|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
18.1.2006 21:25:14   
balaena
danes smo naso trimesecnico peljali na sistematski pregled in cepljenje, ter izvedeli, da so "lisaji" na kozi morda posledica alergije. hcerko polno dojim, zato je pediatrinja predlagala, naj iz svoje prehrane izkljucim mleko, jajca in vse hrano, ki vsebuje eno ali drugo. ce do naslednjega pregleda (6 tednov) ne bo bolje, jo bomo peljali na testiranje.

do sedaj se nisem nic kaj posebej pazila pri hrani. na zacetku ze malo. ker pa sem srecnica, ki je iz porodnisnice prisla z 2kg vec kot pred nosecnostjo in ker sem tudi srecnica, katere otrocek ni imel krcev, sem normalno pila mleko (oz. kakav) zjutraj in zvecer, jedla mandarine in pomarance (1 na dan), cokolado in druge sladkarije,...

zdaj bi se seveda rada drzala diete in s tem pomagala dojencici. malo berem po forumu in seznam prepovedanih zivil je vedno daljsi. zdaj sploh ne vem vec, kaj naj jem zjutraj in zvecer. za kosilo bo ze slo - riz, krompir, testenine brez jajc? pa kaksna perutnina?
ne vem pa kako je s kruhom - ja ali ne? pa kaj naj poleg jem. pediatrinja je rekla, naj pijem sojino ali rizevo mleko, na forumu pa berem, da je soja tudi lahko sumljiva? itak sem pa navajena samo kakav piti :(

no, jamrala bi lahko se pol ure. zato vas samo prosim, ce mi napisete kako se kaj prehranjujete tiste, ki imate podoben problem. pa najlepsa hvala v naprej in dober tek!

lpb

aja, kako je pa s sezamom? jaz pijem namesto vode bebi caj (upam, da to lahko), enkrat na dan si pa zakuham sezam, tako preventivno, za nastajanje mleka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 0:10:04   
lelaval
Glede sojinega mleka bi te lahko bilo strah, če bi  otrok  ali ti bila alergična na sojo.  user posted image  Poskusi. Moja hčerka je tudi alergična na kravje mleko in brez problemov prenaša sojino mleko (danes ga itak že vsepovsod dobiš). Ne poskušaj pa kozjega, ker sem jaz vprašala pediatrinjo in je rekla, da je še bolj agresivno kot kravje.

Če boš pila samo navadno vodo - in to čim več - boš imela mleka dovolj (važna je tekočina, ne pa kakšna)
Kruh pa mislim, da bi lahko jedla (če je že malo mleka dodanega, se to pri pečenju itak razgubi)

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 1:14:56   
Aleksandrin
Imava identične probleme.
Imam deklico, ki je imela 10.10.05 rojstni dan, ki ima lišaje (na mečih, na ličkih in v predelu rame komolec na zadnji strani). Pediater mi je dal dieto brez mlečnih izdelkov in jih pač ne jem, bi mogla kakšne Ca tablete jest pa jih ne, ker še ne vem ali je mala res alergična. Izogibam se tudi jajc in arašidov, se pravi vse sladkarije, skute, jogurti, sirčki, smetana...
Sezam pa jaz jem/pijem vsak dan po 7dcl čaja.
LP

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 6:35:37   
sand
Hojla,tudi mi smo imeli opravka z alergijo na srečo pa je to samo banana,tako da ni problema.Preden pa smo to ugotovili, smo 2m hodili po dermi,pa pazili na vse živo (naš bo star 1l),tako jaz predlagam,da vam bo ugibanje prihranjeno,da greste z napotnico na dermo, tam bodo vzeli kri in čez 3t vam bodo povedali ali je res mleko,jajca,itd.To res naredite čim prej,zato,da vam bo čakanje prihranjeno.V vsakem primeru,skoraj vsak zdravnik najprej izloči mleko,jajca,zato se res prepričajte,če je res to to.V Merkatorju ali Sparu pa imaš vse živo na razpologo za tako dietno prehrano,samo je res zelo draga,glede mleka pa probaj mleko v prehu(Pomurka).Upam da to čim prej mine,lp Sand

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 8:16:08   
tascha
Smo imeli tudi mi podobne primere in ugotavljali razne alergije (ni imel lišajev, je pa bruhal) . KOt prvo mi reče zdravnica naj za nekaj časa neham jesti in piti vse, kjer je sled mleka.user posted image   Sploh nisem več vedla, kaj naj vtaknem v usta. user posted image Ok marmelade, pa kakšne ribe, pa neke namaze sojine sem kupovala (bjak), pa sojino mleko (bljak, bljak), pa kakšne piščančje salame in paštete. Potem mi pa že zmanjka. Ampak kmalu se je izkazalo, da to ni bila alergija.
Tko da, če res sumite na alergije, pejd raje na teste, vam bo veliko prihranjenega.user posted image

(odgovor članu sand)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 9:08:35   
piščanc
takole se kar zamisliš, kako slabo hrano jemo. jaz zdaj kar mimo hladilnikov hodim, ker me tam nič več ne zanima.

testenine brez jajc so Barilla in grande v modri vrečki. mleku se odpovej, raje pij jabolčni sok in čaj. pazi na mlečni kruh, jaz sem za zajtrk jedla kruh in korenje (ga ima zeloo rada), jabolka...

meni sezam ni ustrezal, sem raje polento, brez mleka seveda

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 9:48:07   
tehnofil
???  6 tednov za vsak slučaj
  +  5 tednov čakanje na pregled
  +  3 tedne za rezultate krvnih testov
-----------
  14 tednov ???

Pediatrinja sumi alergijo in naj izda napotnico za pregled takoj.
========================================
Takšna dieta ni hec. Pri nas je dieta samo zaradi mleka in izdelkov, ki vsebujejo mlečne izdelke (kava z mlekom, potica, bel kruh, paštete, hrenovke, med, zlati prepečenec,...), pa je bilo hudo naporno dokler nismo začeli dodajati po žlički. Poleg tega ob ugotovljeni alergiji dobiš recept za nadomestek (Pregomin), ker nekaj moraš imeti doma za dodajanje. Aptamila ne smeš uporabljati. Kaj če ti mleka začne primanjkovati? Tam dobiš točne napotke glede diete.

Ti ne morem dovolj močno poudariti - NAPOTNICA.
l.p.


(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 10:14:44   
balaena
joooj,
zdaj sem pa se slabse volje :)
sem ravno banane mislila za kalcij jest. pa je lahko tudi alergija na to!?!
pa toliko casa cakanje na teste in izvide??
pediatrinja je namrec rekla, v stilu "otroku prijazna porodnisnica" ocitno tudi "otroku prijazna dieta", naj najprej jaz poskusim s prehrano, ker naj bi po njenem bili ti testi za alergije bolj uspesni (ne vem kako se je izrazila, v glavnem, da bo bolj ziher pokazalo kaj je), ko je otrok malo starejsi - pri 4 ali 5 mesecih.
Aleksandrin, res je skoraj identicno vse. moja ima 17.10. rojstni dan, sicer pa enako. tudi lisaji na istih mestih :) zanimivo.  koliko casa pa se ze drzis te diete? je ze kaj boljsa kozica?

zdajle zulim malo bolj vodeno polento za zajtrk, bo tudi za malico :( (saj je dobra, ampak ko pomislim, da bo non-stop...), sem si notri zamesala se malo zelenjave (tiste mesane zmrznjene) za sladkat mi je pa vceraj potem kapnilo, da si bom cezano delala. samo kaj, ko piskote samo iz omare vzames, pa so ze v ustih, za cezano pa jabolka prat, pa lupit, pa ribat, pa se skuhat! :)

zdaj ko razmisljam, bom pomoje poskusila se nekaj casa tegale drzat, da vidim, ce bodo lisaji sli kaj nazaj (ceprav sem nekje prebrala, da se alergeni lahko v mleku izlocajo se 3 tedne?!?), ce ne, grem pa res k pediatrinji po napotnico. prej, kot v sestih tednih.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 15:35:18   
Aleksandrin
To dieto sem držala 10 dni, danes sem klicala dohtarco in je rekla naj začnem nazaj jest mlečne izdelke, ko se pojavijo takoj nazaj k njej.
Jaz sem jo mazala z kremo Elokom, ki jo uporablja moj fant, ki ima tudi lišaje. Vse bolj se mi zdi, da to ni alergija. No bomo videli.
Sporoči kako bo z vama.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 16:18:41   
tehnofil
Se mi zdi, da hočte na vsak način po svoje nekaj rešit. Če je alergija potem moraš izvedeti na kaj je alergija.

Pri nas je postala najbolj uporabljena, najbolj instant hrana in vedno pri roki ter pripravljena hrana - BANANA. Če ne bi bilo banan bi bila pa pri vsej tej dieti resna kriza.

Po ugotovljeni alegijo smo po napotkih zdravnice pediatrične klinike mleko pumpali in zlivali stran tri dni.  No, mi smo to počeli 2,5dni. Med tem pa je jedel Pregomin - bolj na silo kot z veseljem.

Ob resni dieti in ribjim mazilom ter kopanjem v natrijevem-permanganatu se je kožica zelo hitro očistila (v treh tednih) iz obrazka na roke, potem na telo in nazadnje nogice.

Pri vseh izdelkih beri drobni tisk. Za mleko ne sme imeti laktoze, mlečnega sladkorja. Katera stvar je za jajca pa ne vem.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 19.1.2006 16:25:33 >

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
19.1.2006 20:29:43   
Aleksandrin
Kako po svoje?
Jaz sem na vezi z dohtarco.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
20.1.2006 14:27:28   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Aleksandrin
Kako po svoje?
Jaz sem na vezi z dohtarco.

Ne me narobe razumet, vendar dohtarca je dohtarca splošne medicine oz. pediatrinja. Za alergije so pa specialisti, ki se samo s tem ukvarjajo ves dan, vse dni. Nekaj ugibate, da bi bila lahko alergija, niste pa opravili še nobenih testov. Niti napotnice vam ni dala. Nekaj moraš vedeti: ALERGEN=STRUP
Za telo je alegn strup in zato te reakcije. In dokler ne veste na kaj je alergija, toliko časa je možen vnos strupa v telo.
Ko smo imeli težave pri 1,5m naša pediatrinja ni imela ideje, vendar je tisti trenutek, ko je dobila informacijo da otrok zavrača dojko in kasneje še stekleničko praktično takoj napisala napotnico za bolnišnico. Po dveh dneh na oddelku so ugotovili alrgijo na mleko. In pediatrinja je nato povedala, da še ni imela primera alergije na mleko pri tako majhni starosti.
Kaj pa dodatno še na jajca? Če mislite dojiti ob tako resni dieti se pripravite. To je težak boj. Se pa splača. Res se pa splača. Za vse si na koncu poplačan.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=726146&mpage=1&key=&#750227
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=753097&mpage=1&key=&#753257
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=753097&mpage=1&key=&#753375
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=728938&mpage=1&key=&#753878
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=757743&mpage=1&key=&#758368
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=764339&mpage=1&key=&#765682

l.p.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
20.1.2006 21:11:01   
jakaracman
Glede kruha lahko- martinov, jelenov.Piškote lahko medeksove-rozinoveali riževe.Mleko sojino ali riževo.Pudingi isto.Špageti-Barilla-samo poglej, široki rezanci imajo jajca.Meso lahko.Salame odpadejo, čokolade, bomboni, joguti, skute, vse odpade.Paziti moraš tudi na vse oreščke, konzervanse in tudi agrume.
To so navodila iz bolnice, če te še kaj zanima mi kar piši.Jaz se s tem problemom ubadam dva meseca,enolične hrane že sita.Imava dokazano alergijo na kravje mleko.Ko pa sva začeli dodajti sadje pa dobi flekce po banani.
Skratka sanjam čokoladouser posted image

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
23.1.2006 12:41:12   
tehnofil
Pečeni puranji kosi v pečici in višek narezan in zmrznjen za kasneje kot v sendvič. Posušen puran (manjše količine), ki ga prodaja mesarija v Črnučah nasproti merkatorja, ob semaforju. Banane. Sojino mleko (v zeleni embalaži iz leclerka je imelo boljši okus).

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
24.1.2006 12:54:24   
balaena
Posušen puran? To se pa zanimivo sliši, ampak si sploh ne predstavljam.
Kaj pa, glede na to, da je treba gledat na konzervanse - a lahko jem kupljeno marmelado? Ker domače mi bo ob tej porabi hitro zmanjkalo.

Sicer pa se lišaji izboljšujejo. Na ličku ze nekaj dni ni ničesar več, drugje pa je samo še na otip malo suha koža. Ampak zdaj res ugotavljam, da bi bilo boljše (je fino imet prav, ne, tehnfil :) ) it kar testirat, ker če se lišaji ne bodo več pojavili, potem bom morala ves čas imet to dieto al kaj? Oz. bom poskusila najprej malo mleka, pa bomo videli kaj bo. Ne vem, no, kakšen naj bi bil postopek.

Aja, kaj pa razen banane, da bi imelo dosti kalcija?
Ali lahko popijem kdaj kako šumečo tableto kalcija - ali so tudi vitamini prepovedani (pa cedevita?)

No, moje ideje, oz. kaj jaz po novem jem:
- na tone riževih vafljev, al kakor se jim že reče
- prosena kaša skuhana na vodi + rozine + koščki jabolka + sladkor + cimet
- pšenični zdrob, kuhan na vodi, z rozinami, sladkorjem, cimetom.... zadnje dvoje dela čudeže

ja, sanje so pa čokoladne...


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
25.1.2006 8:04:59   
tehnofil
Posušen puran - kot posušena govedina, posušen pršut. Dobro in zelo slano, tako da previdno s količinami. Je pa odlična sprememba.
Šumeče tablete in cedevite - NE
JA - dieto ves čas. Je težko, vendar ljubeča mati to zmore. Zase nikoli. Za otroka pa zmore.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 25.1.2006 8:06:44 >

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
25.1.2006 11:53:15   
ivana25
Ojla!

Naša dojenčica (3 mesece) sicer še nima ugotovljene alergije, ampka če pojem kak mlečni izdelek jo zelo napenja, pa drisko dobi in pa izpuščaj po obrazu- dokler ga ni po telesu, baje še ni hudo.

Vendar pa sem že 2 meseca na brezmlečni dieti in imam za vas še en recept za zajtrk:

50- 100 g ovsenih kosmičev
ena pest različnega suhega sadja
250 ml vode
250 ml riževega napitka s kalcijem (jaz ga razredčim z vodo, ker mi je presladek)
... to naj zavre in na malem ognju kuhaš še 3 min...
Po želji lahko potreseš s sezamom (ali pa ga kar noter vkuhaš).

Tako telo dobi veliko kalcija, železa, magnezija, fosforja... in vitamine (E, B...)...
Oves pa vsebuje veliko vlaknin, ki izboljšajo prebavo.

Pa dober tek!

Ivana


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pomagajte - kaj jeste brez mleka in jajc?
26.1.2006 9:34:28   
balaena
ja,
na ovsene kosmiče sem pa pozabila, pa jih imam doma. pridejo kmalu v lonec :) pa še recept se zdi zelo okusen.
hvala za idejo!!


(odgovor članu ivana25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?