|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poročna priča
11.9.2005 15:41:36   
lex
Mene pa zanima kako izbrat poročno pričo?! Oba imava brata, ki pa sta finančno bolj švoh in ju ne bi rada obremenjevala. Sicer sva samo še pri pogovoru in bi verjetno drugo leto maja rekla "DA" ampak, mene skrbi za pričo. Svojim sestričnam ne bi rada rekla, ker jih imam preveč in nekje je potrebno črto potegnit.
Koliko ste pa imele svatov na porokah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   poročna priča
11.9.2005 16:50:14   
Busybee
Malo več kot 80 svatov. Glede priče sem jaz rekla mojemu brata - študentu - ni imel kaj veliko za plačat - vsaj pri nas je tako - samo fotografa sta si priči razdelili. No pa potem kolikor sta bili pripravljeni za darilo dati. Brat je na obroke plačeval eno omari iz Lip Bled.

Ko sem bila jaz potem bratu priča pred 2 tednoma, sem plača fotografa, za poročno darilo sta si pa zaželela, da plačava poročne prstane. Tako, da me je potem vse skupaj prišlo slabih 100.000,00 kar se mi še vedno ne zdi toliko, saj so nekateri že plačevali od 200.000,00 SIT dalje.

Zakaj pa kakšni prijateljici ne rečeš? Če bi meni brat rekel ne, vem da ne bi iskala med sestričnami, ampak bi rekla prijateljici.

LP, Busybee

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   poročna priča
11.9.2005 16:50:39   
SILVA
Meni je bila priča moja najboljša prijateljica od malih nog.Možu je bil pa priča tudi prijatelj,ki je pa finančno bolj suh.Rekla sva da hočeva vse sama financirat in tako je tudi bilo.Saj ni nujno da morajo priče krit kake stroške.Kakor se zmenite.
lp

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   poročna priča
11.9.2005 18:53:37   
lex
Prijatlce so pa bolj ali manj brez služb, oz delajo volonterska pripravništva. Meni je jasno, da bova vse sama krila,... ampak mojemu bratu od plače os. 20 tisoč/mesec. kak naj mu rečem? Stanovanje in vse v njem pa itak že imava.
Meni je jasno, da ne rabim darila,......... in financiranja ampak kolikor poznam običaje pri nas bo vsak neki prinesel in potem če bo brat priča vse pade na moja dva

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   poročna priča
11.9.2005 19:34:51   
Jančika_
Jaz bi bila zelo žalostna, če me brat ne bi izbral za pričo iz razloga, da nimam denarja in da me noče finančno obremenjevati. Če res ne bi mogla kupiti darila, ga pač ne bi, ali pa bi si denar sposodila.

Moja priča je bil moj brat, ki takrat ni imel prebite pare. Niti za trenutek nisem pomislila, da ga ne bi izbrala. Darila od njega nisem pričakovala in sem mu to tudi povedala. Njegova edina naloga je bila, da je tam in da se podpiše na tisti ceglc.

Bilo nas je pa 40 z nama vred.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   poročna priča
11.9.2005 20:09:45   
bskrle
Malo cez 60 svatov. Prica je bila prijateljica, mozu pa brat. Prijateljica je dala nekaj za porocno potovanje in en unikatno izdelan kriz, kar jo je stalo vsaj okoli 100.000, a je sama tako zelela. Bratovo darilo je bilo bolj skromno, a zelo uporabno - profes. masinca za strizenje las.

Mislim, da ni vse v denarju. Za poroko zapravis pac koliko zelis in imas.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   poročna priča
12.9.2005 7:10:38   
viv_
Nas je bilo okrog 80. Moja priča je bila moja najboljša prijateljica, moževa priča pa njegov najboljši prijatelj. Kar se tiče stroškov:
- plačala sta poročno kosilo za 6 oseb (priče+njuni partnerji+midva)
- kupila sta nama vikend paket v Žusterni

lp

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   poročna priča
12.9.2005 7:14:14   
k1
povabljenih blizu 80, prišlo jih je okoli 70.

meni je bil priča brat, ki pa je imel z mano edine stroške s tem, da mi je dal poročno darilo - darilni bon TA za 120 tisoč in župniku je plačal za mašo.

ostalo smo se že prej dogovorili, da vse krijema sama, tako da mislim da ni bilo prehudo.

za vse igre, ukraden šopek ipd..... smo se že prej zmenili, da ne bomo pobirali denarja (ker se mi ne zdi fer do svatov, da se jih skubi na porokah), zato smo namesto tega imeli kakšne smešne igre... edino kar se je pobiralo - za nevesto opolnoči - to pa je tudi vse, kar so imeli svatje stroškov na poroki.

aja - marsikdo ne gre na poroko, ker jim je to prevelik finančni zalogaj - midva sva jim že na začetku povedala, da ne bo kakšnega pobiranja denarja.

sem pa bila na eni poroki, kjer se je pobiralo fuuuul - za eno in drugo, vedno se je našel en razlog, da je šel muzikant s klobukom okoli. to pa se mi ni zdelo primerno.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   poročna priča
12.9.2005 7:42:18   
SaaS
Se strinjam z janičko. Jaz nisem razmišljala o tem ali ima brat denar ali ne. Nič mu ni bilo treba financirati, nobenega fotografa, nobenega benda... Darilo nama je pač dal v višini, ki si jo je lahko privoščil. Če bi bila pa to žarnica ali kila banan, pa ne bi čisto nič zamerila. Važno da je bil tam zraven mene in podpisal. In zato ni nič več padlo na starše.
Drugače sem bila pa tudi na porokah, kjer so bile priče najboljši prijatelji, kljub temu da sta oba imela brate ali sestre...
Če bi meni brat rekel, da mu bo priča prijatelj, ker sta skupj že od vrtca, ne bi zamerila. Če pa bi mi rekel, da zato, ker jaz nimam denarja, bi se mi zdelo pa malo zamalo...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   poročna priča
12.9.2005 8:01:58   
Žirafca Helena1
Midva sva prosila za priči prijatelja in prijateljico, ki sta par. Oba še študenta. Za darilo sta dala brisače in kopalne plašče , nič pretiranega. Ko je ženinova priča spraševal, koliko mora imeti denarja, če me ukradejo al pa šopek in še kaj drugega, sem mu jasno povedala da on na tej poroki ne bo dal niti fičnika, ker se mi te kraje in odkupovanja zdijo čista bedarija in da bom naglas začela kričat, če me bo hotel kdo ukrasti.
Še zdaj se hvali, da mu pri najini poroki ni bilo treba nič kaj veliko prispevati, glavno da je bil tam .

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   poročna priča
12.9.2005 8:27:48   
*zvezdica*
Jaz se poročim naslednji mesec...pa lahko rečem, da niti pomislila nisem, da bi bil kdo drug moja priča kot brat. Je študent, tako da vem, da denarja ne vem kolk nima. Tudi fantova priča bo sestra študentka. Če sem poštena sploh ne pričakujem nobenega darila od njiju (čeprav vem, da bova sigurno kaj dobila). men je važno da bo on tam in da bo moja priča. Za darila mi je popolnoma vseeno!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   poročna priča
12.9.2005 8:40:35   
MarijaPo
Midva sva tudi imela brata in sestro za prici. Mislim, da ta koncept, da mora prica ne vem kaj vse placevat, ni vec res. Pri nama nista nic placevala, tko da je to dost brez veze. Saj lahko to ob izbiri prici tudi poves, da se ne bi kaj sekirala.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   poročna priča
12.9.2005 13:31:45   
lex
Ok jaz vse to razumem in vem, ampak najini starši so obsedeni s tradicijo In jaz bi res rada imela brata za pričo ampak se bo čutil dolžnega kupit nekaj velikega. Če ne zaradi koga drugega, zaradi mojega fotra, ker je full pohvalen in samo njegova stran familije neki zna, ima,.......... Meni gre že na bruhanje, ko ga poslušam kako so njegove sestre in brat OK, kako imajo denar in kaj vse imajo. mamina stran v bistvu v njegovih očeh ni vredna nič.


(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   poročna priča
12.9.2005 13:47:47   
kati1
zakaj pa bi morale bit priče finančno močne???? Midva sva imela kolega, k sta tud par in ju finančno nikakor nisva hotela obremenjevat (in menim da tud nisva) ...

če pa starši hočjo trad. poroko - pol naj jo pa oni plačajo

midva sva imela ful malo poroko - 10 ljudi (sem se mal zgovarjala na nosečnost ) - pa priznam, da bi bilo kljub temu najlepše, če bi bila le midva in priči , sej je to le VAJIN DAN

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   poročna priča
12.9.2005 20:43:55   
Jančika_
Čakaj, a se poročiš ti ali tvoj oče? Vzemi brata za pričo in mu jasno povej, da naj ti ne daje darila. Foter se pa naj usaja - saj če se ne bo zaradu tega, se bo pa zaradi česa drugega, če je res takšen, kot praviš.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   poročna priča
13.9.2005 8:36:15   
Anonimen
Nama sta bila priča moja sestra in njegov brat oba študenta v 3l in v 2l faksa. Mislim, da denarja nista niti mogla imet. Sej ni poanta priče v tem, da ti kupi nevemkaj. Hudiča, saj to je pa ja nekaj lepega.

No sej sta tud tamaladva neki dala - brat je kupil rinke sestra pa šopek, frizuro, mejkap...

Meni je bilo bolj pomembno kdo je bil z nama tisti dan in ne kaj nama je prinesel. Imela sva 75 svatov. Pa večina jih je bila študentov. In kaj naj bi pričakovali od njih miljonske vsote?

Jaz sem si želela samo, da bi tisti dan srečo delili z mano.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   poročna priča
13.9.2005 22:23:19   
LARIKA
Meni je bila poročna priča moja najboljša priajteljica. Tudi jaz sem bila njej,tako da sva si to čast vrnili. Zmenili smo se da bova celotno poroko plačala sama, in da ne želiva da bi najini priči kakrkoli plačevala na poroki. In tako je tudi bilo. DObila sva darilo, ni bilo ne vem kaj,je pa bilo iz srca- in to je vse kar šteje.

Na poroki nas je bilo slabih 45, ravno prav. Vsi smo noro uživali,ni bilo nobene gužve-čeprav sva imela več kot dovolj veliko poročno dvorano v gostišču.

Same pohvale

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   poročna priča
14.9.2005 13:40:22   
Busybee
k1 je napisal/a:


za vse igre, ukraden šopek ipd..... smo se že prej zmenili, da ne bomo pobirali denarja (ker se mi ne zdi fer do svatov, da se jih skubi na porokah), zato smo namesto tega imeli kakšne smešne igre... edino kar se je pobiralo - za nevesto opolnoči - to pa je tudi vse, kar so imeli svatje stroškov na poroki.

sem pa bila na eni poroki, kjer se je pobiralo fuuuul - za eno in drugo, vedno se je našel en razlog, da je šel muzikant s klobukom okoli. to pa se mi ni zdelo primerno.


Pri nama smo samo šopek prodajali - ampak se bila družba bolj zato kot midva -drugega pa nič.
Sem bila pa na eni poroki, ko smo morali tudi en denar na oder dajat v pehar - pa mi še zdja ni jasno zakaj. To, da muska pobira denar, bi moral po mojem prepovedat - že tako ali tako jih drago plačaš.

LP, Busybee

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   poročna priča
14.9.2005 13:51:28   
Anonimen
meni je bil poročna priča brat, njemu pa sestra.

sej ni treba da da ne vem kako darilo. sej ni to bistvo priče!

lp, lara

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?