|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ortodont
2.8.2015 22:11:56   
gumbe
Lep pozdrav vsem skupaj.
Včasih mislimo, da se je nekij neprijetnega na nekem področju zgodilo le nam, ampak morda se pa le najde še nekdo, ki ima podobno težavo kod jaz. pa naj kar začnem.
Že, kot otrok je moja otroška zobozdravnica paničarila zaradi mojih dveh sprednjih zob (zgoraj), bila sta malo bol naprej in malce narazen, skratka nič tako groznega. zobni aparat so mi dali že v 2.razredu osnovne šole ko sem imela 8 let in mogoče 5 stalnih zob- KATASTROFA. Imela sem to nesrečo, da sem imela totalno nesposobno ortodontkinjo, ki je moje zobe "pacala" 11 let in v tem času ni naredila ničesar, razen tega da mi je v 1 mesecu naredila še večjo "štalo" v ustih,ker mi je tako močno zategnila aparat. Potem me je KONČNO po dveh letih prosijačenja le napotila naprej za fiksni aparat. Stara sem bila 19 let ko sem dobila fiksi aparat. Imela sem ga dobri 2 leti. Problem pa je ta, da mi niso popravili nič...popolnoma nič, klub temu da sem vztrajala, da mi aparat pustijo še gor in zobe popravijo tako kot treba, saj so bili še vedno v takem stanju kot pred fiksnim aparatom. Ortodontkinja je vztrajala pri svojemu mnenju da so moji zobje TOP. Namreč zobe imam zgoraj vse zamaknjene v levo. Se pravi niti sredine kjer sta enke ni lepo na sredini(orijentacija sredina celotnega obraza), dvojke nista enakomerni, ena je popolnoma poravnana, druga je postrani zameknjena na notri. Uglavnem celotna desna stran je za nekje 2mm(kar je za zobe veliko) zamaknjena v levo. Ortodontkinja je za moje mnenje našla 1000 jecljajočih izgovorov zakaj naj bi jaz zobe videla tako, ampak drugače sploh niso tako. Toda vsak, ki je videl moje zobe je imel enako mnenje kot jaz.
Zdaj pa me zanima, ali se glede tega sploh še da kaj storiti, kajti koncesija mi še velja 3 leta(sedaj imam žičke na notranji strani zob, kao de se ne bi premaknili). Vem za rešitev da najdem samoplačniškega ortodonta odštejem cca 5000€ in mi porihtajo, ampak trenutno sem brezposelna in tudi toliko denarja je kar veliko. Za malo se mi zdi da skoraj celo življenje do zdaj nosiš razne aparate in pri svojih 22 še vedno nimam zrihtanih zob tako kot treba, medtem ko vsi moji bivši sošolci in prijatelji, ki so imeli dosti hujše stanje zob danes po fiksnem aparatu nosijo krasen nasmeh. Je možno, da mi aparat namestijo nazaj glede na to da koncesija še velja? Verjetno ne a vseeno vprašam, če se kdo kaj bolj spozna.
Zahvaljujem se že vnaprej za vaše odgovore ozeroma mnenja, kajti zaradi tega ubadanja z zobmi toliko let, skrivanje zob ko govorim, ko se smejim, padam že v depresijo. Lahko se komu zdi smešno, a takšne stvari vplivajo na našo samozavest, sploh če se stvar začne že tako zgodaj v otroštvu in se vleče še po dvajsetem letu.
Vse starše pa svarim, da za svoje otroke poiščejo kar se da dobre zobozdravnike in NE PUSTIJO, da takšni šalabajzarji jajcajo po zobeh vaših otrok!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ortodont
3.8.2015 11:29:18   
petea
Daj sliko zobovja gor, da lahko komentiramo.

Meni se iz tvojega opisa namreč ne zdi, da bi bilo tvoje zobovje tako katastrofalno. Verjetno tudi 99% drugih ljudu ne vidi tega 2mm zamika.

Glede na to, da pišeš, da te je ortodontka poslala naprej za fiksni aparat, je verjetno tvoje zobovje videlo več strokovnjakov, ki so ocenili tvoje zobe.

Si pa v vseh teh letih nošenja aparata, kot še tudi vnaprej, imela možnost tako menjati zobarko kot tudi prositi za drugo mnenje.

Kako pa zadevo komentira tvoj osebni zobar?

< Sporočilo je popravil petea -- 3.8.2015 11:30:23 >

(odgovor članu gumbe)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ortodont
3.8.2015 21:46:09   
gumbe
Opazi se da nekaj ni in jaz to opazim še toliko bolj.
Moje zobje so videle 3 ortodontkinje: ta pri kateri sem bila 11let-snemljiv aparat, zelooo stara ortodontkinja h kateri sem dobila napotnico za fiksni aparat, ki jo je na srečo kmalu zamenjala mjalša ortodontkinja.
Možnosti za menjavo ortodonta ni bilo zaradi koncesije. Tja kamor sem dobila napotnico tam sem morala biti ali pa bi bilo samoplačniško. Verjemite,vse sem poskusila.
Za dolgoletno nošenje aparatov lahko pripišem 1.ortodontkini, ki je vsakega pri sebi zadrževala kolikor dolgo je šlo, se pravi dokler ni pacijent obupal ali pa tako dolgo vztrajal, da ga je poslala naprej na fiksni aparat. Poznam veliko njenih pacijentou, ki jim ni vsa leta popravila nič, kvečjem še kaj uničila. Očitno je tam samo da vleče denat. To mi je potrdila tudi ortodontkinja za fiksni aparat,ker je dobivala vse njene pacijente. Vsak, ki je bil pri njej ima komplekse z zobmi.
Osebnega zobozdravnika zaenkrat nimam, ker so moji zobje zdravi-vsaj nekaj. So mi jih pa pregledovali pri ortodontu(imeli so tudi to možnost).
Seveda pa takoj ko dobim zaposlitev, poiščem kakšnega otrodonta in se naročim na pregled, da slišim mnenje.

Saj pravim, smešno se zdi, ampak mislim, da bi po tolikih letih aparatov imel vsak komplekse na tem področju.
Tu sta dve sliki, iz shrani.si :
Hvala za mnenja in prosim razumite, da je po tolikih letih in komplikacijah skoraj teško biti zadovoljen. Za fiksni aparat bi moralo tole biti vseeno malo bolj porihtano...

http://shrani.si/f/O/eA/47sO7KhA/zob1.png
http://shrani.si/f/3J/eD/16iKRmQA/1/zob2.png

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ortodont
3.8.2015 22:33:16   
petea
Stric google pravi, da je ortodonta, tudi takšnega s koncesijo, mogoče menjati ter da to ni noben posebni zapleten ali dolgotrajen postopek.
To, da imaš zdrave zobe, je slab izgovor za to, da nimaš zobarja. Če boš ga potrebovala, ko bo nujno, boš verjetno malo težko našla takoj prostega.

(odgovor članu gumbe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ortodont
3.8.2015 22:34:44   
petea
Meni se zamik ne zdi opazen.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
4.8.2015 6:36:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ortodont
4.8.2015 13:58:52   
gumbe
Jaz sem takrat uprašala ortodontkinjo,katera me je sprejela za fiksni aparat,če je možna menjava(ker se mi je res zdela nesposobna, pa ne da bi jo kakorkoli žalila,ampak gospa je bila res že tako stara, da so se ji roke nenormalno tresle, niti zaščitne maske si nikoli ni potegnila čez usta in mi je vedno pljuvala v usta, kjub temu da sem jo opozarjala...sploh me ni slišala ozeroma poslušala),uglavnem in je rekla, da ne ker sem napotnico dobila za k njej. Potem sem uprašala znanko ki je kot sestra delala v zobozdravstvu,kjer so se ukvarjali tudi z aparati pa mi je isto rekla da se ne da,edino da zamenjam ortodontkinjo,ki so bile zaposlene pri tej gospe. No potem pa je kmalu ta gospa šla na bolniško in jo je nadomestila mlajša,ki je ravno prišla iz porodniške in je najprej popravljala to kar mi je starejša "zabluzila". Tudi sama mi je rekla da so postrani in da jih je treba pomakniti malenkost v desno, da bosta tudi dvojki na obeh straneh enakomerni. No in pri njej sem bila še približno 8 mesecev in v tem času ni naredila nč,zobje so dejansko taki kot pred fiksnim aparatom. Jaz sem zaupala in verjela,da bo popravila to,ker je tudi sama rekla d je tako treba narediti,a od tega ni bilo nič.
Osebnega zobozdravnika si pač nisem poiskala zato,ker prej sem imela preglede pri šoljski zobozdravnici,takoj za njo pa ortodontkinjo,ki je tudi pregledovala zobe, sedaj sem pa komaj mesec in pol brez aparata in v tem času si pač nisem poiskala nikogar. Sicer pa nevem kje je smisel, da se pogovarjamo, kaj bi se prej dalo naredit. Preteklost je preteklost in tam se nič ne da spremeniti. Zato me zanima če je kakšna rešitev možna zdaj na koncesijo(ki jo imam še 3 leta,če sem prav razumela ortodontkinjo,toliko časa kot bom še imela žičke na notranji strani zob) ali je to to in gre naprej samo še samoplačniško. To je vse kar me zanima,če bi kdo slučajno vedel...

Ankica* hvala za vaše mnenje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ortodont
4.8.2015 16:13:48   
petea
Ponavljam 2.: do zaključka ortodonskega zdravljenja lahko menjaš ortodonta in nadaljuješ zdravljenje na napotnico.

(odgovor članu gumbe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ortodont
4.8.2015 19:40:38   
gumbe
Ravno sem prebrala, da je zdravljenje zaključeno, ko ti aparat odstranijo, potemtakem zame to žal ne pride več v poštev.
Hvala za odgovor petea!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?