|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   počitnice na barki
19.6.2010 23:24:01   
veritas
 
Z družino načrtujemo počitnice z jadrnico , destinacija- Pula, Mali Lošinj- nekje do Kornatov. Imava tudi dva majhna otroka 3, 6 let.zato si želimo najti kakšen lep kotiček za sidranje oziroma zaliv, primeren predvsem za otrokeuser posted image  .Ima katera od vas kakšne izkušnje z jadranjem z otroci in predvsem to - kako so se obnesli na jadrnici..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: počitnice na barki
20.6.2010 8:55:19   
Dashenka
Susak - zaliva Porat in Bok, oba primerna za dnevno sidrenje, prenočevla bi morda le v Poratu v primeru res stabilnega vremena, oboje mivka
Ilovik - zaliv Pržine, mivka, primerno le za dnevno sidrenje, dno namreč ne drži dobro, če nameravate tu prenočit, potem se zapeljete okoli otroka - v prelivi med Ilovikom in Sv. Petrom so boje
Premuda - zaliv Krijal (za vez uporabiš lahko boje), kombinacija mivka, droben pesek -spet le če je stabilno vreme
D.Otok - zaliv Sakarun na SZ strani otoka (za vez lahko up - boje), mivka - zaliv odprt le proti jugu.
Levernaka (Kornati) - zaliv na JZ, pdoben kot Pržine na Iloviku

Nam ljubi koticki in predvsem varna zatočišča v primeru slabega vremena in močnejših vetrov, kjer pa ni prav lepe peščene obale (moja hči namreč najraje skače z barke in ji pravzaprav do mivkastih plaž ni prav veliko) pa so še:


Unije - zaliv Maračol, vendar ne v sezoni ker je na bojah gneča in je zaliv prenapolnjen, v sezoni raje sosednja dva zaliva en je Vognišča za drugega se ne spomnim imena)
M.Lošinj - zaliv Krivica (obvezno se morate vezat čim bolj globoko v zaliv in to na kopno J.obale, na S. del prihajajo valovi mrtvega morja v primeru močnega juga)
Ist/Molat - preliv Zapuntel (J ali S del je odvisno od vremenske napovedi - lepa sta oba) - za vez lahko up. boje
Molat - Brguljski zaliv, vežeš se na boje ob otočku, na kopnem ena full dobra ribja restavracije
D.Otok - BOŽAVA, no tu prideš spet nazaj v civilizacijo, da si napolniš tanke s sladko vodo in nafilaš akumulatorje in opraviš nekaj nakupov. V sezoni precej težko dobiš mesto v mandraču, zato moraš biti tam okoli 10 ure dopoldan, ko začno prehodniki po zajtrku odhajat. Tu je tudi nekaj lepih plažic za otroke, tako, da ni ravno konec sveta če preživiš tu cel dan. Žal le nobene dobre gostilne ni.
D.Otrok - Brbinj, meni osebno en lepših kotičkov. Žal precej zaseden. Skoraj nujno je, da se vežeš na bojo, ker je globina morja prevelika za sidrenje
Rava - predvsem M.Rava, tudi tu so boje in pa simpatični kraj
Na Kornatih pa je en kup možnosti za sidrenje. Mi, glede na vremensko situacijo seveda obiščemo gostilno pri Mari (Katina oz. V.Proversa, tudi se ne vežemo na pomol pri gostilni, ampak če se le da na boji pred njo), pa gostilna pri Darkotu, Ravni Žakanj, itd.

(odgovor članu veritas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: počitnice na barki
20.6.2010 19:14:37   
veritas
hvala za predloge user posted image , nekaj od teh poznam ker smo že bili (če ne drugo vsaj prehodno), meni so osebno najbolj ostale v lepem spominu Krivice in "uvala Engels" na Lošinju ter zaliv Brbinj. Mi gremo zadnja dva tedna v juliju, ko smo itak že v polni sezoni in je problem za dobiti boje skoraj kjerkoli po teh zalivih.
Upajmo le na stabilno vreme, pol pa je vse super in se lahko brezskrbi lahko kamorkoli sidraš.
Imaš v glavnem samo pozitivne izkušnje z sidranjem na Hrvaški ali pač ?



(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: počitnice na barki
20.6.2010 19:47:35   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: veritas

hvala za predloge user posted image , nekaj od teh poznam ker smo že bili (če ne drugo vsaj prehodno), meni so osebno najbolj ostale v lepem spominu Krivice in "uvala Engels" na Lošinju ter zaliv Brbinj. Mi gremo zadnja dva tedna v juliju, ko smo itak že v polni sezoni in je problem za dobiti boje skoraj kjerkoli po teh zalivih.
Upajmo le na stabilno vreme, pol pa je vse super in se lahko brezskrbi lahko kamorkoli sidraš.
Imaš v glavnem samo pozitivne izkušnje z sidranjem na Hrvaški ali pač ?





Ja mi gremo tudi v juliju in sicer za 3 tedne.
Lani v juliju ni bilo pretirane gneče - vsaj na severnem Jadranu, tja do višine Zadra in Biograda je bilo občutno manj gneče kot prejšnja leta. Sem imela občutek, da je kriza kar konkretno pokazala zobe.
No, razen v Sakarunu je bila znanstevna fantastika dobit prosto bojo, sidranje pa so celo nekaj hoteli preganjat, ampak se jim nismo daliuser posted image

Drugače pa v več kot 20 letih jadranja z možem in pred tem še 20 letih s starši (ko smo je bila vse skupaj še Juga), nimam niti ene same slabe izkušnje s sidranjem.
Če odmislim seveda nekaj konkretnih neurij in pa razne čarterske "peke" in dogodivščine s presidravanjem, itd. - ampak to je pa že druga pesem.

(odgovor članu veritas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?