odjava stalnega bivanja
11.11.2007 16:58:39   
Anonimen
Če ga bo lastnik prijavil oz. mu dovolil prijavo, bo super. Če mu ne bo, se sicer lahko prijavi tudi sam (tudi brez najemne pogodbe), ampak potem lahko verjetno pričakuje, da bo letel iz stanovanja, pa bo spet na istem. Kadar ni druge variante, lahko bivališče prijavi tudi na pristojnem CSDju, kjer ni potrebno, da je prejemnik DSPja, ampak je bistvo samo to, da ga CSD pri čemerkoli obravnava (ker pomeni tudi pri prijavi bivališča).

(odgovor članu soncek.djukelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odjava stalnega bivanja
11.11.2007 20:45:56   
livia
Če ima sklenjeno najemno pogodbo, ne rabi soglasja lastnika najetega stanovanja, da mu odobri prijavo stalnega prebivališča. Če pa najemne pogodbe nima, rabi pa to soglasje.
Iz lastnih izkušenj vem, da je to tako.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odjava stalnega bivanja
12.11.2007 5:36:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: livia
Če pa najemne pogodbe nima, rabi pa to soglasje.Iz lastnih izkušenj vem, da je to tako.

Načeloma ne oporekam - res je težko oz. težje prijaviti stalno (ali začasno) bivališče na naslovu, kjer nisi lastnik in za katerega nimaš najemne (ali drugačne) pogodbe. Ni pa nemogoče Govorim prav tako iz izkušenj.
Živela sem v najemniškem stanovanju, kjer je bil lastnik sicer krasen človek, nikakor pa ni hotel podpisati najemne pogodbe oz. dovoliti prijave bivališča. Tudi odkrito je povedal, zakaj - ker je imel zaradi tega s prejšnjimi najemniki probleme (zakon je pač tak, da prej ščiti najemnika kakor lastnika). Kljub temu, da sem njegov razlog popolnoma razumela, pa mi je bilo vseeno na prvem mestu to, da poskrbim za svojega otroka (takrat sem imela samo enega). Birokracija zahteva svoje in zato sem odšla na UE k inšpektorju za bivališča ter ga povprašala, kako in kaj. In mi je razložil zakon še z druge strani.
To, da se najemnik prijavi v določenem stanovanju, ne vpliva na lastninsko pravico do stanovanja. Kar pomeni, da če si nekje stalno prijavljen, nisi niti pod razno lastnik, solastnik ali karkoli podobnega. In tisti, ki je lastnik, ni zaradi tega lastnik nič manj. Zakon zahteva prijave najemnih pogodb, prijave bivališč najemnikov in plačevanje davka od najemnin. Prva kršitev zakona s strani lastnika je, da ne napiše najemne pogodbe, ampak ker se to pogosto dogaja, zakon zagotavlja najemnikom, da tudi ustni dogovor velja enako kakor pisni, pod pogojem, da ima najemnik najmanj 30 dni ključe stanovanje in da najmanj 30 dni v tem stanovanju tudi biva. Kar se dokaže, če ne gre drugače, tudi z ogledom na terenu. Inšpektor ima tako ali tako že v pisarni dostop do baze podatkov, kdo je lastnik česa in kdo ne. Pri meni ogled terena ni bil potreben, saj sem pokazala fotografije (vhod bloka, notranjost bloka - hodnik, stanovanja) ter dokumentacijo, na kateri sem naslov tega stanovanja navedla kakor svoje bivališče (CSD in vrtec).
In ko ima inšpektor dokaz, da ti živiš v tem stanovanju, čeprav brez papirjev, in ko vidi, da drugega bivališča nimaš (o goljufijah tukaj ne bi, ker nekako ni tema o tem) in ko istočasno vidi, da lastnik stanovanja v tem stanovanju ne živi, potem ti on sam, brez lastnikove prisotnosti, vednosti in soglasja, tam prijavi stalno bivališče. V trenutku.
Je pa res, da lastnik stanovanja potem v roku 60 dni (ZUP) o tem na svoj dom prejme odločbo. Lahko se postavi na trepalnice, pa te ne more odjaviti, čeprav je lastnik - dokler si ti v stanovanju. Ta odločba istočasno pomeni tudi dokaz njegove kršitve zakona glede prijave najemne pogodbe, najemnikov in bivališč ter je tudi podlaga za prijavo kršitve zakona (utaja davka). Takrat ima dve možnosti - ali te nezakonito izseli v trenutku (in si nakoplje dodatne probleme) ali pa zadeve uredi (v obojestransko korist). Če te želi izseliti, ti pa ne želiš iti ven, potem boš ostal noter (če ne podležeš psihičnemu ali morda celo fizičnemu nasilju - tudi taki obstajajo). Lahko pokliče policijo, pa mu bodo pojasnili, da ustni dogovor, od katerega je preteklo več kakor 30 dni, velja enako kakor najemna pogodba za nedoločen čas. Kar posledično pomeni, da če te želi izseliti, ti mora najti drugo, enakovredno stanovanje. Če ti potem še teži, lahko pokličeš policijo vsakič, ko se takorekoč dotakne vrat stanovanja. Po nekaj klicih o zasledovanju, nadlegovanju, goržnjah in podobnem lahko pride (zakonsko) celo do tega, da dobi prepoved približevanja tebi in svojemu lastnemu stanovanju - dokler si noter.
In tako dalje. Ampak - večina ima raje mir in si poišče drugo stanovanje. Pri meni je bilo tako, da sem naključno, še preden je lastnik dobil odločbo domov, naletela na skoraj pol cenejše stanovanje, in sem se odselila. In ko je on dobil odločbo, sem imela jaz že drugo bivališče.

Ja, tak je zakon. Preverite pa sami, če ne verjamete.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?