Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

je star 12,5 meseca. Pa sem ga ravno zadnje dni odvadila popoldanskega dojenja. Za jesti sem mu dala jogurt ali puding in ga potem podojila. Enako sem uvajala tudi ostale obroke, najprej GH potem dojenje in s časom je sam opustil dojenje po obroku GH. Čez dan zaspi, tako da mu pojem in se cartava ali zunaj v vozičku. Je pa enako kot pri vas. večkrat se ponoči zbudi in hoče zizo. Zvečer zaspi ob dojenju. pa zjutraj ko se zbudi, takoj hoče zizo.
sta našla svoj način za uspavanje (pri meni zaspi samo ob dojenju), pri njem sploh ni nobenega problema in dojenja za uspavanje ne pogreša. Tudi, ko pridem domov iz službe dojenja ne zahteva, edino še zvečer pred spanjem, pa ponoči, če se slučajno zbudi, ker sem pač lena in mi je tako najlažje, ker najhitreje nazaj zaspi
Tako, da sva v roku enga meseca iz jutranjega in dnevnega dojenja prišla na dojenje pred večernim spanjem. Moja izkušnja je torej, da ni potrebnega nobenega odvajanja pred vstopom v varstvo, ker če tam ni mamice, malčki točno vedo, da potem tam dojenja tudi ni in najdejo drugi način za uspavanje
tako, da pojma nimam, kako jo odvaditi tega. jaz bom zdaj v pomladnih mesecih več ven z vozičkom hodila, da bo tam zaspala... pa upam, da se jo bo kaj prijelo, ker pri meni ne zaspi brez dojke, pa če ne vem kaj delam. pri možu pa ja... ampak njega pa tudi ni vedno tu