|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovratnica proti lajanju
8.6.2009 9:26:08   
CUKRČEK
http://lokostrelstvo.e-soft.si/katalog.asp?kat1=92


Ojlauser posted image

Jaz zgubljam živce z našim 5 mesecev starim samojedom. On kar naprej laja. Pravzaprav bi bilo prav fajn če bi lajal....ampak kaj ko ima on tako zajeban glas, da nam para ušesa in živce. Samo čakam,d kdaj se bo sosedom scufalo.
Če drugega ne, potem laja kost, skledo... Kr neki.
In sem malo gledala po netu in zasledila t ovratnico. Ima katera izkušnje? Ker je dost draga in ne bi rada metala denarja stran.

Drugače ne vem več, kaj naj naredim. Ker nobeno prigovarjanje ne pomaga.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 8.6.2009 9:27:53 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 9:29:12   
Anonimen
Kaj pa da bi ga peljali v malo šolo? Glede na to, da je majhen, bi se dalo še marsikaj odpraviti! user posted image
ne vem, no, jaz nisem za takšne ovratnice in podobno..user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 9:33:34   
CUKRČEK
tudi o tem sem že premišljevala,d a bi povprašala v pasji šoli. 

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 10:44:18   
Anonimen
Jaz mislim, da je treba to najprej poskusit. Mi smo dobili veliko uporabnih nasvetov, ki nam ful pomagajo pri takšnih stvareh.
Pri nas npr. pomaga že to, da psa pošljem na prostor in vaja "glej me v oči". Takrat mora ležat in gledat mene direkt v oči - preusmeritev pozornosti. Takoj ko se spet obrne stran za zvokom, da bi zalajal, ponovim znak.. Dokler ne mine. In se mi zdi, da laja čezdalje manj. user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 10:51:28   
Arwenko
Z tole ovratnico lahko brez prepotrebnega in zelo obsežnega kinološkega znanja in izkušenj narediš veliko več škode kot koristi.

Pelji ga v malo šolo, na žalost se začnejo šele jeseni, ampak mislim da bi se v vsaki šoli dalo dogovorit za osnovne usmeritve kako lahko delaš čez poletje. Priporočam naslednjo literaturo:

- Psi za telebane
- To, priden (avtorica Karmen Zahariaš, dobiš v knjižnjicah)

Pa veliko potrpljenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 18:47:52   
nuala
Ne, ce pes rad laja, ovratnica ni tesitev. Nauciti ga moras, da ti njegovoi lajanje ni vsec in da lajanje ni zazeleno.
Si prestavljas, da otroku, ki rad krici ( nekateri otroci so taki ) enostavno vsakic ko zakrici eno klofuto primazes?


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 19:05:40   
LoCa
hja, je lahko bit pameten, včasih niti vzgojni prijemi ne pomagajo.
meni je ravno za vikend sosed to ovratnico posodu, in je tamalga kr butlno ko ga je špriclno. meni ni niti malo zabavno, če me skoraj infarkt ko začne iz niča lajat. al pa sredi noči nadere celo ulico, mene zbudi.
v glavnem, js mu dam zdej (testiram trenutno) gor ovratnico čez noč in če ima kake prebliske na balkonu, če ne je pa nima gor. dvomim da bo nehal lajat, definitvno pa bo 2x premislu, preden bo svoje arije ulici prepeval.
samo je pa drago :$. če bi kupovala bi najprej na ebay pogledala.
ma nuala sori, čisto mimo primerjava, res.


< Sporočilo je popravil LoCa -- 8.6.2009 19:06:23 >

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 19:38:18   
cotonella
Nuala je dala zelo dobro primerjavo! Ženske, a bi bile vesele, če bi vam moški dali ovratnico proti vreščanju? Da bi bile pač tiho, ko vas razjezijo... user posted image
Zame so takšne ovratnice in podobne stvari mučenje živali!
Sicer pa, preden se odločite za določeno pasmo, preučite njene karakteristike in ne psa izbirati samo po videzu. Samojedi so pač znani po tem, da ne lajajo, ampak zavijajo. Zakaj? Ker spadajo v skupino špicov in pratipskih psov. Torej je logično, da se potem s takim psom pri vzgoji postopa drugače kot na primer z delovno pasmo.
Prosim, pojdite v malo šolo in delajte na pozitivni motivaciji. Preberite tudi knjigo Težave s pso..m (avtorica je Celine del Amo). Najpomembneje je psu preusmeriti pozornost. Ne se dret na psa, ko laja (ker boste v njegovih očeh en norec, ki se mu je utrgalouser posted image ) - preusmerite mu pozornost. Začnite se npr. igrati z njim.
Doma imamo mešančka s terierjem, ki je vse (nemogoče) lastnostu pobral po svojem terierskem očetu, zato vem, kaj pomeni imeti težave pri vzgoji. Ampak tako kot se pri ljudeh največ doseže s prijaznostjo, tako je tudi pri psih. Poleg tega so psi naši najbolj zvesti prijatelji - zato si ne zaslužijo "mučiteljskih" vzgojnih prijemov...user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ovratnica proti lajanju
8.6.2009 20:08:14   
CUKRČEK
jaz popolnoma razumem to, da bi bilo fajn psu preusmeriti pozornost. Samo cel dan pa celo noč pač ne moremo biti s psom. In takrat on tuli. Ko je zaprt v pesjaku. Saj ko smo skupaj ne laja. In zdaj prosim ne z "idejami", da je s psom treba biti vedno skupaj.
Jaz razumem, da mu je mogoče/verjetno dolgčas takrat, vendar se mora vseeno navadit da pač ni vedno nekdo z njim. In to bi jaz rada nekako dosegla. Če pač ne bo šlo s prigovarjanjem, bo treba pač drugače.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu cotonella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ovratnica proti lajanju
9.6.2009 8:55:36   
Arwenko
Potem pa je treba psa naučit, da pesjak ni nič hudega. Verjetno ste mu pesjak predstavili na napačen način in ga sedaj dojema kot kazen, zato pa tuli, ker izsiljuje in si želi vaše bližine. Sicer sama nisem zagovornik pesjakov, ampak dobro, če ne gre drugače. Samo potem je treba psa na pesjak navajat ponovno počasi...malo po malo, ga ful pohvalit kadar bo v pesjaku priden in tiho, to je kr delo. Res preberite ustrezno literaturo, poiščite dobrega inštruktorja in vse boste rešili. 

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ovratnica proti lajanju
9.6.2009 9:34:52   
sanosan
Preusmerit pozornost se lahko tudi s kakšno zanimivo igračo, ki bo psu vzbudila pozornost in ga za nekaj časa zaposlila (razne žoge, ki imajo luknjice, v katere se vtakne hrana in jo potem pes kotali in hrana pada ven in podobno).

Drugače pa si vzet dopust en teden ali več in počasi navajati psa na pesjak, kot je že napisala arwenko. Pred tem pa psa dobro utrudit, se z njim naigrat ali it na dolgi sprehod, da bo utrujen in bo na začetku lažje potrpel npr. 5 min sam v boksu. Obilo pohvale za mir in tišino, ignoriranje za lajež. Pa vsak dan si vzet časa pet minut za vaje poslušnosti, ki bodo na koncu tudi obrodile sadove glede boksa.

Sicer pa je pes star KOMAJ 5 mesecev in je zato še otrok, ki ga je lahko naučit marsikaj, tudi tega, da mirno počaka v boksu. Vsekakor bi priporočala obisk pasje šole ali vsaj kinološkega društva, ki vam bo pomagalo pri tej in mogoče še kateri drugi težavi.

Želim vam potrpljenje!

lp

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ovratnica proti lajanju
9.6.2009 10:35:24   
LoCa
očitno sem postala mučiteljica lastnega  user posted image user posted image . pol se pa tudi na lastne otroke ne derite, ne jih kaznovat, niti tako da jim tv prepoveste in podobno...niti jih ne grobo zagrabit za roko, kar vidiim skorej pr vsaki mami.
sem pa čisto spregledala da je samojed 5 mesecev star, meni se zdi da je treba vzet v zakup "težave", ker vsak mlad pes povzroča štalo, po domače rečeno. hočem rečt, meni se zdi ovratnica ukrep v zadnji sili, ne pa vzgojni pripomoček.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ovratnica proti lajanju
9.6.2009 21:12:25   
sanja nk.
začela boš z psom nadaljevala z otroki verjetno..user posted image user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ovratnica proti lajanju
9.6.2009 22:15:12   
mojca345
nisem brala vseh zgoraj komentarjev...lahko povem svojo izkušnjo... imam 3psa. 3 krat sem bila v šoli pr simončiču, ki ga eni zlo hvalijo, eni pa ne... tko kot vsakega učitelja. je poseben tip, ampak to kar dela dela dobro in ima konkretne izkušnje.

jest po šolah z psi vem, da to nekaj časa drži pr psih, potem pa se psi zelo hitro polenijo in začnejo po svoje delat. najtežje situacije so vsekakor tiste, kjer psa nimaš na štriku in ne moreš takoj do njega. ko je od tebe meter ali dva in začne počet kuzlarije, kot je lajat ali po tleh kopat v zemlo ali jest drek ali se valat po dreku....itd...seveda rečeš enkrat, dvakrat ali trikrat...in ne upošteva...potem pa povišaš glas in znoriš. lahko te uboga ali pa še kar naprej počne svoje. in ko ti pritisk zavre in ga v vsakem primeru hočeš zaustavit in mu dopovedat, da NE je NE, se ponavadi pes ravno takrat umakne in ti za njim, in on teče stran in ti za njim...in tko dokler ne OBUPAŠ in on zmaga....

a mam prav ali ne ???

ker sem pr svojem tretjem psu že vse to vedela, ker je čist vsak pes na isto naštiman, sem nabavila ovratnico iz nemčije, ki oddaja zvok. na isti način funkcionira ovratnica ki šprica vodo. že z ovratnico sem jo potem začela trenirat tudi v šoli, ker je simončič vedel kaj imam in kako se z tem dela.

iskreno povem, da sama ne vem kako bi drugače natrenirala psa brez ovratnice. danes nimam težav ne z laježem, ne z odpoklicom, ki je ključnega pomena, ne z ničemer. seveda počne neumnosti, nisem rekla, da jih ne. ampak ko rečem svoj ukaz, jih preneha in pride do mene.

prej, ko ni prenehala, sem ensoatvno pritisnila na gumb in je takoj funkcioniralo. ker pes ko dobi šprico v glavo ali sliši ton od nekje, ne ve od kje to prihaja. ker vidi da je lastnik oddaljen toliko, da mu nič ne more, mu seveda ni jasno zakaj in od kje šprica in se tega neznanega boji. boji dovolj, da se nauči, da NE je NE.

_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 8:31:54   
Arwenko
mojca345 seveda se pes poleni...ker je z njim treba delat skoz, celo življenje, ne pa samo tistih par mesec ali kakšno leto v šoli, potem pa ne več.

In ja, če gre pod strokovnim vodstvom je takšna ovratnica pogojno dovoljena, ker so ti pravilno svetovali kdaj in kako se jo uporablja, pa seveda takšno z zrakom ali zvokom in ne z elektriko, ki je zakonsko prepovedana. Zakaj pa pogojno, zato, ker se je tvoj pes naučil samo, da ga mora bit strah, strah piska, ki je zanj neprijeten, po nekaterih raziskavah celo boleč in strah pritiska zraka, ki je za pse blazno neprijeten, kot recimo če bi tebi nekdo pihnil v uho na vso moč...je tudi zelo neprijetno. In pes se je tako naučil samo, da ga mora bit strah posledic in pride k tebi zato ker ga je strah, ne pa zato ker hoče prit, in zame pač to recimo ni pravi pristop za oblikovanje odnosa s psom.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 11:10:13   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

mojca345 seveda se pes poleni...ker je z njim treba delat skoz, celo življenje, ne pa samo tistih par mesec ali kakšno leto v šoli, potem pa ne več.

In ja, če gre pod strokovnim vodstvom je takšna ovratnica pogojno dovoljena, ker so ti pravilno svetovali kdaj in kako se jo uporablja, pa seveda takšno z zrakom ali zvokom in ne z elektriko, ki je zakonsko prepovedana. Zakaj pa pogojno, zato, ker se je tvoj pes naučil samo, da ga mora bit strah, strah piska, ki je zanj neprijeten, po nekaterih raziskavah celo boleč in strah pritiska zraka, ki je za pse blazno neprijeten, kot recimo če bi tebi nekdo pihnil v uho na vso moč...je tudi zelo neprijetno. In pes se je tako naučil samo, da ga mora bit strah posledic in pride k tebi zato ker ga je strah, ne pa zato ker hoče prit, in zame pač to recimo ni pravi pristop za oblikovanje odnosa s psom.



ja te čist razumem, si nežna duša. dve stvari pa lahko povem za nazaj : prva je ta, da nas večina ljudi ima živali, ker jih imamo radi in izključno samo zaradi tega, ker če gledaš celoten paket, je jasno, da od njih nič nimamo. samo ena odgovornost je to za prehrano, za sprehode, za počutje, za vzgojo in strošek. če človek nima rad živali in seveda ni pripravljen vse to in še več početi, potem žival zavrže, kot se to dogaja oz. če je pameten, si je sploh ne vzame v dom. seveda pa pes ni otrok, čeprav ima velika večina ljudi žival skoraj že za svojega otroka. pes razume A,B,C potem je pa konec. in pes nikoli ne zraste, kot otrok. nikoli se ne nauči, da če je Ne je ne, ker bo eno in isto stvar potem ponovil še 4000 krat, ko bo imel priložnost, in seveda če mu bo privlačna. dočim otroka zraste, razume več, in vsako leto bolj ve kaj sme in kaj ne sme, dokler ne preraste v človeka, ki se sam odloča o tem in drugem.

psu ne moreš razložiti ničesar. seveda se daš na vse 4 večkrat in razlagaš v besedah, da to pa ni bilo prav in da mora drugič drugače....se pogovarjaš z njim in pes vse kar razume je, da mu namenjaš pozornost, ne razume pa tvojih besed.

jaz nisem ekspert in nimam 24 ur časa, tako kot učitelji za šole za pse, da bi se z svojim psom ukvarjala, se poglabljala v njega in ga skušala razumeti. moram še tako kto vsi ostali hoditi v službo, kuhati, likati, prati, se ukvarjati z možem in tako dalje...... vsak je pač na svojem področju ekspert oz. ga bolj pozna, kot drugi, ki je na kakem drugem področju ekspert.

mislim, da v času, ko ti pritisneš na gumb in psa pošprica, ker dela nezaželjene dejavnosti, ni namen, da bi on k teb pritekel ves nasmejan in srečen. namen je, da dosežeš, da si zapomni, da tega več ne bo počel, ker za tebe ni sprejemljivo. vsak lastnik se pa sam odloči kaj je za njega sprejemjlivo in kaj ni.

za mene so omenjeni pripomočki, edini način, da lahko jaz svojemu psu povem"tega pa ne smeš povedat". edino to pes razume.

lahko povem, da naš pes bo star 3 leta in seveda ovratnice ne uporablja več tako pogosto kot jo je prej, ker zdaj se je preko pogojnega učenja naučila, da ko sliši ukaz, le tega izvrši.

glede na zgoraj opisano, pa mislim, da ovratnice nisi še nikoli sprobala, niti v živo videla, da bi dejansko videla reakcijo psa. mislim, da je ta ovratnica veliko boljša, kot pa ROKA, ki jo veliko lastnikov uporablja, ko enostavno ne vedo več kaj naj naredijo, da bi z svojim psom bili v miru in da bi se razumeli, pes pa še kar po svoje dela.

moje skromno mnenje.

_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 11:15:42   
Arwenko
Hja...ne vem no, tudi jaz mam službo, pa obveznosti, pa 4 pse doma, pa vseeno vsi obvladajo vse najpomembnejše stvari, pa čeprav so daleč od perfektnega, pa ni bilo nobene potrebe da bi na tak način učila. Je pa treba malo več volje in znanja za bolj prijazen način - to pa je dejstvo.



(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 11:30:48   
piko12
Strinjam se z Arwenko!!! Psa je treba zaposlit, drugače si pač najdejo svojo zabavo- ali lajanje ali grizenje oz. uničevanje oz. pač bilokaj. To ljudje pojmujemo kot nezaželeno vedenje. Dejstvo je, da pes nima gumba za izklop in da mlad pes niti slučajno ne razume, kaj bi mu radi povedali, še manj pa bere naše misli. Pri psu je tako- kolikor včožiš, toliko dobiš in še- enkrat dovoljeno, vedno dovoljeno. Jaz sem proti takim ovratnicam, razen ko gre za res kaj specifičnega, a takrat mora biti stvar strokovno vodena. Pes pri 5 mesecih pomoje res ne rabi česa takega, ampak prej kliker in priboljšek sistem nagrajevanja. Treba je spodbujat želeno, ne pa kaznovat nezaželeno vedenje! Pa vedeti morate, da samojed ni glih bordercollie al pa prinašalec in je treba malo več energije in znanja vložiti v vzgojo.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 11:42:43   
LoCa
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

začela boš z psom nadaljevala z otroki verjetno..user posted image user posted image


ja, in ti k si moja najboljša prijateljica poznaš vse moje nasilne značilnosti....MA DEJ NEHI NO KLAMFAT NEUMNOSTI, IN PREJ POMISLI KAJ PIŠEŠ, ČE SI SPOSOBNA.

Jaz ne vem kako si vi predstavljate tole ovratnico na citronsko - zrak prou z nobeno silo ne pihne ven, ampak u izi šprične, stvar je v vonju, k je psu neprijeten. se mi zdi logično, da ni rešitev psu dat ovratnico gor in s si s tem kao ustvarit mir. poanta je da ga iz tega naučiš kaj. moj jo ima gor samo čez noč in ko sem ful na balkonu. zakaj, brezveze tlele razlagat, imam dober razlog. zdej pa če iz tega izhaja, tko kot sanja praviš, da bom svoje otroke pretepala, pol pa sem res brez besed, take tuparija izjavljat, res....ma ne morem niti verjet kaj je folk sposoben sproducirat v svojih bolnih glavah.



(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 11:58:55   
Splišni
Loca, jaz pa balkon zaprem, če mi ponoči pes na njem laja ... pa okno odprem.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 14:40:37   
LoCa
če bi bilo tako enostavno user posted image . imam gluhega psa, to pomeni da "pali" na motnje druge vrste. čez da je to izvedljivo, ponoči pa ne, ker ga v vsakem primeru motijo različne svetlobe od ceste spodaj plus kaj ti jaz vem še kakšne vibracije. ni nujno niti, da ga v popolni temi ne bi nič zmotlo, tko da.....takle mamo

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ovratnica proti lajanju
10.6.2009 15:05:07   
Splišni
O bog, slep pes, pa še vsakič, ko gobec odpre, mu špricne nekaj pod nosi. Bogi. A res ne bi mogli kako drugače tega rešit?

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ovratnica proti lajanju
11.6.2009 14:04:32   
LoCa
slepa si očitno ti :). moj pes je gluh. pa predvidljiva tudi, ker sem točno vedla da boš napisala da je bogi. nič ni bopi, godi se mu tko da si ne moreš mislit. in tudi mu ne špricne vsakič ko gobec odpre, še najmanj pa v nos špricne. malo beri kaj pišem, ker nima stalno gor.mogoče bi pa ene tlele mogle met to ovratnico user posted image

< Sporočilo je popravil LoCa -- 11.6.2009 14:05:21 >

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ovratnica proti lajanju
11.6.2009 14:42:53   
andreja32
Uh, iz prve roke vem kako nadležen glas imajo samojedi.moja prva psička je , ko je bila na dvorišču(živela je z nami v hiši), lajala na vse živo....in to tako, da je bolj izgledalo da imamo kaj jaz vem kako hudega psa ne pa enega sckrljanega psa, ki je od veselja ko si ga  pobožal kar dol padeluser posted image .odvadili smo jo z preusmeritvijo pozornosti.nam je šlo kar dobro in smo jo v enem doglednem času odvadili,...je pa potrebna vztrajnost, pa dobra volja.... jaz sem šla z njo v pasjo šolo da so me naučili kako in kaj, saj prej nisem imela nobenih izkušenj.Sedaj imamo pri hiši drugo psičko, stara je leto in pol, pa skoraj nič, ampak res nič ne laja.Komaj da vemo kakšen glas imauser posted image .Še odpoklic ima skoraj 100%, kar je za samojede redkost.....pomoje zato ker smo jo posvojili , prišla je iz družine , ki so se jo naveličali in si misli ma če ne pridem me bodo še tile zapustil...

Cukerček pomoje bo pasja šola najboljša rešitev..

lp

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ovratnica proti lajanju
11.6.2009 23:42:07   
Ribica **
Prosim, da medosebno obracunavate prek ZS, ne tukaj.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?