|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podjemna pogodba
28.8.2006 16:18:56   
Poka
Mene pa zanima nekaj stvari glede podjemne pogodbe, če se katera mogoče spozna na to. Vsakega, ko vprašam mi drugače pove.

Torej, situacija je takšna, da sem tik pred zaključkom diplome, se pravi uradno še nimam univerzitetne izobrazbe. Eno leto sem že brez statusa in sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje. To leto je edino do sedaj, ko sem se res posvetila samo študiju (in ednino, ko nisem skoraj nič delala) in upam, da zaključim v dveh mesecih. Sem pa pridno pošiljala prošnje in kot je bilo pričakovano, me niso niti poklicali na kakšen razgovor (kar se nisem niti sekirala, ker je bil moj namen zaključit študij).

Zdaj je pa tako, da sem se počasi naveličala bit doma in bi rada šla delat. Redno verjetno še ne bom dobila zaposlitve, še za določen čas težko, imam pa možnost delat to, kar sem prej preko študenta in se je dalo dobro zaslužit, so pa tri možnosti:

  1. da delam še eno leto preko študenta, ker se da ko diplomiraš, če nisi prijavljen na zavodu delat še eno leto, ampak ti menda trgajo 25%2
  • Me pa zanima, če katera ve, če dobiš to nazaj pri dohodnini?
    2. Delam lahko tudi preko podjemne pogodbe:
  • Glede te pogodbe me zanima- koliko ti trgajo davka? Koliko ur lahko največ delaš? Ali obstaja določen dovoljen znesek, prek katerega ne smeš? Ali si lahko prijavljen na zavodu? Ali lahko prejemaš socialno podporo, če npr. zaslužiš nekaj ful malega? Kaj pa če ful velik? Ali si sam plačuješ zdravstveno zavarovanje in če ja, koliko?
   3. Lahko pa preko s.p. če me nekdo zaposli, kar je najslabša možnost, ampak bi lahko uredila, da me kdo zaposli.

Torej, če se katera spozna, predvsem me zanima v zvezi s podjemno pogodbo. In še to, ko se bom zaposlila, verjetno me bo fant (ker danes itak brez vez ne prideš nikamor), bi rada to delo še naprej opravljala, preko podjemne pogodbe (ali pa pač na kak drug način kar se pač da), kako ti potem trgajo davek? Glede na to, da zaslužek pa odvisno od meseca ni ravno mali, lahko bi se zgodilo, da bi bil celo večji od moje plače v redni službi.

Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?