|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 13:46:28   
Klaudia
Naša frajla je stara en mesec. Na začetku ni nič polivala, zdaj zadnji teden pa non stop. Pa če bi polivala po hranjenju bi še razumela - ampak 2uri po zadnji jedi in na veliko bruhne. Preoblačim jo vsaj 3x na dan, ker je vse mokro okoli vratu. Kaj naj naredim?

Se pa izključno samo dojiva. Ponoči na 3ure (ponoči ne poliva user posted image ), podnevi se hraniva čist odvisno od nje. Od 1ure pa do 3ur.


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 13:56:14   
Anonimen
Od kolegice hčerkica je imela refluks in sta pristali v bolnici.
Začelo pa se je tako,da je tamala polivala tudi 2 uri po hranjenju in je veliko kolcala.
Moja Tisa je pri enem mesecu začela veliko veliko polivat a je po štirinajstih dnevih stanje umirilo.Počakaj še malo,mogoče bo minilo.

(odgovor članu Klaudia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 14:06:10   
BAMBINA_
Morda ima gastroezofagealni refluks. V tem primeru bi ga bilo fino diagnosticirati in po potrebi zdraviti, saj lahko povzroča resne težave. Moj mali ima reflukls, pa ponoči tudi ne poliva, očitno zato, ker miruje.
KLIKNI

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 14:54:22   
Klaudia
Res je tudi da veliko kolca. V bistvu po vsakem hranjenju.
V ponedeljek imamo prvo posvetovalnico pri pediatru pa mu moram nujno to omenit.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 14:55:22   
Naja30
Moja je tudi po 1 mesecu začela na veliko polivat, tudi 2-3 ure po obroku. To počne še danes, če je zelo redko hrano, pa je stara 11m. Ker nima težav s pridobivanjem teže, je pediatrinja ne jemlje resno. Mogoče res ni treba, mene pa vseeno skrbi. Do 1 leta bi se lahko stanje že umirilo.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 18:13:34   
bankc
Tudi moj sin veliko poliva prav tako 2 ali 3 ure po obroku. Zdarvnica tudi nič ni rekla, ker normalno pridobiva na teži. Sedaj je star 4,5 mesece in še vedno polica, še posebej če preveč brca ali se proba usesti. Sem mu pa začela dajati gosto hrano in je vredu. Poliva mi samo po redki hrani. Jaz mislim, da zato, ker mu mogoče hlačke, plenička ali žabice pritiskajo na želodček in gre ven. Drugi pa mi pravijo, da se najbrž prenajeda in nato višek vrže ven.user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 18:39:07   
Ronči
Naša user posted image  je polivala okoli 1 meseca...priibližno 2-3 tedne, potem pa se je umirilo. Sedaj poliva zelo, zelo redko. Kolca pa ko je lačna.

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 20:28:38   
Brundula
Mi imamo tudi refluks in zaradi tega smo pristali v bolnici. Pojavi se je po 2 tednu starosti, pa je še vedno prisoten pri 4,5 m. Na srečo jaz poleg dojenja dodajam, tako da sem spremenila mleko navadno s prilagopjenim za polivanje. Če jo 3X preoblečeš v dnevu ni nič narobe. Provaj ji dvigniti vzglavje v posteljici pa na previjalni mizi. Če poliva in lepo napreduje na teži ni nič narobe. Problem nastane če ne pridobiva na teži. Sedaj, ko poznam te težave, vem tudi koliko je mamic, ki se srečujejo s tem problemom, ki pa se kasneje z gosto hrano odpravi.
Verjetno 2 uri po hranjenju ti bruha, ker veliko zraka pogoltne. Naš dečko je pravi pogreško in med jedjo veliko zraka poje. Ko podiramo kupček ga prodre; gre mu zrak ven, ampak tisti, ki ga je zadnjega pogoltnil ne pa tistega, ki ga je na začetku, tako da non stop bruha in smo vsi pobruhani (jaz in on). Ampak jaz sem se že sprijaznila s tem, da mu moram non stop menjati slinčke in majice.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 20:31:00   
Brundula
O kolcanju. Meni so v porodnišnici dejali, da otrok kolca, ko se preveč naje oz. je sit. Rekli so naj mu dam čaj ali pa naj ga malo podojim.

(odgovor članu Brundula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 21:05:40   
BAMBINA_
Ni res, da lahko refluks ignoriramo, če otrok normalno pridobiva na teži!! Zaradi izločanja želodčne kisline lahko pride do vnetja sluznice požiralnika, žrela in grla, na požiralniku lahko nastanejo ranice in sčasoma lahko celo pride do trajnega zožanja požiralnika. Zaradi tega je otežkočeno hranjenje, saj otroka med požiranjem boli. Jok med hranjenjem ali celo zavračanje hrane je znak, da je verjetno že prišlo do takšnega vnetja. Tudi pretirano kolcanje je povezano s prekomernim izločanjem kisline. Skratka, če bruhci smrdijo po kislem in je otrok tudi na splošno bolj jokav, je dobro, da se stvar pregleda. Tudi nam je patronažna govorila, da nas ne rabi skrbeti, pa smo kasneje imeli še kako hude skrbi, saj mali ravno zaradi refluksa dela hude dihalne premore, ki so hkrati še ob njegovem periodičnem dihanju izjemno nevarna kombinacija (je naš user posted image začutil na lastni koži, in to kar 2x!!). Zato me strašno razjezi, ko nekateri refluks jemlejo tako neresno in to celo medicinsko osebje.
IZVIRNO SPOROČILO: bankc

Drugi pa mi pravijo, da se najbrž prenajeda in nato višek vrže ven.

Pa tudi tole je eno izmed hudo zmotnih razmišljanj. Tudi mene so domači prepričevali, da mali poje preveč in zato bruha user posted image user posted image
Antirefluksni ukrepi (dvignjeno ležišče, nošenje pokonci po hranjenju vsaj 1/2 ure...) pri nekaterih pomagajo, pri nekaterih ne. Naš sonček mora kljub temu prejemati ranital 2x dnevno. Refluksa nikakor ni dobro puščati vnemar.

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 6.11.2007 21:06:28 >

(odgovor članu Brundula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: polivanje 2uri po jedi
6.11.2007 21:53:38   
vanč
Mi smo imeli tudi precej hud refluks, ki se je pojavil 2 tedna po rojstvu. Našemu je tudi ponoči mleko kar špricalo iz vseh odprtin (tudi skozi nos). cele noči nismo spali, ker se je slišalo kako se mu mleko kar dviguje in spušča po požiralniku. Polival je od obroka do obroka, preoblačili smo ga vsaj 5x na dan, pogosto je kolcal in celo hlipav po zraku in vsi smo smrdeli po kislici. No, naša pediatrinja tudi ni delala panike, ker se je vseeno oz. začuda normalno redil. Je pa svetovala kombinacijo z AR mlekom in vse ostale ukrepe, ki jih je že predhodnica navedla.
Z uvajanjem goste hrane se je stanje popravilo samo za kake 40%. Popolnoma je nehal bruhati pri 14-ih mesecih. Od takrat naprej ni bruhnil nikoli več. Sedaj smo stari 25 mesecev.


_____________________________

vanč

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?