|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plesen
10.9.2005 14:57:09   
a.jda
Nujno rabim pomoč. Da smo si ta mladi lahko uredili stanovanje, je mami predlagala, da se preseli v klet. Vse smo dobro izolirali, ji naredili ful dobro stanovanje. Zdaj pa se je pojavil problem. Spalnica je zelo vlažna, non stop zračimo in večkrat belimo stanovanje, pša ne pomaga bistveno. Hitro se pojavijo madeži na stenah in tudi čutiti je vlago v zraku. Mami je že kar v letih in se bojim , da bi ji to načelo zdravje.
Zanima me , če pozna katera dobro sredstvo za odstranjevanje vlage v prostoru. Baje se dobijo električni odstranjevalci. Ga ima katera, in ali kaj pomaga, ter kakšna je cena.
Punce hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   plesen
10.9.2005 15:45:00   
mojchka
Moja prijateljica ga je pred kratkim kupila in je vsa srečna. Je rekla, da na deževen dan takoj posušila cunje.
Pa tudi v poletni vročini je koristen, ker razvalžuej zrak in tkao je vročina bolj znosna.
Menda pa je stal tam okoli 50 tisočakov.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   plesen
10.9.2005 17:22:01   
tesa
Evo še ena takšna, ki se že ves čas bori s plesnijo v stanovanju
Žal se je ne boš mogla kar tako znebiti. Va+no je najti vir od kje prihaja in tam urediti zadeve. Če ste v kleti je sigurno slaba izolacija temeljev oz.kleti že v zunanjih stenah. Mogoče ni dobra dranaža okoli hiše in kje prihaja voda.? Skratka z vsemi aparati in tekočinami samo začasno odpraviš vlagi, ki pa se kmalu spet pojavi in udari ven.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   plesen
10.9.2005 20:48:09   
snorlax
Tudi mi imamo v stanovanju plesen in vlago. Problem je v tem, da je stanovanje staro in slabo izolirano. Mi smo si pomagali tako, da smo oblekli vse zunanje stene s stiroporom in gips ploščami. Malo pomaga, po kotih še vedno udarja ven plesen. Jaz jo občasno premažem z varekino in se za nekaj časa posuši. To pa ni trajna rešitev oz. sploh ni rešitev. To je le toliko, da so zidovi znotraj suhi, vlage pa še vedno nismo pregnali.

Trajne rešitve žal ne vem, morda bi vedela kaj o tem Pikec. Verjetno bi bilo treba stolčt omete dol in narediti nove-izolacijske, sedaj se dobijo že boljši materiali, pa tudi izolirati z zunanje strani. Mi nimamo te možnosti, ker smo v stanovanju. Zato pa zdaj dajeva mnogo poudarka izolaciji, ko gradiva novo hišo.

Glede izsuševalcev - mislim, da so bolj namenjeni za nove gradnje, da se nahitro posušijo stene. So precej glasni in porabijo dosti elektrike. Morda si imela kaj drugega v mislih, za drugo ne vem.

L.p.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   plesen
11.9.2005 1:24:15   
Joe
Ideja za babičino klet: prezračevalna klima (ki bi lahko prostore tudi grela), *zasilno* pa tudi neka manjša škatla z izmenljivim kemičnim jedrom za vezavo vlage in njeno izločanje v obliki (tekoče) raztopine na dnu posode. Prodajajo jo npr. v Merkurju. Nima vonja. Menda stane nekje 2-3 jurje.

*******

V kletnih prostorih je poleg vlage, ki lahko pronica skozi slabo izolirane zasute stene, problem tudi vlaga, ki prihaja od znotraj - gre za vlago v zraku. Osnovno pravilo je, da toplejši zrak zmore vsebovati več vlage kot hladnejši. Ker se zrak ob stiku z obodnimi kletnimi stenami ohlaja (torej od toplega prehaja v hladnejši zrak), se na stenah izloča presežna zračna vlaga in stena postane mokra. Včasih je veljalo pravilo, da kletni prostori niso bivalni prostori (razen v sušni Avstraliji, kjer nekateri namenoma vkopavajo hišo do podstrešja), danes pa je najbrž preseženo s pojavom klimatskega prezračevanja. Ki pa zahteva električno energijo.

Od kod vlaga v zraku? Dihanje, kuhanje, sušenje perila, včasih tudi zunanji vlažni zrak (pred ali po dežju).

Rešitev: vlaga bi se morala izločiti iz zraka ali skozi zunanjo površino stene, kar v kleti ni mogoče (oz. v praksi nima skorajda nihče tako narejeno), ali z zajemom vlage iz zraka. Zgoraj omenjena naprava oz. tudi prezračevalna klima v kletnih prostorih (podobno kot v avtu: prostor se hladi/ogreva/razvlažuje/prezračuje z vpihavanjem zraka, ki teče preko klimatkse naprave.

*******

Še to: Stiropor resda toplotno izolira stene. Zato je temperaturna razlika med steno in zrakom manjša in je manjše tudi izločanje vlage iz zraka na steno. Hkrati pa zapira pot vlagi (je kot parna zapora), ki se zato lahko le izloči na njegovi notranji strani. Kolikor jaz razumem zadevo, takšna izolacijo zmanjša izločanje vlage, hkrati pa zmanjša tudi njen prehod iz hiše navzven, zato je bilanca nekje tam kot prej. Hiša bi se morala toplotno izolirati na tak način, da bi stene in streha ostale paroprepustne.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   plesen
11.9.2005 11:09:55   
KIRA
tesa je napisal/a:

Evo še ena takšna, ki se že ves čas bori s plesnijo v stanovanju
Žal se je ne boš mogla kar tako znebiti. Va+no je najti vir od kje prihaja in tam urediti zadeve. Če ste v kleti je sigurno slaba izolacija temeljev oz.kleti že v zunanjih stenah. Mogoče ni dobra dranaža okoli hiše in kje prihaja voda.? Skratka z vsemi aparati in tekočinami samo začasno odpraviš vlagi, ki pa se kmalu spet pojavi in udari ven.


To je čisto pravilno.
Treba je najt pravi vzrok. mogoče kje zamaka ali pušča izolacija ali pa je kaj drugega.
Za površinsko oz. notranjo rešitev problema ti pa lahko svetujem asepsol. to pobije vse plesni, pa maš lep cajt mir, ni treba vsako leto belit. so pa prostori seveda še naprej vlažni oz. stene, če ne boste odkrili izvora "zamakanja", oz. vlage...
Lp

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   plesen
11.9.2005 11:37:22   
tesa
Mi smo izolirali vse notranje stene s stiroporjem in smo imeli nekaj let res mir. Potem pa nam je plesen spet udarila ven tam kjer je lahko, na stropu in zdaj spet smrdi povsot
Žal, pa nismo edini lastniki hiše, zato se nam ne splača prenavljati cele hiše in reštiti situacijo.
Je pa ponavadi izvor ali pušča streha in kje zateka za steno ali pa ni dobra dranaža in voda zastaja ob temeljih od tam pa se voda počasi vpija v steno od spodaj. Če imaš to pravilno pošlihtano in izolirano je tudi stanovanje v kleti lahko čisto super.
To vem, ker imajo moji žlahtniki v kletnih prstorih prav fletno stanovanje in čisto suho

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   plesen
11.9.2005 22:27:25   
a.jda
Hiša je stara 30 let. V tistem delu , kjer je spalnica je zadnja stena pod zemljo. V drugih prostorih je pa čisto v redu. Zaenkrat ne bomo razopavali, smo komaj obnavljali, zato razmišljamo o nakupu električnega odstranjevalca vlage. Zanima me, če ga kdo izmed vas in kateregaima in kako se obnese.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   plesen
12.9.2005 9:54:52   
Anonimen
A.jda, mi ga imamo in smo z njim zelo zadovoljni. Letos smo podobnega prinesli tudi moji mami, z njim je definitivno rešila problem vlage v kletni spalnici, ki jo oddaja.
Aparat lahko priključiš po potrebi oz. se zažene samodejno, ko vlaga preseže vrednost, ki jo predhodno nastaviš. Našemu se tekočina nabira v posebni posodi, ki jo moraš na nekaj dni izvleči in izprazniti, njej pa ima možnost tudi direktnega odvodnjavanja v zunanjost zgradbe.
Naš je bil 230 eurov, njen pa 270 eurov, kupili smo ga v Palmanovi, oba znamke Ariston.
Glasnost obeh je nižja od glasnosti ventilatorja, obstaja tudi skoraj neslišna funkcija. Glede porabe pa mhm... kaj vem, nam se zaradi njega poraba ni bistveno spremenila.

Za problem, ki ga opisuješ, ti odsvetujem klimatsko napravo, ker le ta ni namenjena razvlaževanju zraka, to je le "stranska korist" nekaterih klimatskih naprav. Kupi izdelek, ki je temu namenjen!

(odgovor članu a.jda)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   plesen
12.9.2005 15:16:32   
Mešamdrek
Od UHU-ja se dobi odstranjevalec vlage,stane pa cca.3000 sit.To je škatlica s posebno soljo,ki veže vlago.Traja cca.1mesec potem pa se dokupi samo sol,ki je pakirana v vrečki(cca.1500 sit).Plesen pa se odstrani s sprayem MEGA BELO,ki učinkuje takoj.

(odgovor članu a.jda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   plesen
12.9.2005 17:52:39   
Anonimen
Akhm... odsvetujem tudi zgoraj opisane škatlice s soljo, ki so le blažev žegen! Če računaš, da se v zbiralniku vode od naprave v dveh, treh dnevih nabere od 15 do 20 litrov, v škatlici pa le nekaj kapljic (jo je imela moja mama), potem veš, da so le metanje denarja.
Pa še popravek, mamin stroj je De Longhi.

(odgovor članu a.jda)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?