|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polivanje
2.7.2011 16:00:45   
ančipomaranči
Imam 14 dni starega dojenčka. Žal tudi tega drugega otroka ne morem dojiti. Ni mleka, noče vlečt... mučenje - ne obtožujte me, ker se že sama zadosti sekiram in jokam, ampak tako je. Tako mu zdaj dajemo mleko v prahu. Ampak od navadnega AM zelo poliva in bruha. Ni problem pogosto menjavanje oblačil, ampak stalno ga draži kislina in ga boli in joka.... Tako smo začeli  z AM AR, polivanje se je sicer ustavilo, ampak mislim da mu to gosto, penasto mleko ne odgovarja. Po hranjenju se začne napenjat, ves je rdeč, tekoče kaka, joka... tako da ga je treba nosit tudi po tri ure in potem rata spet lačen, pa že tko je čisto male obroke. Najhuje je pop in ponoči seveda... Čisto sem obupana....s čim naj nahranim otroka? Mogoče pa ima alergijo na kravje mleko? Ali ima katera podobne izkušnje?
Otroček ki se naje, zadovoljen zaspi.... za nas pa je hranjenje prava muka.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polivanje
2.7.2011 16:36:41   
mika
Nas je P napotila na UZ, da so videli od česa poliva. Za mleko ti ne znam svetovat, ker sem jaz dojila.
Najbolje, da pokličeš P in ti bo ona svetovala kako naprej.

(odgovor članu ančipomaranči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: polivanje
2.7.2011 20:44:24   
m_o_i
gremo po vrsti:
spenjeno mleko mu naredis ti. mleko se pripravi takole(pise tudi na embalaziuser posted image )-polovicno dozo vode vlij na prah in mocno premesaj. drugo polovico vode zlij na tiste "pene" in samo rahlo pretresi.
napenjanje, polivanje, prdanje in zvijanje je lahko posledica prevec pozrtega zraka.in tocno to so tiste pene v mleku-zrak.
kupcek podiraj prvic nekje na polovici steklenicke, potem se na koncu...

ce pa je alergija na kravje mleko, mu dajaj allernovo od novalac-a ali aptamil ADC. oboje se kupi edino v lekarniuser posted image

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 2.7.2011 20:49:23 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: polivanje
3.7.2011 23:20:08   
Taddy78
Lahko da mu znamka mleka ne odgovarja. Na enem drugem forumu sem ravno brala, da so iz Novalaca AR prešli na Aptamil AR in da je čisto drugače.
m_o_i glede na to, da mora to mleko ko ga pripraviš stat vsaj 7minut, da se "strdi" je skoraj nemogoče, da ostanejo kake pene. Vsaj pri nas je bilo tako. Pil pa je na Nukovo flašo, ker iz Aventove tega mleka ni mogel ven pocuzat.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: polivanje
4.7.2011 7:15:13   
m_o_i
ja, itak, da je lahko kriv tudi cucelj(pri nas sem po dveh mesecih ugotovila, da odgovarja samo in edino NUKov "star" oz. ozji cucelj, katerega se je navadil v centru za nedonosencke), lahko da je premajhna luknjica, lahko, da kaka mini kepica AM zabije luknjico, lahko, da ne odgovarja AM...

moznosti je veliko...prvic pa slisim, da mora mleko "stat" user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: polivanje
4.7.2011 11:42:00   
Taddy78
Ne vem če so se z leti te AR formule kaj spremenile, ampak Aptamil AR  po mešanju mora stati 7 minut (piše oz. je pisalo v navodilih), da se mleko strdi. Če bi mu mleko ponudila takoj ko sem ga zmešala, je tekoče kot normalno. Po 7minutah pa se zgosti in ravno v tem je fora tega AR mleka.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: polivanje
5.7.2011 13:34:04   
Hope2
Aptamil AR mora res stat nekaj minut, medtem ko novalac AR ne rabi. Kopiram: Novalac AR je edino mleko, ki vsebuje koruzni škrob za optimalno zgoščevanje hrane v želodcu, s čimer zmanjša polivanje pri dojenčkih. Zaradi kislega želodčnega pH-ja se mleko Novalac AR zgosti šele v želodcu in ne v steklenički, kar omogoča tekoče hranjenje dojenčka takoj, ko je mleko pripravljeno.

Našemu aptamil AR ni odgovarjal, ga je napenjalo, je bil prav revček. Novalac AR pa mu je bolj odgovarjal.

Če ga boli in draži kislina, se gre k pediatru, da ga pošlje na nadaljne preiskave na gastro, tam mu bodo pregledali ali ima refluks in tudi testirali alergije.

Je pa tudi toliko star, da so se mu začeli še krči, ki so nekaj normalenga pri toliko starih otrocih.

Jaz bi tudi probal amenjati drugo AR mleko in č ene bi bilo bolje, bi stopila do P in zahtevala preiskave

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?