|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 9:46:09   
sonček2*
Vse, ki ste za svoje pikice te stvari že nakupovale, še najbolj pa mamice, ki ste že izkušene....kje in katere plenice naj kupim za novorojenčka, kakšen toplomerček imate (tist, ki ti takoj pokaže vročino al tist, ki je treba mal počakat)?.
Kje ste kupile modrčke za dojenje in koliko?

Hvala za pomoč in odgovore!

Sonček 35t1d
Neposredna povezava do sporočila: 1
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 10:03:46   
malika
Bombažne plenice sem jaz kupila v DM in sicer tiste najbolj poceni in so zelo vredu. mehke in zelo lahko se zlikajo.
Planičke za enkratno up. pa kupujem Fixies v Baby centru ali pa Pampers v Avstriji. Z našimi pamperskami nisem zadovoljna.
Termometer pa je najbolje kupiti digitalen, tak ki takoj pokaže temperaturo, ker je včasih(sploh pri malo večjem) že boj, da mu sploh nastaviš termometer, potem pa še čakanje. Sicer so dražji, ampak boljši.

Lp
Modrc pa dojenje sem sama kupila Liscin, slišala pa sem da punce kupujejo modrce tudi v Mulerju in da so ugodni in OK:zmeden: .

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 10:06:09   
*maja
Ojla!
Plenice: Pamperske so v redu, nam pa najbolj odgovarjajo Dm-ove Babylove :love:.
Termometer: najboljši je termometer za merjenje vročine v ušeskih, imaš zmerjeno v 2 skundah, nobenega kompliciranja in čakanja :bravo:.
Modrčki za dojenje: jaz sem imela vse od Lisce, in jih zelo hvalim. Niso dragi (mislim da je cena ok. 4000 SIT :zmeden:) hkrati pa so tudi zelo kvalitetni. Mislim pa da jih imam pet ali šest in zadošča.

LP maja :sloncek:

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 10:08:25   
Jančika_
Že od začetka uporabljam Babylove pleničke od DMja - super zadovoljna. Kakšna dva tedna in pol smo imeli Newborn (2-5kg), potem smo prešaltali na Mini (3-6kg). Nikoli ne premočijo, nič ne gre mimo, ritka pa brez ene same pikice.

Zdaj pa sem začela kombinirat z bombažnimi plenicami Štorklja in Racman. Načrt je prehod na skoraj izključno uporabo bombaža. Glede premočenja itd - isto kot zgoraj, vse super.

Termometer imamo takega za v uho, ki pokaže rezultat takoj, nismo pa ga nabavljali posebej, ampak ga imamo že od prej. Še ni preizkušen na tamalem.

Nisem še ravno izkušena mamica, upam pa, da sem ti vseeno kaj pomagala.

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 11:11:07   
KIRA
Jaz sem kupila Thermoscan od Brauna. Najhitreje gre in mojo malo nic ne moti, saj zmeri v manj kot eni sekundi. pa iredno natancen je, pa se 20 nastavkov ima v skatli...

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 11:25:23   
Tiana
Odsvetujem digitalnega!!!!!!!!!!!!!

Sama sem kupila digetalnega v nosečnosti, izkazalo se je pred dvema tednoma da za čisto brez veze. Naj bi vročino zmeril v eni minuti. To ni res, je pa tudi to napaka, da kaže preveč. Tako sem svojega najdražjega napotila v lekarno po čisto navadnega. Tudi moji starši imajo digitalca, pa morajo merit z navadnim. Je pa tako. Te razne dudike, pa nastavki za v ušesa... ma brez veze!!! Tudi v bolnišnicah imajo takšne, pa kažejo več kot je v resnici. Primer je bil ravno pri meni. V ušesu mi je kazalo 39,5 v drugem 38 z navadnim pod pazduho pa 36,8. No??? :zmeden:

Pleničke so pa menim da najboljše Pamperske!

Lp

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 11:34:42   
Jančika_
Saj to o razliki v temperaturi piše v vsakih navodilih. Ko si zdrav, si zmeriš temperaturo in vidiš, koliko imaš običajno, potem pa pač to upoštevaš kot izhodišče. Jaz imam recimo v normalnem stanju v obeh ušesih 37,1. Trenutno sem ravno bolna in mi kaže 38. Z navadnim temometrom imam ponavadi 36,6, pol pa samo razliko zračunaš, saj ni tak problem. Pri zdravniku tudi vedno povem, da sem merila v ušesu, pa se noben ne čudi.

Tako da ne kaže več, kot je v resnici, ampak je pač na vsakem delu telesa malo drugače.

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 11:48:47   
KIRA
Ti dam prav jancika. poleg tega pa je temperatura v razl. delih telesa razlicna - najhladnejsa je koza, po pazduha, pa danka, najbolj natancno je pa uho. Ampak treba merit vedno v istem, ker se tudi tu lahko pojavljajo minimalna odstopanja.

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 12:49:22   
Tiana
Čaki čaki!

Poglej, zakaj pa recimo v enem ušesu kaže več kot v drugem? :zmeden: Zato, ker recimo ležiš na enem ušesu,je ta bolj topel kot tisti na katerem ne ležiš! In to je to!

Pa tud recimo meriš z digitalcem pod pazduho, čez deset minut pa z navadnim pa glih tko kaže različno!!!

Pri meni prevladujejo stari navadni!

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 13:01:12   
Bibek
Če meriš temperaturo na koži, je sigurno manjša kot je v telesu. Zato navadni termometri vedno manj kžejo. Že v materinski šoli so povedali, da ima dojenček v ritki pol do ene stopinje višjo temperaturo.
Jaz mojemu sončku merim temperaturo v ušesu in sem večkrat preverila tudi z navadnim termometrom v ritki in je bila temperatura vedno enaka. Je pa vsekakor za otroka lažje, če mu merim temperaturo v ušesu, sploh sedaj, ko je že malo večji.
lp

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 13:08:52   
dory
Mi imamo pamperske...ampak tiste kupljene v mullerju, ki so nemske...so bolj mehke in vpojne...ostale made in polland so neprimerljivo slabse...trse in manj vpojne..tudi modrcek za dojenje sem kupla v mullerju in ga res ne morem prehvalit..ful je mehek...sicer sem kupovala tudi tiste v katalogu otto..zarad razlicnih barv...sam funkcionalno je tisti z mullerja boljsi ....toplomer pa...zaenkrat mam digitalnega...in do zdej ga se nismo rabili :)


papa,eja

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   plenice, toplomerček,...
8.9.2004 15:23:36   
urši77
Ojla!
Bom še jaz malo pametna:) Mi mamo sicer v službi(doma še nimamo male pikice, da bi zato rabli) digitalen merilec za TT in je z njim takole:
- pomeri hitro- takoj(dobesedno v sekundi)
- če ležiš na ušesu, je le ta bolj ogreto in pokaže več
- v ušesu je TT za 0.5 st.C višja kot pod pazduho (v ušesu zmeri centralno, pod pazduho pa na površini kože)
- je pa treba nastavek kar fino v uho vtaknit-kar verjamem da- zna biti pri vnetih in bolečih ušeskih malo težje, pa malo moraš včasih uheljček navzdol potegnit, da se sluhovod malo bolj zravna
- meni je tud na tla že padel, pa ni blo nič-samo ne me šefici zatožit
- je pa to ena firma KENDALL, merilec pa GENIUS.Zraven dobiš tudi ene nastavke(pri nas so za 1x uporabo, a v navodilih piše, da jih uporabiš lahko do 6x)
- cena pa je okoli 15.000sit in naj bi ga imeli v lekarnah

O pleničkah pa kaj več, ko jih bomo uporabljali- upam da kmalu!:)

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?