|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od plenic
15.6.2010 16:05:16   
uršula83
Pozdravljene!!!
Ker imam avgusta pdp, mali pa je star 18 mesecev, sva počasi začela uvajati dneve, ko sva doma, prebiti s čimmanj plenico na riti. Sem seveda začela zelo optimistično, saj sem od večih slišala, predvsem na forumu, da njihovi otroci stari 1 leto so brez plenic, nemalokrat tudi mlajši. Pa sem rekla pa dajmo probat. In po ene 2 tednih še vedno nobene občutne spremembe. Ko mu dam plenico dol, v roku 10 minut lula.  Ne pove, ne pokaže, nič. Verjetno bo treba počakat še nekaj mesecev...
Kdaj ste vaše začele odvajati ter po kolikem času so pretežno skapirali zadevo?
V razvojni mi je dr. rekla, da kakanje fiziološko lahko nadzirajo malo po tistem, ko se samostojno vsedejo, se pravi pred 1. letom, lulanje pa kasneje.


_____________________________

čakamo že drugi zakladek
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od plenic
15.6.2010 21:20:37   
Laubica
Naš je star 2.5 in se še kar matramo z odvajanje ,zacel mi je celo zadrževat blato ker ni imel pleničke ,tak da vso srečo

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odvajanje od plenic
15.6.2010 21:24:52   
Sacherca
Odvadili lani avgusta pri 2letih in 4mesecih.Poskusili smo ze julija pa ni bilo uspeha potem dali malo miru ,nato avgusta pa uspelo. Za kakanje pa se vedno pove,da zeli plenicko.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odvajanje od plenic
15.6.2010 21:26:20   
annie
Naš je bil lansko leto takega časa tudi 18m star, pa smo tudi poskusili, ampak brez uspeha. Sedaj pa je druga pesem, začeli z odvajanjem sedaj v začetku junija in je zadevo takoj skapiral. Je praktično takoj začel kakat in lulat v kahlico. Vso srečo, mogoče pa še rabi malo časa, da bo skapiral kako in kaj.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
15.6.2010 23:18:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odvajanje od plenic
16.6.2010 9:13:27   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

Pozdravljene!!!
Ker imam avgusta pdp, mali pa je star 18 mesecev, sva počasi začela uvajati dneve, ko sva doma, prebiti s čimmanj plenico na riti.user posted image
Sem seveda začela zelo optimistično, saj sem od večih slišala, predvsem na forumu, da njihovi otroci stari 1 leto so brez plenic, nemalokrat tudi mlajši.Ja, so mlajši, ampak me otrok nismo navajale na plenice, ampak jih že v štartu navajale na življenje brez plenic, tu je razlika .
Pa sem rekla pa dajmo probat. In po ene 2 tednih še vedno nobene občutne spremembe. Kolikor vem, otrok potrebuje dober mesec, da zakapira spremembo-tako je pri vseh stvareh, le da enih ne opazimo. Pozorni smo, npr. na uvajanje v vrtec in otroku damo čas, da se navadi, nismo pa recimo pozorni na to, kako hitro osvoji nove besede, pa je čas osvajanja nove stvari podoben. Z navajanjem na kahklo je isto-traja kar nekaj časa.
Ko mu dam plenico dol, v roku 10 minut lula.   Ne pove, ne pokaže, nič. Tako to je-ne more tako hitro povedat, da ga lulat, ampak se polula, ko je nag. najprej otroci sporočijo, da SO SE ŽE polulali, pokakali, potem čez nekaj časa, pa da jih tišči.
Verjetno bo treba počakat še nekaj mesecev...Kot rečeno, res kak dober mesec.
Kdaj ste vaše začele odvajati ter po kolikem času so pretežno skapirali zadevo? Hči  pri 18m-tako da ni nemogoče, kot trdijo nekatere, sina pa sem imela brez plenic od 9m, pa je bil pri dobrem letu čez dan suh dokončno pa pri 21m, vmes se je v vrtcu navadil na plenice, ampak smo tudi to porihtali.
V razvojni mi je dr. rekla, da kakanje fiziološko lahko nadzirajo malo po tistem, ko se samostojno vsedejo, se pravi pred 1. letom, lulanje pa kasneje. Bo kar držalo. naš le kakanje prej opravljal v kahlo kot lulanje.


ja , kar pogumno dalje! najbolj uspšna boš, če se boš držala svoje odločitve in ga ne boš medla. pojdi na temo _ od rojstva brez plenic na novorojenčku, tam maš kar dost izkušenj, takih in drugačnih.


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odvajanje od plenic
16.6.2010 13:18:01   
valč
Ampak kar je preveč je pa preveč...od rojstva brez plenic?  user posted image

Zakaj pa ne bi probala svojga otroka kar na kolo posest že ob rojstvu, mogoče mu pa tudi to uspe?

Pa brez zamere, ampak vse ima svoj čas ali se pač motim? Ne vem, mogoče je pa samo moja takšna takšen, da se ji pri 16 mesecih še sanja ne kaj pomeni zadrževati lulanje in kakanjeuser posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odvajanje od plenic
16.6.2010 14:10:46   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: valč

Ampak kar je preveč je pa preveč...od rojstva brez plenic?  user posted image Ja, kako pa? zakaj ne? Kako pa se je svet vrtel pred izumom pampersk? Mame so se potrudle čimprej navadit otroka na zadrževanje blata in urina. V krajih s toplim podnebjem, pa plenic sploh ne poznajo.

Zakaj pa ne bi probala svojga otroka kar na kolo posest že ob rojstvu, mogoče mu pa tudi to uspe? Mislim, da mu ne bi uspelo.

Pa brez zamere, ampak vse ima svoj čas ali se pač motim? Točno tako.  Ne vem, mogoče je pa samo moja takšna takšen, da se ji pri 16 mesecih še sanja ne kaj pomeni zadrževati lulanje in kakanjeuser posted image Mu/ji pač nisi dala druge možnosti.


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu valč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?