|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija srčne zaklopke
29.10.2012 8:59:56   
Katy78
Mogoče katera pozna koga, ki je imel tovrstno operacijo? Zanima me predvsem okrevanje v prvih tednih, mesecih. Kardiolog je sicer povedal veliko, je pa vseeno drugače, če dobiš info "iz prve roke" pa čeprav je okrevanje verjetno različno od posameznika do posameznika.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 13:15:02   
Angel_Tian
Moja stara mama jo je imela. Žal ti pri nas ne morem poročati o dobrem okrevanju, ker je mama sama nad sabo obupala. Od tistega časa je iz dneva v dan bolj shirana. Jo tudi skleroza daje in je z njo zelo težko. Tako da upam, da bo osebi v tvojem primeru bolj do življenja in bo tudi okrevanje takšno kot bi moglo biti.

_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 13:27:26   
witch
Tudi moja stara mama jo je imela. Prvih prav tednov je bilo malo hujše, ampak se je hitro pobrala in delala vse enako kot prej.
Je odvisno od posameznika do posameznika. Veliko optimizma in dobre volje pa bo. Če obupa ponavadi gre samo navzdol.
Srečno za vse vas in za tistega, ki gre na operacijo.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 14:02:42   
cilla
Moja mama je dala to čez in mi z njo. Odkrito povedano, operacija res rešuje oz. podaljšuje življenje, a je okrevanje po op. ena velika je*a. Moja mama je bila še relativno mlada, 64, ful v formi, aktivna, popolnoma samostojna itd... ampak operacija jo je psihično zdelala (npr. odnos kirurga, ki jo je ob prebujenju iz narkoze žalil zaradi njene postave), pa ker naenkrat, kot bi odrezal, je bila hoja po stopnicah (živimo v bloku) skoraj nemogoč podvig, velika rana na prsih tudi ni nek štos. Poleg tega se je tudi karakterno spremenila, postala je sitna, nestrpna, nergaška, za njene najbližje ful naporno.

Po šestih letih, pod črto, je kar uredu. Pač doživljenjsko bo hodila na kontrole gostote krvi in jemala tablete. Te pomenijo omejitev pri prehrani, saj je seznam stvari, ki jih ne sme jesti, ker vplivajo na gostoto krvi, neskončen. Ob tem, da se ji je po operaciji razbohotila tudi sladkorna bolezen (tip2), za katero je priporočena prehrana v popolnem konfliktu s prehrano za tablete proti strjevanju krvi, je večno v nekem prehranskem začaranem krogu.

Pa to nesrečo je imela, da je kmalu po operaciji čudežno in nepojasnjeno od kje fasala neko grozno infekcijo, zaradi katere je bila en mesec v bolnici, tam so jo pacali z antibiotiki v žilo, na katere je dobila reakcijo,... Nihče nam ni hotel povedat, za kako infekcijo je šlo, kasneje smo pa ugotovili, da je bila to mrsa user posted image (dobr, to je pač mrfi, ni to obvezen element operacije)


(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 14:43:55   
pelin
Mi smo dali tole skozi pred 7 leti. Operacijo je imela moja mama...še dokaj mlada, vendar zelo opešana zaradi razširjenega srca in okvare na zaklopki....zadnje mesece pred operacijo je spala dobesedno sede v fotelju, ker niti pod razno ni mogla spati leže...operacija ji je rešila življenje...pri njej je trajala 7 ur (vstavili so ji tudi pace maker in poleg zaklopke popravili še aorto)in niti pod razno ni hec...takim operacijam se reče operacija na odprtem srcu , kjer se srce ustavi in nato ponovno zažene...ker traja več ur je temu primerna tudi dolgotrajna anestezija, ki pa, dobro vemo, zelo rada pušča posledice...Po operaciji je bolnik še kakšne dva dni na CIT oddelku...velikokrat v umetni komi..., kjer ima vsak svojo med. sestro...nato gre na intenzivni oddelek kardiologije ali kirurgije....tam ga izredno hitro postavijo na noge, ker se bojijo pljučnice....potem se začne okrevanje....Domov gre takšen človek, če ni komplikacij, po kakšnih desetih dneh . Pri okrevanju je zelo veliko odvisno od tega kakšno psihofizično kondicijo ima človek od prej... Te hude operacije in po vrhu vsega še astronomsko dolge anestezije delujejo na bolnika precej depresivno...Tudi če je operiranec pred operacijo še dokaj aktiven, se je treba zavedati, da je po operaciji izredno nebogljen in oslabel...pri nas je bilo treba mamo oblačiti, dvigovati iz postelje, skrbeti za njeno higieno,prehrano...nekaj čas je bila totalno odvisna od nas...bolj kot njihovo pomankanje fizične moči, je pri njih v začetku problem psihična oslabelost....nekako si predstavljajo, da bodo po operaciji kar skakali okrog, kar se seveda ne da...že samo oblačenje in hoja jim v začetku predstavlja velik napor in so nekako sami nad sabo razočarani....če je podpora na pravem mestu, se pokaže izboljšanje , vendar res po majhnih korakih.. Kmalu po prihodu iz bolnice gredo v zdravilišče na okrevanje za deset dni ( če se prav spomnim) ...naša je šla v Radence in tam so specializirani za bolnike s takšnimi težavami...Po prihodi iz zdravilišča je bila v veliko boljšem fizičnem in psihičnem stanju, saj so tam med sebi enakimi ljudmi, ki imajo iste težave...Njeni zdravniki so nas vztrajno spodbujali naj je ne pustimo ves čas počivati, naj je ne pustimo obupavati....včasih je bilo res težko....še posebej njenen posledice anestezije, ker je nenormalno pozabljala, zaradi nje je imela velike težave z očmi...posledično z branjem in pisanjem...skratka...napisala sem ti brez olepševanja...in če priznam tule gor...včasih je bilo na smrt hudo...zanjo in za vse nas okrog nje...vendar moja mama je po naravi Borec z veliko začetnico....V tistih dolgih pooperativnih mesecih sem marsikdaj na skrivaj obupavala...vendar smo se postavili na noge...še več ...danes ne le , da skrbi sama zase, temveč velikokrat tudi za nas ( z veseljem kuha, peče , bere, kleklja...)...pravi, da se mora zahvaliti nam, da se je pobrala nazaj...jaz pa vedno znova pravim da je vse naredila ona in njena železna volja....
Korajžno v boj....za življenje mora človek pač imeti srce user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 14:47:16   
pelin
Oj...Cilla...potem ste bili skoraj na istem kot mi...sem tako dolgo pacala post ( deca so hotla vmes jestuser posted image ), da sem šele sedajle videla tvojega....čestitke da vam je uspelo...user posted image

< Sporočilo je popravil pelin -- 29.10.2012 14:48:11 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 15:10:50   
pikatara
Ne vem sicer za koga sprašuješ. Naši mali so pri 9 mesecih slišali šum na srčku in je bila potrebna operacija. Čakali smo do njenega leta in pol. Imela je 9mm luknjico in strgano mitralko. Prva dva dni je bila ful boga, po parih dneh je pa že hodila okrog. Po dobrem tednu sva bolnico zapustili in je bila že čisto ok. Od tega je minilo dve leti, k sreči se nič ne spomni, okrevanja pa sploh ni bilo. po 14 dneh kot da nič ni bilo. Edino kar je dobila vnetje mehurja zaradi katetra.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: operacija srčne zaklopke
29.10.2012 20:44:32   
cilla
Pri dojenčkih je zgodba čisto druga kot pri odraslem človeku. Na srečo pri otrocih večinoma ni nobenih posledic. Pri odraslih je pa čisto druga zgodba.

Pelin, ja user posted image , nam je uspelo. Danes, ko jih ima +70, je dočakala še dvojno porcijo vnukov in to jo ful žene v pozitivo. Ampak sitna oz. nepotrpežljiva je pa ostala user posted image

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: operacija srčne zaklopke
30.10.2012 7:46:40   
Katy78
Hvala vsem za informacije. Pelin, prav je, da si napisala brez olepševanja, tako sem tudi želela.

Sprašujem pa za mojo mami. Stara je 62 in so ji šele pred par leti ugotovili, da ima prirojeno napako na srčni zaklopki. Menda ima zaklopka tri lističe, pri moji mami sta pa samo 2. Zdravniki so bili zelo presenečeni, da ni imela do zdaj nobenih težav, tudi oba poroda sta bila bp, to pripisujejo temu, da je bila celo življenje aktivna, živahna, se pravi v dobri kondiciji. V bistvu so ji tudi pred par leti čisto naključno ugotovili napako na zaklopki, najprej so ji odkrili šum na srcu in nadaljne preiskave so pokazale napako na zaklopki. Je pa imela to smolo, da zdravnik, ki ji je to ugotovil, ni dojel, da je operacija nujna že takrat, tako da je zdaj pa res že zelo nujna. Zdajšnji kardiolog pravi, da je operacija nujna, je pa trenutno zanjo tudi najboljši čas, ker je mami v zelo dobri kondiciji in tudi srce ni še nič razširjeno. V bistvu je vse do zdaj počela vse tako kot prej, edino zadihala se je nkoliko hitreje kot prej, kar pa je pripisala letom. Bi se pa lahko pred 10 dnevi zgodila tragedija, zvečer se ji je začelo vrteti, vrtoglavica se je nadaljevala tudi zjutraj, mislila je, da zaradi nizkega pritiska, ki ga ima že celo življenje. No, pa smo jo pošibali na urgenco kjer so ugotovili, da je zelo slabokrvna, Hb je bil 90 in so jo zadržali. Nasl. dan je padel na 70 in nujno je morala dobiti transfuzijo. Najprej so mislili, da ima kakšno rano na želodcu ali da krvavitev v črevesju, potem pa so ugotovili, da temu ni tako ampak da je padla med tiste bolnike z okvarjeno zaklopko (25% vseh naj bi bilo takih), ki se jim drobne žilice nekako razpletejo (ali kaj že) in zakrvavijo. pri njej so jih našli v želodcu in jih požgali, zdaj se ji Hb popravlja, bo pa še dobila transfuzijo, v ponedeljek pa gre, če bo kri v redu, na operacijo, ker te krvavitve se bi samo še ponavljale. Drugače bi bila redno na versti enkrat po novem letu. Po operaciji naj bi tudi težave s temi žilicami izginile. Zdaj je sicer v KC, vendar ni obležala, ampak izkorišča sonček in se precej sprehaja pred KC in tudi zdravniki jo k temu spodbujajo. K sreči je po naravi borec in optimist, najbolj pa jo žene najmlajši vnuček, ki bi ga rada pazila. Poleg tega jo je tudi zdravnik potolažil, da bo lahko potem delala vse (in še več) kot do zdaj. Le okrevanje bo trajalo in paziti se bo treba med tem časom. Upam na najboljše. vem pa, da bo vsaj začetek težak.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 30.10.2012 7:49:33 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: operacija srčne zaklopke
30.10.2012 21:25:01   
cilla
Srečno tvoji mami, ji želim, da bi šlo vse čim bolj na izi skozi. Čuvajte jo po operaciji. Da ne bo skušala pretiravat, pa tudi, da ne bi česa staknila, moja mama je po vrnitvi iz toplic (operirana je bila ravno konec oktobra) staknila pljučnico.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?