|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odmrtje enega ploda
20.12.2006 13:24:30   
piba
Zdravo1

Imam eno vprašanje. Ali morda kater ve kako se stvar 'uredi ' v primeru, če ti en od dvojčkov oz. trojčkov umre v trebuhu? Kaj ti naredijo, da ti otročiček, ki je ok ostane zdrav in dozori ?

L.P. Piba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odmrtje enega ploda
20.12.2006 21:06:47   
Jesica
Živjo piba!

Odvisno kakšno nosečnost imaš. Če imaš monohoriata (to pomeni, da sta oba 'priklopljena' na eno placento) in monoamniata (ista amnijska votlina, brez pregrade) sta usodno povezana med seboj. Dvojčka imata skupne žilne povezave, sta v isti amnijski votlini in če eden odmre, bo odmru tudi drugi, ker se strup žal razkraja v isto amnijsko tekočino. Če je nosečnost z monohoriati ter biamniati (ista placenta, vendar je vmes pregrada), pa ne vem natančno. Samo se bojim, da tudi težko drugega rešijo.

V primeru bihoriatov (vsak svojo placento in amnijsko votlino) pa poznam primer, da se je en lepo razvil, drugi pa je ostal notri in se izločil s porodom.

Upam, da se ti javi kdo z izkušnjami. Drugače pa postavi vprašanje po mailu dr. Pušenjaku na stane.pusenjak@guest.arnes.si in ti bo strokovno odgovoril.

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odmrtje enega ploda
20.12.2006 21:18:20   
Ro-La
jaz sem bila v prvo noseča z enojajčnima dvojčkoma- monoamniota, vendar se eden ni razvil. nosečnost je potekala bp, le UZ sem imela vsak teden. v primeru, da se drugi plod ne bi razvijal normalno sem imela napotnico za čiščenje (do 16 tedna), ki pa je hvalabogu ni bilo treba uporabiti.





_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odmrtje enega ploda
21.12.2006 8:34:04   
dodi
Živjo Piba!

Tudi jaz nosim dvojčke,dvojajčne in to že tretjič oz četrtič.V prejšnji nosečnosti mi je en odmrl,drugi pa se je normalno razvijal.Pravijo,da sta imela skupno povezavo in da je en drugega "pojedel".Nosečnost je potekala normalno,le na preglede sem bila naročena pogosteje,da je G videla,da je s tem ki je ostal vse vredu.Pri porodu so mi na porojeni posteljici pokazali zatrdlino,ki je bila drugi otročiček.Lahko krvaviš in se plodek izloči,lahko se enostavno posuši oz. resorbira ali pa ga drugi porabi.Prav zaradi tega,me je sedaj v tej nosečnosti poslala moja G še na izredne UZ k pri. Cerarju,da se prepriča da je res vse kot mora biti.
Želim ti veliko sreče,seveda tudi vsem ostalim.user posted image user posted image
Jesica,kako pa je s teboj,kako si opravila na pregledu?
lp.dodi

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odmrtje enega ploda
21.12.2006 18:47:33   
alpog
Veliko je odvisno tudi od trajanja nosečnosti. V začetku je velikokrat manj usodno.

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odmrtje enega ploda
23.12.2006 13:43:05   
piba
Vsem hvala za odgovore.

Pri meni je bila malo drugačna situacija. V četrtem tednu nosečnosti (takoj, ko sem ugotovila nosečnost) sem imela krče in rjav izcedek. Šla sem k G., ki mi na malo slabšem ultrazvoku ni našla ploda. Zato me je poslala v bolnišnico na boljši UZ, kjer so mi ugotovili, da sem noseča in sicer 4+4. Čez tri dni sem imela redni pregled pri svojem G. (priznan strokovnjak), ki mi je ugotovil nosečnost 6+2.(?!). Na moje začudenje mi je potrdil, da je siguren glede starosti. Ker sem še vedno imela rjav izcedek sem ostala na bolniški in na mirovanju. Čez natanko en teden sem začela močneje krvaveti in sem zopet šla v bolnišnico, kjer me je četrti G. vprašal, če nosim dvojčka, ker sva na ekranu lepo videla dva, sicer je od enega ostalo bore malo, drugemu pa naj bi še menda utripal srček. Čez tri dni so mi naredili čiščenje, ker je še ta plodek odmrl. Pri čiščenju so mi našli 'stare koagule' in odmrli plod.
Komaj čakam, da bom kaj več izvedela. Oz. ali se lahko zgodi, da se ne bi videlo, da imam dvojčke? Nekako nekatere stvari se ne ujemajo.

Piba

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odmrtje enega ploda
23.12.2006 14:04:28   
dodi
Pri meni je v drugi nosečnosti z dvojčki na prvem pregledu na UZ videla samo en plod,ko pa sem prišla pri 10 tednih na drugi pregled,me je najprej pregledala vaginalno in takoj posumila,da nekaj ne štima.Maternica je bila namreč prevelika za samo enega otročka in za te tedne nosečnosti,naredila je UZ in takrat nas je čakalo presenečenje,kajti prav lepo sta se videli dve vrečki in dva mini otročička.Sprva je bil šok,da že v drugo nosim dvojčke a se mi sedaj zdi prav fino da je vse potekalo bp.Pri naslednji nosečnosti znova dva a je žal en odšel med angelčke,ko pa sem znova zanosila pa se je G pohecala,da morava pogledati koliko jih je in zopet dva.Sedaj samo upam in prosim Boga,da bi vse potekalo vredu.
lp,dodi

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?