|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč pri dojenju
20.7.2007 8:24:02   
*ANA*

Jaz bi vas prosila za pomoč.
Naš sonček poje zadnji obrok zvečer okrog 22, potem zaspi okrog 23 in potem spi do 3-4 zjutraj.Problem je tukaj, da takoj ko vstane(ob 4) poje iz ene dojke, nato drug obrok iz druge dojke, okrog 12- 14 pa so dojke čisto prazne user posted image , pa ga pristavljam potem skoraj na 1 uro( in mi vleče skoraj v prazno- 3-4 požirke ) in potem vleče v prazno user posted image , res ne vem v čem je fora.
Rada bi ga predvsem dojila, samo se bojim da dobi premalo -po obroku je razdražljiv.
Hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč pri dojenju
20.7.2007 8:32:50   
Lunc_a
štejemo POLULANE plenice (najmanj 5 v 24 urah)
- štejemo POKAKANE plenice (v prvih tednih najmanj 2 na dan, po 6. tednu lahko tudi na nekaj dni, toda takrat mora biti blato obilno)
- otrok PRIDOBIVA NA TEŽI v prvih treh mesecih NAJMANJ 450 g na mesec, torej najmanj 110g-115g na teden. Pridobljeno težo računamo od NAJNIŽJE teže, ne od porodne. Od tretjega do šestega meseca naprej najmanj 80g na teden in od šestega meseca najmanj 50g na teden.
- dojenček se doji POGOSTO – vsaj 8-12-krat na dan, lahko tudi pogosteje in ne nujno po urniku oz. enakih presledkih
- dojenček se doji PRAVILNO – je pravilno pristavljen (telo v ravnini z glavico, trebušček na materin trebuh, široko odprta usta, ustnici ne smeta biti uvlečeni, bradavica je globoko v ustih, zajet čim večji del bradavičnega kolobarja, otrok aktivno sesa, dojenje matere ne boli)
- dojenček ima zdrav VIDEZ in napeto kožo, zdravo barvo, raste v dolžino in se mu veča obseg glavice, je živahen in dejaven
Kopirano s teme dojenje.Tako veš,da otrok  dobi dovolj mleka

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
20.7.2007 9:38:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč pri dojenju
20.7.2007 14:20:55   
karin412
Nič nisi napisala, koliko je star. Pa kako se doji - jaz sklepam, da do 12h na 4 ure, kar je verjetno premalo, potem pa ti lahko zmanjkuje mleka. Provaj ga pristavljati na 2 uri. Enkrat eno dojko, naj vso izprazni, drugi obrok iz druge. Moja se je dojila tudi po 45 min na eni dojki, še posebej zvečer. Pa tudi to je, da se ti mleko ustvarja sproti, le piti moraš res veliko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč pri dojenju
20.7.2007 19:17:46   
fusia
Ali je možno, da se ti samo zdi, da so dojke prazne?
Pri meni je bilo podobno, sem mislila, da revež kar v prazno vleče, pa ni bilo tako. Zjutraj so dojke res polne tako da kar klokota, ko pije, čez dan pa imam prav tako občutek, da so prazne, vendar glede na to, da malček dobro napreduje (kot je napisala Lunc_a) to očitno ni tako. Čez dan je pač količina mleka prilagojena porabi, čez noč se pa malo več nabere.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč pri dojenju
21.7.2007 14:07:41   
*ANA*
Jutri bo star 6 tednov, doji pa se čez dan na 2-3 ure, včasih tudi na 1-ko se tako doji naslednji obrok vleče v prazno- se mi zdi.Ponoči  pa spi od 23 do 4 ali 5.
Ko vleče pa se ne sliši da bi kaj požiral user posted image

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč pri dojenju
21.7.2007 14:12:29   
Lunc_a
ne smete gledati na prsi.velikost prsi ni pomembna.jaz imam redkokdaj polne napete prsi,vedno imam mehke.In če otrok ne bi dobil dovolj mleka pri tebi bi samo jokal,plenice bi bile suhe itd.To se tebi samo tako zdi.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomoč pri dojenju
21.7.2007 15:12:55   
Freycha
Če imaš občutek, da je dojka prazna, jo nekaj časa pusti, da iz nje pije, potem pa, ko otroček spusti, spraj tako, da stisneš in boš videla, če pride kaj iz bradavice ali ne. Tako sem jaz kontrolirala, koliko je dejansko še mleka, ko sem imela manjše krize. Sicer pa krize pridejo (povem iz izkušenj, ko sem po parih dneh ostala neko popoldan čisto brez mleka) ampak takrat moraš otročka čimveč pristavljati, da spodbudiš proizvodnjo mleka. Pa to ni moja pogruntavščina, to svetujejo svetovalci za dojenje.....

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.7.2007 16:34:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč pri dojenju
21.7.2007 18:02:56   
skuštrana
Saj če je dojka kao prazna to ne pomeni, da nimaš dovolj mleka. Takrat, ko je dojka kao polna, že full napeta takrat je mleka v njej že preveč in lahko pride do mastitisa. Jaz sem vedno imela dojke kot dva žakeljčkauser posted image pa je bilo mleka za izvoz..

Probaj se ravnat po nasvetu, ki ti ga je skopirala Lunca, opazuj otroka kak dan, dva pa boš vedela ali dobi dovolj mleka ali ne. Pa če je otrok po dojenju zadovoljen  potem sigurno ni lačen. Če pa še vedno misliš, da mleka nimaš dovolj probaj njegovo količino povečat s sezamovim čajem. In pa v tej vročini čimveč vode.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?