Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

, mene so tudi vsi sekirali ker pri enem letu še ni hodila....najraje se je drsala po riti tako, da se je porivala z rokami
...še plazit se ni hotela, to je začela, ko je že shodila
....nato pa je naenkrat iz dnevne, ko je bila na tleh, prišla skozi kuhinjo in dolg hodnik do mene v spalnico
,naj povem še to,da so mojga sineta prvič v razvojni ambulanti označili,da je možnost da je epileptik in seveda ni (zgleda zaradi počasnega razvoja,nevem),potem sem šla samoplačniško v MB na privat NFI in tam mi je gospa rekla,da je možnost,da je mali duševno moten,in te diagnoze smo dobivali vse na podlagi počasnega razvoja,naj še povem,da sem imela v nosečnosti preklampsijo,beljakovine in proteine v uriu in potem so mi povedali,da je mali hipoton posledično od tega. No diagnoze so se seveda izkazale za neresnične,naša NFI je rekla da je z malim vse vredu,da ne vidi posebnosti,tudi v razvojni ambulanti nam je nazadnje rekla,da misli,da je z malim vse v najlepšem redu. Tko da zadnje ugotovitve so bile da je vse ok. Vglavnem neznam vam povedati kaj vse sem prestajala,koliko enih skrbi,solz je bilo in da ti eni strokovni delavci tko rečejo,na podlagi tega,ker je mali samo sedel in se zibal,ker je tko,tudi po ritki prišel do željenega predmeta. Me pa veseli,da nisem edina,da so tudi drugi otročki kasneje shodili. No zdaj sem spte eno tako klobaso spisala,pa saj me razumete a ne?!
,kar pomeni zdaj za nas,da bo počasneje napredoval,pravi naša fizioterapevtka da ponavadi rabijo pol leta od kobacanja,da lahko pričakujem,da bo shodil šele pri letu in pol.Mah bo že,sem pa resnično hvaležna vsem za spodbudo.