Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
sva že v redu, mali pa še kar driska. je zelo malo, vsaj pije dosti.

in to kakšna! pit sem mu devala kolikor sem lahka, ampak je vseeno preveč vode izgubljal kot pa jo je uspel dobiti. in sem spet šla k dohtarju, tam so ugotovili, da je dehidriran, pa spet v bolnico. v njej sma bila 2 dni, dobil je kapalno po žili, ker so ugotovili kar hudo dehidracijo. delali so izvide krvi, urina in pa seveda blata. diagnoza je bil rotavirus. hvala bogu pa je kmalu šlo na bolje. apetit je tudi kmalu dobil nazaj (čisto mi je shujšal, ves upadel je bil
pri nam je bilo kr ekstremno, seveda pa ni vedno tako.
.Jedel pa že itak 2 dni ni nič.Pred infuzijo so mu vzeli kri, ki je bila zelo slaba .Po 24 urah infuzije , mu pregledajo kri in panika.Izvidi še slabši , namesto boljši.Mali čisto apatičen, spi ali odsotno bolšči v strop. So rekli zdravniki , če ga ne prisilim pit bo umrl.Sem vzela brizgo jo napolnila s čajem in mu ga po kapljicah brizgala cel dan v usta.Potem so mu še neke vitamine našopali v infuzijo in je čez tri dni začel prihajat k sebi.Nam so zdravniki rekli , da že dolgo niso videli tako hude okužbe z rota virusom.
. in koliko časa mora biti še doma, ko je blato že v redu, preden gre v vrtec? baje 2 dni?