Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 9.10.2008 11:08:49
3smo
pozdravljene,
imam še 3 tedne do PDP in sem slišala od ene medicinske sestre, da je dobro, če teden pred predvidenim rokom začneš piti schwepes, ker vsebuje kinin, ki pospešuje krčenje maternice...to bi naj pripomoglo, k priletku poroda in se zadeva ne bi vlekla čez rok?
kaj menite?
ne vem pa, ali tonik ali bitter lemon?
načelno ne pijem teh pijač med nosečnostjo, ker so vse prej kot zdrave za otroka.
RE: pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 9.10.2008 11:50:24
wii
pij kaj ti paše!
pa še to, v vsej znanstveni literaturi je zapisano, da še nihče ni ugotovil kaj je tisti KLJUČNI moment ali učinkovina, sestavina, dogodek, da se začnejo popadki in se sproži porod. Tako, da po moje če tudi spiješ ne vem koliko litrov česar koli ne bo pomagalo, da bi glih ti s tem sprožila kaj koli.
RE: pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 9.10.2008 11:51:17
Felicita
tonik. ampak tam notri so tok minimalne količine kinina, da to ne bo pospešilo začetka poroda. o tem mislim da se je 1x na med over net pisalo.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
RE: pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 9.10.2008 14:49:09
Anonimen
Men je tole tolk verjetno kot če seksaš okoli PDP-ja, hodiš po stopnicah in ne vem kaj še vse, da pospešuje porod, pa če mi vse našteto 2 dni čez PDP ni pomagalo, mi verjetno tud tonik ne bi. Sicer je pa spet pol vprašanje kolk tega spit? Kolk je v tem toniku tega kinin, in koliko bi ga moral popiti, da bi pomagalo (če bi)?
RE: pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 9.10.2008 14:51:20
Felicita
v toniku so mikrogrami kinina - za grenek okus. za resno krčenje mišic (maternice) bi blo potrebno ga spit pomoje kr konkretno velik litrov (beri 10 in več)
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
RE: pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 9.10.2008 15:01:18
Anonimen
Jaz sem en primer, da nič ne pomaga - sem rodila 7 dni čez pdp, pa sm en tedn počela vse živo, kar je kdo rekel, da sproži popadke - se sploh več vsega ne spomnim. Yeah right - naš sonči se je odločil, da bo šel ven, ko bo on hotel - al pa je blo odločilno to, da je Nizozemska izpadla na EP v nogometu - tisto noč sm namreč dobila popadke in rodila.
RE: pitje schwepesa 1 teden pred PDP? 10.10.2008 22:30:29
Anonimen
Jaz sem se zelo lepo odpirala, sam kaj ko mi je na koncu vakumski porod vse uničil. Tak da, ni nobenega pravila kaj in kako. Če je presredek elastičen, še ne pomeni, da ne bo nobenega šivčka.
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?